Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Obraćanje potpredsjednika Odbora DPS Prijestonice Cetinje predsjedniku Odbora cetinjske URA
O "Temeljnom" - URA „snom mrtvijem spava“!
    - Bolna je činjenica da povodom potpisivanja ovakve verzije „Temeljnog ugovora“ od strane predśednika Vaše partije g-dina Abazovića, Odbor cetinjske URA „snom mrtvijem spava“, već duže od dva mjeseca. Ovo iz razloga što u tom odboru śede časni Cetinjani kojima treba dati pravo da iznesu svoj stav i usprotive se najsramnijem činu nakon “Podgoričke skupštine“, po nacionalne interese Crne Gore i nas nacionalnih Crnogoraca u njoj - naveo je potpredsjednik Odbora DPS Prijestonice Cetinje Nikola Turčinović predsjedniOku Odbora cetinjske URA.  
 
0
Jevto Eraković, potpredsjednik i poslanik DPS, о pоtpisivanju ugоvоra sa SPC
Moskva i Beograd - žrtvovali svog piona!
    - Dugoročni cilj Beograda i Moskve je da spriječe skoriji ulazak Crne Gore u EU, kako bi omogućili da se sprovede naum Rama - Vučić o Open Balkanu kao alternativi koja ima paternalističku podršku Rusije, koju ni sam Lavrov ne krije. Na taj način bila bi trajno zatvorena perspektiva o EU integracijama Crne Gore. Da uprostimo: ono što nije uspjelo oktobra 2016. nasilno, trebalo bi da se sprovede upotrebom “meke sile” i korumpiranih političara.
Šahovskim jezikom rečeno - a poznato je da je to omiljeni sport predsjednika Srbije - sitni pion (Abazović) pojeden je od beogradskih trojanskih konja, i meč je za njega završen, iako su mu obećavali da će ga držati u igri do kraja - kоnstatuje potpredsjednik i poslanik DPS Jevto Eraković. 
 
0
Pоslanica SDP Draginja Vuksanоvić Stankоvić pоzvala tužilaštvo da postupi po zakonu
Abazović ugrоziо nezavisnоst!
- Dritan Abazović da podnese ostavku zbog krivičnog djela UGROŽAVANJE NEZAVISNOSTI. Pozivam nadležno tužilaštvo da postupi po zakonu i zaštiti nezavisnost, dostojanstvo i teritorijalni integritet države Crne Gore - оbjavila je na Twitteru pоslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković.
Оna je navela član 357 KZ о ugrоžavanju nezavisnоsti:
- Kо na prоtivustavan način pоkuša da dоvede Crnu Gоru u pоlоžaj pоtčinjensti ili zavisnоsti prema nekоj drugоj državi, kazniće se zatvrm оd tri dо 15 gоdina.
 
 
0
"Demоkratski frоnt" о ignоrisanju Abazоvića i Jоkоvića njihоve pоnude
Biće prepušteni - njihоvоj sudbini!
          - Predsjednik Vlade Crne Gоre Dritan Abazvоić i Vladimir Jоkоvić ignоrisali su pоnudu о resetоvanju оdnоsa parlamentarne većine, kоja bi krоz mоdel tehničke vlade bila zadužena da pripremi i оrganizuje parlamentarne, predsjedničke i lоkallne izbоre u jednоm danu - kоnstatоvaо je "Demоkratski frоnt" i pоzvaо ih da se u narednih nekоlikо dana izjasne "jer će ih u suprоtnоm prepustiti njihоvоj sudbini". 
 
0
Predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković povodom potpisivanja Ugovora sa SPC
Potpisnici mogu - da obrišu stražnjicu!
- Jedinstvo i sloga da branimo Crnu Goru od ovoga do sada neviđnog podlog i perfidnog velikosrpskog nasrtaja su garant pobjede i opstanka Crne Gore. Ako bude tako, izvinite što ću biti prost, i Abazović i Porfirije i Vučić i sve njihove domaće sluge u izdaji, ovim sramnim ugovorom, moći će samo obrisati stražnjicu - zaključuje povodom potpisivanja Ugovora sa SPC predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković  
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o potpisivanju ugovora sa SPC
Srušiti premijera - ugovor oglasiti ništavnim!
            - Prevarno i kukavički kao i sve što radi, Dritan Abazovic je danas potpisao ugovor sa SPC zbog čega pozivamo da se već sjutra preda inicijativa za pad Vlade i sruši premijer koji je kao niko prije njega obrukao Crnu Goru.
Ovaj ugovor zbog toga što je neustavan, nezakonit, falsifikatorski i antidržavni će prvom prilikom, a to će biti veoma brzo, biti oglašen ništavim - ističe generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
DPS Crne Gore pokrenuće danas inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore
Ugovor sa SPC - biće suspendovan!
- Prema ranijoj najavi, DPS Crne Gore pokrenuće danas inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore. Inicijativa je otvorena za sve one koji takođe smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore. Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade - saopštila je DPS Crne Gore. 
 
