Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
"Socijaldemokrate" Crne Gore o državnom sekretara u MUP iz koaicije "Crno na bijelo"
Najplastičnije pokazao - sluganstvo režima!
- U ovom saopštenju dotičnog preletavčevića, koji je nakon" Pozitivne" i "Demosa" trenutno stacioniran u CIVIS, na najplastičniji način je prikazano sluganstvo aktuelnog režima tuđim interesima i pokušaj satiranja svega crnogorskog, odnosno građanskog u Crnoj Gori - saopštile su "Socijaldemokrate" Crne Gore o državnom sekretara u MUP iz koaicije "Crno na bijelo". 
 
1
Rekli su - predsjednik SDP Raško Konjević
Tajna večera!
       - “Problem” nekih portala i "Vijesti" je susret člana Odbora za bezbjednost sa direktorom policije na javnom mjestu. Ali "Vijestima" nije “problem” nedavna “tajna večera” vlasnika "Vijesti" sa SDT Katnićem u Bajramovici, u njegovom porodičnom domu. Tema nije bila utaja poreza - ukazuje predsjednik SDP Raško Konjević. 
 
0
Medija centar DPS ukazuje na instrumentalizaciju medija od vlasti 5. septembra
"Vijesti" i Javni servis mogli - da izazovu tragediju!
- Dva primjera su, nažalost, odraz neprofesionalizma pojedinih medija, i njihovo nesmotreno stavljanje u službu vlasti. U konkretnom slučaju oba primjera medijskih spinovanja i manipulacija mogla su da dovedu do veoma tragičnih posljedica - Medija centar DPS zabrinut je pojavom instrumentalizacije pojedinih medija od vlasti tokom događaja od 5. septembra, kako bi se širenjem dezinformacija podstakao obračun policije sa demonstrantima.  
 
0
Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Slobodan Filipović
Institucije zaposjeli - pojedinci!
- Informacija koja se pojavila danas u medijima, prema kojoj su navodno, Krivokapić, Injac, Joanikije i Marko Milačić odlučivali o putanji kretanja srpskih episkopa, korištenju vojnog helikoptera i detaljima akcije Uprave policije, ukoliko je tačna, jasno svjedoči da ustavni poredak u Crnoj Gori više ne postoji - ukazuje član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Slobodan Filipović. 
 
0
Portparol SDP Nikola Zirojević.
Dokle više, Božena?
- Da li je Božena bila zauzeta seleći snahu iz Budve za Podgoricu kako ne bi putovala do novog radnog mjesta, ili je prosto imala sukob dvije Božene od kojih je jedna željela da bude s jedne strane barikada u odbrani Cetinja, a druga da svom silinom, kako to samo Dritan zna da naredi, zaspe suzavcem, šok bombama i gumenim mecima svoje sugrađanke i sugrađane, ostaće nepoznato kao i mnoge stvari u vezi poslanice Jelušić. Jedna od tih stvari je i odgovor na veoma jednostavno pitanje - Dokle više, Božena? - pita portparol SDP Nikola Zirojević. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o namjeri vlasti da popis bude ove goddine
Abazović nastavlja - po zadatku!
       - Iako je do prije samo 20 dana javno govorio da nema uslova da se popis održi do kraja godine, bez javne rasprave, mišljenja EU i odgovarajuće skupštinske procedure, naprasno je promjenio mišljenje, sigurni smo zato što je stigla naredba Aleksandra Vučića da se on mora održati, dok su “njegovi” još uvijek na vlast- ukazuje poslanica SDP Draginja VuksanovićStanković i napominje:
- Namjera vlasti da na brzinu, po nalogu DF, mimo procedure i usred nezapamćene korona krize organizuje popis stanovništva još jedan je u nizu dokaza izdaje vitalnih državnih i nacionalnih interesa koje sprovodi Dritan Abazović. 
 
0
"Socijaldemokrate" Crne Gore o pristajanju potpredsjednika Vlade Crne Gore da se popis održi ove godine
Abazović pokazao da je - Vučićev šegrt!
    - Naprasno pristajanje da se popis održi ove godine, još jedan je dokaz da je Dritan Abazović prvi petokolonaš u marionetskoj Vladi Crne Gore i najodaniji Vučićev šegrt, koji bezočno i više nego očigledno služi interesima tuđe države a na štetu sopstvene države i građana - saopštille su "Socijaldemokrate" Crne Gore.  
 
