Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Komisija za zdravstvo DPS
Ministarka obara - crne rekorde!
- Crna Gora, država sa jedinim nevakcinisanim premijerom i ministarkom zdravlja koja obara sve rekorde, ulazi u najdublju epidemiološku krizu od početka pandemije. Kao da je bilo nedovoljno promašaja koji su u protekloj godini dolazili od strane Ministarstva zdravlja, pa su 2022. godinu počeli crnim rekordima - konstatuje Komisija za zdravstvo DPS. 
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o Joanikiju ll
Iza advokata četništva - ostali zločini i genocid!
       - Joanikije II slavi Joanikija I. Joanikije I – saradnik fašizma u 2. svjetskom ratu. Joanikije II – advokat četništva iza koga ostaše zločini i genocid. Sličan se sličnom raduje. SPC, na progonu komunizma koga nema, sprovodi zločinačko četništvo koga ima. I kojem se divi, kao Mićović Rakoviću - naveo je na Twitteru - reagujući na izjavu mitropolita SPC Joanikija koji se tokom službe u Cetinjskom manastiru osvrnuo na nekadašnjeg mitropolita Joanikija Lipovca - generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
Potpredsjednica DPS Crne Gore Sanja Damjanović
Vlada ni na nebu, ni na zemlji - ide u prošlost!
- Ova Vlada je ni na nebu ni na zemlji, ali će uskoro sigurno biti u prošlosti. Crna Gora će još jednom pokazati da je iznad populizma, nacionalizma i retrogradnih politika. Uskoro će Crnom Gorom opet upravljati progresivne snage i vratiti je na kolosjek razvoja za koji se borila decenijama. I na kraju, Crna Gora će uspjeti, biće punopravna članica Evropske unije u društvu razvijenih naroda gdje je oduvijek i pripadala - konstatuje potpredsjednica DPS Crne Gore Sanja Damjanović.  
 
0
Rekli su - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković reagovala na izjavu vladike Irineja
Ko potpiše Temeljni ugovor - završiće u zatvoru za veleizdaju!
       - Istorija i pravosuđe nijesu zaboravili i oprostili ni Kvislingu, ni Petenu, ni Draži Mihailoviću…pa neka se ovaj kolaborantski režim u Crnoj Gori makar zamisli za posljedice svog djelovanja protiv Crne Gore, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, reagujući na izjavu vladike Irineja. 
 
2
Bivša ministarka nauke poručila poslanicima parlamentarne većine
Nijesu za populiste - IT, inovacije i digitalizacija!
- U svom, jedino što znaju, populističkom djelovanju zvanom magla, zamolila bih da ne koriste pojmove nauka, IT, inovacije i digitalizacija - poručila je bivša ministarka nauke Sanja Damjanović poslanicima parlamentarne većine koja "Od planiranih skoro 10 miliona eura ulaganja u nauku i inovacije za 2021. godinu, uloženo skoro pa nula. Sada se populističkim metodama poslanici pozicije hvataju nauke i amandmanima predlažu ulaganje u nauku za 2022. od milion eura - misleći da su pogodili domet". 
 
2
Rekli su - poslanik DPS Petar Ivanović "Demokratama"
Djela, a ne riječi???
- A zašto sad odlaganje? Nakon što su 50x u Skupštini kazali da su svi politički dogovori, predloženi zakoni i budžet fiskalno neutralni. Zato što su EKONOMSKI ZAKONI jači od poltikantskih namjera bilo koje partije. Sad kad smo se u to uvjerili, ajmo ono naše: Djela, a ne riječi!!!", napisao je na Twitteru poslanik DPS Petar Ivanović "Demokratama". 
 
2
"DF" o namjeri izvršnog direktora "ToMontenegro" o iznajmljivanju aviona tipa Airbus ili Boing
MKI i Bojanić - da zaustave "letače"!
- Insistiramo da se MKI i ministar Bojanić suprotstave ovom pogubnom naumu ministara Spajića i Milatovića, i do daljnjeg obustave sprovođenje neodržive ideje ToMontenegro-a, te da se, do stabilizacije društvenopolitičkih prilika, naprave detaljne analize o tome da li i kakva aviokompanija treba Crnoj Gori?- zaključuje DF u saopštenju povodom izjave izvršnog direktora ToMontenegro-a o iznajmljivanju aviona tipa Airbus ili Boinga, sa ne manje od 144 sjedišta. 
 
