Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Petnjici
Vlast služila - tuđim interesima!
            - Imamo iskustva sa vlašću koja je evidentno neposvećena crnogorskim državnim interesima, koja je pokazala da je tokom prethodnih duže od godinu dana služila interesima samo jedne vjerske zajednice i da je služila interesima dveju drugih država, a ne svojoj državi na čejem se čelu nalazi - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na završnoj konvenciji u Petnjici. 
 
0
DPS Crne Gore
Političkoj većini - bumerang se vraća!
- Ono što je državi Crnoj Gori pokušala da uradi politička većina koju čini i Ujedinjena, kao bumerang počinje da im se vraća.
Po starom običaju, za ne baš svijetlu budućnost koja ih očekuje, već su krivi svi drugi, osim njih samih.
Crna Gora, a kao njen najjači politički reprezent i Demokratska partija socijalista, kreću u obnovu. Svega što su specijalisti dosadašnje većine pokušali ili uspjeli da oburdaju.
Tu obnovu donijeće oni kojima su moral, znanje i odanost zemlji ispred bilo kojih interesa, a posebno onih sitnih, ličnih - poručila je danas DPS Crne Gore.  
 
3
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o "administrativnom i finansijskom džumbusu u resoru Borovinić-Bojović"
Tužilac da preispita - ,,Gospođu ministarku”!
       - Toliko o ekspertima i poslovanju naše ,,Gospođe ministarke” Jelene Borovinić Bojović. I Nušića je prevazišla u komediji, da se sve ovo pretvorilo u tragediju crnogorske odlezeće Vlade. Nadležno državno tužilaštvo hitno da preispita postupanje - reagovala je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na informacije o "administrativnom i finansijskom džumbusu u resoru Borovinić-Bojović".  
 
2
Press služba "Pokreta za promjene" o izbjegavanju ministra finansija i socijalnog staranja TV duela sa Medojevićem
Zloupotrebljava funkciju - za bogaćenje i promociju!
- Njegovo kukavičko odbijanje dijaloga, doživljavamo kao priznanje da je Predsjednik PzP u svemu bio u pravu i da je Ministar Mickej najobičniji prevarant i kriminalac koji zloupotrebljava funkciju za lično bogaćenje i promociju svoje stranke - zaključuje Press služba "Pokreta za promjene" povodom odbijanja ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića poziva "Adria" TV da dođe na duel sa predsjednikom "PzP" Nebojšom Medojevićem. 
 
2
Rekli su - jedan od lidera "DF" Andrija Mandić o prijedlogu opozicije
Razlog više - za dogovor većine!
          - Inicijativa poslanika SDP-a Raška Konjevića o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi, koju su podržali svi poslanici opozicije, još je jedan razlog više zašto treba da se postigne dogovor o izboru nove Vlade u okviru postojeće parlamentarne većine do 10. decembra. Ponuda Demokratskog fronta je veoma velikodušna prema svim partnerima u sadašnjoj većini - poručio je na Twitteru, povodom prijedloga opozicije za glasanje o povjerenju Vladi Crne Gore, jedan od lidera "DF" Andrija Mandić. 
 
2
Prijedlog svih opozicionih poslanika u Skupštini Crne Gore
Predložili glasanje - o (ne)povjerenju Vladi!
          - Kao sto je i najavljeno, 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore. Očekujemo podršku ubjedljive većine poslanika - objavio je na Twitteru poslanik SDP Raško Konjević. 
 
2
Komisija za odbranu i bezbjednost DPS ocijenila skandaloznim intervju ministarke odbrane za In4S
Potvrdila da nije - ministarka države NATO!
- Današnjim intervjuom odlazeće ministarke Injac nacionalističkom glasilu In4S koji je, kako to stoji u Izvještaju američkog State Departmenta označen kao dio tzv. propagandističkog ekosistema ruske kampanje dezinformacija, Injac je još jednom potvrdila da nije ministarka odbrane NATO države već proksi ruskih interesa u regionu - Komisija za odbranu i bezbjednost DPS ocijenila skandaloznim intervju ministarke odbrane za in4s.  
 
2
Rekli su - GP URA
Očajnička buka - i bijes "DF"!
    - Da relaksiramo cjelokupnu javnost – 11. decembra se neće desiti ništa jer tu političku snagu DF nikada nije imao. Samo očajnički buka i bijes i ništa više", poručuju iz GP URA. 
 
