Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
SDP snažno osuđuje primitivni i vulgarni napad vladinog funkcionera Jovana Markuša na njenu poslanicu
Vlada da - smijeni Markuša!
            - Posebno je porazno što je Markuš izabran u Nacionalnu komisiju za UNESCO i treba navodno da se bavi promocijom crnogorske kulture, pa zbog toga pozivamo Vladu da ga zbog jezika mržnje i uvreda hitno smijene, ukoliko ne misle da je on stvarno ogledalo ove Vlade i vlasti - navela je Amina Cikotić, portparolka SDP, u saopštenju kojim ova partija snažno osuđuje primitivni i vulgarni napad vladinog funkcionera Jovana Markuša na poslanicu u Skupštini Crne Gore Draginju Vuksanović-Stanković. 
 
1
Poslije otkrića droge u magacinu "Voli"
"Prava CG" poziva - na hapšenja!
- Prava Crna Gora poziva nadležne državne organe na najodlučniju i najhitniju akciju u smjeru procesuiranja povodom jučerašnje zapljene, po identičnom modelu kao i u slučaju kompanije „San Francisko“ u vlasništvu uhapšenog Budimira Krstovića. Ukoliko se ovo najhitnije ne desi, tj. ne procesuira vlasnik kompanije Voli, gospodin Dragan Bokan, kao najodgovorniji, kao i svi odgovorni iz menadžmenta Volija, otvoriće se ozbiljne sumnje da osim tužilaštva, djelovi bezbjednosnog sektora selektivno primjenjuju zakone i pravdu, a u kontekstu kokaina ovo ima nesagledive i opasne posljedice po bezbjednost građana, vladavinu prava i međunarodni ugled Crne Gore - zaključio je lider "Prave Crne Gore" Marko Miačić. 
 
1
Jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević o prodaji državnih obveznica 9. decembra 2020.
Tužilaštvo da procesuira - Krivokapića i Spajića!
- Očekujemo od novih čelnika Tužilaštva hitno procesuiranje Krivokapića i Spajića zbog kriminalnog udruživanja i zaduživanja države - objavio je danas na FB jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević, koji o prodaji državnih obveznica 9. decembra 2020. konstatuje:
- Nema nikakve dileme da se ovde radi o teskim zloupotrebama sluzbenog polozaja i drzavnih funkcija , grubim krsenjima zakona , sa jasnim motivom sticanja protipravne materijalne koristi na stetu imovine drzave Crne Gore. 
 
1
Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković odgovorio premijeru Krivokapiću
Uzaludno pokušava da Podgoricu - baci pod noge!
- Dok se bavi sramoćenjem države i bogaćenjem sopstvene familije, premijer Krivokapić već godinu dana (bezuspješno) pokušava da Podgoricu baci na koljena kako bi je lakše ‘isporučio’ svojim političkim nalogodavcima. Od sinoć imamo i javno priznanje. Obećavam da ga neću zaboraviti - odgovorio je na Twitteru dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, na sinoćnju izjavu premijera da će odnos sa Glavnim gradom popraviti tako što će promijeniti vlast. 
 
1
Građanska inicijativa “21. maj”
Slušamo istu - patološku retoriku i agresorske poruke!
- Baš kao što i danas, kao i tada, svjedočimo ćutanju marionetske crnogorske Vlade koja se bavi bizarnim ekonomskim reformama ne bi li bolje prikrila svoje neočetničko i anticrnogorsko lice. Ali, i ova trivijalna Vlada koja ničice pada pred Vučićem i Porfirijem, baš kao i sva velikosrpska kamarila u okruženju, brzo će uviđeti da su i Bosna i Crna Gora tvrd orah za njihove ratnohuškačke igre, nacionalističke prijetnje i providne političke podvale - naveli su u saopštenju članovi Koordinacionog odbora GI "21. maj2: Ljubomir Filipović, Rade Bojović, Izudin Gušmirović i Merdan Zejnelagić, ukazujući da "kao i prije 30 godina, kada je velikosrpski Beograd krenuo u razbijanje Jugoslavije i zločinački pohod na Hrvatsku i BiH, tako i danas ponovo slušamo istu patološku retoriku i iste agresorske poruke". 
 
1
Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS Crne Gore, povodom ponovljene izjave Zdravka Krivokapića da neće smijeniti ministre
Krivokapić umislio - da je car!
- Krivokapić sebe doživljava više kao cara nego predsjednika Vlade koji nema podršku parlamentarne većine. Imajući u vidu njegovu političku iracionalnost, ljekovito bi bilo da pročita bajku „Carevo novo odijelo“, a potom da se pogleda u ogledalo. Možda pomogne, a da šteti, sigurno neće - zakjučuje Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS Crne Gore, povodom ponovljene izjave Zdravka Krivokapića, da nijedan od tri ministra kojima je 29. decembra u Skupštini Crne Gore izglasana interpelacija neće biti smijenjen. 
 
