Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković potvrdila da je dobila informaciju o ugroženosti njene bezbjednosti
Neće nas prepasti!
- Poručujem svima da smo mi, crnogorski narod koji se bori za građansku, multietničku i evropsku Crnu Goru, neustrašivi i da nas u daljoj borbi za evropsku Crnu Goru apsolutno ovakva stvar neće prepasti i na bilo koji način pokolebati da nastavimo da se borimo za naše ciljeve, koje će sjutra Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju, tamo gdje joj je mjesto, a ne u politiku devedesetih godina i politiku sukoba - istakla je u izjavi za "Antena M" poslanisa SDP Draginja Vuksanovi Stanković, potvrđujući da je juče dobila informaciju od direktora Uprave policije o ugroženosti njene bezbjednosti, pa joj se, kako je kazala, obezbjeđuje mjesto stanovanja prema informacijama koje je primila od Zorana Brđanina. 
 
3
Na savjet ministarke zdravlja direktorima bolnica i domova zdravlja reagovala poslanica SDP
Pokazala nesposobnost - za krivičnu odgovovornost!
- Bolje bi bilo ministarko da ste i Vi brinuli o zdravlju pacijenata, nego što ste se upustili u nešto što na svojim leđima ne možete ponijeti. Pokazali ste koliko ste nesposobni i koliko ste u svojoj ponešenosti funkcijom “gospođe ministarke” prekršili zakona i zloupotrijebili službeni položaj. Zbog toga ćete snositi ličnu i krivičnu odgovornost - reagovala je na Twitteru poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković nakon što je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila sa sastanka sa direktorima bolnica i domova zdravlja da treba da brinu o zdravlju građana a ne o politici. 
 
2
Odbor DPS Glavnog grada
Od 4. februara - Vlada postaje prošlost!
- Ova Vlada 4. februara postaće prošlost. Možemo biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva. Uspjeli smo da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na Odboru DPS Glavnog grada.  
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o potpisivanju Temeljnog ugovora
Potpisivanje ništavno - uvodi u krivično-pravnu odgovornost!
   - Potpisivanje Temeljnog ugovora uvelo bi Krivokapića i sve učesnike, ne samo u političku, nego i u krivično-pravnu odgovornost. Ovo je klasična zloupotreba pozicije na kojoj se premijer nalazi, a u sublimaciji s političkom, krivična odgovornost je za veleizdaju interesa Crne Gore - saopštila je poslanica SDP Draginja Vuksanovć-Stanković za Gradsku televiziju i ocijenila:
- Svaki ugovor, pa i Temeljni sa Crkvom Srbije, ako je suprotan Ustavu i zakonima Crne Gore i urušava njen građanski i sekularni koncept, je “ništavan pravni posao". 
 
2
Predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević za StudioBTV
Zdravko i Dritan - izdajjnik i fukara!
       - Ukolko se formira nova, nelegitimna manjinska vlada, kojju će podržati DPS, sasvim je jasno jda će svi birači opozicije to doživjeti kao veliku izdaju, prekompoziciju izborne voje građana i DF će znati da pronađe demokratski politički odgovor i da nećemo dozvoliti da se opet prekraja izbornan volja građana, Na brutallnu izdaju izborne voje građana DF neće sjedjeti skršteenih ruku. Čekamo da se Zdravko i Dritan dogovore ko je veči izdajjnik i fukara, pa kada se oni dogovore, onda ćemo nastupiti kao ozbiljna državotvorna grupacija i pokazati da se ne može prekrajati izborna volja građana i da je najbolje da se ova duboka državna kriza riješi dogovorom o fer i poštenim parlamentarnim izborima - istakao je, gostujući na StudioBTV, predsjednika PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević.  
 
2
Glavni odbor URA
Manjinska vlada - optimalno rješenje!
- Glavni odbor URA na današnjoj sjednici dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrješenju političke situacije u državi uz ocjenu da je model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rješenje za izlazak iz političke krize. 
 
2
Rekli su - poslanik SD Nikola Zirojević
Osuđujemo javni linč - poslanica i poslanika!
- U svoje i u ime SD Crne Gore najoštrije osuđujem javni linč poslanica i poslanika na portalu http://izdaja.me.
Istovremeno nadležne pozivam da što prije provjere tvrdnje da iza ovog portala stoje predsjednik Vlade i dva ministra, kao i vrh jedne partije vlasti - objavio je na Twitteru poslanik SD Nikola Zirojević. 
 