2
Klub poslanika DPS, povodom nemilih događaja 13. jula u Nikšiću
Inicirali saslušanje - Adžića i Brđanina!
- Smatramo neophodnim da se obave saslušanja Adžića i Brđanina kako bi se pred skupštinskim nadležnim radnim tijelom javnosti predočile sve relevantne činjenice, ali i utvrdila odgovrnost za neodgovorno, nesavjesno i očigledno smišljeno ponašanje koje se sastojalo u nepreduzimanju radnji koje je trebalo da spriječe bilo kakav kontakt inspiratora sukoba sa građanima koji su dostojanstvo slavili državni praznik - zaključak je Kluba poslanika DPS koji je predao u skupštinsku proceduru Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina. 
 
2
Dragutin Papović, istoričar i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, o ugovoru Vlade Crne Gore i SPC
Temeljni udar na državu
- Onaj ko u ime Vlade potpiše ovakav ugovor ili o svojoj državi ne zna ništa ili svjesno radi protiv svoje države. Ovakav ugovor je gotovo nemoguće popraviti djelimičnim izmjenama u kratkom periodu. Trebalo bi ga uraditi iznova s jasno definisanim i zaštićenim državnim interesima i s jasnom predstavom o vjerskoj zajednici s kojom se pregovora. Crkvi Srbije i njenim vjernicima u Crnoj Gori se kroz ugovor moraju garantovati vjerska ravnopravnost, ustavna i zakonska prava. No, Vlada ne bi smjela da žmuri pred činjenicom da SPC u Crnoj Gori realizuje nacionalnu politiku Republike Srbije. Za takvo političko djelovanje mora postojati adekvatan odgovor - zaključuje istoričar i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Dragutin Papović.  
 
2
Rekli su - Danijel Živković, šef Kluba poslanika Kluba DPS, povodom imenovanja Kurtija za generanog inspektora ANB
"Osllobodioci" se - oslobodili stida!
- Otkad su pravosnažne presude za ubistva u pokušaju, postale preporuke za rad u bezbjednosnom sektoru”, pita on nakon što je Vlada juče za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) imenovala Artana Kurtija koji je pravosnažno osuđivan za više krivičnih djela. Izgleda da su "oslobodioci" prije svega oslobođeni stida - napisao je na Twitteru Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS, povodom imenovanja Kurtija za generanog inspektora ANB. 
 
2
Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS, o formiiranju komisije za ugovor države sa SPC
Abazović traži alibi - za antidržavni ugovor!
- Sudeći po izboru “eksperata” za rad u timu koji treba da ocijeni vladin uradak na planu uređenja odnosa sa SPC, nema drugog zaključka sem da premijer Abazović želi da se ekspertska grupa nikad i ne formira, što bi trebalo da mu posluži kao alibi za stavljanje potpisa na postojeću neustavnu i antidržavnu verziju Ugovora - zaključuje član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić.  
 
1
Lifer "PZP" Nebojša Medojević smatra da uhapšenom službeniku ANB treba dati status zaštićenog svjedoka
Lazović da otkrije - ulogu Đukanovića!
       - Hapšenje Petra Lazovića je posledica insistiranja zapadnih sluzbi da se razbije crnogorski DPS narko kartel koji je postao prijetnja nacionalnim interesima SAD - objavio je na Facebooku Nebojša Medojević, koji smatra da "Petru Lazoviću treba ponuditi status zaštićenog svjedoka koji treba da otkrije ulogu Mila Đukanovića u narkokartelu!". 
 
1
Predsjednik SD Damir Šehović da Vlada Crne Gore politiku služenja tuđim interesima ne krije nii u energetici
Nude akcije - unaprijed poznatom kupcu!
- Više je nego očigledno da je “važan regionalni igrač” bacio oko na crnogorski energetski sektor. Još gore od toga je to što u takvom svom naumu, ima podršku naše Vlade. Koja se više i ne trudi da svoju servilnost sakrije, budući da je evidentno da je pod njegovim patronatom i formirana - ističe Damir Šehović, predsjednik SD, ukazujući da "politika služenja tuđim interesima, po kojoj je Vlada Crne Gore prepoznata, više se ne krije ni u oblasti energetike".  
 
1
"Demokratski front" poziva premijera da realizuje odluku Vlade Crne Gore
Potpisom temel.jnog ugovora - do većine!
          - Uvjereni smo da se u kratkom vremenskom periodu u Skupštini Crne Gore može doći do većine iznad dvije trećine ukupnog broja poslanika i to po svim pitanjima za ispunjavanje naših obaveza na putu ka EU. Demokratski front daće ključni doprinos kako bi se došlo do željene većine - saopšteno je iz DF, koji poziva Abazovića da u narednim danima realizuje odluku Vlade i potpiše Temeljni ugovor sa SPC. Tim činom završiće se težak period poitizacije teme koju je našoj javnosti nametnuo bivši režimm Mila Đukanovića. Nakon tog odgovornog čina, posvećenost svih političkih subjekata evropskim integracijama bila bi potpuna i svva druga pitanja, koja su predmet dogovora, lakše bi se rešavala. 
 