1
Članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nela Savković Vukčević
Velikosrpska laž za - razaranje BiH!
          - Zbog upotrebe stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u svečanom defileu entiteta BiH, očekujemo reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova, kao i naše ambasade u Sarajevu. U suprotnom, biće ovo samo još jedna demonstracija snishodljivosti koju pokazuje Vlada Crne Gore kada su u pitanju brojne provokacije koje nam dolaze iz „srpskog sveta“ - zaključuje članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nela Savković Vukčević. 
 
0
Demokratska partija socijalista Crne Gore
Vlast izgubila - bitku sa pandemijom!
    - Crna Gora je od dolaska ove vlasti u potpunosti izgubila bitku sa pandemijom, čemu svjedoče zvanični parametri i faktičko stanje u našoj državi. Davno je ministarka trebalo da podnese ostavku, i da spriječi posljedice na koje smo upozoravali, a koje su pogubne po zdravlje građana ali i ekonomiju države. Umjesto toga ona je svaki apel, doživljavala kao atak na nju lično, pokazujući na taj način krajnju bezobzirnost i bezosjećajnost. Svaki novi dan ove Vlade i njenih nesposobnih a sujetnih ministara, je novi nivo degradacije svih segmenata društva, a što je najtragičnije, i novi broj izgubljenih života građana - zakjučuje Demokratska partija socijalista Crne Gore. 
 
0
Portparol i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić o uvredama Šešelja
To pada na - Vučića, Mandića, Krivokapića!
- Šešelj, kad pljuje, to pada na Vučića, i na Mandića, i na Krivokapića, i na sve one koji „Srpski svet“, „Otvoreni Balkan“, „Evropu sad“ i svaku sličnu marketinški upakovanu besmislicu pokušavaju da prodaju građanima Crne Gore, iako iz tog kič šarenila, na federu iskače, klovn sa Šešeljevim likom. Jer, nažalost, vojvoda od zarđale kašike, mjera je velikosrpske ideologije, koja će završiti baš onako kako i njen promoter, na nekom otpadu, odbačena od pristojnog i normalnog svijeta - zaključio je portparol i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić. 
 
0
Rekli su - generalni sekretar Socijaldemokratske partije Crne Gore Ivan Vujović
Šešelj je iskaz - zvanične srpske politike!
- Ako mu ne spremaju nagradu ili mural vrh vlasti da osudi Vojislava Šešelja, poručio je na Tviteru Ivan Vujović, generalni sekretar Socijaldemokratske partije.
Odlikovanje je već dobio pa da nastave niz.
Šešelj je ovđe najmanji problem, kako kaza sjajni Ratko Božović. Šešelj je samo iskaz paradigme zvanične srpske politike.
Koju, od 30. avgusta 2020, žele učiniti i usudom Crne Gore", napisao je Vujović. 
 
0
SDP Cetinja podnijeće tužbu protiv Vojislava Šešelja i "Happy" TV
Nastavak odnosa - otpadnika srpskog hegemonizma!
         - Mizogine i besprizorne uvrede glasnogovornika poraženih velikosrpskih politika i kancelarijskog vojskovođe sa televizije, koju je davno trebalo zabraniti, samo su nastavak odnosa otpadnika srpskog hegemonizma prema Crnoj Gori - ukazuje potpredsjednik SDP Nikola Đurašković, najavljujući da će tužiti Vojislava Šešelja i "Happy" TV.  
 
0
DPS o novoj sl.lici Tivta i murala mitropolitu Amfilohiju
Nije sveštenicima mjesto - na fasadama!
- Mi se vašem dobru i spokoju nadamo, ali vam ukazujemo da je pogrešan način na koji ga tražite - tako ga ne možete naći. Ulica i zidovi nijesu mjesto za sveštena lica. Da ih poštujete, znali biste im mjesto - poručuje DPS i poziva nadležne opštinske službe da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima.  
 
