Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Glavni odbor URA
Manjinska vlada - optimalno rješenje!
- Glavni odbor URA na današnjoj sjednici dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrješenju političke situacije u državi uz ocjenu da je model manjinske vlade u ovom trenutku optimalno rješenje za izlazak iz političke krize. 
 
2
Rekli su - poslanik SD Nikola Zirojević
Osuđujemo javni linč - poslanica i poslanika!
- U svoje i u ime SD Crne Gore najoštrije osuđujem javni linč poslanica i poslanika na portalu http://izdaja.me.
Istovremeno nadležne pozivam da što prije provjere tvrdnje da iza ovog portala stoje predsjednik Vlade i dva ministra, kao i vrh jedne partije vlasti - objavio je na Twitteru poslanik SD Nikola Zirojević. 
 
2
URA će od MUP zatražiti odgovor ko stoji iza sajta „izdaja.me“
Targetiraju poslanike - „Crno na bijelo“ i SNP!
         - Gotovo da je jasno iz čije kuhinje izlazi ovaj radikalni, fašistički diskurs i sadržaj u kojem se građani pozivaju na ulice a poslanici targetiraju sa zatamnjenim crno-bijelim fotografijama. Sa adresa onih političkih snaga i pojedinaca koji istim sadržajima danima unazad zasipaju crnogorsku javnost.To je najveći domet politike onih koji odustaju od evropskog puta, civilizovanog i parlamentarnog života, Crne Gore u budućnosti bez balasti prethodnog režima kojemu je isto bilo svojstveno - zaključuju u saopštenju URA. 
 
2
"Demokratska Crna Gora" o inicijativi za razriješenje predsjednika Skupštine Crne Gore
Inicijativa je - koalicije “za 21. milion”!
- Ovdje se ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije “za 21. milion”, jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti.
Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastiđeti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije zelio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije “za 21 milion” - saopštila je "Demokratska Crna Gora" o inicijativi za razriješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića. 
 
2
DPS o Dritanu Abazoviću u večerašnjoj emisiji "Okvir"
Bez zloupotreba - za vladavinu prava!
   - Toplo Vam preporučujemo da ne zalazite na teren zloupotrebe službenog položaja, da stanete iza svojih riječi i date doprinos daljoj izgradnji vladavine prava u Crnoj Gori - ukazala je DPS potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da bi "kao političar koji ima ambicije da bude moderan evropski lider, morao da obrati pažnju na autoritarne crte ličnosti koje je ispoljio u večerašnjoj emisiji "Okvir" kada je, u maniru na kom bi mu pozavidjeli lideri DF i pogotovo Demokrata, donosio presude o pojedincima prije nadležnih državnih organa, pozivajući se pri tom na navodne podatke i papire u koje je imao uvid kao koordinator službi bezbjednosti". 
 
2
Prijedlog 38 poslanika da se Aleksa Bečić razriješi dužnosti predsjednika
Parlament "kumovao" - negativnim ocjenama!
    - Negativan godišnji izvještaj Evropske komisije, u kome se između ostalog navodi da je sadašnji Skupštine bez presedana u istoriji Crne Gore, najbolja je ilustracija zbog čega je put naše države prema Evropskoj uniji zaustavljen, a značajan doprinos takvom Izvještaju i takvoj dijagnozi stanja od strane naših evropskih partnera, dala je upravo Skupština pod rukovodstvom njenog aktuelnog predsjednika - ukazano je u Prijedlogu da se Aleksa Bečić razriješi dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore koji je potpisalo 38 poslanika. 
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković reagovalla na tvit Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta
Zaigrali se - odgovaraće krivično!
- Vi ste se gđo Bratić dobro zaigrali i preigrali. Što ste se toliko uzbudili, treba da shvatite da je Vašim igrama došao kraj i da ćete krivično odgovarati za urušavanje identiteta Crne Gore - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na tvit Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. 
 
2
Rekli su - predsjednik SDP Raško Konjević poručio premjeru
Podnesite ostavku - ne brukajte se po stare dane!
- Još jedan dokaz da se profesor Krivokapić izgubio u vremenu i prostoru. Juče traži smjenu Dritana Abazovica, danas predlaže skraćenje mandata Skupštine. Podnesite ostavku ne brukajte se po stare dane. Ne čekajte da Vas Skupština smijeni. Vladate pola godine bez podrške. Dosta je bilo - poručio je premjeru predsjednik SDP Raško Konjević. 
 
1
URA uputila u skupštinsku proceduru inicijativu za izgasavanje nepovjerenja Vladi
Ovo je i test - za manjinsku vladu!
- Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu - Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika. 
 
