Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Lifer "PZP" Nebojša Medojević smatra da uhapšenom službeniku ANB treba dati status zaštićenog svjedoka
Lazović da otkrije - ulogu Đukanovića!
       - Hapšenje Petra Lazovića je posledica insistiranja zapadnih sluzbi da se razbije crnogorski DPS narko kartel koji je postao prijetnja nacionalnim interesima SAD - objavio je na Facebooku Nebojša Medojević, koji smatra da "Petru Lazoviću treba ponuditi status zaštićenog svjedoka koji treba da otkrije ulogu Mila Đukanovića u narkokartelu!". 
 
1
Predsjednik SD Damir Šehović da Vlada Crne Gore politiku služenja tuđim interesima ne krije nii u energetici
Nude akcije - unaprijed poznatom kupcu!
- Više je nego očigledno da je “važan regionalni igrač” bacio oko na crnogorski energetski sektor. Još gore od toga je to što u takvom svom naumu, ima podršku naše Vlade. Koja se više i ne trudi da svoju servilnost sakrije, budući da je evidentno da je pod njegovim patronatom i formirana - ističe Damir Šehović, predsjednik SD, ukazujući da "politika služenja tuđim interesima, po kojoj je Vlada Crne Gore prepoznata, više se ne krije ni u oblasti energetike".  
 
1
"Demokratski front" poziva premijera da realizuje odluku Vlade Crne Gore
Potpisom temel.jnog ugovora - do većine!
          - Uvjereni smo da se u kratkom vremenskom periodu u Skupštini Crne Gore može doći do većine iznad dvije trećine ukupnog broja poslanika i to po svim pitanjima za ispunjavanje naših obaveza na putu ka EU. Demokratski front daće ključni doprinos kako bi se došlo do željene većine - saopšteno je iz DF, koji poziva Abazovića da u narednim danima realizuje odluku Vlade i potpiše Temeljni ugovor sa SPC. Tim činom završiće se težak period poitizacije teme koju je našoj javnosti nametnuo bivši režimm Mila Đukanovića. Nakon tog odgovornog čina, posvećenost svih političkih subjekata evropskim integracijama bila bi potpuna i svva druga pitanja, koja su predmet dogovora, lakše bi se rešavala. 
 
1
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković o dešavanjima u Nikšiću
Ogoljena sprega - dijela vlasti i ekstremista!
    - Ono što se desio prije dva dana u Nikšiću mora biti veliko upozorenje na samo za crnogorsko društvo nego i regionalno. Događanja su do kraja ogolila i bjelodano pokazali spregu dijela države i paravjerskih, miitantnih grupa na koje već dugo upozoravamo, a najglasnije od septembarskih događaja na Cetinju. Riječ je o grupama čija ideoogija, cijevi, način funkciionisanja i finansiranje neodoljivo podsjećaju na ratne devedesete. Sada su direktno povezane sa centrima koji su kreirali i ukrajinsku krizu. O čemu je riječ upozorile su i majke Srebrenice zabrinute porukama iz Nikšića. Institucija crnogorske države moraju sačiniti bijelu knjigu ovih ekstremističkih organizacija, moraju ispitati i procesuirati sva nezakonita postupanja unutar th organizacija i moraju doći do onih, u zemji i van granica, koji ih finansiraju - istakao je na press konferenciji potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković. 
 
1
Potpredsjednik DPS zahtijeva odgovor ko je paravjerskim militantnim organizacijama u Nikšiću omogućio dolazak do Trga slobode
Dok ne objavi - odgovoran Adžić!
- Dok ne objavite ko je dozvolio i naredio da pripadnici paravjerskih militantnih organizacija sa obilježjima druge države budu organizovano sprovedeni na nikšićki Trg slobode jasno je da ste Vi najodgovorniji za sve što se dogodilo u mom rodnom gradu - potpredsjednik DPS Jevto Eraković obratio se ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću da hitno upozna crnogorsku javnost ko je u komandnoj odgovornosti MUP Crne Gore i Policije Crne Gore dozvolio da se uz asistenciju policije propuste i sprovedu pripadnici paravjerskih militantnih organizacija do Trga slobode u Nikšiću, gdje su se nalazili građani koji su mirno i uz pjesmu proslavljali Dan državnosti Crne Gore i slavili antifašističke vrijednosti.  
 
1
DPS Nikšić traži smjenu načelnika CB
Policija asistirala - kleronacionalistima!
- Načelnik nikšićkog CB, Dragoljub Peković, direktno je odgovoran za incidente koji su se juče dogodili u našem gradu nakon veličanstvene proslave Dana državnosti - poručili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić. 
 
