1
Šef poslanièkog kluba DPS Andrija Nikoliæ
Izbor Mandiæa - nova faza specijalnog rata!

          - Danas je i onima koji su sumnjali, jasno da je izborom Andrije Mandiæa na mjesto predsjednika Skupštine, poèela nova faza specijalnog rata protiv Crne Gore, u kojoj našu državu treba posvaðati sa odabranim susjedima, izolovati je iz procesa EU integracija i isisati joj svaku kap graðanske krvi. Danas prisustvujemo promociji politika koje su èekale svoju šansu 30 godina, i vidimo da su tu šansu èekale samo da bi nas ponovo gurnule u scenario devedesetih, ðe popovi vode politiku i ðe je sukob, a ne dijalog, naèin rješavanja sporova - ukazuje šef poslanièkog kluba DPS

Pošto je zbog krsne slave bio sprijeèen da prisustvuje nacionalistièkom derneku kod Milorada Dodika, predsjednik Skupštine Andrija Mandiæ našao je naèin da se iskupi ideolozima velikosrpskog nacionalizma, organizujuæi za mitropolita Joanikija prijem u Skupštini Crne Gore, sa trobojkama i ikonografijom nalik onoj u Banja Luci.
Mandiæ, kojeg je parlamentarna veæina postavila na poziciju predsjednika Skupštine, da bi valjda Crna Gora preko Moskve i Beograda brže stigla do Brisela, svoju funkciju od prvog dana koristi kao platformu za isivanje državnog suvereniteta Crne Gore.
I dok nam državljanin Srbije na èelu crnogorskog Parlamenta u društvu popova javno govori o planovima za buduænost Crne Gore, naša vlada æuti. Prave se “mrtvi”, jer joj isti Andrija Mandiæ uz podršku Joanikija “prijeti rekonstrukcijom” prije roka. Spajiæeva Vlada glasno æuti i na èetnièke orgije u njegovim Pljevljima, u režiji tamošnjeg predsjednika opštine Daria Vraneša, a ne glaska se ni povodom zaoštravanja odnosa sa susjedima koje režira njen ministar odbrane.
Danas je i onima koji su sumnjali, jasno da je izborom Andrije Mandiæa na mjesto predsjednika Skupštine, poèela nova faza specijalnog rata protiv Crne Gore, u kojoj našu državu treba posvaðati sa odabranim susjedima, izolovati je iz procesa EU integracija i isisati joj svaku kap graðanske krvi. Danas prisustvujemo promociji politika koje su èekale svoju šansu 30 godina, i vidimo da su tu šansu èekale samo da bi nas ponovo gurnule u scenario 90-ih, ðe popovi vode politiku i ðe je sukob, a ne dijalog, naèin rješavanja sporova.
Na graðanima Crne Gore je da odluèe do kad æe trpjeti ovaj zulum. Što se Demokratske partije socijalista tièe, mi smo u stanju pune pripravnosti i daæemo presudan doprinos da i ova parlamentarna veæina završi kao Krivokapiæeva i Abazoviæeva.
Andrija Nikoliæ, šef poslanièkog kluba DPS

Iniciraæe smjenu!



Da je parlamentarna veæina poštovala zakon, Andrija Mandiæ nikad ne bi mogao ni postati predsjednik Skupštine, jer nema legalno državljanstvo Crne Gore, ocijenio je za Antenu M poslanik DPS-a Andrija Nikoliæ, komentarišuæi to što je Mandiæ juèe ugostio mitropolita SPC Joanikija u Skupštini.
- Od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru, slika se kao dio izbornog štaba politièke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juèe i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandiæeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost”, kaže Nikoliæ.
Nikoliæ dodaje da nema nikakve dileme da je nezakonitim uvoðenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandiæ želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma.
- Sve gore pomenuto, dovoljan je razlog da se zatraži njegova smjena i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali. Mi æemo tu inicijativu podnijeti, veoma brzo, u trenutku kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju - najavio je Nikoliæ.




Posjeta : 72