Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Poslanik SDP Mirko Stanić
Non pasaran!
          - Cetinjski manastir je mjesto mog krštenja, za novovjernike daleke – 1981. godine. Nema tog Krivokapića koji će mi prijetiti silom u mom gradu i braniti mi da u njemu budem svoj na svome! Neka zna da se Cetinjani nijesu bojali ni mnogo većih ni boljih od njega! Non pasaran” - poručio je na Tviteru poslanik SDP Mirko Stanić.  
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković upozorava potpredslednika Vlade Crne Gore
Vaše je bilo - samo da klimnete!
          - Objavi Abazoviću Temeljni ugovor ako smiješ.
Pisali su ga u Beogradu a vaše je bilo samo da klimnete - toliko se pitate. Jedine interese koje štitiš od 30. avgusta su interesi crkve Srbije. Crnogorci, njihova nacionalna i vjerska prava, za vašu apostolsku Vladu ne postoje. E pa, čućete nas - upozorava poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković potpredslednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića.  
 
1
Odbor DPS Prijestonice najavio krivičnu prijavu protiv predsjednika "Ujedinjene Crne Gore"
Potrošeni političar - lažno optužuje!
          - DPS i njen predsjednik Milo Đukanović nemaju nikakve veze sa organizacijom protesta na Cetinju najavljenih za 4. septembar, a zbog ovih lažnih navoda DPS će nadležnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Gorana Danilovića. Svakako, na Cetinju ćemo biti, ne kao organizatori, već kao građani Crne Gore i prijatelji Prijestonice - ukazao je Odbor DPS Prijestonice i najavio krivičnu prijavu protiv predsjednika "Ujedinjene Crne Gore" Gorana Danilovića 
 
1
Rekli su - predsjednik "PzP"Nebojša Medojević vlasnicima “Gloosarija”
Znace kad im - pravda zakuca na vrata!
          - Da sam ja vlast, vlasnici “Gloosarija” i njihovi partnteri i zastitnici u tuzilstvu, policiji, ANB i sudovima , zaduzivali bi toalet papir, kobasice, rizu i ulje u kantini u ZIKS - poručio je predsjednik "PzP"Nebojša Medojević.
Lako vam se igrati i sprdati sa ovom Krivom Vladom. Ali ne brinite, znacete kad vam pravda zakuca na vrata. 
 
1
Odbor DPS Prijestonice premijeru Zdravku Krivokapiću
Crnogorci se neće odreći - Cetinjskog manastira!
          - Da ste istinski premijer Crne Gore ne biste se slavodobitno pozivali na Cetinje da pečatirate poharu crnogorskog sakralnog i duhovnog nasljeđa i na ustoličenje mitropolita tuđe crkve, nego biste s dužnom pažnjom razmotrili bezbjednosnu situaciju i učinili sve da sačuvate mir, jer znate da se Crnogorci a posebno Cetinjani, neće odreći Cetinjskog manastira, jer je to njihova imovina - saopštio je premijeru Zdravku Krivokapiću Odbor DPS Prijestonice 
 
0
Komisija za zdravstvo DPS upozorava da je novi talas pandemije počeo
Koliko života - "mijenjamo" za “uspješnu” sezonu?
- Nadležne institucije treba da preuzmu odgovornost, a ne da je olako retorički prebacuju na građane. Isto se odnosi i na proces imunizacije koji neupitno mora da se ubrza. Koliko smo ljudskih života spremni da “mijenjamo” za “uspješnu” turističku sezonu? - pita DPS, čija Komisija za zdravstvo upozorava da je novi talas pandemije poče.  
 
0
DPS o “Danims pamidore, masline i meda u Grblju”
Manifestacija pretvorena - u nacionalistički performans!
         - Manifestacija “Dani pamidore, masline i meda u Grblju” pretvorena je u nacionalistički performans uz zastave i pjesme koje imaju za cilj da veličaju samo jedan narod - ocijenila je DPS, koja konstatuje:
- Uzimajući u obzir da su glavni pokrovitelji organizacije bili Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor, odgovornost za ovakvu provokaciju u multietničkom gradu snose njihovi čelni ljudi Vladimir Jokić i Jovan Ristić.  
 