2
URA će od MUP zatražiti odgovor ko stoji iza sajta „izdaja.me“
Targetiraju poslanike - „Crno na bijelo“ i SNP!
         - Gotovo da je jasno iz čije kuhinje izlazi ovaj radikalni, fašistički diskurs i sadržaj u kojem se građani pozivaju na ulice a poslanici targetiraju sa zatamnjenim crno-bijelim fotografijama. Sa adresa onih političkih snaga i pojedinaca koji istim sadržajima danima unazad zasipaju crnogorsku javnost.To je najveći domet politike onih koji odustaju od evropskog puta, civilizovanog i parlamentarnog života, Crne Gore u budućnosti bez balasti prethodnog režima kojemu je isto bilo svojstveno - zaključuju u saopštenju URA. 
 
2
"Demokratska Crna Gora" o inicijativi za razriješenje predsjednika Skupštine Crne Gore
Inicijativa je - koalicije “za 21. milion”!
- Ovdje se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije “za 21. milion”, jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti.
Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastiđeti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije zelio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije “za 21 milion” - saopštila je "Demokratska Crna Gora" o inicijativi za razriješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića. 
 
2
DPS o Dritanu Abazoviću u večerašnjoj emisiji "Okvir"
Bez zloupotreba - za vladavinu prava!
   - Toplo Vam preporučujemo da ne zalazite na teren zloupotrebe službenog položaja, da stanete iza svojih riječi i date doprinos daljoj izgradnji vladavine prava u Crnoj Gori - ukazala je DPS potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da bi "kao političar koji ima ambicije da bude moderan evropski lider, morao da obrati pažnju na autoritarne crte ličnosti koje je ispoljio u večerašnjoj emisiji "Okvir" kada je, u maniru na kom bi mu pozavidjeli lideri DF i pogotovo Demokrata, donosio presude o pojedincima prije nadležnih državnih organa, pozivajući se pri tom na navodne podatke i papire u koje je imao uvid kao koordinator službi bezbjednosti". 
 
2
Prijedlog 38 poslanika da se Aleksa Bečić razriješi dužnosti predsjednika
Parlament "kumovao" - negativnim ocjenama!
    - Negativan godišnji izvještaj Evropske komisije, u kome se između ostalog navodi da je sadašnji Skupštine bez presedana u istoriji Crne Gore, najbolja je ilustracija zbog čega je put naše države prema Evropskoj uniji zaustavljen, a značajan doprinos takvom Izvještaju i takvoj dijagnozi stanja od strane naših evropskih partnera, dala je upravo Skupština pod rukovodstvom njenog aktuelnog predsjednika - ukazano je u Prijedlogu da se Aleksa Bečić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore koji je potpisalo 38 poslanika. 
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković reagovalla na tvit Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta
Zaigrali se - odgovaraće krivično!
- Vi ste se gđo Bratić dobro zaigrali i preigrali. Što ste se toliko uzbudili, treba da shvatite da je Vašim igrama došao kraj i da ćete krivično odgovarati za urušavanje identiteta Crne Gore - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na tvit Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. 
 
2
Rekli su - predsjednik SDP Raško Konjević poručio premjeru
Podnesite ostavku - ne brukajte se po stare dane!
- Još jedan dokaz da se profesor Krivokapić izgubio u vremenu i prostoru. Juče traži smjenu Dritana Abazovica, danas predlaže skraćenje mandata Skupštine. Podnesite ostavku ne brukajte se po stare dane. Ne čekajte da Vas Skupština smijeni. Vladate pola godine bez podrške. Dosta je bilo - poručio je premjeru predsjednik SDP Raško Konjević. 
 
1
URA uputila u skupštinsku proceduru inicijativu za izgasavanje nepovjerenja Vladi
Ovo je i test - za manjinsku vladu!
- Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu - Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika. 
 
1
Predsjedništvo DPS Crne Gore
Podržaće inicijativu - za smjenu vlade!
- DPS pozdravlja spremnost dijela parlamentarne većine da sa predstavnicima jednog broja manjinskih partija, predlažu rješenja koja bi vodila deblokadi institucija i ubrzanju pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom - povodom juče saopštene spremnosti koalicije „Crno na bijelo“ da se kroz formiranje manjinske Vlade traži izlaz iz političke krize u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista želi da ponovi svoj ranije saopšten stav, da će iz dobro poznatih razloga, podržati svaku inicijativu koja treba da dovede do smjene sadašnje Vlade. 
 