1
Opštinski odbor DPS Nikšić reakciju policije i prekid proslave 13. jula ocjenjuje kao onu na Belvederu
Fašističku ideologiju - porazićemo uvijek!
- Nikšić je bio i ostaće perjanica antifašizma a fašističku ideologiju smo porazili jednom i porazićemo je koliko god puta je potrebno - mirno, demokratski i civilizovano - zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić, kojii je ocijenio:
- Reakcija Uprave policije, koja je dozvolila militantnim kleronacionalistima da prekinu proslavu Dana pobjede nad fašizmom sramotna je i nezapamćena i može se porediti samo sa onom kada je 4. i 5. septembra korištena sila kako bi se napali mirni demonstranti koji su iskazivali svoje nezadovoljstvo zbog ustoličenja Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru. 
 
1
Predsjedništvo DPS jednoglasno uskratilo podršku Vladi Crne Gore
Vlada napustila - evropski kurs!
          - Kako apeli nijesu urodili plodom, već je sasvim suprotno, iskazano neshvatljivo odsustvo volje za sadržajnim dijalogom koje je u finalu rezultiralo Vladinim faktičkim napuštanjem evropskog kursa, nije ostavljen prostor za dalje pružanje podrške manjinskoj Vladi - ocijenilo je danas Predsjedništvo DPS i jednoglasno donijelo odluku da uskrati podršku 43. Vladi Crne Gore i ovlastilo Klub poslanika Demokratske partije socijalista da u toku naredne nedjelje preduzme adekvatne pravne radnje u Skupštini Crne Gore. 
 
1
Portparol SD Nikola Zirojević odgovorio ministru unutra[njih poslova
Sada izdajete - otvorenije i hrabrije!
- Jasno je nama, ministre unutrašnjih poslova, da se o istom ugovoru ne može dva puta glasati. Ali, ovdje je mnogo važnije da građankama i građanima bude jasno da je LAŽ vaš način funkcionisanja. Da je Sporazum na koji ste stavili potpis mrtvo slovo na papiru - odgovorio je na Twiteru portparol SD Nikola Zirojević na iyjavu ministra unutra[njih poslova Filipu Adžiću i napomenuo:
- Ministre, za razliku od iskustva 2020. godine, ovaj put izdaju Crne Gore sprovodite mnogo hrabrije i efikasnije. Kažite mi, kad je momenat da se ponovo sakrijete ispod suknje neke od Vaših koleginica? 
 
0
Odbor DPS Prijestonice Cetinje
Samovolja političkog konvertita - sve urušava!
    - Samovolja i bahatost političkog konvertita urušava sve ono za što se vjekovima krvarilo. Valjda je konačno svim   a jasno da je iz Trojanskog konja zvanog URA izašao najveći neprijatelj crnogorskog bića u novoj istoriji - naglasio je Odbor DPS Prijestonice Cetinje nakon jučerašnje višesatne rasprave na śednici Vlade o Ugovoru s Crkvom Srbije. 
 
0
Dr Ivan Vuković, potpredsjednik DPS, o premijeru dr Dritanu Abazoviću
"Ukrao" evropski san - zarad tuđih interesa!
      - Sve mu je jasno. Sve od njega zavisi - napisao je potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković na Tweeteru premijeru i konstatovao:
- Dritan Abazović će ući u istoriju Crne Gore kao premijer čija je Vlada trasirala put prema EU (za šta postoje svi preduslovi i snažna međunarodna podrška); kao čovjek koji je našoj zemlji ‘ukrao’ evropski san zarad tuđih interesa  
 
0
Rekli su - potpredsjednica Socijaldemokrata Milica Lekić
Vizionarstvo dogovoreno - u drugoj zemlji!
- Niti će stati evropski put ako ova vlada sa elementima izdajničke padne, niti ovakav Temeljni ugovor, sačinjen krišom i bez rasprave, trasira taj evropski put. Upravo suprotno. Uopstalom, koliko su istinita ova politička besprizorna propaganda nekadašnjeg kralja tvitera, najbolje govore poruke koje su mu uputili evropski ambasadori na zajedničkom sastanku - ističe potpredsjednica Socijaldemokrata Milica Lekić i zaključuje:
- Izgleda da ne samo Crna Gora, već čitava Evropa, ne razumije vizionarstvo Abazovićeve politike dogovorene u drugoj zemlji. Na koje je, nažalost, Crna Gora trenutno osuđena. 
 