0
DPS podnijela prijavu protiv organizatora Filmskog festivala u Herceg Novom
Pravdanje organizatora - zakašnjelo i iznuđeno!
          - Nadležnima ostavljamo da procijene da li je na sinoćnjem događaju, naročito uzevši u obzir da je riječ o manifestaciji od posebnog nacionalnog značaja, došlo do kršenja odredbi koje se tiču državnih simbola - saopštila je DPS, koja je podnijela prijavu protiv organizatora Filmskog festivala u Herceg Novom, a u vezi sa sinoćnjim izmjenama državne himne tokom otvaranja te smotre. 
 
0
Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović, poslije ponavljanja stava predsjednika Vlade Rezoluciji o Srebrenici
Krivokapić da - podnese ostavku!
             - Taman smo mislili da smo izašli iz priče o Srebrenici, kad eto premijera Krivokapića, čitava 43 dana poslije, da nas preko društvenih mreža sve podsjeti da on "I dalje je istog stava da je rezolucija o Srebrenici bespotrebna". Zato, na početku, mi podsjećamo premijera da smo i mi u Socijaldemokratama, čitava opozicija, većina parlamentarne "pozicije" i ubjedljiva većina građana takođe istog stava - da on nema ni političkih niti drugih kapaciteta da bude premijer, te da treba već jednom da podnese ostavku - saopštio je potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović nakon što je Zdravko Krivokapić ponovio da je Rezoucija o Srebrenici bila neptrebna. 
 
0
Predsjednik SDP Raško Konjević reagovao na saopštenje kabineta premijera
Vlada na - izdisaju!
- “Dama sa kamelijama“ vratila se iz Japana pa ne zna dje udara… Izgleda je izgubio kompas otkada ga Daka ne vodi za ruku…SDP nece mijesati “oslobodiocima” u njihovoj brakorazvodnoj parnici… Vlada profesora Krivokapića združeni je projekat "Vijesti" i SPC i izgleda da je pri “izdisaju”. Ispade po "Vijestima" da je @SDPCG
u koaliciji sa DF, a ne njihova stranka i premijer koga brane - reagovao na jučerašnje saopštenje kabineta premijera predsjednik SDP Raško Konjević. 
 
0
Poslanik DPS Alekgandar Bogdanović najavio
Krivična zbog - izmjena himne!
       - Demokratska partija socijalista podnijeće prijavu protiv organizatora Međunarodnog filmskog festivala Herceg Novi zbog nedopustivih izmjena prilikom izvođenja državne himne - najavio je na Twitteru poslanik DPS Alekgandar Bogdanović. 
 
0
Rekli su - jedan od lidera "DEmokratskog fronta" Andrija Mandić
Vrijeme za - izlazak iz agonije!
    - Krajnje je vrijeme da se izađe iz agonije u koju je vaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori, a mi, poštovani članovi i simpatizeri NSD i DF, moramo baš sada povesti najsnažniju borbu za odbranu velike narodne pobjede od 30. avgusta prošle godinde - poručio je jedan od lidera "DEmokratskog fronta" Andrija Mandić.  
 
3
"Demokrate" odgovorie "DF"
Srušite Vladu - ako smijete!
- Tužilastvo neće biti ni Andrijino, ni Aleksino, ni Milovo, nego nezavisno, profesionalno i državno, koje će raditi u interesu građana ove zemlje. I tačka.
A vi izvolite, srušite Vladu. Ako smijete - zaključuju "Demokrate" saopštemje kojim su odgovorie "DF". 
 
3
Poslanik "DF" Jovan Vučurović ocijenio da je predsjednik Skupštine Crne Gore zaslužio da bude smijenjen
Bečić sačuvao - Katnića!
- Aktuelno tužilaštvo je bilo prepoznato i od DF, i od Demokrata, i od Ure kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije. Da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nijesu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS - saopštio je poslanik DF Jovan Vučurović, dodajući da je zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice Skupštine i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić zaslužio da bude smijenjen. 
 
