Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Socijaldemorkatska partija na Kongresu za predsjednika izabrala Ivana Vujovića
Obavezni da odgovorimo - prizivanju duhova prošlosti!
       - Na stare i nove izazove udara na građansko društvo i ponovnog prizivanja duhova prošlosti, danas još više nego prije upakovanih u kleronacionalističku omotnicu, imamo obavezu da odgovaramo jasno, snažno, nepokolebljivo i odlučno. Moramo, dragi prijatelji, jer to nije samo naša politička već i civilizacijska obaveza i dužnost – naš dug prema ovoj zemlji, njenoj multietničnosti i multikulturalnosti kao uslovu njenog opstanka kojega žele da razbiju baš zato što znaju da je to potporni stub – lijepak koji Crnu Goru drži zajedno kao domovinu svih nas njenih građana.
Kada danas neko, i to sa pozicija vlasti ili parastruktura koje kontrolišu vlast ponovo vrijeđa pripadnike manje brojnih naroda, vraća nas u 18. vijek koristeći uvrede i prijetnje, negira genocid i slavi ordinarne ratne zločince, kada neko vrijeđa i ponižava Crnu Goru, njene simbole, negira Crnogorce kao narod i priziva nestanak CG kroz neke fantomske nacionalističke svjetove – tada naš odgovor mora biti odlučan - naglasio je Ivan Vujović, koji je na današnjem Kongresu SDP izabran za prefdjrdnika partije. 
 
2
Prema podacima metodologa Miloša Bešića
Najviše podržavaju - PES i DPS!
       Prema podacima koje je objavio metodolog Miloš Bešić na mreži X, Pokret Evropa sad (PES) ima najveću podršku od svih partija u Crnoj Gori, 24,3 odsto građana Crne Gore. Odmah iza PES-a je Demokratska partija sovijalista (DPS) podržava 23,9 odsto podrške.
Na trećem mjestu po podršcci je Nova srpska demokratija (NSD) 10,9, a Demokratsku Crnu Goru podržava 10 odsto građana. 
 
1
Andrija Nikolić, član Predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS, za oduzimanje crnogorskog državljanstva Mandiću
Proceduru da - pokrene MUP!
       - Očekujemo od MUP da po službenoj dužnosti pokrene postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva Andriji Mandiću, imajući u vidu da je Mandić po sopstvenom javnom priznanju državljanstvo Srbije stekao nakon juna 2006. godine čime po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo”, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić gostujući u emisiji Link na Javnom servisu. Nikolić je najavio da će u slučaju da MUP ne postupi u skladu sa odredbama Zakona o državljanstvu, Demokratska partija socijalista podnijeti krivičnu prijavu protiv tog državnog organa.
Takođe, šef Kluba poslanika DPS kaže da Andrija Mandić, da se parlamentarna većina pridržavala zakona nikada i ne bi mogao biti izabran za predsjednika Skupštine. 
 
1
Učesnici večerašnje emisije "Argimenti" TV Crne Gozje "složni"
"Jadran" je - "naš"!
- Nema sumnje da je brod "Jadran" vlasništvo Crne Gore a sva otvorena pitanja treba rješavati kroz dijalog vlasti u Podgorici i Zagrebu, ukazano je u emisiji "Argumenti" na TVCG.
Novinar Siniša Luković kaže da je brod "Jadran" - jugoslovenski. On je rekao da je "Jadran" ratni brod, te da ratni brod koji je upisan u flotnu listu nema navodnu matičnu luku.  
 
1
Oskar Huter, poslanik DPS, o srpskoj trobojci u Mandićevom kabinetu
Jasno je ko je - šef većine!
          - Reagovanje poslanika PES Darka Dragovića u vezi sa zastavom Republike Srbije i Republike Srpske, koju Andrija Mandić drži u kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore pokazuje da ovaj politički subjekt ne poznaje zakon ili demonstrira ogromno licemjerje kojim pokušava da sačuva parlamentarnu većinu na okupu – ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter. 
 
1
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o postupcima predsjednika Skupštine Crne Gore
Smijeniti Mandića - bez čekanja!
          - Opozicija nema što da čeka već da traži hitnu smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića - poručio je generalni sekretar SDP Ivan Vujović.
- Brukanje države, Skupštine, Ustava, zakona i ruganje načelu sekularnosti na dočeku Joanikija nameće hitnu akciju.
Parlamentarnu većinu testirati da li je za Mandića ili dostojanstvo države.
Jedno s drugim ne ide. Bez čekanja...", napisao je Vujović na mreži Iks.  
 
