Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Rekli su - predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović
Najava smjene - potez očajnika!
      - Najava smjene ministara Raška Konjevića i Ranka Krivokapića od strane premijera kojem je izglasano n   epovjerenje Dritana Abazovića je potez očajnika - ocijenila je predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV. 
 
1
Premijer u tehničkom mandatu, na inicijativu predsjednika "Prave Crne Gore"
Tražiće smjenu - Krivokapića i Konjevića?!
    Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas će Skupštini podnijeti prijedlog za razrješenje ministara odbrane i vanjskih poslova iz Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, saznaju “Vijesti”.
Abazović je nedavno smijenio Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti, optuživši ga je da je izvođač radova “nekih struktura”, dok je Konjević Abazovića optužio da je umiješan u šverc cigareta, zaplijenjenih u Luci Bar. 
 
1
Predsjednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović na završnoj konvnciji izborne liste "Prava stvar, da pobjede Pljevlja"
Ko povjeruje palikućama - ne misli dobro djeci!
    - Na našu veliku žalost, svih Crnogoraca, i jedna i druga vlada doprinosile su ciljevima onih koji su željeli da Crne Gore više ne bude. Crnu Goru je odbranila državotvorna opozicija. Ako je neko poslije ovogog dvogodišnjeg iskustva spreman da ovim palikućama, koji su trenutna državna vlast u Crnoj Gori, pokloni povjerenje, taj ne misli dobro svojoj djeci - poručio je predsjednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović na završnoj konvnciji izborne liste "Prava stvar, da pobjede Pljevlja" i najavio da će odmah poslije lokalnih izbora u januaru raspisati i vanredne parlamentarne 
 
1
Funkcioner Liberalne partije Ammar Borančić u emisiji "Pressing" Gradske TV
Pravo vrijeme - da raskrstimo!
- Crna Gora je u protekle dvije godine potpuno urnisana i pravo je vrijeme da raskrstimo sa tim eksperimentom. Svi su imali priliku, svi su se pokazali i rezultat njihovog dvogodišnjeg rada je urnisano zdravstvo, prosvjeta, ekonomija, a sa druge strane kao što je Oana Kristina Popa rekla potpuno skretanje sa političke evropske agende - ukazao je, gostujući u emisiji "Pressing" Gradske TV, funkcioner Liberalne partije Ammar Borančić. 
 
1
Predsjednik "Prave Crne Gore" uputio inicijativu premijeru u tehničkom mandatu
Pokrenuti razješenje - Krivokapića i Konjevića!
- S obzirom na činjenicu da ste u govoru prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi, u Skupštini Crne Gore, naveli da je aktuelni ministar odbrane Raško Konjević izvođač radova "nekih struktura", te da ste duže vremena navodili da ministri Krivokapić i Konjević "nisu dio tima", kao i da ste više puta naknadno iznijeli slične kvalifikacije o ovim ministrima, a sa čime se slaže generalna javnost, predlažemo da Skupštini dostavite zahtjev za njihovo razrješenje u skladu sa ovlašćenjima premijera iz člana 105 stav 3 Ustava Crne Gore - naveo je Marko Milačić, predsjednik "Prave Crne Gore", u inicijativi koju je uputio inicijativu premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću. 
 
1
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović na predstavljanju liste “PRAVA STVAR, ZAJEDNO BAR” koalicije DPS, SDP i LP u Starom Baru
Ne, i zauvijek ne - izdaji Crne Gore!
          - U ove dvije godine suočili smo se sa brutalnom izdajom, sa brutalnom prodajom državnih interesa Crne Gore. Zato, pobjedom na parlamentarnim izborima moramo da kažemo ,,Ne, i zauvijek ne, izdaji Crne Gore" - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na predstavljanju liste “PRAVA STVAR, ZAJEDNO BAR” koalicije DPS, SDP i LP u Starom Baru.
 
 
1
Predsjednik SD Damir Šehović o Vladi Dritana Abazovića
Umjesto evropskih - tuđi pririteti!
- Svako obećanje Abazovićeve Vlade je očigledno bilo netačno. Sada je napokon svima jasno da su joj umjesto evropskih, preči bili tuđi - antievropski prioriteti. Nakon ovakvog “crno-na-bijelo” izvještaja EK, svaki pokušaj odlazeće vlasti da ubijedi građane da djeluje proevropski, može se okvalifikovati kao jeftina propaganda, koja ima za cilj da nas udalji od jedinog održivog rješenja ove društvene i političke agonije: izlaska na izbore - ukazao je predsjednik SD Damir Šehović. 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o Izvještaju Evropske komisije
Evropska presuda - savezu URA-SNP!
       - I zvanična evropska presuda savezu URA-SNP za krah EU pregovora. SPC ispred EU. Interes Beograda ispred interesa građana - prokomentarisala je na Twitteru poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković Izvještaj Evropske komisije i dodala:
- Na kratko su zadovoljili Vučićev interes da zaustave Crne Gore na evropskom putu ali se zato danas u međunarodnim krugovima ne pravi razlika između URE i DF. Svakome je sve jasno ko za koga igra kao i đe ta igra završava. 
 
