Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Klub poslanika DPS iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu
Sačuvaće ugled - našeg sporta!
- Da bi se izbavili iz ove do sada neviđene situacije u kojoj se danas crnogorski sport našao, koliko je u ponedjeljak, iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu te predložiti njihovo hitno usvajanje i na taj način, riješiti problem neusaglašenosti Zakona sa novim Svjetskim antidoping kodeksom iz 2021. godine. Takvim postupkom sačuvaćemo ugled našeg sporta na međunarodnom nivou i ukinuti sankcije prema našim sportistima - najavljuje Klub poslanika DPS. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore reagovala na Krivokapićev autorski tekst o rezultatima njegovog kabineta
Manipulacije prikazao - kao činjenice!
         - Zdravko Krivokapić, premijer najgore vlade u savremenoj istoriji Crne Gore, pokušao je danas obične manipulacije da prikaže kao činjenice. Da li pokušava sebe da zavara ili građane Crne Gore, nebitno je, ali sve što je njegova Vlada uradila, zaključno sa današnjim skandalom u kojem su on i njegova ministarka Bratić, sahranili crnogorski sport, znak je da je svaki dan ove Vlade, izgubljen dan za Crnu Goru. Svega čega se ova Vlada dohvatila, uništila je. U političkoj istoriji, ovaj eksperimet koji se dogodio u Crnoj Gori, biće izučavan kao primjer kako urnisati državu za manje od godinu dana - reagovala je Demokratska partija socijalista Crne Gore na Krivokapićev autorski tekst o rezultatima njegovog kabineta. 
 
2
"Socijaldemokrate" povodom izvještaja Uprave policije o događajima 4. i 5. septembra na Cetinju
Jokić da zamijeni - Slavicu Ilinčić!
- Imajući u vidu ekstremnu toleranciju i empatiju pripadnika Uprave policije koju ovaj izvještaj prepoznaje i ističe, ne preostaje nam ništa drugo osim da predložimo da rukovodilac ove akcije, Goran Jokić, zamijeni Slavicu Ilinčić na mjestu generalnog direktora Direktorata za osnovno obrazovanje. Tolika empatija i tolerancija prosto vode ka tome da bi se Jokić izvanredno snašao u radu sa djecom, a za razliku od Ilinčićke, vjerujemo i da je vakcinisan. Imaju i jednu veoma važnu sličnost – ono što im ne odgovara rastjeruju dimom. Ilinčićka viruse duvanskim, a Jokić građane dimom od suzavca, šok bombi i zakonom nedozvoljenih gumenih metaka - zaključuju "Socijaldemokrate" povodom izvještaja Uprave policije o događajima 4. i 5. septembra na Cetinju. 
 
2
Proslavljena rukometašica i članica Glavnog odbora DPS Maja Bulatović
Vlada uništava - crnogorski sport!
- Vlada Crne Gore je skup nesposobnih i uhljebljenih kadrova. Iz dana u dan to dokazuju brojnim primjerima, a najnoviji je danas objelodanjena informacija o tome da bi naši sportisti mogli biti diskvalifikovani sa međunarodnih takmičenja, ili da će, u boljem slučaju, nastupati bez zvanične zastave i himne - na saopštenje Ministarstva, prosvjete, nauke, kulture i sporta reagovala je proslavljena rukometašica i članica Glavnog odbora DPS Maja Bulatović, koja zaključuje:
- Kao sportiskinja koja je za Crnu Goru osvajala najznačajnija odličja, koja zna kako je igrati srcem za svoju državu, stidim se u ime Vlade i svih njenih organa do čega su doveli crnogorski sport. Bilo, ne ponovilo se.  
 
1
"Socijaldemokrate" i DPS reagovale na smjenu u Filmskom centru
Vlada kući - srpske ekstremiste!
- Osnivačica ekstremističke partije u susjednoj državi koja gaji otvorene pretenzije ka Crnoj Gori Aleksandru Božović postaje direktorica Filmskog centra u Crnoj Gori. Ako ste mislili da je u ovoj nesrećnoj Vladi nešto nemoguće, grdno ste se prevarili! Očigledno ova Vlada, a pojedini resori, poput resora žene-četnika koja je zaboravila i u kojoj je zemlji ministarka služe da se skuće svi ekstremni i radikalni srpski nacionalisti iz zemlje i regiona - saopštie su "Socijaldemokrate", koje pitaju Šta je sljedeće, Vojislav Šešelj ministar pravde u rekonstruisanoj Vladi?
Na smjenu u Filmskom centru reagovala je i DPS: 
 