0
Liberalna partija konstatuje da nacionalističko ludilo i huškačka hajka u crnogorskoj javnosti ne jenjavaju
Na Šešeljeve uvrede - da reaguje država!
- Posljednji primjer uvreda građana Cetinja i Crne Gore od strane potrošenih političara iz Srbije, u konkretnom slučaju Šešelja, koji sa nacionalne frekvencije poručuje njgnusnije uvrede na račun žena, majki i sestara Crne Gore, ne smije proći bez reakcije države. Takve programe treba pod hitno ograničiti i spriječiti trovanje crnogorske javnosti mržnjom - ukazuje saopštenjem Liberalna partija i konstatuje da nacionalističko ludilo i huškačka hajka u crnogorskoj javnosti ne jenjavaju. 
 
0
Posanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o uvredama Vojislava Šešelja
Velikosrpski fašista bi - da ponizi Crnogorke i Cetinjanke!
             - Etnički Hrvat, naturalizovani Srbin iz Bosne, presuđeni ratni zločinac, još hoće da dijeli istorijske i političke lekcije. Ogavni šovinista i velikosrpski fašista presuđen od strane Haga hoće da ponizi Crnogorke i Cetinjanke - navela je na Twitteru poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković. 
 
0
Komisija za zdravstvo DPS
Ministarka obara - crne rekorde!
- Crna Gora, država sa jedinim nevakcinisanim premijerom i ministarkom zdravlja koja obara sve rekorde, ulazi u najdublju epidemiološku krizu od početka pandemije. Kao da je bilo nedovoljno promašaja koji su u protekloj godini dolazili od strane Ministarstva zdravlja, pa su 2022. godinu počeli crnim rekordima - konstatuje Komisija za zdravstvo DPS. 
 
0
Generalni sekretar SDP Ivan Vujović o Joanikiju ll
Iza advokata četništva - ostali zločini i genocid!
       - Joanikije II slavi Joanikija I. Joanikije I – saradnik fašizma u 2. svjetskom ratu. Joanikije II – advokat četništva iza koga ostaše zločini i genocid. Sličan se sličnom raduje. SPC, na progonu komunizma koga nema, sprovodi zločinačko četništvo koga ima. I kojem se divi, kao Mićović Rakoviću - naveo je na Twitteru - reagujući na izjavu mitropolita SPC Joanikija koji se tokom službe u Cetinjskom manastiru osvrnuo na nekadašnjeg mitropolita Joanikija Lipovca - generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
Potpredsjednica DPS Crne Gore Sanja Damjanović
Vlada ni na nebu, ni na zemlji - ide u prošlost!
- Ova Vlada je ni na nebu ni na zemlji, ali će uskoro sigurno biti u prošlosti. Crna Gora će još jednom pokazati da je iznad populizma, nacionalizma i retrogradnih politika. Uskoro će Crnom Gorom opet upravljati progresivne snage i vratiti je na kolosjek razvoja za koji se borila decenijama. I na kraju, Crna Gora će uspjeti, biće punopravna članica Evropske unije u društvu razvijenih naroda gdje je oduvijek i pripadala - konstatuje potpredsjednica DPS Crne Gore Sanja Damjanović.  
 
0
Rekli su - poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković reagovala na izjavu vladike Irineja
Ko potpiše Temeljni ugovor - završiće u zatvoru za veleizdaju!
       - Istorija i pravosuđe nijesu zaboravili i oprostili ni Kvislingu, ni Petenu, ni Draži Mihailoviću…pa neka se ovaj kolaborantski režim u Crnoj Gori makar zamisli za posljedice svog djelovanja protiv Crne Gore, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, reagujući na izjavu vladike Irineja. 
 
2
Bivša ministarka nauke poručila poslanicima parlamentarne većine
Nijesu za populiste - IT, inovacije i digitalizacija!
- U svom, jedino što znaju, populističkom djelovanju zvanom magla, zamolila bih da ne koriste pojmove nauka, IT, inovacije i digitalizacija - poručila je bivša ministarka nauke Sanja Damjanović poslanicima parlamentarne većine koja "Od planiranih skoro 10 miliona eura ulaganja u nauku i inovacije za 2021. godinu, uloženo skoro pa nula. Sada se populističkim metodama poslanici pozicije hvataju nauke i amandmanima predlažu ulaganje u nauku za 2022. od milion eura - misleći da su pogodili domet". 
 
2
Rekli su - poslanik DPS Petar Ivanović "Demokratama"
Djela, a ne riječi???
- A zašto sad odlaganje? Nakon što su 50x u Skupštini kazali da su svi politički dogovori, predloženi zakoni i budžet fiskalno neutralni. Zato što su EKONOMSKI ZAKONI jači od poltikantskih namjera bilo koje partije. Sad kad smo se u to uvjerili, ajmo ono naše: Djela, a ne riječi!!!", napisao je na Twitteru poslanik DPS Petar Ivanović "Demokratama". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|