Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Pokret "Evropa sad" poručio GP URA da neće sudjelovati u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države
Abazović i Adžić odgovorni - za pobjedu mafije!
- Probijanjem tunela od stana do depoa Višeg suda mafija je izvela udar na državu i sistem pravosuđa, a ne na Abazovića i Adžića.
S druge strane, Abazović i Adžić su ti nosioci funkcija za vrijeme čijeg mandata je značajno oslabljena snaga institucija i oslabljen njen kapacitet da iskoristi šansu za razbijanje kriminalnih klanova koju je Crnoj Gori prije svega dao Europol. U tom smislu, oni su funkcionalno odgovorni za ovu pobjedu mafije nad državom, a njihova ostavka predstavljala bi moralni čin koji bi organima pravosuđa omogućio da se osjete da svoj posao ipak rade u službi države i građana, a ne ličnog marketinga bilo kog pojedinca - ističe Pokret "Evropa sad" i po ručuje GP URA da nećemo sudjelovati u njihovoj namjeri da relativizuju ozbiljnu kompromitaciju države i njenih instuticija, niti u namjeri da legitimno pozivanje na odgovornost pretvore u partijsko prepucavanje. 
 
1
DPS o podršci odlazećeg premijera Rijadu za organizaciju Sajma EXPO 2030.
Abazovićev potpis za - diplomatski skandal!
            - Abazovićev potpis na ovom diplomatskom skandalu, dodatno urušava već poljuljani kredibilitet Crne Gore u međunarodnim odnosima. Ignorišući istorijske i prijateljske veze Crne Gore i Italije, koje su dovoljan razlog da Crna Gora ostane pri ranijoj odluci, Abazović je srušio temeljni princip crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti, a u skladu sa kojim susjedi, članice Evropske unije i NATO imaju apsolutni prioritet u opredjeljivanju podrške za kandidature u međunarodnim forumima - saopštila je DPS povodom podrške odlazećeg premijera Rijadu za organizaciju Sajma EXPO 2030.  
 
0
GI "21 maj" o neformalnim pregovoria PES i dijela stranaka
Potvrđuju iskvarenost - crnogorske političke klase!
- Svaka vijest o pregovorima koja procuri u javnost samo je dokaz više o profilima političara koje niko ne bi poželio u ličnom okruženju. Ko hoće da vidi treba da mu je jasno da se radi o strankama i tzv.liderima koji su dio prvorazrednog društvenog problema.
Partije koje svaki dan licitiraju sa nezaustavljivim brojem besmislenih ministarstava i iz čije svake riječi izbija skorojevićka želja za vlašću i novcem savršeno se uklapaju u sve prisutnije osjećanje beznadežnosti - saopštila je GI "21 maj" o neformalnim pregovoria koji se trenutno vode između PES i dijela stranaka samo potvrđuju iskvarenost crnogorske političke klase. 
 
0
Amina Cikotić, portparolka SDP, reagovala na izjavu člana Predsjedništva PES da SDP i URA spremaju “šavnički scenario” za Cetinje
Potražite Do Kvona i - pripremajte odbranu!
- Laganjem Čarapić misli da napreduje u partiji.
Možda je u pravu jer kad vidi svog predsjednika zaključi da se laganje isplati.
Vi kojima je Marko Kovačević partner ni ime Cetinja ne biste smjeli da pomenete.
Kripto valute i milioni su vaša specijalnost. Imate pametnijeg posla -potražite Do Kvona i pripremajte odbranu za tužioca - reagovala je Amina Cikotić, portparolka SDP, na izjavu člana Predsjedništva PES, Vasilija Čarapića da SDP i URA spremaju “šavnički scenario” za Cetinje. 
 
0
Poslaniica DPS Aleksandra Vuković Kuč stidi se što živi u gradu đe je predśednik Marko Kovačević
Ako prođe nekažnjeno - nema države!
- Ako ova bruka prođe nekažnjeno, nema države, nema institucija! Građani i građanke Crne Gore taoci su bahatosti i šovinizma vlastodržaca i potpunog rasula političkog i pravnoga poretka. Danas sam doživjela stid što živim u gradu đe je predśednik Marko Kovačević.
Ovo nije pitanje pojedinaca i partija. Ovo se tiče svih nas!
Danas, kad prijatelji u Americi slave Dan nezavisnosti, a mi Dan borca, doživjeli smo sramotu koja šokira - napisala je na Tviteru poslaniica DPS Aleksandra Vuković Kuč. 
 
0
Direktorica SDCG Irme Nišić
EK potvrdila - imamo nezrelu i neodgovornu vlast!
- Ono što smo govorili prije 2 dana. Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka - navodi se u reagovanju direktorice SDCG Irme Nišić, na informaciju iz EK da je Crna Gora dostavila "nedovoljno zrele" projekte.
Ne mogu ni da zamislim na šta su ličili projektni zadaci iz kuhinje post tehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU - ističe Nišić. 
 
