1
Demokratska partija socijalista
Šešelja podržali - Mandić i Marković!

- Sramotnu publikaciju zločinca Vojislava Šešelja o crnogorskoj heroini Draginji Vuksanović Stanković osudili su mnogi, ali i ne i jedan od državnih čelnika, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, saopšteno je iz DPS.
- Retorika Mandića, četničkog vojvode iz Crne Gore, prilagođena je njegovom novom pomiriteljskom imidžu i pokušaju odricanja od svega što je nekad bio. Djela, ipak, pokazuju, da Andrija Mandić nikada neće napraviti otklon od ideologije na kojoj je ponikao i od onih koji su njeni najvjerodostojniji reprezenti.

- Dakle, namjerno prećutkujući ogavni uredak Šešelja, osobe koja decenijama sije zlo na ovim prostorima, Andrija Mandić je praktično aminovao napisano - navode iz DPS.
Kako dodaju, izbjegavajući da se zamjeri Šešelju, koji na predstojeće izbore izlazi u koaliciji sa Vučićevim naprednjacima, Mandić je postao direktni saučesnik u širenju govora mržnje sa adresa sa kojih dobija svoje mišljenje i stav.
- Zato i ne čudi da je jedan od prvotimaca Demokratskog fronta, Mandićev partijski sljedbenik, Aleksandar Marković, potpredsjednik Opštine Zeta, nedvosmisleno pružio podršku Šešelju.
Na prvom testu demonstracije svoje političke metamorfoze, Mandić je pao i pokazao da je promjena retorike zapravo rezultat njegove decenijske težnje za državnom funkcijom, i da je zarad tog cija spreman i da glumi ono što nije. Tako je pokazao da između njega i Šešelja, razlike u vrijednosnim sudovima zapravo i nema”, zaključuju u saopštenju.




Posjeta : 76