0
Poslanica DPS Aleksandra Vuković
Stop URAlizovanim prodavcima - Crne Gore!
       - Ne pominjemo mi URA i Abazovića zato što imaju snagu, nego zato što srušeni, bez podrške u parlamentu, uzurpiraju vlast i pod krinkom borbe protiv kriminala štite svoje koruptivne i kriminalne radnje. Stop URAlizovanom kriminalu! Stop URAlizovanim prodavcima Crne Gore - napisala je na Twitteru poslanica DPS Aleksandra Vuković i dodala:
- Moramo građanima reći sve što znamo o ovome skandalmejkeru koji se lažno predstavlja kao premijer. Upozoravamo NATO i EU partnere na veliku opasnost koju on predstavlja za naše zajedničke interese. 
 
0
GP URA
Đukanović se plaši - Abazovića!
       - Ono što je sad već svima jasno, Đukanović nema drugog protivnika osim Abazovića i URE, njegov strah isključivo se veže za snagu URE i zbog toga ne biraju ni način ni sredstvo da zaustave pravdu. 23. oktobra očekujemo njihov definitivni krah nakon čega će Crna Gora biti spremna za velike iskorake i normalizaciju političkih i društvenih odnosa - saopštila je URA, ocijenjujući "Prostim pregledom medija pod kontrolom Bemax koalicije uočljivo je da gotovo ne postiji druga tema i drugi politički protivnik osim Dritana Abazovića i URE".  
 
0
Predsjednik "PzP" uputio SDT Obaviještenje o nezakonitim aktivnostima bivšeg ministra finansija Milojka Spajića
Umišljeno i svjesno - kršio Ustav i zakone!
             - Cijenim da sam vam prezentiao dovoljno konkretnih saznanja i informacija koje ukazuju na osnov sumnje da je bivši Ministar finansija i socijalnog staranja u više navrata, sa jasnom namjerom-umišljeno i svjesno zloupotrebljavao svoju službenu funkciju i ovlašćenja, kršio Ustav i zakone Crne Gore sa jasnim motivom sticanje velike materijalne koristi.
Imajući u vidu dalekosežne posledice ovakvog kriminalnog postupanja Spajića, koristim ovu priliku da iskažem svoju spremnost da u svojstvu koji Vi izaberete pomognem Vama i vašim saradnicima u ovoj istrazi - zaključuje Nebjša Medojević, predsjednik "PzP", Obaviještenje o nezakonitim aktivnostima bivšeg ministra finansija Milojka Spajića koje je uputio SDT Vladimiru Novoviću:
 
 
0
DPS o smjeni v.d. direktora ANB Sava Kentere
Abazovićeva odmazda zbog - Rusa i šverca!
- Dajemo podršku nadležnim institucijama da uprkos ovakvim i sličnim pritiscima, do kraja istraže ovo ali i sva druga krivična djela u kojem su pojedinci iz državnih organa, predvođeni Abazovićem, imali namjeru da nanesu neprocjenjivu štetu državi Crnoj Gori - saopštila je DPS cijenjujući:
- Smjena v.d. direktora ANB Sava Kentere je grubi čin Abazovićeve odmazde zbog akcije koju je ova agencija vodila protiv lica povezanih sa ruskom službom, ali i izraz straha da će kraci istrage koju je ANB pokrenuo povodom suzbijanja ruskog uticaja, dovesti do samog premijera. Takođe, smjena Kentere je poruka svim institucijama i pojedincima koji se bave istragom šverca zaplijenjenih cigareta pod kišobranom vrha države, kako će proći ukoliko se usude da do kraja istraže ko stoji iza ovog kriminalnog čina. 
 
0
Predrag Bošković, poslanik DPS, o smjeni direktora ANB
Abazović - pion Rusije i Srbije!
- Čovjeku kome SPC nije ekstremistička, nacionalistička a Rusija imperijalistička naravno da smetaju crnogorske institucije i ljudi koji se zalažu za crnogorske nacionalne interese. Zbog toga i smjena prvog čovjeka ANB. I ovim potezom je pokazao da je samo pion u opasnoj igri koja se igra iz Rusije i Srbije - objavio je na Twitteru, povodom odluke Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, a na prijedlog odlazećeg premijera Dritana Abazovića, da smijeni direktora ANB Sava Kenteru. 
 
0
DPS pozdravlja akciju ANB i SDT u otkrivanju šverca cigareta
"Zeleno svijetlo" dao - Abazović!
- Jasno je da se oove kriminalne aktivnosti nijesu mogle sprovesti bez ključne uloge starješina državnih organa ove vlasti. Neupitno je da je ovo krijumčarenje, zamaskirano populističkim predstavama spaljivanja cigareta, imalo zeleno svjetlo predsjednika Vlade, koji je ujedno i partijski šef, pomenutim starješinama - saopštila je DPS koja pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva u otkrivanju šverca cigareta. Ohrabruje inicijativnost Specijalnog tužilaštva, da započne akciju i identifikuje počinioce ovih kriminalnih radnji, o kojima javnost bruji već nekoliko mjeseci.  
 