0
Miloš Nikolić, portparol DPS, apeluje na Tužilaštvo
Abazović da odgovara - za prekrajanje transkripta!
    - Nakon što su isplivali dokazi da je Dritan Abazović, na osnovu falsifikovanog i prepravljenog transkripta pokušao da kreira aferu za svoje političke potrebe, pozivamo tužilaštvo da reaguje, i na vrijeme zaustavi ovu veoma opasnu manipulaciju materijalom prikupljenim preko Sky aplikacije - apeluje portparol DPS Miloš Nikolić. 
 
0
Rekli su - portparol SD i šef kluba odbornika SD Nikšić Nikole Zirojević koleginici iz SO Nikšić
Ozbiljan logički problem!
    - Hajde da se sa književnog vratimo na logičko. Ako napišem književno djelo i posvetim ga sultanu od Bruneja, to nije književno djelo brunejske književnosti, koleginice, nego je to djelo crnogorske književnosti. Zato što sam ja to što sam, tako da vi imate ozbiljan logički problem – odgovorio je portparola SD i šef kluba odbornika SD Nikšić Nikole Zirojevića koleginici iz SO Nikšić na konstataciju da je “Gorski vijenac” djelo srpske književnosti zbog “Posvete prahu oca Srbije”. 
 
0
DPS reagovala na najnovije optužbe na njen i račun njenog dugogogodišnjeg predsjednika
Škaljarska koalicija ,,Licemjerno se broji” - kreira lažnu aferu Sky!
   - Ma koliko, uz asistenciju svojih mentora iz Vijesti, izmišljate gluposti i pokušavate da kriminalizujete našu partiju i njenog dugogodišnjeg predsjednika, da vas podsjetimo da je Rade Milošević, protiv koga se vodi proces zbog šverca cigareta Urin a ne naš funkcioner, a da se protiv predsjednika PES-a i gradonačelnice Olivere Injac pred SDT vodi nekoliko postupaka za čitavu lepezu krivičnih djela: od afere sa prevarantom i kriminalcem Do Kvonom preko one koja se tiče zaduživanja naše države do zloupotrebe službenog položaja - podsjeća DPS konstatujući:
- Nakon što su se ponovo poklopili interesi škaljarske koalicije Vijesti, kripto partija URE, PES-a i Demokrata, koji jedni druge progone kada ratuju za fotelje, ali zato skladno i sinhronizovano nastupaju kada podmeću budalaštine Demokratskoj partiji socijalista, krenulo se u fabrikovanje nove afere Sky. 
 
3
Opštinski Odbor Bošnjačke stranke Pljevlja povodom postavljanja direktorice biblioteke “Stevan Samardžić"
Neće osobe - koje siju mržnju!
- Pljevlja su bila i ostala antifašistički i multietnički grad, gdje se s ponosom govorilo o viševjekovnom zajedničkom suživotu pripadnika različitih religija. Većinska Pljevlja neće dozvoliti da lokalna vlast, kroz imenovanje na čelna mjesta lokalnih savjeta i ustanova, osoba koje šire međuvjersku mržnju, pogorša međuljudske odnose u gradu - saopšteno je iz Opštinskog Odbora Bošnjačke stranke Pljevlja povodom postavljanja direktorice biblioteke “Stevan Samardžić”.  
 
3
Međunarodni sekretar SD Miloš Đuričković o izjavi predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom četiri godine od smrti nekadašnjeg predsjednika Momira Bulatovića
Polako ti spada - evropsko perje!
- Momir Bulatović će ostati upamćen kao političar dosljedan politici Slobodana Miloševića. Njegovu ljubav, ne prema Crnoj Gori, već porodici Milošević bio je spreman platiti životima crnogorske omladine, žrtvujući ih na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i sukobu sa civilizovanim svijetom tj. NATO. Pamtimo ga i po 7. bataljonu koji je uspostavio u Crnoj Gori, čiji su topovi bili oko crnogorskih gradova, okrenuti ka gradovima. Tvoje sjećanje i poštovanje prema politici Momira Bulatovića je uvreda za sve žrtve politike Miloševića, čiji je Momir bio sljedbenik za života. Sebe nazivaš predśednikom svih građana? Polako ti spada evropsko perje i vidi se ko si i što si - zaključio je međunarodni sekretar SD Miloš Đuričković izjavu Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom četiri godine od smrti nekadašnjeg predsjednika Momira Bulatovića. 
 
3
Opštinski odbor DPS Zeta
Agoniju prekinuti - vanrednim izborima!
- Prekinite ovu agoniju, jer je svima jasno da se iz ovakve situacije može izaći na samo jedan način – kroz vanredne lokalne izbore koji bi omogućili da Zeta kao opština profunkcioniše i dobije pristojnu, sposobnu upravu koja bi opštinu vodila putem onog razvoja koji je stao unazad pola godine - poručila je DPS Zete DF-DCG, uz ocjenu da je "tužno gledati propadanje Zete", 
 
2
Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS, o odluci Ustavnog suda
Formalno potvrđena - uzurpacija bivše većine!
       - Ustavni sud je jednoglasnim ukidanjem izmjena Zakona o predsjedniku ogolio političke namjere bivše nepostojeće parlamentarne većine, da se po svaku cijenu zadrže u foteljama. Sad imamo i formalnu potvrdu da su uzurpatori vlasti na čelu sa smijenjenim premijerom Abazovićem koji je i danas u tehničkom mandatu, sa predumišljajem zaustavili napredak države, zarad lične koristi - napominje član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić. 
 