0
Socijaldemokrate stavile u proceduru inicijativu za skraćenje mandata Skupštine
Opstanak Vlade - udaljava od Evrope!
Socijaldemokrate su pripremile i stavile u proceduru inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, jer je umjesto premošćavanja problema, ova Vlada, koja poprima karakter izdajničke i koja nema izborni legitimitet, gurnula državu u dublje podjele i teme kojima ne treba ona da se bavi, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata dr Damir Šehović, dodavši da "Svako ko insistira na opstanku ove vlade iako nas ona očigledno i bespovratno udaljava od Evrope, ne misli dobro Crnoj Gori 
 
0
Portparol SDP Nikola Zirojević
Obaranje Vlade ili - žmurenje pred kaptulacijom!
- U ovakvoj situaciji kada izdajnik Abazović Crnoj Gori priprema veću štetu od one koju je uspio da napravi Zdravko Krivokapić sa njegovim apostolima, suverenističkim partijama preostaje samo jedno – da napuste i zajedno sa nama sruše ovu izdajničku Vladu i Abazovića pošalju u ružnu političku prošlost ove države - naglasio je portparol SD Nikola Zirojević, ukazujući da bi sve osim toga bi značilo zatvaranje očiju pred klasičnom izdajom Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa. 
 
0
GP URA tvrdi da su državni interesi zaštićeni
Brigom o EU - SDP prikriva mržnju!
    - Državni interesi Crne Gore su zaštićeni, a brigom o EU iz SDP ne mogu da prikriju ekstremizam i mržnju koju siju. Vlada Crne Gore, dok njome kao premijer rukovodi predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, vodiće odgovornu državnu politiku usmjerenu na što brže pristupanje Crne Gore EU dok će se sva neriješena pitanja koja opterećuju društvo pokušati riješiti što prije - saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA. 
 
0
Predsjednik i poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović pozvao na rušenje Abazovićevog kabineta
Štetni prioriteti - još gore Vlade!
- Još jednom, ne samo u ime partije koju predvodim, nego i u ime svih ponosnih i čestitih običnih građana i iskrenih patriota, zahvaljujući kojima smo nedavno srušili Krivokapićevu Vladu, pozivam sve državotvorne građanske partije da srušimo i ovu Abazovićevu, koja umjesto sopstvene, očigledno ima nametnutu tuđu agendu, a o opravdanosti te inicijative najbolje govore štetni prioriteti još gore Vlade - postavljajući poslaničko pitanje predsjednik SD Damir Šehović i dannas je pozvao na rušenje Abazovićevog kabineta. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković u emisiji "Aritmija" Gradske TV
Abazović bi potpisao - kapitulaciju!
- Abazović nosi odgovornost i mora da štiti interese Crne Gore. Ovakvim radom će da destabilizuje sistem, jer ugovor koji planira da potpiše predstavlja potpuno uništenje države, njenu kapitulaciju i okupaciju. Nakon toga, Crna Gora će postojati samo na papiru jer njime je predviđeno da se kompletno sakralno i kulturno naslijeđe Crne Gore prepiše u svojinu druge države - ukazala je - u emisiji "Aritmija" Gradske TV - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović
Ako je prioritet SPC - mijenjati Vladu!
    - Ako je Vlada evropska prioriteti su evropski. Ako su prioriteti drugi onda Vlada nije evropska. Ako su pregovori sa povlašćenom SPC važniji od pregovora sa EU - birati novu Vladu. Sve jasno da jasnije biti ne može. Kristalno - napisao je na Tweeteru, reagujući na izjavu češke ambasadorke Janine Hrebičkove, generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
"Socijaldemokrate" večerašnji protest građana protiv namjere Vlade Crne Gore da potpiše ugovor sa SPC smatraju opravdanim
Vrijeme je da - otkažu povjerenje Vladi!
- Krajnje je vrijeme da otkažu podršku ovoj izdajničkoj Vladi i već noćas promijene društvo – da umjesto sa Abazovićem unutar zgrade Vlade budu sa građankama i građanima, iskrenim patriotama - "Socijaldemokrate", koje večerašnji protest građana protiv namjere Vlade Crne Gore da potpiše ugovor sa SPC smatraju opravdanim, "još jednom pozivaju državotvorne partije da, koliko je danas, učine korak ka sprječavanju ovakve sramne izdaje naše domovine".  
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković pozvala predsjednicu Skupštine Crne Gore da pokrene parlamentarni dijalog
U fokusu - evropska agenda!
- Vjerujem da dijelite moj stav da Crna Gora nema u ovom trenutku važnije teme od njene evropske agende i da fokus svih političkih i društvenih činilaca treba da bude ispunjavanje obaveza iz tog procesa, odnosno imperativ koji zahtijeva odlučnu i promptnu reakciju i institucionalno djelovanje - navela je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković u pismu predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović sa zahtjevom da u najkraćem roku pokrene parlamentarni dijalog na temu dogovora i obezbjeđivanja ustavne kvalifikovane većine za imenovanja u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i poziciju Vrhovnog državnog tužioca. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|