2
DPS poručila i GP URA i ostalima da nema namjeru da se mijenja po njihovom ukusu
Da smijenimo - izdajničku i štetočinsku vladu!
- Nemamo namjeru da napravimo niti jednu promjenu, jer to očekuje od nas ili nam preporučuje GP URA. Vodimo se samo jednim motivom: Da sa bilo kim sa crnogorske parlamentarne scene smijenimo izdajničku Vladu koja služi SPC kao glavnom oružju velikosrpskog nacionalizma za ponovno prisajedinjenje Crne Gore, u ovoj fazi pod okrilje "srpskog sveta" - saopštio je portparol i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.  
 
2
Poslanica DPS Aleksandra Vuković
Evropa sad u priči - Otvoreni Balkan sjutra!
- Kada čujem sve ovo što slušam predamnom stoji Grčka prije 11 godina, a slušam bankrot, finansijski slom. Kad gledam ministre Milatovića i Spajića vidim Ciprasa i Varufakisa. Evropa sad u priči. Ali Otvoreni Balkan sjutra. Imamo dogovor sa srpskim kadrom da se na mala vlada uveze srbijanski kapital. Tamo đe je postojala volja u državnim kompanijema da se uspostavi dobra praksa, crkve Srbije i premijer Krivokapić su obavili samo jedan poziv i sve je svedeno - istakla je, raspravljajući o predloženom Budžetu, poslanica DPS Aleksandra Vuković, ukazujući da je budžet jedan od najboljih načina da se sprovede budžet druge države, misleći na Srbiju.
 
 
1
Liberalna partija Crne Gore sjutra ispred Skupštine Crne Gore organizuje antifašistički protest
Jasno reći - ne fašizmu!
- Zadnji je trenutak da se onemogući dalje rastakanje antifašističke Crne Gore, ako to ne uradimo sad, sjutra će možda biti kasno - upozorava Liberalna partija Crne Gore, koja - povodom ponovnog odbijanja da se Prijedlog Zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red tekućeg zasijedanja Skupštine Crne Gore - sjutra u 12 ispred Skupštine Crne Gore organizuje antifašistički protest.
Liberali pozivaju sve antifašiste, NVO, političke partije i sve one koji se zalažu za slobodarsku i otvorenu Crnu Goru bez fašizma i mržnje, da jasno kažu NE FAŠIZMU.  
 
1
Opozicija povukla Inicijativu za izgasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem
Bez odlaganja - formirati novu većinu!
- Imajući u vidu najavu DF da će podnijeti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, saopštenu 11. decembra, a nakon što je ujedinjena opozicija pokrenula proceduru izglasavanja nepovjerenja Vladi, smatramo da, bez odlaganja, treba otpočeti razgovore o formiranju nove skupštinske većine - navedeno je u zajedničkom saopštenju opozicije koja je povukla Inicijativu za izgasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem. 
 
1
"Demokratski front" saopštio da njihova 9inicijativa nije dobilaporšku parlamentarne većine, ali i da oni neće glasati za inicijativu DPS
Vlada pada - najpoštenije vratiti mandate!
       - Inicijativa nije dobila podršku parlamentarne većine i to je završena priča. Parlamentarna većina nije ispunila očekivanja građana od 30. avgusta i DF će predložiti kolegama iz parlamentarne većine i autentičnim predstavnicima nacionalnih manjina da vratimo mandat građanima Crne Gore. To je najpoštenije rješenje, gdje će građani ponovo u ovoj Skupštini birati svoje predstavnike. Vjerujemoda će oni biti bolje sreće od nas, da će biti mudriji, da će izabrati vladu koja može da odgovori zahtjevima većinske Crne Gore koja će se konstituisati na narednim izborima i da ćemo moći da kažemo da je sve to urađeno u interesima Crne Gore koja nema vremena da čeka. U ponedjeljak "DF" neće podržati inicijativu DPS za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića. Naši poslanici neće biti u skupštinskoj sali, neće učestvovati u glasanju - istakao je danas jedan od lidera DF Andrija Mandić. 
 