2
Odbor DPS Glavnog grada o podnošenju dokaza pomoćnika gradonačelnice ozloupotrebama u "Čistoća" d.o.o.
Šaranovićev krajnji domet - nošenje kutija!
          - Bez bilo kakve vizije i ideje da unaprijede rad Glavnog grada i Čistoće, nekvalifikovani pripravnik i dugometražni osnovac su taman za nošenje kutija i ništa više od toga - ocijenio je Odbor DPS Glavnog grada Podgorice što je pomoćnik gradonačelnice Danilo Šaranović podnio SDT dokaze o radu direktora "Čistoća" d.o.o. 
 
2
Konferencija Liberalne šartije
Belan na čelu - Liberalne!
Vatroslav Belan izabran je za novog predsjednika Liberalne partije na današnjoj Konferenciji LP.
Za potpredsjednike partije izabrani su Ammar Borančić, Jelena Marković i Aleksandar Ljumović.  
 
2
Profesorica engleskog i italijanskog jezika docent dr Jelena Radonjić u otvorenom pismu Predsjedniku Crne Gore
Izvinite se - konkurs bio farsa!
       - Ovim putem tražim da se izvinite građanima i građankama koji su se časno i pošteno javili na Vaš javni poziv vjerujući da su zaista nastupile promjene i da ste čovjek od riječi, tj. da poštujete sopstvene riječi i radite onako kako i govorite - napisala je profesorica engleskog i italijanskog jezika docent dr Jelena Radonjić, koja je u otvorenom pismu Predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću ocijenila da je javni konkurs za njegov savjetnički tim bio farsa, jer među izabranima ima kandidata sa lažnim referencama, bez iskustva, ali sa partijskim preporukama Građanskog pokreta URA.  
 
2
DPS Glavnog grada o napadu na Andriju Čađenovića
Skretanje pažnje sa afera – zaustavljenih istraga!
       - Napad na Andriju Čađenovića, koji je rukovodio preduzećem Čistoća DOO u periodu njenog intenzivnog razvoja, u kojem je Podgorica zavrijedila epitet jednog od najčistijih gradova ovog dijela Evrope, nije ništa drugo do skretanja pažnje sa afera – zaustavljenih istraga protiv Olivere Injac i kockanja na račun države - konstatuje DPS Glavnog grada: 
 
1
Poslanik DPS Nikola Janović
Nećemo podržati - manjinske vlade, ni eksperimente!
- Nećemo podržati nikakve eksperimente, nikakve manjinske vlade – znači, ne dolazi u obzir. Ili smo zajedno u Vladi da nosimo odgovornost da pokušamo da isčupamo Crnu Goru iz svih ovih dešavanja koje su se desile u protekle tri godine ili smo van Vlade i bićemo konstruktivna opozicija. Opozicija ne državi, nego opozicija vlasti. Dakle, nema nikakve manjinske vlade, nikakvi eksperimenti – sa tim je završena priča - napomenuo je član Predsjedništva i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Janović. 
 
1
Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, povodom odluka DIK
Bezakonje lomi - institucije!
- Sve ovo oko komisija i nezakonitih odluka je spremno za jedan poveliki roman. Nije ovdje bitna ova ili ona partija već bezakonje koje vlada i lomi institucije - ukazao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, povodom odluka DIK, koja se "se rukovodi politikom a ne pravom" i u kojoj "dvije partije “koaliciono orkestriraju". 
 
1
URA reagovala na saopštenje pokreta "Evropa sad"
Kvon napisao - finansirali drugi!
    - Nemate problem sa URA, Abazovićem i Adžićem, nego očigledno sa navodima Do Kvona i vezama vašeg lidera i bjegunca kojeg zbog prevare potražuju SAD i Južna Koreja. Imajući u vidu saopštenje advokata, jasno je da je Do Kvon potvrdio ono što je i u pismu naveo, a to je da nije nikada finansirao kampanju PES-a. To je uostalom i premijer Abazović rekao na skorašnjem gostovanju na Javnom servisu. U pogledu drugih navoda iz pisma, a to je da su drugi ljudi iz kripto-zajednice na nezakonit način finansirali kampanju Milojka Spajića, neka nadležni organi utvrđuju činjenice - reagovao je GP URA povodom saopštenja PES i njihovih funkcionera, "koji u prepoznatom stilu spinuju i manipulišu sa određenim informacijama obavještavaju javnost da za razliku od Milojka Spajića, ni Dritan Abazović ni Filip Adžić nijesu nikada u životu sreli niti poslovali sa Do Kvonom". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|