0
DPS Crne Gore o èestitki predssjednika Skupštine Crne Goreneustavnog Dana Republike Srpske
Potvrdio antievropski karakter - parlamentarne veæine!

- Èestitanjem neustavnog Dana Republike Srpske, u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrija Mandiæ je potvrdio da je on instaliran na èelo Parlamenta da bi odatle sprovodio svoju nacionalistièku agendu i ometao Crnu Goru na njenom putu ka EU. Predstavnici vladajuæe veæine koji su trulim kompromisima Mandiæa doveli na državnu funkciju, podjednako su odgovorni za antievropsku politiku kojom on bruka Crnu Goru - konstatovala DPS Crne Gore.

Ovaj datum koji Milorad Dodik slavi, proglašen je od strane Ustavnog suda BiH za neustavni i ne priznaje ga ostatak Bosne i Hercegovine kao ni meðunarodna zajednica. Podsjeæamo da je prošle godine, na ovom dogaðaju dodijeljen orden Vladimiru Putinu, direktno odgovornom za raseljavanje i smrt stotina hiljada nedužnih civila u ratom zahvaæenoj Ukrajini.
Ostali konstituenti vladajuæe veæine u Crnoj Gori treba da se izjasne da li je njima prihvatljivo da osoba koju su postavili na èelo Parlamenta, na ovaj naèin vodi politiku države koja treba da se pridruži Evropskoj uniji. Od Andrije Mandiæa, èetnièkog vojvode, nije se ni moglo oèekivati da bude proklamator reforme i prosperiteta na unutrašnjem, niti evropske i evroatlantske politike na spoljnom planu, zato stranke vladajuæe veæine, nose najveæu odgovornost jer su Vuèiæevog i Putinovog poslušnika postavili na èelo institucije države da bi je konstantno saplitao na putu ka EU.




Posjeta : 163