Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Poslaniica DPS Aleksandra Vuković Kuč stidi se Å¡to živi u gradu đe je predśednik Marko Kovačević
Ako prođe nekažnjeno - nema države!
- Ako ova bruka prođe nekažnjeno, nema države, nema institucija! Građani i građanke Crne Gore taoci su bahatosti i Å¡ovinizma vlastodržaca i potpunog rasula političkog i pravnoga poretka. Danas sam doživjela stid Å¡to živim u gradu đe je predśednik Marko Kovačević.
Ovo nije pitanje pojedinaca i partija. Ovo se tiče svih nas!
Danas, kad prijatelji u Americi slave Dan nezavisnosti, a mi Dan borca, doživjeli smo sramotu koja Å¡okira - napisala je na Tviteru poslaniica DPS Aleksandra Vuković Kuč. 
 
0
Direktorica SDCG Irme NiÅ¡ić
EK potvrdila - imamo nezrelu i neodgovornu vlast!
- Ono Å¡to smo govorili prije 2 dana. Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka - navodi se u reagovanju direktorice SDCG Irme NiÅ¡ić, na informaciju iz EK da je Crna Gora dostavila "nedovoljno zrele" projekte.
Ne mogu ni da zamislim na Å¡ta su ličili projektni zadaci iz kuhinje post tehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU - ističe NiÅ¡ić. 
 
0
MiloÅ¡ Nikolić, portparol DPS, apeluje na TužilaÅ¡tvo
Abazović da odgovara - za prekrajanje transkripta!
    - Nakon Å¡to su isplivali dokazi da je Dritan Abazović, na osnovu falsifikovanog i prepravljenog transkripta pokuÅ¡ao da kreira aferu za svoje političke potrebe, pozivamo tužilaÅ¡tvo da reaguje, i na vrijeme zaustavi ovu veoma opasnu manipulaciju materijalom prikupljenim preko Sky aplikacije - apeluje portparol DPS MiloÅ¡ Nikolić. 
 
0
Rekli su - portparol SD i Å¡ef kluba odbornika SD NikÅ¡ić Nikole Zirojević koleginici iz SO NikÅ¡ić
Ozbiljan logički problem!
    - Hajde da se sa književnog vratimo na logičko. Ako napiÅ¡em književno djelo i posvetim ga sultanu od Bruneja, to nije književno djelo brunejske književnosti, koleginice, nego je to djelo crnogorske književnosti. Zato Å¡to sam ja to Å¡to sam, tako da vi imate ozbiljan logički problem – odgovorio je portparola SD i Å¡ef kluba odbornika SD NikÅ¡ić Nikole Zirojevića koleginici iz SO NikÅ¡ić na konstataciju da je “Gorski vijenac†djelo srpske književnosti zbog “Posvete prahu oca Srbijeâ€. 
 
0
DPS reagovala na najnovije optužbe na njen i račun njenog dugogogodiÅ¡njeg predsjednika
Škaljarska koalicija ,,Licemjerno se broji†- kreira lažnu aferu Sky!
   - Ma koliko, uz asistenciju svojih mentora iz Vijesti, izmiÅ¡ljate gluposti i pokuÅ¡avate da kriminalizujete naÅ¡u partiju i njenog dugogodiÅ¡njeg predsjednika, da vas podsjetimo da je Rade MiloÅ¡ević, protiv koga se vodi proces zbog Å¡verca cigareta Urin a ne naÅ¡ funkcioner, a da se protiv predsjednika PES-a i gradonačelnice Olivere Injac pred SDT vodi nekoliko postupaka za čitavu lepezu krivičnih djela: od afere sa prevarantom i kriminalcem Do Kvonom preko one koja se tiče zaduživanja naÅ¡e države do zloupotrebe službenog položaja - podsjeća DPS konstatujući:
- Nakon Å¡to su se ponovo poklopili interesi Å¡kaljarske koalicije Vijesti, kripto partija URE, PES-a i Demokrata, koji jedni druge progone kada ratuju za fotelje, ali zato skladno i sinhronizovano nastupaju kada podmeću budalaÅ¡tine Demokratskoj partiji socijalista, krenulo se u fabrikovanje nove afere Sky. 
 
3
OpÅ¡tinski Odbor BoÅ¡njačke stranke Pljevlja povodom postavljanja direktorice biblioteke “Stevan Samardžić"
Neće osobe - koje siju mržnju!
- Pljevlja su bila i ostala antifaÅ¡istički i multietnički grad, gdje se s ponosom govorilo o viÅ¡evjekovnom zajedničkom suživotu pripadnika različitih religija. Većinska Pljevlja neće dozvoliti da lokalna vlast, kroz imenovanje na čelna mjesta lokalnih savjeta i ustanova, osoba koje Å¡ire međuvjersku mržnju, pogorÅ¡a međuljudske odnose u gradu - saopÅ¡teno je iz OpÅ¡tinskog Odbora BoÅ¡njačke stranke Pljevlja povodom postavljanja direktorice biblioteke “Stevan Samardžićâ€.  
 