1
Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić
Izbor Mandića - nova faza specijalnog rata!
          - Danas je i onima koji su sumnjali, jasno da je izborom Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, počela nova faza specijalnog rata protiv Crne Gore, u kojoj našu državu treba posvađati sa odabranim susjedima, izolovati je iz procesa EU integracija i isisati joj svaku kap građanske krvi. Danas prisustvujemo promociji politika koje su čekale svoju šansu 30 godina, i vidimo da su tu šansu čekale samo da bi nas ponovo gurnule u scenario devedesetih, đe popovi vode politiku i đe je sukob, a ne dijalog, način rješavanja sporova - ukazuje šef poslaničkog kluba DPS  
 
1
DPS o otkazivanju sastanka ministra odbrane Ivana Anušića, koji je izbjegao susret sa ministrom odbrane Crne Gore
Ulaguje se velikosrpskom - potvrđuje antievropski!
- Ne vjerujemo da nediplomatske i nepromišljene izjave samo posljedica Krapovićevog nepoznavanja posla koji obavlja i nesnalaženja u ulozi koja mu je partijskim podjelama plijena zapala. Uvjereni smo da su Krapovićevi stavovi između ostalog, pokušaj da se takvom neprimjerenom retorikom ulaguje velikosrpskom nacionalističkom dijelu biračke scene, koji provokacije na račun Hrvatske smatra poželjnom politikom. Krapović je ovakvim svojim ponašanjem, obrukao državu koju predstavlja, vladu čiji je ministar a i svega toga neće mu uspjeti, ma koliko se trudio, da ovakvim izjavama zaustavi slobodan pad partije koju predstavlja - ocijenila je DPS otkazivanje sastanka ministra odbrane Ivana Anušića, koji je izbjegao susret sa Krapovićem, sa veoma jasnim objašnjenjem koje se odnosi na javno izrečene stavove ministra odbrane Crne Gore. 
 
1
Rekli su - funkcioner SDP Mirko Stanić povodom odlaska delegacija političkih partija iz Crne Gore u Banja Luku
Mandićeva čestitka - antievropska poruka!
- Ovakvim ponašanjem se sad i sa zvaničnih državnih pozicija Crne Gore šalje antievropska poruka i poruka nepoštovanja Ustava i pravnog poretka susjedne zemlje. Poslije ovih aktivnosti, jasno je ko čini vlast u Crnoj Gori i ko radi za interese naše države, a ko je puki sluga u Vučićevom velikodržavnom igrogazu”, napisao je Stanić na svom profilu na mreži Iks povodom odlaska delegacija političkih partija iz Crne Gore u Banja Luku na obilježavanje Dana Republike Srpske i čestitka predsjednika Skupštine Andrije Mandića.
- Grubo su kršenje dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i BiH, smatra funkcioner SDP Mirko Stanić.  
 
0
DPS Crne Gore o čestitki predssjednika Skupštine Crne Goreneustavnog Dana Republike Srpske
Potvrdio antievropski karakter - parlamentarne većine!
- Čestitanjem neustavnog Dana Republike Srpske, u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić je potvrdio da je on instaliran na čelo Parlamenta da bi odatle sprovodio svoju nacionalističku agendu i ometao Crnu Goru na njenom putu ka EU. Predstavnici vladajuće većine koji su trulim kompromisima Mandića doveli na državnu funkciju, podjednako su odgovorni za antievropsku politiku kojom on bruka Crnu Goru - konstatovala DPS Crne Gore. 
 
2
Iz Građanske inicijative “21. maj” poručuju da se posljedice kontrarevolucije u Crnoj Gori osjećaju se na svakom koraku
Uklanjanje spomen-ploče - neviđena bruka!
       - Jedan od najnovijih pokazatelja da je to tako vidimo na jučerašnjoj raspravi na ṥednici Odbora za bezbjednost o tome da li treba ukloniti spomen-ploču u Morinju. Tako je u ime onih kojima to najviše smeta, zvaničnih propagatora velikosrpske ideje u Crnoj Gori i samoproglašenih čuvara kontrarevolucionarnih tekovina, pokojnog DF, poslanik Vučurović pitao ministra odbrane kad misli micati ploču - posljedice kontrarevolucije u Crnoj Gori osjećaju se na svakom koraku, poručuju iz Građanske inicijative “21. maj”. 
 
2
Demokratska partija socijalista u kontinuitetu upućuje na političke zloupotrebe ljudi za izbore
Zahtijeva hitnu reakciju - Specijalnog državnog tužilaštva!
- Ovakav scenario, političke zloupotrebe ljudi, pred očima domaće i inostrane javnosti, kao i međunarodne zajednice, a na šta Demokratska partija socijalista u kontinuitetu upućuje, dešava se intenzivno od početka obavještajno – klerikalne kontrarevolucije pa sve do današnjih dana - ukazuje DPS, nakon javnog priznanja Vladimira Đukanovića, člana Predsjedništva Srpske napredne stranke, da je vlast u Srbiji organizovano dovodila birače na izbore u Crnoj Gori kako bi sprovela izborni inženjering i zahtijeva hitnu reakciju Specijalnog državnog tužilaštva i otvaranje istrage. 
 
