Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
GP URA poziva predsjednika Opštine Bar da podnese ostavku
Aplauzom podržao poziv - na ubistvo Abazovića!
          - Nezapamćeni skandal desio se danas u Baru gdje se održava Otvorena javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Crne Gore, gdje je jedan od građana pozvao na ubistvo Dritana Abazovića, a za sve to dobio podrÅ¡ku u vidu aplauza od strane predsjednika OpÅ¡tine Bar DuÅ¡ana Raičevića (DPS) - saopÅ¡tili su danas iz Građanskog pokreta URA i zbog toga pozvali Raičevića da podnese ostavku "zbog sramnog, nedoličnog i nečojskog ponaÅ¡anja, uputi izvinjenje, a nadležne državne organe da promtno reaguju i procesuiraju vinovnike ovog događaja". 
 
0
Å ef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić o peračima političke biografije predsjednika SkupÅ¡tine Crne Gore
Mandić svađa Crnu Goru - podstiče ga PES!
    - Ovo nikad nije ni bila vlada, nego kockarnica u kojoj se prebijaju dugovi, i u kojoj je (Milojko) Spajić stečajni upravnik. Kako god, i Spajić i Mandić treba da znaju da od rasprave u SkupÅ¡tini ne mogu pobjeći, jer će inicijativa za smjenu Mandića biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici SkupÅ¡tine, jer će je opozicija uvrstiti u dnevni red kao svoju tačku, na temelju prava koje joj garantuje Poslovnik - poručio je Å ef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.
On je ocijenio da su PES i Milojko Spajić prijedlogom da se inicijativa za smjenu Andrije Mandića skine sa dnevnog reda predstojeće sjednice SkupÅ¡tine, potvrdili da podržavaju antidržavnu, antisusjedsku i antievropsku politiku predsjednika SkupÅ¡tine. 
 
0
Lider Socijaldemokatske partije Ivan Vujović
Vanredni izbori - najduže za godinu!
- Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori mogu se očekivati najduže za godinu, smatra lider Socijaldemokatske partije Ivan Vujović.
On je kazao da je rad Vlade netransparentan i nekompetentan, iako je bilo i dobrih postupaka. 
 
0
Poslanica DPS u SkupÅ¡tini Crne Gore Sonja Milatović kritikovala izjavu predsjednika SO NkÅ¡ić
Gori od njega - ko prećuti!
- Kad neko politički odrasta u okvirima ideoloÅ¡kog kruga, koji Å¡iri netrpeljivost i mržnju, može izrasti jedino u raspirivača govora mržnje Marka Kovačevića.
Njegova danaÅ¡nja izjava, koja je Å¡ibičarska i sramotna, odraz je Å¡ovinizma, koji Mandićev junior nerijetko demonstrira u želji da svojim mentorima pokaže da od njih najbrže i najlakÅ¡e usvaja ono najgore.
N’o gori od njega su njegovi koalicioni partneri, koji se toliko grčevito drže za fotelje, da će mu, vrlo vjerovatno, i ovo otćutati. A onda će već sjutra na sav glas, bez trunke stida, ti politički licemjeri govoriti o nekom pomire DPS Sonja Milatović. 
 
0
GI "21. maj" o "Demokratama"
Partija lažnog imena - i još podmuklije prakse!
          - Ovo je stranka koja ima preovlađujuću vlast u Herceg Novom a čiji se gradonačelnik juče opet pojavio kao podvarijanta banalnog neočetnika. To je gradonačelnik koji podržava mrziteljski karneval i spaljivanje lutke sa likom pisca samo zbog toga Å¡to Nikolaidiseva lucidna misao razobličava i ismijava viÅ¡edecenijsko velikosrpsko metanisanje - ukazujući da su "sve parlamentarne političke partije manje ili viÅ¡e dostojne prezira, ali ovih dana je jedna od njih nadmaÅ¡ila i najgore među njima" - napominje GI "21. maj" o "Demokratama" - " o partiji lažnog imena i joÅ¡ podmuklije prakse". 
 
