Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Klub poslanika DPS
Pozvali građane na uzdržanost - vlast na odgovornost!
          - Čuvajte mir jer je to naša najveća tekovina, a slobodu i hrabrost ste kako kroz vjekove tako i danas dokazali da posjedujete - poručio je građanima koji su danas okupili na Cetinju Klub poslanika DPS, koji "poziva sve građane na uzdržanost u ovom izazovnom bezbjednosnom trenutku".
- Još jednom apelujemo na predstavnike vlasti čija je odgovornost za sve današnje događaje na Cetinju, da se urazume i adekvatno se odnose prema nastaloj situaciji. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović – Stanković je za Radiosarajevo.ba komentarisala današnja dešavanja na Cetinju
Narod neće dozvoliti - ni ustoličenje, ni okupaciju!
- Nećemo dozvoliti da Joanikije, koji je biran u Beogradu, bude ustoličen u slobodarskom, istorijskom Cetinju, simbolu državnosti Cetinja i crnogorskog naroda.
Vidjećemo kojim putem će dalje ovo ići. U suštini, ono što je sigurno jeste da crnogorski narod, i svi kojima je Crna Gora, u srcu neće dozvoliti okupaciju Crne Gore. Ustoličenje Joanikija na Cetinju bi značilo ponavljanje 1918. godine (ulazak Crne Gore u sastav Kraljevine SHS i brisanje sa karte, i samo u drugom pakovanju - poslanica SDP Draginja Vuksanović – Stanković je za Radiosarajevo.ba komentarisala današnja dešavanja na Cetinju.  
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o (de)blokadi puta Podgorica - Cetinje
Vlast radi - po uputima BG i SPCI
          - Policija tj.vlast krsi ustavnu slobodu kretanja!
Bili smo zaustavljeni pola sata na izlazu iz PG oko 12h ali nakon pritiska kolona je pustena.Sad mi javljaju da je put opet blokiran. Izgleda postoje gradjani 1.i 2.reda.
Marionetska vlast radi po uputima BG i SPC - napisao je na Twitteru generalni sekretar SDP Ivan Vujović.  
 
0
poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković od danas na Cetinju
Miran otpor - negiranju Crne Gore!
- SDP poziva na spuštanje tenzija, mir i stabilnost. Iz tog razloga ću od sjutra sa rukovodstvom SDPCG biti na Cetinju da iskažemo miran i dostojanstven otpor pokušaju negiranja naše države, njenog gradjanskog i sekularnog karaktera, samostalnosti i dostajanstva! 
 
0
Predsjednik "Nove srpske demokratije" i jedan od lidera "DF" Andrija Mandić
Poslije ustoličenja - nova Vlada!
    - Ovde što se tiče same vlade, ona je izgubila našu podršku i zalažemo se da se bira nova vlada. Posle ustoličenja očekujem da će se parlamentarna većina konsolidovati i da će izabrati novu vladu sastavljenu od političara i da će nova vlada uraditi ono što je trebalo pre godinu dana - najavio je za "24 sedam" predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera "DF" Andrija Mandić. 
 
0
"Socijaldemokrate" pozivaju MUP i Upravu policije da obavijeste javnost ko je u Cetinjskom manastiru
Nama ograde - izvanjcima otvoreno!
    - Je li moguće da su za Cetinjane i druge građane Crne Gore, čiji je jedini grijeh što vole svoju zemlju i što i im Crna Gora najveća svetinja, ograde, specijalne policijske snage i oklopna vozila ispred Cetinjskog manastira, a za bezbjednosno interesantna lica i izvanjce širom otvorena vrata istog? - pitaju "Socijaldemokrate" i pozivaju MUP i UP da javnost obavijeste da li se u Cetinjskom manastiru nalaze bezbjednosno interesnantne osobe i što je razlog njihovog dolaska u manastir? Da li se tu nalaze i sumnjive osobe koje su juče došle iz Srbije? U suprotnom, bićete odgovorni za podizanje tenzija. 
 
0
"Socijaldemokrate" upozoravaju ministra unutrašnjih poslova
Ostavkom spriječite - da padne život!
- Profesionalna odgovornost Vam valjda nalaže, ne da čekate da padne ljudski život pa da podnesete ostavku, nego da podnošenjem ostavke to spriječite, i da svima tim potezom stavite do znanja da ignorisati bezbjednosne procjene nadležnih državnih organa, koje ukazuju da je bezbjednost građana ugrožena, mogu samo politički šarlatani i sluge tuđih interesa, poput premijera Krivokapića i vicepremijera Abazovića - upozoravaju "Socijaldemokrate" ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. 
 
