Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Poslanik DPS dr Jevto Eraković, povodom današnjeg performansa
Istina se - ne može sakriti!
      - Vlast se brani spinom kako je performans "protiv ljekara". Spinovanje=prevara. Niko ne krivi ljekare. Performans nema veze sa bivšim menadžmentom KCCG. Nema veze ni sa DPS. Ima veze sa katastrofalnim rezultatima pogrešne zdravstvene politike. Istina se ne može sakriti. Stidite se - naveo je poslanik DPS Jevto Eraković. 
 
1
Rekli su - poslanik DPS Predrag Bošković
Dovedeni da - unište!
- Od naše populacije 0,36 odsto je umrlo zahvaljujući populističkoj politici i antivakserskom pristupu premijera i njegovih apostola. Stavljajući novac i interese druge države ispred života i zdravlja naših građana pokazali su da su dovedeni da unište sve u Crnoj Gori, na čemu uspješno rade - napisao je na Twitteru poslanik DPS Predrag Bošković. 
 
1
Milo Đukanović, predsjednik DPS Crne Gore, na 9. Opštinsoj izbornoj konferenciji DPS Rožaja
Crna Gora predodređena - da bude građanska!
                - Rožaje je davalo ogromnu podršku ne nacionalnoj, nego građanskoj politici DPS. Ne zanemarujem ono što je nacionalni sastav Rožaja, ali to samo potvrđuje da ne razmišljamo nacionalno, ne daj bože nacionalistički, nego znamo da ovdje žive ljudi koji su duboko svjesni da Crnoj Gori nema opstanka, pa time ni svima nama u njoj, ako je ne izgrađujemo kao građansku državu. Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore. Dakle, mi smo vrlo ubijeđeni da je Crna Gora svojom strukturom, a ne zaboravimo i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država - istakao je Milo Đukanović, predsjednik DPS Crne Gore, na 9. Opštinsoj izbornoj konferenciji DPS Rožaja. 
 
1
Rekli su - poslanik DPS Dragutin Papović
Crnom Gorom vlada - udruženi antidržavni poduhvat!
- Kada se govori o krivicama, o optužbama, na osnovu godinu dana rada ove Vlade, mogu reći da Crnom Gorom vlada udruženi antidržavni poduhvat sastavljen od parlamentarne većine i ove vlade. Za godinu je toliko urušeno da u istoriji Crne Gore ne mogu naći pandam Vladi Crne Gore da je radila protiv svoje države koliko je radila ova vlada i ova parlamentarna većina - napomenuo je poslanik DPS Dragutin Papović. 
 
1
DPS o odluci kojom se vlasništvo na parcelama u uvali Valdanos prepisuje sa države Crne Gore na SPC
Da SPC bude - „većinski vlasnik“ države!
             - Kompletno njihovo navodno zalaganje za „pravdu“ je imalo za cilj samo da otvori put kleronacionalističkim snagama u vlasti da do kraja mandata ove Vlade SPC postane „većinski vlasnik“ države Crne Gore. Svaki korak koji je aktuelna Vlada napravila za proteklih godinu dana vodi ka tome i odluke državnih organa to potvđuju. Nije aktuelnoj vlasti ni do maslina ni do Ulcinja i Ulcinjana, već do toga da do kraja obave zadatak zbog kojeg su formirani pod Ostrogom. Paralelno sa ovim besprizornim odlukama, Vlada je potpuno zaustavila evropski put Crne Gore i to je još jedan dokaz da u praksi rade sve suprotno od onoga što crnogorskim građanima svakodnevno saopštavaju u svojim populističkim izjavama - saopštila je DPS povodom odluke kojom se vlasništvo na parcelama u uvali Valdanos prepisuje sa države Crne Gore na Srpsku pravoslavnu crkvu. 
 