0
"PzP" zahtjeva od Vlade da spriječi odlazak predsjednika Crne Gore na zasjedanje Generalne Skupstine UN
Povući saglasnost da - Đukanović ide u Njujork!
- "PzP" zahtjeva od Vlade da spriječi odlazak mafijaškog pučiste i mrzitelja crkve hristove Mila Djukanovica na zasjedanje Generalne Skupstine UN posle svega što je uradio na Cetinju protiv naše države i naše pravoslavne crkve - lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević poziva Vladu da odmah povuce saglasnost da na ovogodišnje zasedanje generalne Skupstine UN u Njujorku, posle pokušaja držvanog udara sa Cetinja , odlazi trenutni Predsjednik Crne Gore Milo Djukanovic, glavnokomnadujući svih mafijaških jedinica prof.dr. Veselina Veljovica. 
 
0
Posanik "Demokratskog fronta" Jovo Vučurović
Funkcioneri i poslanici "DF" - uz Kovačevića!
- Prevarili su se svi koji su misllili da će Rezollucijom o Srebrenici i orkestriranim suđenjima ućutkati "DF" i srpski narod da govori istinu. Razobličavaćemo na svakom mjestu laži i poušaje da se satanizuje naš narod i njegova borba, kako je krenulo u čitavom regionu. Preveliki smo mi narod da i se povijali pred našim protivnicima - napomenuo je Jovo Vučurović iz "Demokratskog fronta" i ukazao da "Svi naši poslanici i funkcioneri podržavaju ono što je Marko Kovačević saopštio i svi mi stojimo iza njega". 
 
0
Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore
Vlast će odgovarati - za napad i izdaju!
          - Pokušaj predstavnika vlasti, da omalovaže herojski skup ljudi, različitih nacija, vjere i političkih ubjeđenja, tako što će ga u javnosti predstavljati kao okupljanje izmanipulisanih građana, samo je paničan bijeg od odgovornosti za ono što su uradili 5. septembra na Cetinju - ocijenilo je Predsjedništvo DPS i najavilo:
- Demokratska partija socijalista će se založiti da pred nadležnim institucijama odgovaraju svi oni članovi marionetske vlade koji su pod uticajem stranog faktora, izloženi ucjenama i prijetnjama, svojim odlukama doveli u veliki rizik sve građane, uključujući i one koje su navodno štitili. 
 
0
Tatjana Spičanović, članica GO DPS, poziva građane na uzdržanost
Isteklo vrijeme - domaćih izdajnika!
- Pozivam sve građane na uzdržanost jer svima je jasno da je vrijeme domaćih izdajnika isteklo, a da nam uskoro stiže nova rujna zora. Zora i jutro koja će obasjati zracima sunca i ljepote sve njene građane, a ne kao u nedjelju hemijskim sredstvima - apeluje članica Glavnog odbora DPS Crne Gore Tatjana Spičanović. 
 
0
I Dragica Sekulić, poslanica u Skupštini Crne Gore, doživjjela neprijatnosti na putovanju u Srbiju
Zbog šest tableta - zadržana pet sati!
      - Porodično se zahvaljujemo državnim organima Republike Srbije na brizi o našem zdravlju i lošim navikama karakterističnim za nas, uživaoce psiho-aktivnih supstanci. Ako ste pažljivo pročitali tekst srbijanskih medija, dalje od skandaloznog naslova, mogli ste vidjeti prave razloge ovog spektakla. Sve što sam radila kao ministarka i što radim kao poslanica je jedino i samo u korist gradjana i ekonomije Crne Gore, ma šta mi pripisivali. Sa svojim advokatom ćemo sprovesti sve ono što je u našoj moći. Živjeli… i pažljivo pakujte neseser kad krenete u Srbiju - podijelila je na Twitteru Dragica Sekulić, poslanica u Skupštini Crne Gore, neprijatna iskustva na granici u Srbiji, sa koje je sprovedena u polliciju zbog - ukupno šest (6) tableta bromazepama od 3mg. 
 
0
Potpredsjednik DPS Crne Gore dr Jevto Eraković o razlozima zašto Vlada mora da padne
Prekršila sve - što se prekršiti moglo!
- Krivokapićeva vlada prekršila je sve što se prekršiti moglo - ocjenjuje potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković.
Prema njegovim riječima riječ je o dugom spisku kršenja Ustava i zakona. Svaka od stavki na toj listi sama po sebi dovoljna je za pad bilo kojeg kabineta u demokratskoj zemlji. 
 