0
Bivši premijer žali što Vijeće za nacionalnu bezbjednost nije uvažilo bezbjednosne procjene
Još ima vremena - odustati od Cetinja!
- Žalim što Vijeće za nacionalnu bezbjednost, odnosno najodgovorniji donosioci političkih odluka u Vladi Crne Gore nijesu uvažili bezbjednosne procjene koje ukazuju na realnu opasnost događaja na Cetinju. Paralelno, neuvažavanje poruka poslatih od strane EU, i mnogih drugih kredibilnih činilaca, o neophodnom političkom dijalogu za stolom, za kojim bismo bili svi zajedno, direktan je podsticaj daljem zaoštravanju i komplikovanju prilika sa nesagledivim posljedicama. Gajio sam očekivanja da će i Crkva djelovati u duhu sabiranja, kao zajedničke potrebe svih, ali i ona su nažalost izostala.
Još ima vremena da se uradi nešto radi mira i stabilnosti, a vjerujem i radi spokoja samih duhovnika: odustati od Cetinja, i otići tamo gdje nema rizika - napisao je na Twitteru bivši premijer Duško Marković. 
 
0
Klub poslanika DPS iniicira da se svi poslanici ali i članovi Vlade podvrgnu testiranju na psihoaktivne supstance i narkotike
Abazović da saopšti - ko je naručio kokain?
- Pozivamo Dritana Abazovića da saopšti ko je naručio kokain i za čije potrebe krije imena naručilaca kokaina? Umjesto što skreće priču na DPS, što će morati da objasni pravosudnim organima i odgovara za insinuacije i laži, jasno je da pokušava da ispravi i sakrije brljotinu koju je napravio svojim mentorima. Pozivamo predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da na prvom Kolegijumu Skupštine usvoji inicijativu Kluba poslanika DPS da se svi poslanici ali i članovi Vlade podvrgnu testiranju na psihoaktivne supstance i narkotike! Rezultati će biti zanimljivi, ako budete smjeli da ih objavite - inicira Klub poslanika DPS. 
 
0
Poslanik DPS Mevludin Nuhodžić predlagao razgovor o izmještanju crkvenog obreda
Ništa niije važno - da ugrozi mir!
- Nijedan događaj - politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir - napominje poslanik DPS Mevludin Nuhodžić, koji je danas na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložio sam da premijer i čelnici bezbjednosnog sektora razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju crkvenog obreda. 
 
0
bivši ambasador Crne Gore Miodrag Vlahović zapitao poslije press konferencije članica koalicije "Crno na bijelo"
Abazoviću, za koga radite?
       - Ovo će ostati zabilježeno kao primjer potpunog odsustva državničke i političke odgovornosti, kao besramno ignorisanje interesa i potreba naše zemlje i naših građana. Zaista, g. Abazoviću, za koga Vi radite?" - bivši ambasador Crne Gore Miodrag Vlahović zapitao je posllije press konferencije članica koalicije "Crno na bijelo", povodom aktuelne političko-društvene situacije.
 
 
0
Press konferencija"Crno na bijelo", povodom aktuelne političko-društvene situacije
Većina građana - nije ekstremna!
- Siguran sam da ogromna većina građana nije ni na jednoj strani ekstremizma, već želi treći put, jedini put, a to je put stvaranja građanskog, evropskog, prosperitetnog društva. Stojaćemo do kraja čvrsto u odbrani svakog nacionalnog interesa Crne Gore, a to podrazumijeva apsolutno poštovanje Ustava i zakona. Razumijem tenzije, istorijski kontekst, ali na nama je da stvorimo društvo u kojem će građanin moći da bez restrikcija koristi svoja prava. Poslije 5. biće 6. i cij nam je da svaki naredni dan bude bolji. To je ideja pommirene Crne Gore i u potpunosti podržavamo takav načlin političkog i građanskog djelovanja - ukazao je lider "URA" i potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na vanrednoj press konferenciji članica koalicije "Crno na bijelo", povodom aktuelne političko-društvene situacije.
 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o intronizaciji mitropolita SPC Joanikija
Ustoličenje na Cetinju - okupacija u drugom pakovanju!
          - Ustoličenje se neće desiti na Cetinju. Iz toga proizilaze dva zakjučka ili će se izmjsetiti neđe drugo, ili ako se ne izmjesti...staću na onome što je rekao miinistar unutrašnjih poslova. Može se ustoličiti u Sabornom hramu u Podgorici koji pripada SPC. nikako na Cetinju. Ustoličenje Joanikija na Cetinju značilo bi ponavljanje 1918., samo drugoo pakovanje. To je okupacija Crne Gore, a to Crnogorci, građanska Crna Gora sigurno dozvoliti neće. Ako ima imalo pameti u glavama tih ljudi koji će biti na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, zabraniće ustoličenje Joanikija na Cetinju - naglasila je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
"Socijaldemokrate" Cetinja Vladi Crne Gore
Varaju se da mogu - ugasiti luču slobode!
- Proći će i ovo brukanje državnih organa, ali brljotina na licu onih koji ovo čine Cetinju nikada! Uvjeravamo vas da će Cetinje i cijela građanska, sekularna i antifašistička Crna Gora dati adekvatan odgovor ovakvom nezrelom ponašanju Vlade i državnih organa. Vidimo se na Cetinju! - uz napomenu "da se varaju da mogu ugasiti istinsku državotvornu luču slobode, onu pravu, cetinjsku i crnogorsku" - poručuju "Socijaldemokrate" Cetinja Vladi Crne Gore. 
 
