0
Direktorica SDCG Irme Nišić
EK potvrdila - imamo nezrelu i neodgovornu vlast!

- Ono što smo govorili prije 2 dana. Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka - navodi se u reagovanju direktorice SDCG Irme Nišić, na informaciju iz EK da je Crna Gora dostavila "nedovoljno zrele" projekte.
Ne mogu ni da zamislim na šta su ličili projektni zadaci iz kuhinje post tehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU - ističe Nišić.

EK je predstavila paket podrške za saobraćaj, energiju, životnu sredinu, privatni sektor... i ni u jednom nema projekata iz Crne Gore, a radi se o podršci od 2.1 milijardi eura.
Naša Vlada je dostavila preuranjene ili projekte nepodobne za finansiranje, pa je ocijenjeno da CG treba da nastavi sa sazrijevanjem za potencijalno ponovno podnošenje prijedloga.
- E pa, projekti su nezreli,ali ova Vlada je više nego dovoljno zrela za prošlost, a nepodobna za finansiranje od strane građana tek - zaključuje u reagovanju direktorica SDCG Irma Nišić.




Posjeta : 131