Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Potpredsjednica i poslanica Demokrata Zdenka Popović o premijeru u tehničkom mandatu
Abazovićeva patologija neistina - opasna po društvo!
- Pascal je rekao: “Ima ljudi koji lažu, samo da bi lagali”. Dok je pisao kao da je mislio na Dritana Abazovića, velemajstora spina i neistina.
Poštovani građani Crne Gore patologija neistina Dritana Abazovića više nije smiješna, već opasna po društvo u cjelini - upozorava potpredsjednica i poslanica Demokrata Zdenka Popović. 
 
1
Parlamentarna većine od 30. avgusta 2020. jedinstvena u eliminaciji DPS
O mandataru - u ponedjeljak!
- Ovdje su potpisi svih 41 poslanika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. i svi ti poslanici su se u ciljeviima ovog sporazuma obavezali da je prvi cillj eliminacija svake mogućnsti pvratka, učešća DPS u izvršnoj vlasti u bilo kojoj formi, kao i nastavak demontaže bivšeg režima. Prioritet je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Imamo jasnu parlamentarnu većinu koja je poslala poruku DPS da ih ne vidi kao partnera nego ih vidi kao problem. Uvjeren sam da ćemo u ponedjeljak riješiti pitanja mandatara - o epilogu današnjeg sastanka parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. novinare je obavijestio predsjednik NSD i jedan od lidera DF Andrija Mandić.  
 
1
DPS ukazuje da je država poslije dvije vlade, Krivokapićeve i Abazovićeve, dovedena pred bankrot
"Oslobodioci" su - spržili zemlju!
- Građani moraju da znaju da situacija u kojoj se nalazimo prevazilazi politiku. To je jedno ekonomsko mrcvaranje države koje vodi do urušavanja javnih finansija i rizika od nedostatka budžetskih sredstava za elementarne potrebe. Zato ova vlast, od 30. avgusta 2020. treba što prije da ode - saopštila je danas DPS, ukazajući da "oslobodioci su spržili zemlju i došli do faze da su ugrožene javne finansije, da nema novca za prosvjetu, zdravstvo, da dok druge države gledaju kako da dodatnim izdvajanjima pomognu građane, mi gledamo kako da ne bankrotiramo". 
 
0
Komisija za zdravstvo DPS konstatuje da u bolnicama nema sredstava koja su uvedene još u XIX vijeku
Zdravstvu treba - "hitna pomoć" SDT!
- Ministre Šćekiću, crnogorske bolnice, ne da neće imati ljekova, nego ih već nemaju i to je tragična činjenica. Nema sredstava koja su u bolnice uvedene još u XIX vijeku! To pacijenti, njihove porodice i zdravstveni radnici, nažalost, vide svakodnevno. Biće puno posla za SDT da ispita kako smo za manje od godinu postali najzaduženiji zdravstveni sistem u Evropi. Ali je mnogo bitnije da što hitnije, ako išta znate, obezbijedite bolnice ljekovima i sredstvima za nasmetan rad. Probleme u zdravstvu ne možete rješavati kao što su to radile dvije najgore Vlade u istoriji Crne Gore - poručuje ministru zdravlja Komisija za zdravstvo DPS. 
 
0
Poslije sastanka poslaničkih klubova proevropskih partija u Skupštini Crne Gore sa šeficom Delegacije EU i ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori
Dijalogom se vratiti - na put u EU!
- Dijalogom doći do kompromisa koji bi nedvosmisleno značio dalji napredak evropskog puta Crne Gore i usvajanja sistema vrijednosti koji baštine savremene zapadne demokratije - navedeno je u zajedničkom saopštenju poslije sastanka poslaničkih klubova proevropskih partija u Skupštini Crne Gore sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, Nj.E. Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Nj.E. Karen Medoks, ambasadorkom SAD u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, kao i ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori.  
 
1
Predsjednik "PzP" Nebjša Medojević poručio premijeru Dritanu Abazoviću
Podnesi ostavku - država nije igračka!
- Podnesi ostavku. Nijesi ti dorastao ovim problemima. Država nije igračka. Sa mafijom nema dojaloga!!’ - poručio je večeras predsjednik "PzP" Nebjša Medojević premijeru Dritanu Abazoviću. 
 
1
Poslanici DF, PZP, Demokrata, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore predali u skupštinsku proceduru
Inicirali smjenu - Vlade i Đurovićeve!
          - Umjesto proklamovanih ciljeva, zapisanih u premijerovom ekspozeu, dobili smo međusobnna trvenja, gubitak funkcionalnog kapaciteta Vlade i produbljivanje ekonomske krize - navedeno je na kraju obrazloženja Prijedloga 32 poslanika DF, PZP, Demokrata, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore da e glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.
Takođe, podnijeli su i prijedlog da se Danijela Đurović razriješi dužnosti predsjednice Skupštine Crne Gore. 
 