1
Građanska inicijativa "21. maj" o staroj i novoj vlasti
Oba režima zaslužila - "put za gulag"!
       - Stari režim je fingirao put u EU, novi režim je postavio barikade na tom putu. Stari režim je malokrvno branio Crnu Goru, novi režim je Vučiću državu predao na pladnju. Stari režim je trgovao sa SPC, novi režim je za SPC trgovački otpad. Stari režim je bio nenadmaÅ¡an u kleptokratiji i korupciji, novi režim je krenuo istim putem. Stari režim je od pravne države napravio partijski i kriminalni brlog, novi režim je od prvog dana uveo neustavnost i bezakonje - saopÅ¡tava Građanska inicijativa "21. maj", upoređujući stari režim (DPS, sateliti i klijenti) je prisvojio državu i novi (PES, DF, Demokrate, Ura) je bagatelisao. 
 
1
DPS, SD, HGI i DUA podnijele krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv predsjednika SkupÅ¡tine Crne Gore
Mandić dijeli Crnu Goru i - uvodi u "srpski svet"!
                - Zvanice sa kojima je upriličio sastanke nijesu bili predstavnici Srbije. Isticanjem zastave strane države on je izvrÅ¡io krivično djelo diskriminacije. Crna Gora je Ustavom definisana kao građanska država a ne jednog naroda, to znači da bi predsjednik SkupÅ¡tine imao obavezu da se ponaÅ¡a u skladu sa tim - ukazao je Andrija Nikolić,član PredsjedniÅ¡tva i Å¡ef Kluba poslanika DPS, na press konferenciji prije koje su DPS, SD, HGI i DUA podnijele krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv predsjednika SkupÅ¡tine Crne Gore Andrije Mandića.  
 
1
Predsjednik DPS Danijel Živkoviæ
Vraneš pokazuje lice - parlamentarne veæine!
- Aktuelni predsjednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš, prava je slika aktuelne parlamentarne veæine i svega što se dešava u Crnoj Gori od promjene vlasti 30. avgusta do danas.
Primitivizam i nacionalistièka politika koja ruÅ¡i graðanski karakter Pljevalja i Crne Gore sada su veæ konstanta u politièkom životu naÅ¡e države. Dario VraneÅ¡ samo neskriveno pokazuje pravo lice ove parlamentarne veæine i namjerno zabija prst u oko PES, Demokratama i URA, pokazujuæi na taj naèin da su zapravo Nova srpska demokratija i Andrija Mandiæ vlasnici ove veæine i da su oni ti koji se pitaju u Crnoj Gori - konstatuje predsjednik DPS Danijel Živkoviæ. 
 
1
Potpredsjednik DPS Ivan Vuković
Andrija Mandić - "kamen o vratu" evropske Crne Gore!
          - Uprkos otužnim pokuÅ¡ajima ‘pranja’ njegove političke biografije, diplomate EU zemalja zaobilaze ga u Å¡irokom luku, svjesne da sa Vučićem i Dodikom čini osovinu anti-evropske politike u regionu - napisao je na druÅ¡tvenoj mreži X potpredsjednik DPS Ivan Vuković i naglasio:
- Andrija Mandić, nedostojni predsjednik SkupÅ¡tine, predstavlja "kamen o vratu" evropske Crne Gore. 
 
1
Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković poziva nadležne da reaguju Å¡to će Pljevlja slaviti praznik Srbije
Otvoreno ponižavaju - naše državne simbole!
- Počeli su otvoreno da ponižavaju naÅ¡e državne simbole, sprdaju se sa naÅ¡im državnim praznicima i propagiraju tuđu zastavu, izvode pjesme druge države i slave praznike druge države, poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković, reagujući na to da će u Pljevljima, u organizaciji lokalne vlasti, biti proslavljeni državni praznici susjedne Srbije.
Markvoić je pozvala je nadležne institucije da reaguju.  
 
