Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Demokratska partija socijalista
Šešelja podržali - Mandić i Marković!
- Sramotnu publikaciju zločinca Vojislava Šešelja o crnogorskoj heroini Draginji Vuksanović Stanković osudili su mnogi, ali i ne i jedan od državnih čelnika, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, saopšteno je iz DPS.
- Retorika Mandića, četničkog vojvode iz Crne Gore, prilagođena je njegovom novom pomiriteljskom imidžu i pokušaju odricanja od svega što je nekad bio. Djela, ipak, pokazuju, da Andrija Mandić nikada neće napraviti otklon od ideologije na kojoj je ponikao i od onih koji su njeni najvjerodostojniji reprezenti. 
 
1
Potpredsjednik i poslanik DPS Ivan Vuković
Potpredsjednik Opštine Zeta - podržao Šešelja!
    - U potrazi za odgovorom na pitanje šta o sramnom napadu V. Šešelja na cijenjenu univerzitetsku profesorku i dojučerašnju sjajnu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković misli aktuelni šef Parlamenta, možda vam može pomoći fb status njegovog partijskog druga, inače potpredsjednika Opštine Zeta - naveo je potpredsjednik i poslanik DPS Ivan Vuković komentarisšući objavu na FB potpredsjednika Opštine Zeta Aleksandra Markovića, koji je uputio podršku Vojislavu Šešelju..  
 
1
Forum žena SDP
Fašistički napad ne umanjuje - Draginjinu hrabrost!
       - Ne iznenađuje retorika osuđenog ratnog zločnica, ali to neće umanjiti ličnu i političku hrabrost Draginje Vuksanović Stanković - Forum žena Socijaldemokratske partije Crne Gore najoštrije osudio je fašistički napad na Draginju Vuksanović-Stanković.
- Odlučno uz nju, nastavljamo borbu za ambijent u kojem će žene moći slobodno da djeluju i daju doprinos u svim sferama života. Pozivamo sve, bez obzira na bilo koje lično svojstvo i političku pripadnost, da ujedinjene, principijelno i istrajno osvajamo javni prostor u kojem će sloboda govora trijumfovati nad govorom mržnje. Autoru i izdavačima mizernog pamfleta poručujemo – tu smo, ne bojimo se - zaključuje Forum žena SDP. 
 
1
Rekli su -istoričar i poslanik DPS Dragutin Papović
O Njegošu - dva mišljenja!
- Crnogorski narod, njegova nacionalna svest, je duboko utemeljena u svojoj kulturnoj i političkoj istoriji. Zašto mu onda iz te njegove kulturne tradicije tako lako „krademo“ pisce?… napisao je profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Slavko Vukomanović 1984. u eseju „Krađa pisaca“ u kome je zapisao da Njegoš pripada kulturnom nasljeđu crnogorske nacije- 
 
1
DPS o sramotnoj publikaciji Vojislava Šešelja kojom vrijeđa Draginnju Vuksanović Stankovič
Kulminiralo - šešeljevsko zlo!
- Dok se četnici survavaju niz litice sopstvene mržnje koja ih nagriza kao crv jabuku, Draginja Vuksanović Stanković se uzdiže do njima nedodirljivih visina, a njeno ime crnogorska istorija pamti kao ime nepokolebljive borkinje i hrabre zaštitnice svega onoga što Crna Gora jeste - zaključuje DPS povodom objavljivanja sramotne publikacije Vojislava Šešelja, četničkog vojvode, osuđivanog u Hagu, kojom vrijeđa heroinu Crne Gore Draginju Vukasanović Stanković. 
 
1
DPS o - u svjetskom parlamentarizmu nezapamćenom - nastavku zasijedanja Skupštine Crne Gore
Podnijeće krivične - protiv Mandića i Klarića!
- Ovim činom Andrija Mandić pokazao je da Ustav i zakoni više ne važe te da je pravni sistem u potpunosti srušen što je očekivani slijed događaja usljed formiranja antievropske većine u Crnoj Gori - ocijenila je DPS u svjetskom parlamentarizmu nezapamćen nastavio sjednicu Skupštine Crne Gore, bez obavještavanja posanika i najavila krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića i Aleksandra Klarića, "ljudi koji su i zvanično srušili pravni sistem Crne Gore". 
 
