Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Pokret "Evropa sad"
Kvon demantovao - aktere afere!
- Ovo je jedan od naočiglednijih primjera zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, protiv čega se i URA deklarativno u medijima zalagala do nedavno - saopštio je pokret "Evropa sad":
- Iskaz Do Kvon pred Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) i braniocima dokaz je da su funkcioneri URE i članovi 43. Vlade, Filip Adžić i Dritan Abazović, direktni autori fabrikovane afere koja se planski plasirala neposredno pred parlamentarne izbore. 
 
1
Portparol LP Ammar Borančić poručio Spajiću
Vi ste svoje - završili!
         - Vi ste svoje završili, ali bojim se mnogo će vode Moračom proteći dok sredimo ovaj haos u koji nas sve dublje gurate - napisao je lideru pokreta "Evropa sad" Milojku Spajiću na Twiteru portparol LP Ammar Borančić i prokomentarisao:
- Kakvi diletantni, mutivode i neznalice. Kaže, nema para ni za ove plate, a prije pet dana tvrdio da će ih povećati gotovo duplo. 
 
1
Politički analitičar iz Hrvatske Davor Gjenero
PES izgubio - sedmicu prije izbora!
         - Gospodin Milojko Spajić i njegov novi politički pokret mogu govoriti da su neki pobjednici izbora, ali meni se čini da su u zadnjoj sedmici prije izbora postali najveći gubitnici. Najveći dio kontingenta apstinenata, rezigniranih birača, ljudi koji su namjeravali glasati za tu političku opciju, uplašili su se kada su vidjeli kako je isplivala vrlo neugodna povezanost te političke organizacije sa međunarodnim kriminalnim podzemljem, ocijenio je politički analitičar iz Hrvatske Davor Gjenero gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV. 
 
1
Aleksandra Vuković, članica predśedništva DPS, ukazuje na alarmantno stanje u prosvjeti
Ministre Vojinoviću, dosta je bilo!
          - Kucnuo je čas da svi, bez obzira na političku orijentaciju i obrazovni profil, a radi sreće crnogorskog društva i dostojanstva najvažnijeg poziva – prosvjetnoga, ustanemo, bez dileme i bez izuzetka, združeno i jedinstveno, i kažemo – dosta je - upozorava članica predśedništva DPS Aleksandra Vuković i ističe:
- Prosvjetni kadar u Crnoj Gori ponižen je i uvrijeđen je kao nikada do sada. Prosvjetni poziv, koji je trebalo da bude svjetlo i nada crnogorskoga društva, osujećen je u svojoj osnovnoj funkciji – obrazovanju i vaspitanju mladih.  
 
1
Rekli su - generalni sekretar SDP Ivan Vujović
Tražićemo novo prebrojavanje!
    - Tražićemo da se sve ponovo prebroji. Ne bi bilo prvi put da smo pokradeni - obajvio je na Tviteru generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
Funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković poziva ombundsmana Sinišu Bjekovića da podnese ostavku
Sva bitna dešavanja - prespavao!
- Malo je reći da je prespavao sva bitna dešavanja po Crnu Goru i njene građane - zaključuje funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković poziv ombundsmana Sinišu Bjekovića da podnese ostavku. 
 
0
Potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković objavio na Twitteru
Došli smo u posjed - "Evropa sad2"!
         - Zahvaljujući prijateljskoj relaciji jednog našeg partijskog druga sa jednim od visokih funkcionera pokreta ‘Evropa Sad’, došli smo - ekskluzivno! - u posjed programa ‘EVROPA SAD2’ - objavio je na Twitteru potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković. 
 
0
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković
Hitno za - smjenu Vraneša!
    - Zbog skandaloznog postupka predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša, koji je javno saopštio da ne poštuje državu Crnu Goru i naše državne praznike, poručujući, zapravo, da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori, pokrenućemo hitnu inicijativu za njegovu smjenu - napisao je on na Tviteru potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković. 
 
