1
Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić
Izbor Mandića - nova faza specijalnog rata!

          - Danas je i onima koji su sumnjali, jasno da je izborom Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, počela nova faza specijalnog rata protiv Crne Gore, u kojoj našu državu treba posvađati sa odabranim susjedima, izolovati je iz procesa EU integracija i isisati joj svaku kap građanske krvi. Danas prisustvujemo promociji politika koje su čekale svoju šansu 30 godina, i vidimo da su tu šansu čekale samo da bi nas ponovo gurnule u scenario devedesetih, đe popovi vode politiku i đe je sukob, a ne dijalog, način rješavanja sporova - ukazuje šef poslaničkog kluba DPS

Pošto je zbog krsne slave bio spriječen da prisustvuje nacionalističkom derneku kod Milorada Dodika, predsjednik Skupštine Andrija Mandić našao je način da se iskupi ideolozima velikosrpskog nacionalizma, organizujući za mitropolita Joanikija prijem u Skupštini Crne Gore, sa trobojkama i ikonografijom nalik onoj u Banja Luci.
Mandić, kojeg je parlamentarna većina postavila na poziciju predsjednika Skupštine, da bi valjda Crna Gora preko Moskve i Beograda brže stigla do Brisela, svoju funkciju od prvog dana koristi kao platformu za isivanje državnog suvereniteta Crne Gore.
I dok nam državljanin Srbije na čelu crnogorskog Parlamenta u društvu popova javno govori o planovima za budućnost Crne Gore, naša vlada ćuti. Prave se “mrtvi”, jer joj isti Andrija Mandić uz podršku Joanikija “prijeti rekonstrukcijom” prije roka. Spajićeva Vlada glasno ćuti i na četničke orgije u njegovim Pljevljima, u režiji tamošnjeg predsjednika opštine Daria Vraneša, a ne glaska se ni povodom zaoštravanja odnosa sa susjedima koje režira njen ministar odbrane.
Danas je i onima koji su sumnjali, jasno da je izborom Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, počela nova faza specijalnog rata protiv Crne Gore, u kojoj našu državu treba posvađati sa odabranim susjedima, izolovati je iz procesa EU integracija i isisati joj svaku kap građanske krvi. Danas prisustvujemo promociji politika koje su čekale svoju šansu 30 godina, i vidimo da su tu šansu čekale samo da bi nas ponovo gurnule u scenario 90-ih, đe popovi vode politiku i đe je sukob, a ne dijalog, način rješavanja sporova.
Na građanima Crne Gore je da odluče do kad će trpjeti ovaj zulum. Što se Demokratske partije socijalista tiče, mi smo u stanju pune pripravnosti i daćemo presudan doprinos da i ova parlamentarna većina završi kao Krivokapićeva i Abazovićeva.
Andrija Nikolić, šef poslaničkog kluba DPS

Iniciraće smjenu!Da je parlamentarna većina poštovala zakon, Andrija Mandić nikad ne bi mogao ni postati predsjednik Skupštine, jer nema legalno državljanstvo Crne Gore, ocijenio je za Antenu M poslanik DPS-a Andrija Nikolić, komentarišući to što je Mandić juče ugostio mitropolita SPC Joanikija u Skupštini.
- Od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru, slika se kao dio izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost”, kaže Nikolić.
Nikolić dodaje da nema nikakve dileme da je nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma.
- Sve gore pomenuto, dovoljan je razlog da se zatraži njegova smjena i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali. Mi ćemo tu inicijativu podnijeti, veoma brzo, u trenutku kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju - najavio je Nikolić.
Posjeta : 66