2
Rekli su - generalni sekretar Socijaldemokratske pertije Crne Gore Ivan Vujović
Demokratske promjene - cinična laž!
       - Demokratske promjene - kakva cinična laž. Uz brutalni kl-ijentelizam, kao nasljeđe prethodne vlasti, dobismo i poklon paket. Fini, u mmmašnicu upakovani, srpski svet i iranski klero sistem. A DF, kako vidimo, nema bez samo dvije trećine vlasti po dubini. Biće da su ssve eksperti. Relaksirano, sada će i u Vladu, koju će i tada zvati evropskom.
U čemu je problem, što bi rekao naš "gamechanger" PPV - ističr generalni sekretar Socijaldemokratske pertije Crne Gore Ivan Vujović. 
 
2
Rekli su - poslanik SDP Damir Šehović
Alternativa!
- Onima koji žele da ponište razliku između fašizma i antifašizma, onima koji svoju pastvu hrane pričama o „lažnim ljudima“, „lažne vjere“, o Đilasovoj kopiladi i brozomori, onima što hrabre svoje sljedbenike pjesmama u kojima obično „Turci leleču“, a „bule kukaju“, onima što prizivaju đenerala Dražu i Đurišića mlad majora, onima što slave osuđene ratne zločince, onima što svakog 11. jula Ratku Mladiću čestitaju „oslobođenje“ Srebrenice...   
Takvima smo ja, partija kojoj pripadam, a vjerujem i kompletna opozicija ideološka, politička, vrijednosna, i svaka druga alternativa - istakao je poslanik SDP Damir Šehović. 
 
2
Milan Knežević, predsjednik DND i jedan od lidera DF, najavio proteste u septembru
Krivokapić da - "vrati loptu sa petra"!
          - U ime "Demokratskog fronta" poručili smo premijeru Zdravku Krivokapiću da ukoliko nastavi sa ovako jednom isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, uporedio to sa fudbalskom utakmicom u kojoj je on odnio loptu kući i popeo je na tavan, to mi u Zeti kažemo na petar. Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promjeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktno na kuću, ali mislim da, vjerovatno u septembru organizjemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu realizovano, to jest, bolje reći nije realizovano - predsjednik DNP i jedan d lidera DF Milan Knežević najavi je na današnjoj sjednici dbora za bezbjednost da će u septembru taj politički blok organizovati proteste protiv "lošeg poimanja demokratije premijera Zdravka Krivokapića". 
 
1
DPS o računici ministra ekonomije i turizma Jakova Milatovića o broju turista
Frizirani podaci - ne pune kase!
          - Ministru ekonomije i turizma, neće pomoći ovo friziranje podataka, kad se bude suočio sa prihodima iz ove grane privrede, i shvatio da je populistički odnos, ukidanje avio destinacija i rastjerivanje visokoplatežnih gostiju, veliku štetu nanijelo budžetu Crne Gore i standardu naših građana - zaključuje DPS povodom računice ministra Jakova Milatovića o broju turista. 
 
1
Generalni sekretar DPS o rezultatima Vlade
Raste dug - rekordan ekonomski pad!
- Više od 10.000 građana koji su ostali bez posla, rast državnog duga za više od pola milijarde eura i rekordan ekonomski pad u Evropi, neki su od najznačajnijih rezultata ekonomske politike Vlade Crne Gore od decembra do danas - izjavio je Aleksandar Bogdanović generalni sekretar Demokratske partije socijalista. 
 
1
Na prijedlog Socijaldemokratske partije, Pokrenuta Intereplacija za smjenu ministra Stijovića
Ne umije i neće - da riješi krizu!
       - Predlozi rješenja krize koji dolaze od ministra i njegovih saradnika pokazuju da oni nemaju elementarno znanje o ovoj materiji, čime u opasnost dolaze hiljade crnogorskih porodica, kao i ukupna poljoprivredna proizodnja koja čini čak 9% BDP Crne Gore.
Bahatost u odnosu prema onima koji teškim radom stvaraju u ovoj zemlji kulminirala je porukom stočarima “da im neće prevezivati stoku”, dok su se članovi njegovog kabineta potcjenjivački odnosili prema poljoprivrednicima, ukljućujući i predlog da se novac za subvencije obezbijedi smanjivanjem plata zaposlenih u ministarstvu - navedeno je u obrazloženju Interpelacija o pretresanju politike Vlade u oblasti poljoprivrede u čijem zaključku je predlog za razrješenje ministra Aleksandra Stijovića, koju je pookrenula SDP. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|