1
Šef Kluba poslanika DPS povodom Sky prepiske
Hitno da reguje - specijalni državni tužilac!
- Tražimo hitnu reakciju SDT povodom objavljenih prepiski u kojima se navodi da je bivši koordinator službi bezbjednosti, a sadašnji premijer koristio kriptovanu komunikaciju sa članovima OKG koja je prepoznata na međunarodnom nivou - povodom Sky prepiske koju je danas objavio M portal, napisao je na Twitteru šef Kluba poslanika DPS Danijel Živkvić. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković reagovala na napad na novinare ispred Cetinjskog manastira
Sramno, po ugledu na Dritana!
- Sramno, po ugledu na Dritana! Njegova namjera da blokira medije je uzrok ovakvih ekstremnih ponašanja pojedinaca. Da vidimo što je sledeće?! Svemu smo naredni - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na današnji napad na ekipu "Gradske TV" i novinara "Pobjede" ispred Cetinjskog manastira. 
 
0
Obraćanje potpredsjednika Odbora DPS Prijestonice Cetinje predsjedniku Odbora cetinjske URA
O "Temeljnom" - URA „snom mrtvijem spava“!
    - Bolna je činjenica da povodom potpisivanja ovakve verzije „Temeljnog ugovora“ od strane predśednika Vaše partije g-dina Abazovića, Odbor cetinjske URA „snom mrtvijem spava“, već duže od dva mjeseca. Ovo iz razloga što u tom odboru śede časni Cetinjani kojima treba dati pravo da iznesu svoj stav i usprotive se najsramnijem činu nakon “Podgoričke skupštine“, po nacionalne interese Crne Gore i nas nacionalnih Crnogoraca u njoj - naveo je potpredsjednik Odbora DPS Prijestonice Cetinje Nikola Turčinović predsjedniOku Odbora cetinjske URA.  
 
0
Jevto Eraković, potpredsjednik i poslanik DPS, о pоtpisivanju ugоvоra sa SPC
Moskva i Beograd - žrtvovali svog piona!
    - Dugoročni cilj Beograda i Moskve je da spriječe skoriji ulazak Crne Gore u EU, kako bi omogućili da se sprovede naum Rama - Vučić o Open Balkanu kao alternativi koja ima paternalističku podršku Rusije, koju ni sam Lavrov ne krije. Na taj način bila bi trajno zatvorena perspektiva o EU integracijama Crne Gore. Da uprostimo: ono što nije uspjelo oktobra 2016. nasilno, trebalo bi da se sprovede upotrebom “meke sile” i korumpiranih političara.
Šahovskim jezikom rečeno - a poznato je da je to omiljeni sport predsjednika Srbije - sitni pion (Abazović) pojeden je od beogradskih trojanskih konja, i meč je za njega završen, iako su mu obećavali da će ga držati u igri do kraja - kоnstatuje potpredsjednik i poslanik DPS Jevto Eraković. 
 
0
Pоslanica SDP Draginja Vuksanоvić Stankоvić pоzvala tužilaštvo da postupi po zakonu
Abazović ugrоziо nezavisnоst!
- Dritan Abazović da podnese ostavku zbog krivičnog djela UGROŽAVANJE NEZAVISNOSTI. Pozivam nadležno tužilaštvo da postupi po zakonu i zaštiti nezavisnost, dostojanstvo i teritorijalni integritet države Crne Gore - оbjavila je na Twitteru pоslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković.
Оna je navela član 357 KZ о ugrоžavanju nezavisnоsti:
- Kо na prоtivustavan način pоkuša da dоvede Crnu Gоru u pоlоžaj pоtčinjensti ili zavisnоsti prema nekоj drugоj državi, kazniće se zatvrm оd tri dо 15 gоdina.
 
 
0
"Demоkratski frоnt" о ignоrisanju Abazоvića i Jоkоvića njihоve pоnude
Biće prepušteni - njihоvоj sudbini!
          - Predsjednik Vlade Crne Gоre Dritan Abazvоić i Vladimir Jоkоvić ignоrisali su pоnudu о resetоvanju оdnоsa parlamentarne većine, kоja bi krоz mоdel tehničke vlade bila zadužena da pripremi i оrganizuje parlamentarne, predsjedničke i lоkallne izbоre u jednоm danu - kоnstatоvaо je "Demоkratski frоnt" i pоzvaо ih da se u narednih nekоlikо dana izjasne "jer će ih u suprоtnоm prepustiti njihоvоj sudbini". 
 