2
"Demokratski front" saopštio da je Đukanović otkrio da pregovara sa URA
Na pomolu - obnavljanje stare ljubavi!
- Na pomolu je obnavljanje stare ljubavi između "Prve i Druge familije", koje su imae iperiode svađa, ai u kojima se nikad nije prešla ona granica koja bi ih trajno rastavila. Na staro partnerstvo očigledno ne računa samo Milo Đukanović - saopštio je danas na Facebooku "Demokratski front" - "Đukanović otkrio da pregovara sa URA, jasno je zašto nije billo rekonstrukcije".  
 
2
"Demokratski front" predstavio ponudu za izbor nove vlade i platformu za izlazak iz političke krize
Podržaće za mandatara - prijedlog partnera!
- U najkraćem mogućem roku izabrati novu vladu koja bi bila sastavljena od predstavnika tri pobjedničke koalicije, nova vlada treba da u značajnoj mjeri odražava izbornu voju građana, kako po strukturi, tako i po njenim programskim prioritetima; nova vlada poštovaće prethodne dogovore, što podrazumijeva moratorijum na ideološke i programske razlike; DF je spreman da u cilju postiyanja dogovora napravi ustupke i dodatno uvaži specifični značaj manjih konstituienta; spremni smo da za mandatara podržimo pogodnu ličnost koju predlože partneri iz koaicija "Mir je naša nacija" ili "Crno na bijelo"; želimo da se u novu vladu uključe autentični predstavnici manjinskih naroda; DF insistira da se pregovori završe do 10. decembra - kako je i najavio "Demokratski front dans je predstavio ponudu - potpisali je Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević - koalicionim partnerima zaizbor nove vlade i platformu za izlazak iz političke krize 
 
2
Opozicione partije usaglasile sadržaj platforme za građanski i evropski put
Za perspektivu - evropski konsenzus!
- Građanski i sekularni karakter države, multietnički sklad, antifašizam, evroatlantska orijentacija, borba protiv kriminala i korupcije…principi su na osnovu kojih želimo da započnemo politički dijalog i postignemo evropski konsenzus. Svi koji dijele te vrijednosti su dobrodošl - istakao je potpredsjednik SD Damir Šehović, ukazujući;
- Opozicione partije su, svjesne odgovornosti koju trenutni društveni i politički momenat sobom nosi, usaglasile sadržaj platforme, čiji je cilj postizanje neophodnog dogovora za dalji demokratski razvoj i jasnu evropsku perspektivu Crne Gore! 
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković poručila lideru Ujedinjene Crne Gore
Zlonaum vam - neće proći!
- Neće Vam uspjeti zlonaum da ukinete FCJK, koliko god se trudili. Ovim ste pokazali da ne poštujete Ustav, zakone i državu Crnu Goru - poručila je na Twitteru poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković, reagujući na skandaloznu i duboko anticrnogorsku izjava lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića da Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja nije trebalo da reakredituje Fakultet za crnogorski jezik i književnost. 
 
1
Poslanik DPS dr Jevto Eraković, povodom današnjeg performansa
Istina se - ne može sakriti!
      - Vlast se brani spinom kako je performans "protiv ljekara". Spinovanje=prevara. Niko ne krivi ljekare. Performans nema veze sa bivšim menadžmentom KCCG. Nema veze ni sa DPS. Ima veze sa katastrofalnim rezultatima pogrešne zdravstvene politike. Istina se ne može sakriti. Stidite se - naveo je poslanik DPS Jevto Eraković. 
 
1
Rekli su - poslanik DPS Predrag Bošković
Dovedeni da - unište!
- Od naše populacije 0,36 odsto je umrlo zahvaljujući populističkoj politici i antivakserskom pristupu premijera i njegovih apostola. Stavljajući novac i interese druge države ispred života i zdravlja naših građana pokazali su da su dovedeni da unište sve u Crnoj Gori, na čemu uspješno rade - napisao je na Twitteru poslanik DPS Predrag Bošković. 
 
1
Milo Đukanović, predsjednik DPS Crne Gore, na 9. Opštinsoj izbornoj konferenciji DPS Rožaja
Crna Gora predodređena - da bude građanska!
                - Rožaje je davalo ogromnu podršku ne nacionalnoj, nego građanskoj politici DPS. Ne zanemarujem ono što je nacionalni sastav Rožaja, ali to samo potvrđuje da ne razmišljamo nacionalno, ne daj bože nacionalistički, nego znamo da ovdje žive ljudi koji su duboko svjesni da Crnoj Gori nema opstanka, pa time ni svima nama u njoj, ako je ne izgrađujemo kao građansku državu. Onog trenutka kada bismo napravili fatalnu grešku, da krenemo da se nacionalno sukobljavamo po Crnoj Gori, kada bismo krenuli da na velikosrpski nacionalizam odgovaramo crnogorskim ili bilo kojim drugim nacionalizmom to bi bio kraj Crne Gore. Dakle, mi smo vrlo ubijeđeni da je Crna Gora svojom strukturom, a ne zaboravimo i svojom istorijom, predodređena da bude građanska država - istakao je Milo Đukanović, predsjednik DPS Crne Gore, na 9. Opštinsoj izbornoj konferenciji DPS Rožaja. 
 