0
Pokret "Evrropa sad"
Zakonom protiv - sumnjivog finansiranja partija!
- Kao što se vidi u Izvještaju Mreže za afirmaciju nevladinog sektora jedini smo politički subjekt koji je kampanju za parlamentarne izbore finansirao iz kredita bez ikakvih donacija. Tako- đe, na osnovu uvida iz pomenutog izvještaja može se konstatovati da smo potrošili manje novca od raspoložive svote koja nam je bila na raspolaganju, zahvaljujući legalno podignutom kreditu - saopštio je Pokret "Cvropa sad", koji podržava tranaparentno finansiranje političkih subjekata i zalaže se za donošenje novih zakonskih rješenja kojima će biti spriječeni crni fondovi i nelegalni tokovi novca, 
 
0
Povodom alarmantnih rezultata na PISA testiranju, Klub poslanika DPS inicirao kontrolno saslušanje
Rezultati, najgori - od 2012.!
- Prezentovani rezultati, najgori od 2012., i slabiji od onih iz 2018. godine, ukazali su na konstantni pad kvaliteta obrazovanja u posljednjih nekoliko godina - zaključio je .povodom alarmantnih rezultata na PISA testiranju, Klub odbornika DPS iniciraće iniciraće kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović, povodom situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika.
Cilj ove inicijative, koju su podržale partije SD i HGI, jeste da se pravovremeno reaguje, i da se sve institucije angažuju kako bismo u najkraćem roku počeli da radimo na rješavanju problema, omogućili đacima bolje obrazovanje i posljedično, bolji plasman na sljedećem testiranju. 
 
0
Telefonske linije DPS biće otvorene od 8 do 20
Građani da prijave - nepavilnosti na popisu!
- U slučaju da uoče bilo kakvo kršenje procedure od strane samih popisivača ili saznanja da postoje druge povrede koje bi mogle na neregularnost procesa, građani mogu da nam se obrate putem telefona 069/907-965 i e-maila popis.nepravilnosti@dps.me - U cilju sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova bez neregularnosti i opstrukcija, Demokratska partija socijalista poziva građane da prijave sve eventualne nepravilnosti koje uoče tokom samog procesa. 
 
0
Potpredsjednik DPS Ivan Vuković o popisu
Abazovićeva Vlada spremala - prevaru!
- Nijesmo htjeli da samo legitimitet prevari koju je pripremala Abazovićeva Vlada. Tada nam nikakva kontrola nije bila ispunjena. U međuvremenu, ono što smo mi tražili u najvećem je dijelu ispunjeno - istakao je potpredsjednik DPS Ivan Vuković, ukazujući da će zahvaljujući izradi softvera, svi građani moći da provjere podatke.
- Ono što smo tražili, to smo i dobili - zaključio je Vuković. 
 
2
Sa osnivačkog kongresa Crnogorske evropske partije
Za Crnu Goru - nikada ni uzmaknuti!
- Nikada se nećemo predati i nikada nećemo kapitulirati. To moramo raditi bez trulih kompromisa i bez primisli da bi se mogla prihvatiti bilo kakva n samo kapitulacija ni uzmicanje pred ravnogordkom ideologijom i pred njegovimm modifikivanom četničkim protagonistima i agenturama kojih je mnogo u Crnoj Gori. Posvečeno ćemo raditi samio za dobro Crne Gore, a ne za bilo koga drugoga. Bićemo opoziciona partija koja ima jasan otklon od bivše vlasti i svih animalija koje je napravila, ali tako i protiv režima koji je nasta0 30. avgusta 2020., za koga smatramo da je urnisao Crnu Goru u istoriji do ivice provalije – sa osnivačkog osnivačkog kongresa Crnogorske evropske partije jasno i glasno poručio je pravnik i istoričar Novak Adžić, jedini kandidat za predsjednika. 
 
2
Ddbornica DPS u SO Nikšić i poslanica u Skupštini Crne Gore
Podmetačine diskredituju - samo one što ih tvore!
- Ne dozvoljavam, ni danas, ni nikad da huškački portali bace i najmanju sjenku na moje ime. Moja borba za Nikšić i Crnu Goru se nastavlja! Nećete me na ovako bijedan način ućutkati - poručila je odbornica DPS u SO Nikšić i poslanica u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović, "s gnušanjem odbacujući bezočne laži raspirivača mržnje IN4Si Borbe.  
 
1
Član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočevi o popisu
Prije datuma - ispunjenje svih uslova!
- Pošteno je i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga. To je u prirodi svakog poštenog dogovora. Tim prije što, dok u Crnoj Gori vlast zavisi od Demokratskog fronta, imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ - zaključuje o popisu član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević. 
 
1
Poslanici SD neće učestvovati u današnjem nastavku zasijedanja Skupštine Crne Gore
Ne žele da ozakone - sporne improvizacije!
          Poslanici SD ne žele da svojim prisustvom “ozakone” činjenicu da će predsjednik parlamenta u ime Skupštine konstatovati ostavke onim poslanicima kojima je te ostavke već konstatovao na tajnoj sjednici prošle nedjelje, koja je bez obzira na veoma neprimjeren način ipak održana što je javno i zabilježeno.
Oni zaključuju da je pravno krajnje problematično da se vrše ovakve improvizacije, posebno imajući u vidu da će posljedica takvog diskutabilnog postupka biti konstatovanje mandata novim poslanicima prilikom popune upražnjenog poslaničkog mjesta.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|