0
Predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković povodom potpisivanja Ugovora sa SPC
Potpisnici mogu - da obrišu stražnjicu!
- Jedinstvo i sloga da branimo Crnu Goru od ovoga do sada neviđnog podlog i perfidnog velikosrpskog nasrtaja su garant pobjede i opstanka Crne Gore. Ako bude tako, izvinite što ću biti prost, i Abazović i Porfirije i Vučić i sve njihove domaće sluge u izdaji, ovim sramnim ugovorom, moći će samo obrisati stražnjicu - zaključuje povodom potpisivanja Ugovora sa SPC predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković  
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o potpisivanju ugovora sa SPC
Srušiti premijera - ugovor oglasiti ništavnim!
            - Prevarno i kukavički kao i sve što radi, Dritan Abazovic je danas potpisao ugovor sa SPC zbog čega pozivamo da se već sjutra preda inicijativa za pad Vlade i sruši premijer koji je kao niko prije njega obrukao Crnu Goru.
Ovaj ugovor zbog toga što je neustavan, nezakonit, falsifikatorski i antidržavni će prvom prilikom, a to će biti veoma brzo, biti oglašen ništavim - ističe generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
DPS Crne Gore pokrenuće danas inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore
Ugovor sa SPC - biće suspendovan!
- Prema ranijoj najavi, DPS Crne Gore pokrenuće danas inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore. Inicijativa je otvorena za sve one koji takođe smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore. Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade - saopštila je DPS Crne Gore. 
 
2
Klub poslanika DPS, povodom nemilih događaja 13. jula u Nikšiću
Inicirali saslušanje - Adžića i Brđanina!
- Smatramo neophodnim da se obave saslušanja Adžića i Brđanina kako bi se pred skupštinskim nadležnim radnim tijelom javnosti predočile sve relevantne činjenice, ali i utvrdila odgovrnost za neodgovorno, nesavjesno i očigledno smišljeno ponašanje koje se sastojalo u nepreduzimanju radnji koje je trebalo da spriječe bilo kakav kontakt inspiratora sukoba sa građanima koji su dostojanstvo slavili državni praznik - zaključak je Kluba poslanika DPS koji je predao u skupštinsku proceduru Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina. 
 
2
Dragutin Papović, istoričar i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, o ugovoru Vlade Crne Gore i SPC
Temeljni udar na državu
- Onaj ko u ime Vlade potpiše ovakav ugovor ili o svojoj državi ne zna ništa ili svjesno radi protiv svoje države. Ovakav ugovor je gotovo nemoguće popraviti djelimičnim izmjenama u kratkom periodu. Trebalo bi ga uraditi iznova s jasno definisanim i zaštićenim državnim interesima i s jasnom predstavom o vjerskoj zajednici s kojom se pregovora. Crkvi Srbije i njenim vjernicima u Crnoj Gori se kroz ugovor moraju garantovati vjerska ravnopravnost, ustavna i zakonska prava. No, Vlada ne bi smjela da žmuri pred činjenicom da SPC u Crnoj Gori realizuje nacionalnu politiku Republike Srbije. Za takvo političko djelovanje mora postojati adekvatan odgovor - zaključuje istoričar i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Dragutin Papović.  
 
2
Rekli su - Danijel Živković, šef Kluba poslanika Kluba DPS, povodom imenovanja Kurtija za generanog inspektora ANB
"Osllobodioci" se - oslobodili stida!
- Otkad su pravosnažne presude za ubistva u pokušaju, postale preporuke za rad u bezbjednosnom sektoru”, pita on nakon što je Vlada juče za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) imenovala Artana Kurtija koji je pravosnažno osuđivan za više krivičnih djela. Izgleda da su "oslobodioci" prije svega oslobođeni stida - napisao je na Twitteru Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS, povodom imenovanja Kurtija za generanog inspektora ANB. 
 
2
Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS, o formiiranju komisije za ugovor države sa SPC
Abazović traži alibi - za antidržavni ugovor!
- Sudeći po izboru “eksperata” za rad u timu koji treba da ocijeni vladin uradak na planu uređenja odnosa sa SPC, nema drugog zaključka sem da premijer Abazović želi da se ekspertska grupa nikad i ne formira, što bi trebalo da mu posluži kao alibi za stavljanje potpisa na postojeću neustavnu i antidržavnu verziju Ugovora - zaključuje član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|