0
Predsjednik "PzP" i jedan od idera DF Nebojša Medojević o načinu izlaska iz krize
Dijalogom do - vanrednih izbora!
- Crna Gora mora da izađe iz ovoga. Abazović bezobrazno, drsko iskorišćava što zna da DF nikada neće praviti koaliciju sa DPS. Postoje dva puta za izlazak iz krize. Jedan je da se ništa ne radi, da ostavimo ovako, a prebacivanje ping-pong lopte Predsjednika i Skupštine odgovara Abazoviću koji ostaje premijer. Možda mu treba vrijeme da počisti dokaze, reguliše neke svjedoke i da spriječi istragu koja će lako doći do njega za šverc cigareta i kokaina. Drugi način je da se otpočne parlamentarni dijalog. Pozivam predsjedniicu parlamenta da pokrene parlamentarni dijalog u kojem bi se pparlamentarne stranke dogovorile o mirnom i demokratskom izlazu iz krize, spuštanju tenzija i koji neće destabiizovati državu koja je već veoma ugrožena zbog neodgovornih vlada i vlasti. Trebalo bi da se dogovorimo o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, njihovim spajanjem sa predsjedničkim izborima, o formiranju tehničke vlade, kompleetiranju Ustavno suda i Sudskog savjeta. Kada su teme od državnog značaja svi treba da pokažemo neophodnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, patriotizma i spremnosti na dijalog. Crna Gora zaslužuje da građani izaberu novu Vladu, novog Predsjeddnika kji će štititi njihve interese i omgućiti da ova zemlj krene normalnim putem - naglasio je na press konferenciji predsjednik "PzP" i jedan od idera DF Nebojša Medojević. 
 
0
Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP, pronalasku kamiona cigareta vrijednih milion eura
Naravno "našli" - Rade šapnuo Dritanu!
- Naravno da su pronađene, kad ti Dritane znaš đe su. Šapnuo ti je Rade. Vjerujem da će nadležni državni organi bez šale ispitati ovo drugovanje i saradnju Dritana i Rada. Sve će se brzo znati, ne sjekiraj se Dritane, samo relaksirano - prokomentarisala je Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP, pronalazak nestalog kamiona cigareta vrijednih milion eura.  
 
0
Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević o hapšenjima za šverc cigareta
Dritan je sve znao - i imao svoj tal!
       - Još jednom Medo je sveupravu. Kada sam ja javno upozoravao da se šverc cigareta intezivirao za vrijeme Vlade Krivokapića i Abazovića i da je istina što su javno jedan drugog optuživali za šverc cigareta i droge, njihovi bijedni botovi su me napadali da radim za Mila Đukanovića. Evo zašto Dritan traži monopol u bezbjednosnom sektoru. Ne zbog međunarodnih obaveza i EU, nego zbog ličnih interesa i uzimanja miliona od šverca - lider "PzP" Nebojša Medojević tvrdi da je sinoćnje hapšenje Rada Miloševića i ostalih osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe i šverc (krijumčarenje) cigareta dokaz da su njegova ukazivanja bila istinita. 
 
0
Rekli su - gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković
Pobijedićemo da - niko ne izgubi!
- Apsolutno sam uvjeren da će svi oni koji tako razmišljaju i koji žele dobro svom gradu, bez obzira na to kako su glasali 2006. i kako su glasali na izborima nakon toga, 23. oktobra, biti uz nas. Otud i moja poruka – pobijedićemo 23. oktobra, kako niko u Podgorici ne bi izgubio - poručio je u razgovoru za "Pobjedu" gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je i nosilac liste "Svi za naš grad - dr Ivan Vuković" na lokalnim izborima 23. oktobra. 
 
0
Portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić
Abazović moćan - pod dejstvom supstanci?!
- Imajući u vidu učestalost ovih Abazovićevih ispada, težinu optužbi koje izriče na račun nevinih ljudi, targetiranje novinara, ugrožavanje njihovih života, tendenciozno crtanje meta pojedincima, a uzimajući u obzir njegove konekcije sa narko klanom, opravdano sumnjamo da je ovako njegovo stanje rezultat dejstva određenih supstanci koje kod osobe prouzrokuju nekontrolisano ponašanje praćeno paranojom i osjećajem neograničene moć - prokomentarisao je portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić. 
 
0
Poslanik DPS Predrag Bošković odgovorio premijeru u tehničkom mandatu
Mala je ovo zemlja - koliki si lažov i izdajnik!
- Dok god bude na ovakav način govorio o meni i mom radu, znam da sam na pravom putu i da adekvatno zastupam interese države kojoj služim. Na kraju – polako brate Abaze, čemu nervoza? Nije valjda da te zabrinula nedavna istraga ANB o špijunaži i procesuiranje izdajnika? Mala je ovo zemlja koliki si ti lažov i izdajnik - objavio je na Twitteru poslanik DPS Predrag Bošković komentarišući večerašnje tvrdnje premijera kojem je izglasano nepovjerenje Dritana Abazovića. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|