1
"Demokratski front" o postignutom dogovoru sa "Demokratama"
Pozivaju URA - da pokaže odgovornost!
- Mi smo upravo garant da se ključna obećanja, koja smo dali građanima 30. avgusta, u potpunosti ispune. Stoga pozivamo kolege iz URA da pokažu neophodnu odgovornost i pomognu da svi zajedno izađemo iz teške političke krize, u kojoj se danas nalazi Crna Gora - zaključuje "Demokratski front" saopštenje u kojem je izrazio očekivanje da " da će građanski pokret URA snažno pozdraviti dogovor, postignut između DF-a i Demokratske Crne Gore, kojim se prevazilazi duboka društveno-politička kriza".  
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na Tweeteru
Od Podgorice prave - Pale!
- Eksperti, apostoli, meritokratija... tandara, mandara, broć! Bila je to "šarena laža" za međunarodnu i domaću javnost. SPC je završila svoj posao i sada prepušta DF-u da od Podgorice naprave Pale - objavila je na Tweeteru posllanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
1
Poslanica DPS u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković
Kažimo NE - vladi sluškinji!
- Vrijeme je da se okupimo, svi, bez obzira na razlike! Svi Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati, Romi i drugi građani koji žele spasti Crnu Goru od pošasti zvane “srpski svet”. Ujedinjeni i jedinstveni, kažimo NE vladi sluškinji, vratimo Crnu Goru sebi! - naglašava poslanica DPS u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković. 
 
1
Zajednički stav opozicije je da je kriza najveća od uvođenja višestranačja
Izlaz u - vanrednim izborima!
      - Izlaz iz nezapamćene krize je formiranje prelazne Vlade ograničenog mandata sa zadatkom organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora na kojima bismo odbranili sve one vrijednosti koje su osnov savremene Crne Gore. Za multietničku, multikonfesionalnu, građansku, antifašističku, evropsku i suverenu Crnu Goru koja je orjentisana sebi i svojim ciljevima, koja poštuje tuđe ali ne da na sebe i svoju časnu tradiciju i svijetlu budućnost - zaključeno je na sastanku opozicionih parlamentarnih partija. 
 
1
Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju
Otimanjem Cetinjskog manastira - Vlada ruši pravni poredak!
- Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju, koje, ne samo da ruši pravni poredak Crne Gore, nego može imati i nesagledive posljedice po vitalne vrijednosti crnogorskog društva - najavila je DPS, ocjenjujući da "otimanjem Cetinjskog manastira Vlada ruši pravni poredak Crne Gore". 
 
1
Grupa građana Cetinja i predsjednik SDP osudili vrijeđanje potpredsjednika Vlade Crne Gore
Sramotno skandiranje za - reakciju policije!
            - Sramotno skandiranje Dritanu Abazoviću na nacionalnoj osnovi zahtijeva odmah reakciju policije i tužilaštva i najstrožije kažnjavanje po Zakonu. Ne moramo se politički slagati, ali pojedinci za ovakve postupke zaslužuju najstrožu zakonsku osudu - objavio je na Tweeteru predsjednik SDP Raško Konjević.
- Ne dopuštamo da s Cetinja pođe uvredljiva poruka na račun ničije majke, pa ni Dritanove. Niti poruka vjerske netrpeljivosti - saopštila je i grupa građana Prijestonice. 
 
1
Posllanici DPS uputili Skupštini Crne Gore inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane
Injac pitati - o (zlo)upotrebi helikoptera!
- Prilikom navedenog događaja došlo je do upotrebe odnosno zloupotrebe, dva vojna h elikoptera, sa pripadajućim posadama pilota. Na taj način zloupotrijebljen je državni resurs, narušen lanac komandovanja u Vojsci Crne Gore i dovedena u pitanje bezbjednost letilice i posade - navedeno je u obrazloženju inicijative poslanika DPS za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac o „Prikupljanje informacija o upotrebi vojnih helikoptera na Cetinju, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, 5. septembra 2021.". 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o namjeri Vlade da Cetinjski manastir bude upisan u katastar na državu.
Svojina CPC neupitna - neće vam proći!
    - Je li ovo išlo uz ono izvinjenje Abazoviću? Vlada na telefonskoj sjednici izašla iz svojih nadležnosti. Još jedna veleizdajnička odluka. Što ste se prepali, pa pohitali! Jer znate da je pravo svojine CPC pravno neupitno. Neće vam proći! - pitala je i ujedno odgovorila poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković za zakjučke Vlade Crne Gore da Cetinjski manastir bude upisan u katastar na državu. 
 