0
Pokušaj "pranja" ili iskrena izjava predsjednika GP URA Dritana Abazoviča u emisiji "Minula neđelja"
Crnogoraca će na popisu - biti više!
- Ovdje nema nikakve etno-federalizacije, niti će je biti! Mi smo građanska država i imamo svoje mjesto unutar velike evropske porodice! Crnogoraca će biti više nego na prethodnom popisu, DPS pozivanjem na bojkot želi to da pokvari kako ne bi propala njihova priča o ugroženosti države Ne pristajemo da u svojoj državi vodimo defanzivnu politiku. U miru treba da gradimo uspješno društvo i živimo svi u zajedništvu i harmoniji - naglasio je - u pokušaju "pranja" ili iskreno - u emisiji "Minula neđelja" predsjednik GP URA Dritan Abazović  
 
0
Klub poslanika DPS - I od lošeg - može gore!
Za antievropsku vladu - prekršen svaki pravni akt!
          - Vjerujući da smo tokom mandata ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića i manjinske Vlade Dritana Abazovića vidjeli sve što se može vidjeti kada je u pitanju politički amaterizam, ali i potpuno odsustvo svijesti o upravljanju državnim poslovima, suočili smo se da i od lošeg može gore - ukazao je Klub poslanika DPS, koji je - uprkos činjenici da je tokom sjednice Skupštine na kojoj su se birali prvi čovjek zakonodavne vlasti i 44. vlada Crne Gore, prekršen svaki pravni akt kojeg je bilo moguće prekršiti - i u tako neregularnim uslovima za rad pokazao apsolutnu superiornost u razmjeni argumenata sa strankama parlamentarne većine.  
 
2
Generalni sekretar SD Nikola Zirojević ukazuje da je sjutra važan dan
Na čelu parlamenta, a - gazio Ustav!
- Sjutra je važan dan! Sjutra će nova parlamentarna većina za predsjednika Skupštine izabrati čovjeka koji je, sa svojim saborcima, u plenarnoj sali gazio Ustav Crne Gore.
Čovjeka čija ideološka profilacija predstavlja sve ono protiv čega se borimo! - ukazao je na mreži X generalni sekretar SD Nikola Zirojević. 
 
2
Demokratska partija socijalista snažno osuđuje "sramnu izjavu" Milorada Dodika
Ćutanje Milatovića - kukavičko i neodgovorno!
       - Demokratska partija socijalistarne Crne Gore poziva sve političke lidera u regionu da se uzdrže od nacionalističkih retorika i da se fokusiraju na izgradnju mira, saradnje i prosperiteta. Samo kroz zajednički rad i dijalog možemo prevazići prošlost i izgraditi evropsku budućnost za sve građane naših zemalja - apel je DPS; koja snažno osuđuje "sramnu izjavu" Milorada Dodika, a ćutanje Milatovića ocijenjuje kao pokazatelj kukavičluka i neodgovornosti prema državnim interesima. 
 
2
Medija centar DPS Crne Gore o skandaloznom zahtjevu tužiteljke Snežane Šišević za pokretannje postupka protiv Bobana Batrićevića
Nastavljaju progon - kritičara vlasti!
          - Mračno doba očito tek stiže u Crnu Goru, a da je tako potvrđuje skandalozan, a iznad svega opasan zahtjev državne tužiteljke Snežane Šišević, koji predstavlja klasičan pokušaj gušenja slobodne riječi - ukazuje Medija centar DPS Crne Gore na skandalozni zahtjev tužiteljke Snežane Šišević za pokretannje postupka protiv Bobana Batrićevića:
- Nalažući pokretanje postupka protiv autora Bobana Batrićevića zbog izrečenih stavova, kojima nije prekršio niti jedan zakon, tužiteljka Šišević očito je pokrenula institucionalnu borbu i protiv slobode medija i protiv javne riječi. 
 
2
Potpredsjednica Liberalne partija Jelena Marković pružila podršku kolumnisti Antene M i profesoru na FCJK
Stop anticrnogorstvu - neće nas ućutkati!
- Ovo je na mig Crkve Srbije pokrenuo Abazović i Milatović jer oni ovu crkvu izdižu iznad Crne Gore, mi imamo od Abazovića brutalni udar na slobodu mišljenja i izražavanja! A muk od Tužilaštva! Stop anticrnogorstvu - poručila je potpredsjednica Liberalne partija Jelena Marković pružajući podršku kolumnisti "Antene M" i profesoru na FCJK Bobanu Batrićeviću.
 
 
2
Rekli su - poslanik i član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić
Od kupovine duša - građane nema ko da štiti!
- Crna Gora nema ni vladu, ni predsjednika države, da zaštite sopstvene građane od pokušaja kupovine ljudskih duša pred popis - ukazao je poslanik i član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić, komentarišući na Tviteru sastanak potpredsjednika Vlade Srbije i predsjednika SNS Miloša Vučevića sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji. 
 