1
DPS o predloženim izmjenama Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom
Vlada nastavlja - obračun sa iseljenicima!
          - Najavom o ukidanju obaveznog budžetskog izdvajanja od 0,07 odsto za namjenu očuvanja i jačanja saradnje sa dijasporom, Vlada svjesno želi da stvori uslove za marginalizaciju i urušavanje tog važnog aspekta državne politike. Riječ je o lošoj namjeri prema crnogorskim iseljenicima, koju je Vlada iskazala već na početku mandata, kada je kroz Zakon o prebivalištu željela da se direktno obračuna sa svima onima koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu - ukaazuje član Predsjedništva i poslanik DPS Andrija Nikolić. 
 
1
Ministar finansija i socijalnog staranja ne odgovara na pitanja poslanika "DF" i portparola "PzP"
Staće na kraj - "ministru populizma"!
- Iako Spajić odbija da odgovori na ova pitanja, I na taj način ignoriše Skupštinu CG i onu većinu koja ga je izabrala na mjesto na koje se sada nalazi, mora da zna da DF neće dozvoliti dalje ubijanje CG ekonomije, I igranje sa Crnom Gorom. Staćemo na kraj ovoj njihovoj populističkoj kampanji koja ima za cilj promovisanje Demohrišćanske partije u osnivanju - zaključuje poslanik "DF" i portparol "PzP" Nikola Bajčetić, koji je Spajića pitao o putovanjima od 4. decembra 2020. do 27. ooktobra, o spiskovimma saputnika, o konsultantima i o i troškovima. 
 
1
Predsjednik "PzP" Nebojša Medojević kritikuje ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića
Mora se zaustaviti - "ubica ekonomije"!
- Prema planu odluke o zaduzivanju koji treba da usvoji Parlament Mickej trazi da se zaduzimo 500 mil EUR za finansiranje nedostajuci sredatava u budzetu, za otkup ili refinansiranje drzavnog duga jos 900.000.000 mil EUR i jos 500 milEUR za finansiranje deficita i stvaranje fiskalne rezerve za i 2023.
Plus, Mickej trazi da on moze da pravi svop aranzmane sa povjeriocima bez konkretnih odluka Skupstine i po nepoznatim uslovima - ukazuje predsjednik "PzP" Nebojša Medojević i konstatuje da "država nije igračka" - "ubica ekonomije" mora se zaustaviti!  
 
1
"Demokratski front"
Inicijativu podržali - važni subjekti!
       - Naša inicijativa za izbor nove Vlade dobila je na prvom zajedničkom sastanku podršku važnih političkih subjekata, a ostali članovi vladajuće koalicije su današnjim odgovorima iskazali spremnost da razgovaraju o svim pitanjima vezano za ovu temu, kao i sve druge koje se odnose na budućnost Crne Gore - saopštio je "Demokratski front".
 
 
1
Nebojša Medojević, predsjednik "PzP", poslije posjete Delegacije Odbora za bezbjednost Skupštine Luci Bar
Skladišta krcata - cigaretama za šverc!
- Da li je Eskobar dao odobrenje Zdravku , Dritanu i Mickeju da svercuju i dalje cigarete i da ce adminsitracija SAD nastaviti da “zmuri”, na kriminal ove Vlade, kao sto je od 1998 zmurila na kriminal Djukanovica? - zapitao se Nebojša Medojević, predsjednik "PzP", poslije posjete Delegacije Odbora za bezbjednost Skupštine Luci Bar i uvida u stanje u skladistima sa cigaretama.
- Sva skladista su bila krcata cigaretama namjenjenim za šverc!!!!  
 
1
Poslanik "DF" Slaven Radunović o izboru Vlade Crne Gore
Što god - neka bude do petka!
- Što godd bude, neka bude do petka. Status quo ne odgovara. Do tada čekamo odluku parlamentarne većine da li je za novu Vladu od iste parlamentarne većine. Dali smo šansu Vladi Krivokapića i ne ide, dali smo šansu rekonstrukciji Vlade, ne ide ni to i sada nam je ovo jedina opcija - naglasio je u jutarnjem programu TV CG "Dobro jutro Crna Goro" poslanik "DF" Slaven Radunović o izboru Vlade Crne Gore. 
 