0
Portparol Socijaldemokrata i kandidat za poslanika na listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, Nikola Zirojević
Partneri da - uskrate podršku!
- Od Vraneša ovakav stav i ne čudi, na ovoj politici je i dobio glasove. Pa ipak, očekujemo jasno izjašnjenje o ovakvom odnosu predsjednika opštine prema državnom prazniku od strane njegovih partnera iz PES i Demokrata. Neka ne budu u zabludi – prećutkujući ovakvo ponižavanje države u kojoj žive nije ništa manja odgovornost od ovoga što Vraneš radi. Jednako su odgovorni! Ako je u njihovim redovima ostalo imalo građanskog, ako prema ovoj državi imaju imalo, ne ljubavi, nego poštovanja, pozivamo ih da uskrate podršku Vranešu i prekinu praksu ponižavanja države Crne Gore - zaključuje se u saopštenju portparola SD i kandidata za poslanika na listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, Nikole Zirojevića o izjavama predsjednika Opštine Pljevlja, Darija Vraneša.  
 
2
Predsjednik SD Damir Šehović podsjeća na referendumski dan
Ne protiv nikoga - već za sve nas!
    - Mudro, dostojanstveno i nepokolebljivo, na ponos svih koji su živote vezali za ovu zemlju, maja 2006. iz vojevali smo jednu od najvećih pobjeda. Ne puškom, već olovkom. Ne protiv nikoga, već za sve nas. Da samostalno krojimo sudbinu i gradimo budućnost u skpredsjednik SD Damir Šehović u današnjoj FB objavi "Crna Gora, to su njeni ljladu sa sopstvenim vrijednostima i idejama - podsjeća na referendumski dan udi": 
 
2
Povodom inauguracije Jakova Milatovića u Podgorici, DPS na Cetinju priredio performans
On Cetinja - nije ni dostojan!
- Poštovane građanke i građani Crne Gore, kao što znate u toku je čin inauguracije novoizabranog predśednika gospodina Milatovića. I to ne kako bi trebalo u zgradi Vladinog doma na Cetinju, već u zgradi Skupštine Crne Gore u Podgorici.
- Dobro mi znamo što o Cetinju i o Crnogorcima misli Jakov Milatović. Urušavanjem tradicije želi uniziti, poniziti ovaj grad i marginalizovati ovaj grad.
- To mu nećemo dozvoliti. On Cetinja nije ni dostojan - ukazao je u performansu na Cetinju Oskar Huter, kandidat na poslaničkoj listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković” 
 
1
Rekli su - potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković
Sramni čin - predsjednika SO Zeta!
- Sramni čin predsjednika Opštine Zeta, čija Demokratska narodna partija (DNP) čini dio vladajuće koalicije u Podgorici. Zbog ovoga su, maločas, odbornici sa liste ‘Svi za naš grad’ napustili sjednicu podgoričkog parlamenta - prokomentarisao je na Tviteru potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković zabranu predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića radnicima podgoričkih Komunalnih usluga da, u susret Danu nezavisnosti 21. maju, postave crnogorske zastave na stubove javne rasvjete na bulevaru koji vodi od Podgorice do aerodroma u Golubovcima. 
 
1
Koalicija DPS, SD, LP i DUA predala Državnoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore 11. juna
Povešćemo Crnu Goru - putem prosperiteta!
       - Ova politička ponuda će u narednom periodu povesti Crnu Goru putem prosperiteta i ova politička ponuda će biti dio buduće reformske vlade. Znamo kako da zasučemo rukave, da sa trudom i radom i dođemo do konkretnih rezultata.
Prema tome, kažem da će ova koalicija zajedno sa ljudima koji je čine, a meni pripada čast i odgovornost što se nalazim na čelu ove liste, povesti Crnu Goru putem napretka ka jednoj mnogo boljoj i stabilnijoj budućnosti - zaključio je Danijel Živković nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada", poslije predaje liste koalicije DPS, SD, LP i DUA Državnoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore 11. juna. 
 
1
Poslije 11 godina, danas ozvaničen razlaz u "DEmokratskom frontu"
Do istog cilja - svako svojim putem!
       - Konstituenti "Demokratskog fronta" odlučili su da svaki od njih svojim putem ide ka istom cilju. Ovo je Crna Gora, sastali smo se kao ljudi, tako se i rastajemo - naglasio je Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" i tako ozvaničio razlaz DF, koji je na političkoj sceni djelovao 11 godina.
Ostala dvojica - predsjednik "PzP" Nebojša Medojević i lider DNP Milan Knežević demantovali su da je među njima bilo kakvih razmirica. 
 