2
Savjet mladih DPS Crne Gore o sastanku Vučićevih ministara sa studentima iz Crne Gore u Beogradu
U svoje podle igre - bezdušno uvlače mlade!
- I još jednom vam hvala što ste i na ovaj način pokazali da u ovakvim uslovima, u kojima se popis koristi za realizaciju velikodržavnih projekata u čijim okvirima oni, koji su zainteresovaniji za naše – crnogorsko dvorište, više nego za vlastito, bezdušno u svoje podle igre uvlače i mlade ljude, ne može biti održan - zaključuje Savjet mladih DPS saopštenje povodom "mizernog pokušaja manipulacije studentima u režiji Vučićevih ministara i Gojka Raičevića". 
 
2
Rekli su - potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković
Vidimo se - na protestu!
- Najava odlaganja popisa pokazuje da je građanska Crna Gora, kada se ujedini, kadra da odbrani svoje najvažnije principe. Zato, neka se niko ne zavarava - nema odustajanja! VIDIMO SE NA PROTESTU U PONEDJELJAK! - napisao je na mreži X potpredsjednik DPS Jevto Eraković. 
 
2
Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV
Pred nama izazovi - za Crnu Goru!
    - Ne vidim da će tu biti neke harmonije politika koje će raditi na poboljšanju ekonomskog položaja građana, nego će se više ići ka tome čija će ideologija preovladavati, naročito poslije konstelacije nove vlade nakon godinu dana, kakav je i dogovor. Sagledavajući sve to, nijesam optimista da su pred nama lijepi dani - ukazao je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV.
On je istakao da su ambicije mandatara Milojka Spajića velike u odnosu na realno stanje ekonomije u državi i dodao da političke odluke određenih albanskih partija ne predstavljaju stav svih Albanaca u Crnoj Gori. 
 
2
Koalicija ZBCG želi reguralan popis
Neprihvatljivo im odlaganje - preko 1. decembra!
- Apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo drugo odlaganje i odugovlačenje, s obzirom na to da je 30 dana više nego dovoljno vremena da se u popisne procedure i kontrolu uključe svi koji to žele, jer za to postoji široki politički konsenzus - navedeno je u saopštenju koalicije ZBCG - Andrijae Mandića i Milana Kneževića - koja želi da popis bude regularan kako niko ne bi manipulisao njegovim rezultatima i da na njemu svaki građanin Crne Gore slobodno i bez pritiska može da odgovori na pitanja koja su predviđena popisnicom. 
 
2
Abaz Dizdarević, potpredsjednik DPS Crne Gore
Ili kontrolisan proces - ili potpun bojkot!
-Ostajemo do kraja na fonu izrečenog stava Glavnog odbora naše partije ne samo da bi se ovaj proces odložio na određeni vremenski period, već da bi se u međuvremenu stvorili svi oni neophodni preduslovi koje smo u 17 zahtjeva detaljno obrazložili i na koje smo ukazali aktuelnoj vlast. Stoga - li transparentan i strogo kontrolisan proces ili potpun bojkot! - zaključio je o popisu potpredsjednik DPS Crne Gore Abaz Dizdarević. 
 
2
Građanska inicijativa "21. maj" o prijedlogu mandatara za sastav vlade da popis bude odložen za mjesec
Spajićevo "odlaganje" - neozbiljan i jeftin politički trik!
- Predloženo odlaganje popisa mandatara buduće vlade, osim što je njim priznao da je bojkot ispravan odgovor na sumnjivi i zakulisni popis, neozbiljno je. Prvo, odgovoran političar, znajući zajavno argumentovane razloge neprihvatljivosti ovakvog popisa, ne donosi jednostranu odluku o novom roku za sprovođenje popisa - ističe Građanska inicijativa "21. maj" o Spajiićevom prijedlogu da popis bude odložen za mjesec. 
 
2
Jednoglasne odluke Predsjedništva Socijalističke narodne partije
Šćekića zs potpredsjednika vlade - Jokoviću poljoprivreda!
lder SNP Vladimir Joković predložen je za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u vladi Milojka Spajića. Dosadašnji ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kandidat je te partije za potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra sporta i mladih jednoglasne su odluke Predsjedništva Socijalističke narodne partije - izvijestio je funkcioner SNP Bogdan Božović.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|