0
Demokratska partija socijalista Crne Gore ocjenjuje da je vladajuća većina u paničnom strahu od izbora
„Spasonosno“ rješenje - u pravnom nasilju!
          - U paničnom strahu od ispitivanja volje birača, vladajuća većina „spasonosno“ rješenja, našla je u – pravnom nasilju. Da apsurd bude još veći, predsjedavajući zakonodavnog doma, neko od koga bi se očekivalo da poznaje zakon i da ga poštuje, delegiran je da u ime svojih koalicionih partnera ovo nezakonito rješenje lansira u javnost - napominje Demokratska partija socijalista Crne Gore. 
 
0
Predsjednik DPS Milo Đukanović pozdravio Kongres Alijanse žena partije
Spremni za promjene - i širu većinu!
- Prije godinu dana crnogorsko društvo je, možda, uslijed zasićenosti kontinuiranom vladavinom jedne vladajuće koalicije imalo pravo da pretpostavlja da kao alternativa postoji nešto što je bolje od tadašnje vladajuće kolicije. Danas, nažalost, vidimo da aktuelna vladajuća koalicija želi Crnu Goru da vrati decenijama, možda čak i vjekovima unatrag - ukazao je, pozdravljajući Kongres Alijanse žena DPS, predsjednik partije Milo Đukanović, ističući:
- Moramo težiti širim većinama da bismo na taj način lakše razbijali otpore na koje nailazi svaka vlada i politika kada želi da emancipuje društvo, zato je jako važno da u narednom periodu pokažemo spremnost da širimo svoj koalicioni kapacitet, da stvaramo uslove da se u Crnoj Gori stvaraju šire i moćnije proevropske većine. 
 
0
SD pozvala Spajića, Milatovića, elenu Borovinić Bojović i Vesnu Bratić da pođu kod porodica koje su izgubile najbliže
Brutalan je jedino - nedostatak srama!
- Da je beskrupuloznost ove vlasti dostigla svoj maksimum, govori činjenica da smo danas, u jednom jedinom danu, izgubili 15 sugrađana, a vlasti najavljuju da će, možda, postrožiti mjere od 1. decembra. Sve škole rade, po 30 djece u jednoj učionici, a svako treće testirano dijete u Podgorici oboljelo. Ne možemo da ne podsjetimo na bestidnu izjavu ministra Spajića o tome da je ova ljetnja sezona, tokom koje je Crna Gora izložena udaru bez ikakvih kontrola, brutalna. Brutalan je jedino nedostatak srama nekoga ko je u situaciji sa koronavirusom to mogao da izjavi - saopštila je SD i pozvala Spajića, ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović i ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić da pođu "kod porodica koje su izgubile članove, kod familija koje su izgubile dijete, da im objasne svoju viziju ekonomskog razvoja u doba korone". 
 