1
Predsjedništvo DPS Crne Gore
Podržaće inicijativu - za smjenu vlade!
- DPS pozdravlja spremnost dijela parlamentarne većine da sa predstavnicima jednog broja manjinskih partija, predlažu rješenja koja bi vodila deblokadi institucija i ubrzanju pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom - povodom juče saopštene spremnosti koalicije „Crno na bijelo“ da se kroz formiranje manjinske Vlade traži izlaz iz političke krize u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista želi da ponovi svoj ranije saopšten stav, da će iz dobro poznatih razloga, podržati svaku inicijativu koja treba da dovede do smjene sadašnje Vlade. 
 
1
Reagovanje "Ujedinjene Crne Gore" na koncept manjinske vlade
URA bi vlast - bez izbora!
- URA je za to da bez izbora preuzme makar jedno 60% izvršne vlasti? - "pita" "Ujedinjena Crna Gora" u reagovanju na predstavljeni koncept manjinske vlade i napominje:
- Kolege, međutim, moraju znati da u članu 2 Ustava Crne Gore piše: Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa Zakonom. 
 
1
"Demokratski front" o predloženom načinu izlaska iz krize
Poštovati volju građana - bez DPS!
    - Pitanje izbora nove vlade je demokratsko pitanje. Zato je svaka odluka u vezi sa tim stvar poštovanja volje narooda i uvažavanja one većine građana koja je bia za smjenu DPS i promjenu prethodne vlasti. Kriza u funkcionisanju postojeće Vlade nastala je upravo kao posljedica nepoštovanja volje građana i ignorisanja većine u Parlamentu - ukazuje "Demokratski front" i napominje:
- Tu krizu je jedino moguće riješiti uvažavanjem te volje u dogovoru sa svima iz p a ramentarne većine, bez novih eksperimenata iza leđa javnosti i svakako vodeći računa da se DPS ne ostavi ni najmanja mogućnost da utiče na društveno politička kretanja u Crnoj Gori, bilo iz Vlade, bilo u ulozi manjinskog podržavaoca iste. 
 
1
"Socijaldemokrate" podržavaju svaku dobronamjernu inicijativu
Za izlazak iz krize - i evropski dogovor!
- Podržavamo svaku inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz krize i stvaranju evropskog dogovora - saopštile su "Socijaldemokrate", koje zaključuju:
- Sa svima onima koji građansku suprostavljaju nacionalističkoj a sekularnu teokratskoj Crnoj Gori, i koji ne dovode u pitanje njenu evropsku i evroatlantsku postojanost i perspektivu, možemo graditi partnerstvo. 
 
1
Koalicija "Crno na bijelo" predstavila plan za prevazilaženje političke krize
Manjinska vlada da - odblokira put ka EU!
          - Došli smo u situaciju da izaberemo VDT, da odbokiramo sudstvo, da se snažnije borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala, posebno protiv korupcije na visokom nivou, stvaramo pravnu državu, ne znamo da li vlada ima 41 poslanika podrške,a kamo li neki širi društveni konsenzus. Nudimo jedini model za koji smo smatrali da je u ovom trenutku moguće rješenje. Nudimo da stvorimo manjinsku vladu, da je podrže svi. Biće ponuđena 81 poslaniku u parlamentu Crne Gore, sa željom da konsenzus o manjinskoj vadi bude štto širi i da, ako bude pameti i volje, bude najmanje na nivou 49 poslanika, a ako je moguće da bude 1, to bi bila perfekcija. Cilj je da odblokiramo put ka EU. Drauga opcija bila je da se ide na izborre. Međutim, GO URA jednoglasno je bio za ovo. Ako niko nema drugo rješenje, a ne žei da podrži manjinsku vadu, neka ova Vlada odradi mandat do 2024. Ako ne može da se oddrži ovo rješenje, izbori ostaju kao opcija. U vladi ima mjesta za sve sa centra, nema mjesta za DPS i DF - naglasio je dr Dritan Abazović, predsjednik GP URA, predstavjajući na današnjoj press konferenciji koallicije "Crno na bijelo" plan za prevazilaženje političke krize. 
 