1
Glavni odbor SDP
Na izbore - samostalno!
             Tijesnom većinom - 29 članova glasalo je za samostalan nastup, dok je 28 bilo protiv - Glavni odbor SDP odlučio je da ta partija samostalno nastupi na parlamentarnim izborima 11. juna.  
 
1
Glavni odbor i Predsjedništvo SD o nastupu na izborima 11. juna
Jednoglasno za - koaliciju!
          - Nakon sveobuhvatnog i ozbiljnog razmatranja različitih opcija, između ostalog i samostalnog nastupa za koji je partija bila u potpunosti spremna i odavno prikupila više nego dovoljan broj potpisa za podršku listi, Glavni odbor i Predsjedništvo su jednoglasno donijeli odluku o zajedničkom izbornom nastupu sa našim tradicionalnim partnerima - saopšteno je iz SD, čiji su Glavni odbor i Predsjedništvo danas donijeli odluku o koalicionom nastupu sa DPS, SDP, DUA i LP, na parlamentarnim izborima koji će se održati 11. juna. 
 
1
Rekli su - poslanica DPS Aleksandra Vuković
Postavljaju istrajne - u negaciji crnogorskog!
       Nazivali su nas “dukljanoidima”, monteustašama”, “milogorcima”, s uvodom o svojoj ugroženosti. Najčešće su to radili na rektorevom IN4S-u, kome su mnogi iz vlasti čestitali jubilej negiranja manjinskih naroda i Crnogoraca. Meka moć je najubojitija moć.
- Zato biraju prosvjetu i kulturu i postavljaju kadar, istrajan u negiranju građanskog društva i izrugivanju velike crnogorske kulture. Sloboda košta, ali nema cijenu - poručila je poslanica DPS Aleksandra Vuković, nakon što su za funkcije u institucijama Glavog grada predložene osobe koje su prepoznate kao negatori svega crnogorskog. 
 
0
Damir Šehović, predsjednik SD, građanima čestitao Dan pobjede i Dan Evrope
Šumanova deklaracija pokazala - superiornost!
          - Ovaj dan podsjeća nas i da je istina davno povukla liniju između onih koji su bili na pravoj i onih koji su bili na pogrešnoj strani istorije. Ne dozvoliti da se ta linija zamagli, zločinački postupci i ideologije dožive revizionizam, a pojedinci rehabilituju, pitanje je lične časti, kao i razumijevanja praktičnih opasnosti od takvih nasrtaja na istoriju.
- Upravo na ideji zajedništva oko pravih vrijednosti umjesto podjela, dočekujemo još jedan od najvažnijih datuma, Dan Evrope. Šumanova deklaracija pokazala je svijetu mudrost ekonomskog i drugih vidova približavanja, kao superiorne politike u odnosu na razjedinjujuću, nasilnu i reteogradnu - istakao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović. 
 
0
V.d. predsjednika DPS Danijel Živković u "Aritmiji" o ezultatima tehničke Vlade Crne Gore Dritana Abazovića
U šestu brzinu - niz padinu!
- Oni su ubacili u šestu brzinu niz padinu i debelo idu da se zakucaju u neko dno i da se sav taj njihov politički mehanizam razbije u paramparčad - ocijenio je u "Aritmiji" v.d. predsjednika DPS Danijel Živković rezultate tehničke Vlade Crne Gore Dritana Abazovića. 
 
0
Predsjednik SDP Raško Konjević
Dritan postao gudalo - violine koja štiti ubice D.J.!
          - Drago mi je što Vlada funkcioniše kao violina.
Žao mi je što je Dritan postao gudalo za violinu onih koji kako on to naravno “istinito” reče “politički štite ubice Duška Jovanovića”.
- Dritan vazda istinu priča. Tužilac da reaguje - apelovao je sa Twittera predsjednik SDP Raško Konjević. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|