1
Savjet mladih DPS Crne Gore o snimcima iz Policijske akademije u Danilovgradu
Vlast dovela - do društvenog posrnuća!
         - Istina je da ova vlast, koja je i kriva za porast nacionalizma i ekstremizma, sljedeće sedmice odlazi, no za njom ostaje mnogo lošeg nasljeđa - a slike koje su stigle iz Danilovgrada dio su toga - zaključuje Savjet mladih DPS Crne Gore ocjenjujući da "Snimci iz Policijske akademije u Danilovgradu, nastali nakon sinoćnje utakmice Crna Gora - Srbija, najbolje govore o posrnuću koje je naše društvo doživjelo pod aktuelnom vlašću". 
 
0
Predsjednik DPS odgovorio premijeru
U ćošak i ćuti - do smjene!
       - U ćošak, okreni se prema zidu i ćuti. Do smjene - odgovorio je predsjednik DPS Milo Đukanović sa završne konvencije pobjedničke koalicije “Mojkovac - naša kuća”, predsjedniku Vlade Crne Gore profesoru Zdravku Krivokapiću.
- Vratiće se, kažu ljudi, ove godine. Ove godine, il´ dogodine. A ti...ti se nećeš vratiti - prethodno je zaključeno u saopštenju iz kabineta premijera. 
 
0
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Petnjici
Vlast služila - tuđim interesima!
            - Imamo iskustva sa vlašću koja je evidentno neposvećena crnogorskim državnim interesima, koja je pokazala da je tokom prethodnih duže od godinu dana služila interesima samo jedne vjerske zajednice i da je služila interesima dveju drugih država, a ne svojoj državi na čejem se čelu nalazi - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Petnjici. 
 
0
DPS Crne Gore
Političkoj većini - bumerang se vraća!
- Ono što je državi Crnoj Gori pokušala da uradi politička većina koju čini i Ujedinjena, kao bumerang počinje da im se vraća.
Po starom običaju, za ne baš svijetlu budućnost koja ih očekuje, već su krivi svi drugi, osim njih samih.
Crna Gora, a kao njen najjači politički reprezent i Demokratska partija socijalista, kreću u obnovu. Svega što su specijalisti dosadašnje većine pokušali ili uspjeli da oburdaju.
Tu obnovu donijeće oni kojima su moral, znanje i odanost zemlji ispred bilo kojih interesa, a posebno onih sitnih, ličnih - poručila je danas DPS Crne Gore.  
 
3
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o "administrativnom i finansijskom džumbusu u resoru Borovinić-Bojović"
Tužilac da preispita - ,,Gospođu ministarku”!
       - Toliko o ekspertima i poslovanju naše ,,Gospođe ministarke” Jelene Borovinić Bojović. I Nušića je prevazišla u komediji, da se sve ovo pretvorilo u tragediju crnogorske odlezeće Vlade. Nadležno državno tužilaštvo hitno da preispita postupanje - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na informacije o "administrativnom i finansijskom džumbusu u resoru Borovinić-Bojović".  
 
2
Press služba "Pokreta za promjene" o izbjegavanju ministra finansija i socijalnog staranja TV duela sa Medojevićem
Zloupotrebljava funkciju - za bogaćenje i promociju!
- Njegovo kukavičko odbijanje dijaloga, doživljavamo kao priznanje da je Predsjednik PzP u svemu bio u pravu i da je Ministar Mickej najobičniji prevarant i kriminalac koji zloupotrebljava funkciju za lično bogaćenje i promociju svoje stranke - zaključuje Press služba "Pokreta za promjene" povodom odbijanja ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića poziva "Adria" TV da dođe na duel sa predsjednikom "PzP" Nebojšom Medojevićem. 
 
2
Rekli su - jedan od lidera "DF" Andrija Mandić o prijedlogu opozicije
Razlog više - za dogovor većine!
          - Inicijativa poslanika SDP-a Raška Konjevića o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi, koju su podržali svi poslanici opozicije, još je jedan razlog više zašto treba da se postigne dogovor o izboru nove Vlade u okviru postojeće parlamentarne većine do 10. decembra. Ponuda Demokratskog fronta je veoma velikodušna prema svim partnerima u sadašnjoj većini - poručio je na Twitteru, povodom prijedloga opozicije za glasanje o povjerenju Vladi Crne Gore, jedan od lidera "DF" Andrija Mandić. 
 
2
Prijedlog svih opozicionih poslanika u Skupštini Crne Gore
Predložili glasanje - o (ne)povjerenju Vladi!
          - Kao sto je i najavljeno, 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore. Očekujemo podršku ubjedljive većine poslanika - objavio je na Twitteru poslanik SDP Raško Konjević. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|