1
Reagovanje "Ujedinjene Crne Gore" na koncept manjinske vlade
URA bi vlast - bez izbora!
- URA je za to da bez izbora preuzme makar jedno 60% izvršne vlasti? - "pita" "Ujedinjena Crna Gora" u reagovanju na predstavljeni koncept manjinske vlade i napominje:
- Kolege, međutim, moraju znati da u članu 2 Ustava Crne Gore piše: Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa Zakonom. 
 
1
"Demokratski front" o predloženom načinu izlaska iz krize
Poštovati volju građana - bez DPS!
    - Pitanje izbora nove vlade je demokratsko pitanje. Zato je svaka odluka u vezi sa tim stvar poštovanja volje narooda i uvažavanja one većine građana koja je bia za smjenu DPS i promjenu prethodne vlasti. Kriza u funkcionisanju postojeće Vlade nastala je upravo kao posljedica nepoštovanja volje građana i ignorisanja većine u Parlamentu - ukazuje "Demokratski front" i napominje:
- Tu krizu je jedino moguće riješiti uvažavanjem te volje u dogovoru sa svima iz p a ramentarne većine, bez novih eksperimenata iza leđa javnosti i svakako vodeći računa da se DPS ne ostavi ni najmanja mogućnost da utiče na društveno politička kretanja u Crnoj Gori, bilo iz Vlade, bilo u ulozi manjinskog podržavaoca iste. 
 
1
"Socijaldemokrate" podržavaju svaku dobronamjernu inicijativu
Za izlazak iz krize - i evropski dogovor!
- Podržavamo svaku inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz krize i stvaranju evropskog dogovora - saopštile su "Socijaldemokrate", koje zaključuju:
- Sa svima onima koji građansku suprostavljaju nacionalističkoj a sekularnu teokratskoj Crnoj Gori, i koji ne dovode u pitanje njenu evropsku i evroatlantsku postojanost i perspektivu, možemo graditi partnerstvo. 
 
1
Koalicija "Crno na bijelo" predstavila plan za prevazilaženje političke krize
Manjinska vlada da - odblokira put ka EU!
          - Došli smo u situaciju da izaberemo VDT, da odbokiramo sudstvo, da se snažnije borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala, posebno protiv korupcije na visokom nivou, stvaramo pravnu državu, ne znamo da li vlada ima 41 poslanika podrške,a kamo li neki širi društveni konsenzus. Nudimo jedini model za koji smo smatrali da je u ovom trenutku moguće rješenje. Nudimo da stvorimo manjinsku vladu, da je podrže svi. Biće ponuđena 81 poslaniku u parlamentu Crne Gore, sa željom da konsenzus o manjinskoj vadi bude štto širi i da, ako bude pameti i volje, bude najmanje na nivou 49 poslanika, a ako je moguće da bude 1, to bi bila perfekcija. Cilj je da odblokiramo put ka EU. Drauga opcija bila je da se ide na izborre. Međutim, GO URA jednoglasno je bio za ovo. Ako niko nema drugo rješenje, a ne žei da podrži manjinsku vadu, neka ova Vlada odradi mandat do 2024. Ako ne može da se oddrži ovo rješenje, izbori ostaju kao opcija. U vladi ima mjesta za sve sa centra, nema mjesta za DPS i DF - naglasio je dr Dritan Abazović, predsjednik GP URA, predstavjajući na današnjoj press konferenciji koallicije "Crno na bijelo" plan za prevazilaženje političke krize. 
 
1
"Socijaldemokrate" o tome da da Vladu Crne Gore u upravnom odboru Univerziteta predstavlja crkva
Puč na - građansku Crnu Goru!
       - Konačna potvrda nasilnih pokušaja preobražaja sekularne i multikonfesionalne Crne Gore u crkvenu opštinu je informacija da Vladu Crne Gore, vladu svakog crnogorskog građanina, u upravnom odboru Univerziteta predstavlja crkva! Davanje Univerziteta, kao jezgra intelektualnog napretka i kritičke misli, na upravljanje bilo kojoj vjerskoj zajednici, je ništa do otvoreni puč na samo srce jedne sekularne zemlje - zaključuju "Socijaldemokrate". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|