0
Predsjednica foruma žena SD Ivana Radičević-Raščanin
Javnost da ne dozvoli - zloupotrebu popisa!
    - Pozivamo svu stručnu i laičku javnost da se oglasi i ne dozvoli zloupotrebu popisa u političke svrhe i nove podjele. Da je nova većina baš to namjerila, svjedoči najnovije istupanje predstavnika NVO Dragana Koprivice iz Savjeta statističkog sistema, i to zato što su od njega tražili da se o nacrtu Zakona o popisu izjasni u roku od 24 sata! - saopštila je Ivana Radičević-Raščanin, predsjednica foruma žena SD. 
 
0
SDP uputila Savjetu za građansku kontrolu rada policije prijavu zbog nanošenja tjelesne povrede njenom počasnom predsjedniku
Policajac htio da - onesposobi Krivokapića!
- Nemamo dilemu da je pomenuti policajac prepoznao bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore i da je njegova namjera bila usmjerena da ga trajno onesposobi. Poznato je da takvom upotrebom šok bombe prema glavi mete, mogu nastupiti i smrtne posijedice - navedeno je u prijavi SDP koju je uputila Savjetu za građansku kontrolu rada policije prijavu zbog nanošenja tjelesne povrede počasnom predsjedniku SDP i bivšem predsjedniku Skupštine i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranku Krivokapiću, tokom protesta na Cetinju 5.septembra 2021 
 
0
DPS ocjenjuje da je predsjednik Vlade Crne Gore ostao nedoreččen
Ko je prijetio - građanskim ratom?
    - Njegova izjava da je u 4:30 h „prelomio“ i rekao da njegov život „ne vrijedi ni pare“ ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat, jasno pokazuje da je hazardersku i bezbjednosno rizičnu odluku, donio pod pritiskom, i to ne samo sveštenstva. Ostao je nedorečen i javnosti duguje odgovor: ko mu je i zašto prijetio građanskim ratom i ko ga je natjerao da postupi suprotno bezbjednosnim procjenama i suprotno državnim interesima - pita DPS predsjednika Vlade Crne Gore. 
 
0
Na retoričko pitanje potpredssjednika Vlade Crne Gore poslanica SDP odgovoria pitanjem i porukom
Prodao si i izdao - Crnu Goru!
- A, što bi bilo Abazoviću da je stradao i jedan građanin na barikadama čuvajući Belveder, bastion Cetinja i slobode Crne Gore koju si ti prodao i izdao? Briga tebe za svoj narod i Crnu Goru. Sram te bilo - na retoričko pitanje šta bi bilo da se nešto desilo patrijarhu SPC Portfiriju koje je postavio potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ovim pitanjem i porukom odggovorila mu je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
"Socijalldemokrate" o molotovljevom koktelu na Cetinju
Spinom prikrivaju - sramnu okupaciju!
          - Suština je da ste bez razloga krenuli na svoje građane šok bombama i suzavcem, samo zato što čuvaju državno dostojantvo od vas koji ga uporno srozavate! Napali ste mirne demonstrante zbog lažne informacije, koju građanima pokušavate da gurnete pod nos - saopštile su "Socijalldemokrate" da "Vlada sramotnim spinovanjem pokušava da prikrije sramotnu okupaciju Cetinja!".  
 
0
"Demokratski front" o puštanju na slobodu Veselina Veljovića
I dio pravosuđa - dio nasilne akcije!
- Svi smo znali i prije oduke da se Vesein Veljović brani sa slobode, da su u sudstvu i tužilaštvu jake strukture kriminalne hobotnice DPS.
Nakon ovog sramnog čina, kojim je na slobodu, samo dan nakon učinjenog djela, pušten jedan od vođa pobune na Cetinju, možemo da ustvrdimo da je pravosuđe bilo dio kompletne nasilne akcije i terorizma koji se odigravao u ovom gradu - saopštio je "Demokratski front" o puštanju na slobodu Veselina Veljovića. 
 
0
Inicijativa Kluba poslanika DPS
Saslušati Krivokapića i - čelnike za bezbjednost!
- Prilikom navedenog događaja došlo do upotrebe nezapamćene količine suzavca, šok bombi i gumenih metaka protiv građana koji su koristili svoje ustavno pravo na miran protest. O svemu tome svjedoče brojne fotografije i snimci sa lica mjesta kao i svjedočenja brojnih žrtava policijskog djelovanja koje je bilo potpuno neproporcionalno aktivnostima građana koje su bile usmjerene na ostvarivanje ustavnog zagarantovanog prava - navedeno je u inicijativi Kluba poslanika DPS za kontrolno saslušanje Odboru za odbranu i bezbjednost kojom je traženo saslušanje Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića, Sergeja Sekulovića, Dejana Vukšića, Zorana Brđanina i Miodraga Bešovića.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|