1
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković o dešavanjima u Nikšiću
Ogoljena sprega - dijela vlasti i ekstremista!
    - Ono što se desio prije dva dana u Nikšiću mora biti veliko upozorenje na samo za crnogorsko društvo nego i regionalno. Događanja su do kraja ogolila i bjelodano pokazali spregu dijela države i paravjerskih, miitantnih grupa na koje već dugo upozoravamo, a najglasnije od septembarskih događaja na Cetinju. Riječ je o grupama čija ideoogija, cijevi, način funkciionisanja i finansiranje neodoljivo podsjećaju na ratne devedesete. Sada su direktno povezane sa centrima koji su kreirali i ukrajinsku krizu. O čemu je riječ upozorile su i majke Srebrenice zabrinute porukama iz Nikšića. Institucija crnogorske države moraju sačiniti bijelu knjigu ovih ekstremističkih organizacija, moraju ispitati i procesuirati sva nezakonita postupanja unutar th organizacija i moraju doći do onih, u zemji i van granica, koji ih finansiraju - istakao je na press konferenciji potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković. 
 
1
Potpredsjednik DPS zahtijeva odgovor ko je paravjerskim militantnim organizacijama u Nikšiću omogućio dolazak do Trga slobode
Dok ne objavi - odgovoran Adžić!
- Dok ne objavite ko je dozvolio i naredio da pripadnici paravjerskih militantnih organizacija sa obilježjima druge države budu organizovano sprovedeni na nikšićki Trg slobode jasno je da ste Vi najodgovorniji za sve što se dogodilo u mom rodnom gradu - potpredsjednik DPS Jevto Eraković obratio se ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću da hitno upozna crnogorsku javnost ko je u komandnoj odgovornosti MUP Crne Gore i Policije Crne Gore dozvolio da se uz asistenciju policije propuste i sprovedu pripadnici paravjerskih militantnih organizacija do Trga slobode u Nikšiću, gdje su se nalazili građani koji su mirno i uz pjesmu proslavljali Dan državnosti Crne Gore i slavili antifašističke vrijednosti.  
 
1
DPS Nikšić traži smjenu načelnika CB
Policija asistirala - kleronacionalistima!
- Načelnik nikšićkog CB, Dragoljub Peković, direktno je odgovoran za incidente koji su se juče dogodili u našem gradu nakon veličanstvene proslave Dana državnosti - poručili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić. 
 
1
Opštinski odbor DPS Nikšić reakciju policije i prekid proslave 13. jula ocjenjuje kao onu na Belvederu
Fašističku ideologiju - porazićemo uvijek!
- Nikšić je bio i ostaće perjanica antifašizma a fašističku ideologiju smo porazili jednom i porazićemo je koliko god puta je potrebno - mirno, demokratski i civilizovano - zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić, kojii je ocijenio:
- Reakcija Uprave policije, koja je dozvolila militantnim kleronacionalistima da prekinu proslavu Dana pobjede nad fašizmom sramotna je i nezapamćena i može se porediti samo sa onom kada je 4. i 5. septembra korištena sila kako bi se napali mirni demonstranti koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog ustoličenja Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru. 
 
1
Predsjedništvo DPS jednoglasno uskratilo podršku Vladi Crne Gore
Vlada napustila - evropski kurs!
          - Kako apeli nijesu urodili plodom, već je sasvim suprotno, iskazano neshvatljivo odsustvo volje za sadržajnim dijalogom koje je u finalu rezultiralo Vladinim faktičkim napuštanjem evropskog kursa, nije ostavljen prostor za dalje pružanje podrške manjinskoj Vladi - ocijenilo je danas Predsjedništvo DPS i jednoglasno donijelo odluku da uskrati podršku 43. Vladi Crne Gore i ovlastilo Klub poslanika Demokratske partije socijalista da u toku naredne nedjelje preduzme adekvatne pravne radnje u Skupštini Crne Gore. 
 
1
Portparol SD Nikola Zirojević odgovorio ministru unutra[njih poslova
Sada izdajete - otvorenije i hrabrije!
- Jasno je nama, ministre unutrašnjih poslova, da se o istom ugovoru ne može dva puta glasati. Ali, ovdje je mnogo važnije da građankama i građanima bude jasno da je LAŽ vaš način funkcionisanja. Da je Sporazum na koji ste stavili potpis mrtvo slovo na papiru - odgovorio je na Twiteru portparol SD Nikola Zirojević na iyjavu ministra unutra[njih poslova Filipu Adžiću i napomenuo:
- Ministre, za razliku od iskustva 2020. godine, ovaj put izdaju Crne Gore sprovodite mnogo hrabrije i efikasnije. Kažite mi, kad je momenat da se ponovo sakrijete ispod suknje neke od Vaših koleginica? 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|