1
Građanska inicijativa "21. maj" o sto dana rada Vlade Crne Gore
Izvršna vlast odlijepljena - od stvarnosti!
- Spajićeva vlada se slavodobitno obratila javnosti i saopÅ¡tila da je za sto dana rada ostvarila izvanredne rezultate. Osim Å¡to se radi o izjavi koja može da posluži za kafanske viceve, ova Spajićeva poruka upečatljivo govori o izvrÅ¡noj vlasti koja se odlijepila od stvarnosti - saopÅ¡teno je iz Građanske inicijative "21. maj".  
 
1
Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP, o posljednjoj sjednici skupÅ¡tinskog Odbora za bezbjednost
I ova vlada sklapa - kriminalne dilove!
- Ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa - ocijenio je poslednji Odbor za bezbjednost zamjenik predsjednika SDP Petar Odžić:
- Običan gledalac bi mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar Milović sa najviÅ¡e krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz proÅ¡losti. Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivÅ¡i premijer Abazović, sa svojim pulenima MiloÅ¡ević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i Å¡ef SPO gosp.Å uković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama. Ipak čuli smo da postoje i druge razlike, navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti. 
 
1
Socijaldemokrate o sto dana rada vlade Milojka Spajića
Jedino potvrdili - servilnost Mandiću!
- Dostignuća kojima se 44. Vlada kiti pred naÅ¡im međunarodnim partnerima zapravo su dostignuća Parlamenta, tačnije dostignuća opozicije koja je, ponaÅ¡ajući se konstruktivno, omogućila izbor 7. sudije Ustavnog suda, 3 člana Sudskog savjeta i VDT. S druge stran, nijesmo vidjeli mnogo konkretnih stvari - ističu Socijaldemokrate Crne Gore i zaključuju da Vlada nakon 100 dana djeluje nesinhronizovano i haotično, da nije pokazala neke iskorake, ali jeste - servilnost prema Andriji Mandiću. 
 
0
DPS konstatuje da Kabinet Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopÅ¡tavanja neistina
"Prvi" poslije - deceniju!
- Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopÅ¡tio neistinu i doveo javnost u zabludu. Naime, Filip Vujanović, bivÅ¡i predsjednik Crne Gore je novembra 2014. godine bio gost austrijskog predsjednika Hajnc FiÅ¡era koji je nekoliko mjeseci prije tog, boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori - konstatuje DPS da "Kabinet Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopÅ¡tavanja neistina". 
 
0
Građanska inicijativa "21. maj"
Država i druÅ¡tvo postavljeni - naglavačke!
- Odista, ko ne shvata da je crnogorska politika odavno postala suprostavljena druÅ¡tvenoj dobrobiti i primjer destruktivne parade partija, mantija, marioneta i javnosektorskih krpelja, onda ne shvata niÅ¡ta - zaključuje Građanska inicijativa "21. maj", koja konstatuje:
- Država je svedena na partijski i klerikalni plijen i lične interese, poklekla pred Vučićeviim režimom i ispražnjena od patriotske lojalnosti. Tzv. politička elita je skup nedostojnih, nesposobnih, nezrelih i taÅ¡tih pojedinaca koji ilustrativno svjedoče o crnogorskom beznađu. Predsjednik, premijer, ministri, poslanici, gradonačelnici, lideri stranaka, stranački aktivisti samo su inspirativni za pučke komedije ili nasuÅ¡no potrebni politički teatar. 
 
0
Građanska inicijativa “21.maj"
Spajiću ostaje da se - umota u zastavu "srpskog sveta"!
   - Premijer sada može da vidi i dokle su dobacili beogradski ekonomisti koji su se igrali fiskalno-budžetskog eksperimenta u Crnoj Gori. Ipak, jedino Å¡to je uspio da uradi, opet na Vučićevo zadovoljstvo, je to Å¡to je ubijedio degutantnu opoziciju predvođenu DPS-om da odustane od bojkota nekredibilnog i zavjereničkog popisa. Iza kulisa im je nagovijestio Å¡aku vlasti, da bi ih po zasluzi ismijao ovih dana. Sve u svemu, Spajiću ostaje da se umota u zastavu “srpskog sveta†i da usklikne kako su sve zastave trivijalne, jer je uostalom Crna Gora samo joÅ¡ jedna kripto-valuta na globalnom digitalnom trziÅ¡tu - zaključuje Građanska inicijativa “21.majâ€. 
 