1
"Socijaldemokrate" o tome da da Vladu Crne Gore u upravnom odboru Univerziteta predstavlja crkva
Puč na - građansku Crnu Goru!
       - Konačna potvrda nasilnih pokušaja preobražaja sekularne i multikonfesionalne Crne Gore u crkvenu opštinu je informacija da Vladu Crne Gore, vladu svakog crnogorskog građanina, u upravnom odboru Univerziteta predstavlja crkva! Davanje Univerziteta, kao jezgra intelektualnog napretka i kritičke misli, na upravljanje bilo kojoj vjerskoj zajednici, je ništa do otvoreni puč na samo srce jedne sekularne zemlje - zaključuju "Socijaldemokrate". 
 
1
SDP snažno osuđuje primitivni i vulgarni napad vladinog funkcionera Jovana Markuša na njenu poslanicu
Vlada da - smijeni Markuša!
            - Posebno je porazno što je Markuš izabran u Nacionalnu komisiju za UNESCO i treba navodno da se bavi promocijom crnogorske kulture, pa zbog toga pozivamo Vladu da ga zbog jezika mržnje i uvreda hitno smijene, ukoliko ne misle da je on stvarno ogledalo ove Vlade i vlasti - navela je Amina Cikotić, portparolka SDP, u saopštenju kojim ova partija snažno osuđuje primitivni i vulgarni napad vladinog funkcionera Jovana Markuša na poslanicu u Skupštini Crne Gore Draginju Vuksanović-Stanković. 
 
1
Poslije otkrića droge u magacinu "Voli"
"Prava CG" poziva - na hapšenja!
- Prava Crna Gora poziva nadležne državne organe na najodlučniju i najhitniju akciju u smjeru procesuiranja povodom jučerašnje zapljene, po identičnom modelu kao i u slučaju kompanije „San Francisko“ u vlasništvu uhapšenog Budimira Krstovića. Ukoliko se ovo najhitnije ne desi, tj. ne procesuira vlasnik kompanije Voli, gospodin Dragan Bokan, kao najodgovorniji, kao i svi odgovorni iz menadžmenta Volija, otvoriće se ozbiljne sumnje da osim tužilaštva, djelovi bezbjednosnog sektora selektivno primjenjuju zakone i pravdu, a u kontekstu kokaina ovo ima nesagledive i opasne posljedice po bezbjednost građana, vladavinu prava i međunarodni ugled Crne Gore - zaključio je lider "Prave Crne Gore" Marko Miačić. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević o prodaji državnih obveznica 9. decembra 2020.
Tužilaštvo da procesuira - Krivokapića i Spajića!
- Očekujemo od novih čelnika Tužilaštva hitno procesuiranje Krivokapića i Spajića zbog kriminalnog udruživanja i zaduživanja države - objavio je danas na FB jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević, koji o prodaji državnih obveznica 9. decembra 2020. konstatuje:
- Nema nikakve dileme da se ovde radi o teskim zloupotrebama sluzbenog polozaja i drzavnih funkcija , grubim krsenjima zakona , sa jasnim motivom sticanja protipravne materijalne koristi na stetu imovine drzave Crne Gore. 
 
1
Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković odgovorio premijeru Krivokapiću
Uzaludno pokušava da Podgoricu - baci pod noge!
- Dok se bavi sramoćenjem države i bogaćenjem sopstvene familije, premijer Krivokapić već godinu dana (bezuspješno) pokušava da Podgoricu baci na koljena kako bi je lakše ‘isporučio’ svojim političkim nalogodavcima. Od sinoć imamo i javno priznanje. Obećavam da ga neću zaboraviti - odgovorio je na Twitteru dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, na sinoćnju izjavu premijera da će odnos sa Glavnim gradom popraviti tako što će promijeniti vlast. 
 
1
Građanska inicijativa “21. maj”
Slušamo istu - patološku retoriku i agresorske poruke!
- Baš kao što i danas, kao i tada, svjedočimo ćutanju marionetske crnogorske Vlade koja se bavi bizarnim ekonomskim reformama ne bi li bolje prikrila svoje neočetničko i anticrnogorsko lice. Ali, i ova trivijalna Vlada koja ničice pada pred Vučićem i Porfirijem, baš kao i sva velikosrpska kamarila u okruženju, brzo će uviđeti da su i Bosna i Crna Gora tvrd orah za njihove ratnohuškačke igre, nacionalističke prijetnje i providne političke podvale - naveli su u saopštenju članovi Koordinacionog odbora GI "21. maj2: Ljubomir Filipović, Rade Bojović, Izudin Gušmirović i Merdan Zejnelagić, ukazujući da "kao i prije 30 godina, kada je velikosrpski Beograd krenuo u razbijanje Jugoslavije i zločinački pohod na Hrvatsku i BiH, tako i danas ponovo slušamo istu patološku retoriku i iste agresorske poruke". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|