1
Rekli su - poslanik DPS Dragutin Papović
Crnom Gorom vlada - udruženi antidržavni poduhvat!
- Kada se govori o krivicama, o optužbama, na osnovu godinu dana rada ove Vlade, mogu reći da Crnom Gorom vlada udruženi antidržavni poduhvat sastavljen od parlamentarne većine i ove vlade. Za godinu je toliko urušeno da u istoriji Crne Gore ne mogu naći pandam Vladi Crne Gore da je radila protiv svoje države koliko je radila ova vlada i ova parlamentarna većina - napomenuo je poslanik DPS Dragutin Papović. 
 
1
DPS o odluci kojom se vlasništvo na parcelama u uvali Valdanos prepisuje sa države Crne Gore na SPC
Da SPC bude - „većinski vlasnik“ države!
             - Kompletno njihovo navodno zalaganje za „pravdu“ je imalo za cilj samo da otvori put kleronacionalističkim snagama u vlasti da do kraja mandata ove Vlade SPC postane „većinski vlasnik“ države Crne Gore. Svaki korak koji je aktuelna Vlada napravila za proteklih godinu dana vodi ka tome i odluke državnih organa to potvđuju. Nije aktuelnoj vlasti ni do maslina ni do Ulcinja i Ulcinjana, već do toga da do kraja obave zadatak zbog kojeg su formirani pod Ostrogom. Paralelno sa ovim besprizornim odlukama, Vlada je potpuno zaustavila evropski put Crne Gore i to je još jedan dokaz da u praksi rade sve suprotno od onoga što crnogorskim građanima svakodnevno saopštavaju u svojim populističkim izjavama - saopštila je DPS povodom odluke kojom se vlasništvo na parcelama u uvali Valdanos prepisuje sa države Crne Gore na Srpsku pravoslavnu crkvu. 
 
1
DPS o predloženim izmjenama Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom
Vlada nastavlja - obračun sa iseljenicima!
          - Najavom o ukidanju obaveznog budžetskog izdvajanja od 0,07 odsto za namjenu očuvanja i jačanja saradnje sa dijasporom, Vlada svjesno želi da stvori uslove za marginalizaciju i urušavanje tog važnog aspekta državne politike. Riječ je o lošoj namjeri prema crnogorskim iseljenicima, koju je Vlada iskazala već na početku mandata, kada je kroz Zakon o prebivalištu željela da se direktno obračuna sa svima onima koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu - ukaazuje član Predsjedništva i poslanik DPS Andrija Nikolić. 
 
1
Ministar finansija i socijalnog staranja ne odgovara na pitanja poslanika "DF" i portparola "PzP"
Staće na kraj - "ministru populizma"!
- Iako Spajić odbija da odgovori na ova pitanja, I na taj način ignoriše Skupštinu CG i onu većinu koja ga je izabrala na mjesto na koje se sada nalazi, mora da zna da DF neće dozvoliti dalje ubijanje CG ekonomije, I igranje sa Crnom Gorom. Staćemo na kraj ovoj njihovoj populističkoj kampanji koja ima za cilj promovisanje Demohrišćanske partije u osnivanju - zaključuje poslanik "DF" i portparol "PzP" Nikola Bajčetić, koji je Spajića pitao o putovanjima od 4. decembra 2020. do 27. ooktobra, o spiskovimma saputnika, o konsultantima i o i troškovima. 
 
1
Predsjednik "PzP" Nebojša Medojević kritikuje ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića
Mora se zaustaviti - "ubica ekonomije"!
- Prema planu odluke o zaduzivanju koji treba da usvoji Parlament Mickej trazi da se zaduzimo 500 mil EUR za finansiranje nedostajuci sredatava u budzetu, za otkup ili refinansiranje drzavnog duga jos 900.000.000 mil EUR i jos 500 milEUR za finansiranje deficita i stvaranje fiskalne rezerve za i 2023.
Plus, Mickej trazi da on moze da pravi svop aranzmane sa povjeriocima bez konkretnih odluka Skupstine i po nepoznatim uslovima - ukazuje predsjednik "PzP" Nebojša Medojević i konstatuje da "država nije igračka" - "ubica ekonomije" mora se zaustaviti!  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|