0
"Demokratski front" otkrio aferu "Prisluškivanje 2" bivšeg režima
ANB ozvučila - cijeli hotel!
      - Prema našim operativnim saznanjima koje smo dobili iz MUP, ANB od 5. do 7. jula 2020. ozvučila je čitav hotel "Palas", kako bi prislluškivala 278 poslanika, funkcionera, anketara i aktivista DF koji su biili na seminaru. Podaci najbollje govore o tome u kakvom dikatatorskom sistemu smo živjeli i na koji način se DF doživljavao od prethodnog režima. Dio snimaka objavljivan je na portalu Udar, koji je bio formiran za obračun sa DF. sada je mnogo važnije i značajnije da se oglasi direktor ANB Dejan Vukšić i da saopšti crnogorskoj javnosti imaju li operativna saznanja o oviom prvorazrednom skandalu i najvećem prisluškivanju u istoriji. Takođe, pozivamo i tužilaštvo, ali ne Milivoja Katnića, pošto je on nedostojan te uloge i funkcije i pošto će opet pokušati da istragu skrene u rukavce, da u skladu sa Ustavom, zakonom i nadležnostima koje ima istraži ovu informaciju, a ja ću kao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu u što skorije vrijeme inicirati da se saslušaju svi nadlwžni za ovu aferu "Prisluškivanje 2", koja je skandaloznija i dramatičnija u odnosu na prisluškivanje u kabinetu SDT. Očekujem urgentnu reakciju nadlležnih institucija. DF se neće zaustaviti na ovome i svi nalogodavci ovog gnusnog i antiustavnog čina moraće da odgovaraju - istakao je predsjednik NSD i jedan od lidera DF Milan Knežević na press konferenciji. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković ocijenila da se premijer ponaša kao vazal
Apel suverenistima - udružimo se!
- On se ne ponaša kao premijer nezavisne države, on je podanik mentora Beograda i Moskve. I vazal ne može biti više od vazala - ocijenila je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković i apelovala:
- Udružimo se crnogorski suverenisti i građanske patriote da spasavamo od ove kentaurske vlasti Crnu Goru, da zaštitimo ustav, zakone, slobodu i demokratiju. 
 
0
DPS o Krivokapićevom negiranju crnogorske nacije
Bestidno osramotio Crnu Goru!
- Ako je ovo samo još jedan ponizni, pokorni čin dodvoravanja beogradskim mentorima, zaista je previše pa čak i kad je Krivokapić u pitanju. Njegovi mentori su upravo juče na dočeku pokazali koliko ga cijene, a koliko on ne cijeni svoju državu danas je rekao više od svih dosadašnjih blamaža i poniženja koje joj je priredio od početka svog mandata - portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić ukazao je da "negiranjem crnogorske nacije, tokom zvanične posjete Beogradu, premijer Krivokapić još jednom bestidno osramotio Crnu Goru i sve njene građane". 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković ukazuje na zloupotrebu položaja ministarke odbrane
Injac da odgovara - i podnese ostavku!
         - Nadležno državno tužilaštvo hitno da pokrene pitanje krivične odgovornosti ministarke Injac za zloupotrebu položaja, urušavanje sekularnog karaktera države i izdaju Crne Gore. Ministarko Injac, podnesite ostavku i olakšajte nadležnim organima da utvrde istinu. Sramno! - napisala je na Twiteru poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
"Demokratski front" ozvaničio da nije za rekonstrukciju sadašnje Vlade Crne Gore
Biraće nove - od stare većine!
- Bili smo spremni da podržimo rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića i da aktivno učestvujemo u toj rekonstrukciji, ali čemu vakat tome i vrijeme. Zbog Dritana Abazovića i URA, kao i samog premijera Krivokapića, što se tiče DF završava se ova faza rekonstrukcije Vlade. Više nismo sagovornici za bio kakvu rekonstrukciju. Od danas pokrećemo inicijativu za izbor nove vllade i predložićemo partnerima iz parlamentarne većine da biramo novu vlast - naglasio je lider DF Andrija Mandić na današnjoj press konfrenciji. 
 
3
Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku DPS organizovala konferenciju „Socijalne politike – izgubljene godine“
Spajić da radi - da ne manipuliše!
- Ministarstvo finansija i socijalnog staranja na čelu sa ministrom Milojkom Spajićem, zaboravilo je da se bavi socijalnom politikom na teritoriji Crne Gore, pa je ministar pozvan da prestane manipulisati građanima Crne Gore i počne rješavati probleme u oblasti socijalne zaštite - jedinstven je stav sa današnje konferencije „Socijalne politike – izgubljene godine“, koju je povodom svih problema koje proizvodi neaktivnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja u dijelu socijalnih politika u Crnoj Gori u prethodnih godinu dana organizovala Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku Demokratske partije socijalista. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|