3
Međunarodni sekretar SD MiloÅ¡ Đuričković o izjavi predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom četiri godine od smrti nekadaÅ¡njeg predsjednika Momira Bulatovića
Polako ti spada - evropsko perje!
- Momir Bulatović će ostati upamćen kao političar dosljedan politici Slobodana MiloÅ¡evića. Njegovu ljubav, ne prema Crnoj Gori, već porodici MiloÅ¡ević bio je spreman platiti životima crnogorske omladine, žrtvujući ih na ratiÅ¡tima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i sukobu sa civilizovanim svijetom tj. NATO. Pamtimo ga i po 7. bataljonu koji je uspostavio u Crnoj Gori, čiji su topovi bili oko crnogorskih gradova, okrenuti ka gradovima. Tvoje sjećanje i poÅ¡tovanje prema politici Momira Bulatovića je uvreda za sve žrtve politike MiloÅ¡evića, čiji je Momir bio sljedbenik za života. Sebe nazivaÅ¡ predśednikom svih građana? Polako ti spada evropsko perje i vidi se ko si i Å¡to si - zaključio je međunarodni sekretar SD MiloÅ¡ Đuričković izjavu Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom četiri godine od smrti nekadaÅ¡njeg predsjednika Momira Bulatovića. 
 
3
Opštinski odbor DPS Zeta
Agoniju prekinuti - vanrednim izborima!
- Prekinite ovu agoniju, jer je svima jasno da se iz ovakve situacije može izaći na samo jedan način – kroz vanredne lokalne izbore koji bi omogućili da Zeta kao opÅ¡tina profunkcioniÅ¡e i dobije pristojnu, sposobnu upravu koja bi opÅ¡tinu vodila putem onog razvoja koji je stao unazad pola godine - poručila je DPS Zete DF-DCG, uz ocjenu da je "tužno gledati propadanje Zete", 
 
2
Andrija Nikolić, član PredsjedniÅ¡tva DPS, o odluci Ustavnog suda
Formalno potvrđena - uzurpacija bivÅ¡e većine!
       - Ustavni sud je jednoglasnim ukidanjem izmjena Zakona o predsjedniku ogolio političke namjere bivÅ¡e nepostojeće parlamentarne većine, da se po svaku cijenu zadrže u foteljama. Sad imamo i formalnu potvrdu da su uzurpatori vlasti na čelu sa smijenjenim premijerom Abazovićem koji je i danas u tehničkom mandatu, sa predumiÅ¡ljajem zaustavili napredak države, zarad lične koristi - napominje član PredsjedniÅ¡tva DPS Andrija Nikolić. 
 
2
Odbor DPS Glavnog grada o podnoÅ¡enju dokaza pomoćnika gradonačelnice ozloupotrebama u "Čistoća" d.o.o.
Å aranovićev krajnji domet - noÅ¡enje kutija!
          - Bez bilo kakve vizije i ideje da unaprijede rad Glavnog grada i Čistoće, nekvalifikovani pripravnik i dugometražni osnovac su taman za noÅ¡enje kutija i niÅ¡ta viÅ¡e od toga - ocijenio je Odbor DPS Glavnog grada Podgorice Å¡to je pomoćnik gradonačelnice Danilo Å aranović podnio SDT dokaze o radu direktora "Čistoća" d.o.o. 
 
2
Konferencija Liberalne Å¡artije
Belan na čelu - Liberalne!
Vatroslav Belan izabran je za novog predsjednika Liberalne partije na današnjoj Konferenciji LP.
Za potpredsjednike partije izabrani su Ammar Borančić, Jelena Marković i Aleksandar Ljumović.  
 
2
Profesorica engleskog i italijanskog jezika docent dr Jelena Radonjić u otvorenom pismu Predsjedniku Crne Gore
Izvinite se - konkurs bio farsa!
       - Ovim putem tražim da se izvinite građanima i građankama koji su se časno i poÅ¡teno javili na VaÅ¡ javni poziv vjerujući da su zaista nastupile promjene i da ste čovjek od riječi, tj. da poÅ¡tujete sopstvene riječi i radite onako kako i govorite - napisala je profesorica engleskog i italijanskog jezika docent dr Jelena Radonjić, koja je u otvorenom pismu Predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću ocijenila da je javni konkurs za njegov savjetnički tim bio farsa, jer među izabranima ima kandidata sa lažnim referencama, bez iskustva, ali sa partijskim preporukama Građanskog pokreta URA.  
 
2
DPS Glavnog grada o napadu na Andriju Čađenovića
Skretanje pažnje sa afera – zaustavljenih istraga!
       - Napad na Andriju Čađenovića, koji je rukovodio preduzećem Čistoća DOO u periodu njenog intenzivnog razvoja, u kojem je Podgorica zavrijedila epitet jednog od najčistijih gradova ovog dijela Evrope, nije niÅ¡ta drugo do skretanja pažnje sa afera – zaustavljenih istraga protiv Olivere Injac i kockanja na račun države - konstatuje DPS Glavnog grada: 
 
1
Poslanik DPS Nikola Janović
Nećemo podržati - manjinske vlade, ni eksperimente!
- Nećemo podržati nikakve eksperimente, nikakve manjinske vlade – znači, ne dolazi u obzir. Ili smo zajedno u Vladi da nosimo odgovornost da pokuÅ¡amo da isčupamo Crnu Goru iz svih ovih deÅ¡avanja koje su se desile u protekle tri godine ili smo van Vlade i bićemo konstruktivna opozicija. Opozicija ne državi, nego opozicija vlasti. Dakle, nema nikakve manjinske vlade, nikakvi eksperimenti – sa tim je zavrÅ¡ena priča - napomenuo je član PredsjedniÅ¡tva i poslanik u SkupÅ¡tini Crne Gore Nikola Janović. 
 