0
Socijaldemorkatska partija na Kongresu za predsjednika izabrala Ivana Vujovića
Obavezni da odgovorimo - prizivanju duhova prošlosti!
       - Na stare i nove izazove udara na građansko druÅ¡tvo i ponovnog prizivanja duhova proÅ¡losti, danas joÅ¡ viÅ¡e nego prije upakovanih u kleronacionalističku omotnicu, imamo obavezu da odgovaramo jasno, snažno, nepokolebljivo i odlučno. Moramo, dragi prijatelji, jer to nije samo naÅ¡a politička već i civilizacijska obaveza i dužnost – naÅ¡ dug prema ovoj zemlji, njenoj multietničnosti i multikulturalnosti kao uslovu njenog opstanka kojega žele da razbiju baÅ¡ zato Å¡to znaju da je to potporni stub – lijepak koji Crnu Goru drži zajedno kao domovinu svih nas njenih građana.
Kada danas neko, i to sa pozicija vlasti ili parastruktura koje kontroliÅ¡u vlast ponovo vrijeđa pripadnike manje brojnih naroda, vraća nas u 18. vijek koristeći uvrede i prijetnje, negira genocid i slavi ordinarne ratne zločince, kada neko vrijeđa i ponižava Crnu Goru, njene simbole, negira Crnogorce kao narod i priziva nestanak CG kroz neke fantomske nacionalističke svjetove – tada naÅ¡ odgovor mora biti odlučan - naglasio je Ivan Vujović, koji je na danaÅ¡njem Kongresu SDP izabran za prefdjrdnika partije. 
 
2
Prema podacima metodologa MiloÅ¡a BeÅ¡ića
Najviše podržavaju - PES i DPS!
       Prema podacima koje je objavio metodolog MiloÅ¡ BeÅ¡ić na mreži X, Pokret Evropa sad (PES) ima najveću podrÅ¡ku od svih partija u Crnoj Gori, 24,3 odsto građana Crne Gore. Odmah iza PES-a je Demokratska partija sovijalista (DPS) podržava 23,9 odsto podrÅ¡ke.
Na trećem mjestu po podrÅ¡cci je Nova srpska demokratija (NSD) 10,9, a Demokratsku Crnu Goru podržava 10 odsto građana. 
 
1
Andrija Nikolić, član PredsjedniÅ¡tva i Å¡ef Kluba poslanika DPS, za oduzimanje crnogorskog državljanstva Mandiću
Proceduru da - pokrene MUP!
       - Očekujemo od MUP da po službenoj dužnosti pokrene postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva Andriji Mandiću, imajući u vidu da je Mandić po sopstvenom javnom priznanju državljanstvo Srbije stekao nakon juna 2006. godine čime po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvoâ€, kazao je Å¡ef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić gostujući u emisiji Link na Javnom servisu. Nikolić je najavio da će u slučaju da MUP ne postupi u skladu sa odredbama Zakona o državljanstvu, Demokratska partija socijalista podnijeti krivičnu prijavu protiv tog državnog organa.
Takođe, Å¡ef Kluba poslanika DPS kaže da Andrija Mandić, da se parlamentarna većina pridržavala zakona nikada i ne bi mogao biti izabran za predsjednika SkupÅ¡tine. 
 
1
Učesnici večeraÅ¡nje emisije "Argimenti" TV Crne Gozje "složni"
"Jadran" je - "naš"!
- Nema sumnje da je brod "Jadran" vlasništvo Crne Gore a sva otvorena pitanja treba rješavati kroz dijalog vlasti u Podgorici i Zagrebu, ukazano je u emisiji "Argumenti" na TVCG.
Novinar SiniÅ¡a Luković kaže da je brod "Jadran" - jugoslovenski. On je rekao da je "Jadran" ratni brod, te da ratni brod koji je upisan u flotnu listu nema navodnu matičnu luku.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|