0
Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore analiziralo aktuelnu političku i bezbjednosnu situaciju
Država na udaru - „srpskog sveta“!
- Država Crna Gora u produženom vremenskom trajanju, a intenzivno u posljednjih nekoliko godina, na udaru je najogavnije političko-medijske kampanje koja se vodi iz Srbije, a čiji autori imaju samo jedan naum, a to je da našu državu i građane potčine sebi i svojim megalomanskim retrogradnim ideološkim ciljevima koje personifikuje krilatica „srpski svet“. predstojeći najavljeni vjerski skup na Cetinju događaj nepodnošljivo visokog rizika i da će odgovornost za svaki eventualni nemili događaj ili incident snositi Vlada Crne Gore i njeni organi - zaključilo je Predsjedništvo DPS koje je sinoć, povodom najavljenog održavanja vjerskog događaja u organizaciji Srpske crkve, na Cetinju 5. septembra, analiziralo aktuelnu političku i bezbjednosnu situaciju. 
 
0
Rekli su - poslanica DPS Aleksandra Vuković
Otpor zlu - snažan i odvažan!
- Ministarkaa Bratić i rektor Božović, posredstvom "meke moći", pokušavaju da minimalizuju, banaizuju, ponište crnogorski identitet, svodeći ga na nivoee nepoželjnog izbora. Oni su shvatili da je SPC "najvitalniji proruski društveni organizam u Crnoj Gori" i yapo;eli svoj veliki projekat malih dometa, [irenje anticcrnogorske paradigme u sred Crne Gore. U Srbiji se o "srpskom svetu" govori, u Crnoj Gori on se sprovodi, jer je ođe vazda imao vjerne sljedbenike. On je sada državna poitika. Stoga, otpor ovome zlu mora biti snažan i odvažan - napominje poslanica DPS Aleksandra Vuković.  
 
0
Demokratska partija socijalista osuđuje jučerašnji napad na ekipu Javnog servisa u Cetinjskom manastiru
Ćutanje nadležnih - podrška progonu?
Demokratska partija socijalista osuđuje jučerašnji napad na ekipu Javnog servisa u Cetinjskom manastiru. Na ovaj način, nažalost, nastavlja se progon novinara, a u ovom slučaju nagrađivanih autora, pri čemu sve nailazi na potpunu ćutnju i ignorisanje nadležnih.
Od danas je izlišno i pominjati kako se u manastiru, uz sveštenstvo, nalaze mnoga sumnjiva lica - a ovaj događaj dodatno podgrijava sumnje da su u njemu smještena i lica sa kriminalnom prošlošću iz susjedstva.
   Da li ta ćutnja znači i podršku progonu neistomišljenika - neka građani sami prosude - saopštia je DPS. 
 
0
DPS ukazuje na skandaloznu nesposobnost državnog aparata
Svi u službi - SPC!
- Skandalozna je nesposobnost državnog aparata, pored svih zakonskih mehanizama koje ima u rukama, da upravlja situacijom koja je Crnoj Gori nametnuta sa strane i koja može imati nesagledive posljedice po njene građane. Vlada i njeni organi, kao i kompletna parlamentarna većina, potpuno stavljeni u službu Srpske pravoslavne crkve i njenih poglavara, spremni su da žrtvuju mir i stabilnost u Crnoj Gori, samo u korist formalnog vjerskog čina koji može biti održan bilo kada i bilo gdje (čak je i patrijarh SPC Porfirije odložio svoje hirotonisanje u Pećkoj patrijaršiji) - ukazuje DPS. 
 
0
Liberalna partija Crne Gore traži hitno pokretanje smjene ministra unutrašnjih poslova
Sekulović priznao - nesposobnost!
- Previše je to grešaka i nesposobnosti za cijeli jedan mandat, a kamoli sa osam mjeseci koliko se nalazi na čelu ministarstva unutrasnjih poslova. Vrijeme je da idete gospodine Sekuloviću, sem ako ne čekate da svi skupa iz ove crkvene vlade idete na jesen - poručuje Liberalna partija Crne Gore, koja traži hitno pokretanje smjene ministra Sekulovića koji je još jednom dokazao da nije sposoban, jer je danas na presa konferenciji koju je organizovao izrekao da on i Ministarstvo na čijem se čelu nalazi “nikome ne može garantovati apsolutnu bezbjednost jer ne znaju ko kakve namjere ima".  
 
0
Generalni sekretar SDP o istrajavanju potpredsjednika Vade Crne Gore dr Dritana Abazovića da se Joanikije ustoiči na Cetinju
Umjesto građane - Abazović zastupa SPC!
      - Danas Abazović, čak uprkos stavovima sopstvene partije, i dalje istrajava da umjesto o svim građanima brine samo o interesima jedne vjerske zajednice, odnosno SPC. Zato i obmanjuje da država ne može da „arbitrira“ oko mjesta ustoličenja mitrpolita SPC, ignorišući čl.46 Ustava CG koji jasno govori o toj mogućnosti.
Zašto Abazović sve ovo radi – pokazaće vrijeme! - objavio je na Facebooku generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|