1
Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, povodom odluka DIK
Bezakonje lomi - institucije!
- Sve ovo oko komisija i nezakonitih odluka je spremno za jedan poveliki roman. Nije ovdje bitna ova ili ona partija već bezakonje koje vlada i lomi institucije - ukazao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, povodom odluka DIK, koja se "se rukovodi politikom a ne pravom" i u kojoj "dvije partije “koaliciono orkestriraju". 
 
1
URA reagovala na saopštenje pokreta "Evropa sad"
Kvon napisao - finansirali drugi!
    - Nemate problem sa URA, Abazovićem i Adžićem, nego očigledno sa navodima Do Kvona i vezama vaÅ¡eg lidera i bjegunca kojeg zbog prevare potražuju SAD i Južna Koreja. Imajući u vidu saopÅ¡tenje advokata, jasno je da je Do Kvon potvrdio ono Å¡to je i u pismu naveo, a to je da nije nikada finansirao kampanju PES-a. To je uostalom i premijer Abazović rekao na skoraÅ¡njem gostovanju na Javnom servisu. U pogledu drugih navoda iz pisma, a to je da su drugi ljudi iz kripto-zajednice na nezakonit način finansirali kampanju Milojka Spajića, neka nadležni organi utvrđuju činjenice - reagovao je GP URA povodom saopÅ¡tenja PES i njihovih funkcionera, "koji u prepoznatom stilu spinuju i manipuliÅ¡u sa određenim informacijama obavjeÅ¡tavaju javnost da za razliku od Milojka Spajića, ni Dritan Abazović ni Filip Adžić nijesu nikada u životu sreli niti poslovali sa Do Kvonom". 
 
1
Pokret "Evropa sad"
Kvon demantovao - aktere afere!
- Ovo je jedan od naočiglednijih primjera zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, protiv čega se i URA deklarativno u medijima zalagala do nedavno - saopÅ¡tio je pokret "Evropa sad":
- Iskaz Do Kvon pred Specijalnim državnim tužilaÅ¡tvom (SDT) i braniocima dokaz je da su funkcioneri URE i članovi 43. Vlade, Filip Adžić i Dritan Abazović, direktni autori fabrikovane afere koja se planski plasirala neposredno pred parlamentarne izbore. 
 
1
Portparol LP Ammar Borančić poručio Spajiću
Vi ste svoje - završili!
         - Vi ste svoje zavrÅ¡ili, ali bojim se mnogo će vode Moračom proteći dok sredimo ovaj haos u koji nas sve dublje gurate - napisao je lideru pokreta "Evropa sad" Milojku Spajiću na Twiteru portparol LP Ammar Borančić i prokomentarisao:
- Kakvi diletantni, mutivode i neznalice. Kaže, nema para ni za ove plate, a prije pet dana tvrdio da će ih povećati gotovo duplo. 
 
1
Politički analitičar iz Hrvatske Davor Gjenero
PES izgubio - sedmicu prije izbora!
         - Gospodin Milojko Spajić i njegov novi politički pokret mogu govoriti da su neki pobjednici izbora, ali meni se čini da su u zadnjoj sedmici prije izbora postali najveći gubitnici. Najveći dio kontingenta apstinenata, rezigniranih birača, ljudi koji su namjeravali glasati za tu političku opciju, uplaÅ¡ili su se kada su vidjeli kako je isplivala vrlo neugodna povezanost te političke organizacije sa međunarodnim kriminalnim podzemljem, ocijenio je politički analitičar iz Hrvatske Davor Gjenero gostujući u emisiji “Znam da znaš†na Gradskoj RTV. 
 
1
Aleksandra Vukoviæ, èlanica predœedništva DPS, ukazuje na alarmantno stanje u prosvjeti
Ministre Vojinoviæu, dosta je bilo!
          - Kucnuo je èas da svi, bez obzira na politièku orijentaciju i obrazovni profil, a radi sreæe crnogorskog druÅ¡tva i dostojanstva najvažnijeg poziva – prosvjetnoga, ustanemo, bez dileme i bez izuzetka, združeno i jedinstveno, i kažemo – dosta je - upozorava èlanica predÅ“edniÅ¡tva DPS Aleksandra Vukoviæ i istièe:
- Prosvjetni kadar u Crnoj Gori ponižen je i uvrijeðen je kao nikada do sada. Prosvjetni poziv, koji je trebalo da bude svjetlo i nada crnogorskoga druÅ¡tva, osujeæen je u svojoj osnovnoj funkciji – obrazovanju i vaspitanju mladih.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|