1
DPS o smjeni direktorice MONSTAT
I Spajić ugrožava - evropski put!
       - U trenutku kad Evropska unija upozorava da im Vlada Crne Gore nije dostavila nacrt Zakona o popisu stanovništva, kao i da ih niko nije informisao o preduzetim koracima u organizaciji popisa, ministar finansija Milojko Spajić smjenjuje direktoricu MONSTAT Gordanu Radojević samo zato što je radila svoj posao i poštovala pravila struke i međunarodne standarde - konstatuje DPS i zaključuje:
- Ovim potezom Milojka Spajića još jednom je ugrožen evropski put Crne Gore, a održavanje popisa mimo saradnje sa Eurostatom i institucijama EU ostaviće trajne posljedice na pregovore o pridruživanju uniji.  
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o sastanku premijera sa predstavnicima parlamentarne većine
Kad nema popova - kolo vodi "druga liga"!
- Drugoligaš sa drugom ligom. Koliko parlamentarna većina uvažava "svog" premijera najbolje govori činjenica da je na sastanak danas došla druga "postava" umjesto lidera partija. Očito da kad nema popova na sastanku kolo vodi 'druga liga - prokomentarisalla je poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković današnji sastanak premijera sa predstavnicima parlamentarne većine. 
 
1
Ivana Raščanin- Radičević, ukazuje funkcionerka "SD", o smjeni direktorice MONSTAT
Politička odmazda - zbog popisa!
    - Činjenica da se direktorica usprotivila očigledno nezakonitoj organizaciji popisa, a odmah potom pokrenuta njena smjena, sasvim jasno govori da je riječ o poltičkoj odmazdi. Da je, pak, popis realno nemoguće organizovati, potvrdili su javno kako premijer Krivokapić, tako i vicepremijer Abazović - ukazuje funkcionerka "SD" Ivana Raščanin- Radičević, koja napominje:
- Ono što se trenutno sprovodi na terenu, najavljenom smjenom direktorice MONSTAT-a, jeste klasičan politčki pritisak da se na silu sprovede popis ove godine, i to samo zato što vladajuće političke partije misle da će im nacionalno prebrojavanje biti oportuno.  
 
1
Generalni sekretar DPS Crne Gore Aleksandar Bogdanović
Krivokapiću i Abazoviću - Cetinje vas čeka!
- Cetinje vas čeka. Da dođete i izvinite se svima za svaku izgovorenu riječ i za sve što ste učinili gradu i građanima proteklog vikenda - porukom premijeru Krivokapiću i potpredsjedniku Vlade Crnee Gore Abazoviću zaključio je generalni sekretar DPS Crne Gore Aleksandar Bogdanović. 
 
1
Rekli su - šef medijskog tima "Socijaldemokratske partije" Mirko Stanić
Od "gamechangera" do - izdajnika!
    - Đe stiže Dritan Abazović za samo godinu dana. Od “gamechangera” i “nade” do toga da ga danas svi sa crnogorske strane doživljavaju kao izdajnika nacionalnih interesa, a koalicioni partneri povezuju sa Darkom Pajovićem i nazivaju političkim mangupom koji je svakog prevario - ocjenjuje šef medijskog tima "Socijaldemokratske partije" Mirko Stanić.
 
 
1
Demokratska partija socijallista pita Vladu Crne Gore
Otkud BIA i "Kobre" - ko je dao helikopter?
    - Kroz kontradiktorne izjave koje smo imali prilike da vidimo kako su se ponašale bezbjednosne službe Srbije u Crnoj Gori. Bio je prvo priča da ih navodno nema na teritoriji Crne Gore. Kasnije smo došli do saznanja da je i predsjednik Repubike Srbije Aleksandar Vučić, a i potpredsjednik Abazović sinoć na Vijestima kazao da je BIA, da su njeni pripadnici bili u Crnoj Gori, da su bile i elitne jedinice Kobre, pa se postavlja pitanje šta su oni radili u Crnoj Gori, ko im je dozvolio da uđu u državu koja je NATO članica, sa kojim informacijama su oni raspolagali i ko je informacije iz bezbjednosnog sektora dijelio sa pripadnicim bezbjednosnog sektora druge države - pitanja su šefa Kluba poslanika DPS Danijela Živkovića. 
 
1
Komisija za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije DPS
Ne dozvoliti ugrožavanje - evropskog puta!
- Ugrožavanje evropskog puta Crne Gore, odnosno glavnih tekovina zasnovanih na ogromnom trudu i ulaganju u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji u prethodnom periodu, a u kojem je Demokratska partija socijalista imala ključnu ulogu, može uticati ne samo na destabilizaciju Crne Gore, nego i regiona, te značajno ugroziti našu zajedničku evropsku budućnost - zaključila je Komisija za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije DPS, naglašavajući da će i dalje istrajavati na usvajanju evropskih vrijednosti i standarda, te da se ne smije dozvoliti da dosadašnji mukotrpan rad i napori budu ugroženi lošim namjerama onih koji žele da nas vrate unazad. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|