Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Poslanica DPS Nela Savković – Vukčević o zloupotrebi vršnjačkog nasilja
"Vijesti" nastavljaju - prljavu propagandu!
- U ovakvom momentu, objaviti tekst u kojem se DPS optužuje za “predizbornu kampanju” povodom vršnjačkog nasilja koje potresa i državu i regiju – može samo neko ko ima ozbiljnih problema. Onih koji nadilaze i politiku i ideologiju.
U ovakvom momentu, relativizovati strahovito vršnjačko nasilje – mogu samo ljudi bez svijesti i savjesti. Dolazili oni iz sramne propale Vlade ili krugova koji podupiru njene ministre – sasvim je svejedno - ukazuje poslanica DPS Nela Savković – Vukčević i konstatuje "U dnevnim novinama “Vijesti” danas smo bili u prilici da pročitamo tekst koji, najblaže rečeno, nadilazi svaku skandaloznu misao koja se u tom glasilu do danas mogla pročitati". 
 
0
Predsjednik SD Damir Šehović predlaže Vladi Crne Gore u tehničkom mandatu
Proglasiti dane žalosti!
- Nijemi pred nasiljem i smrtima koje su se u posljednjih nekoliko dana izdešavale, te svjesni da je za ovo momenat da pokažemo istinsku podršku jedni drugima, tražimo od Vlade Crne Gore da se u Crnoj Gori proglase dani žalosti zbog tragičnih dešavanja u Srbiji - predlaže predsjednik SD Damir Šehović. 
 
0
Media centar DPS povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija
Nikad izraženija - nesigurnost novinara!
          - Nažalost, danas u Crnoj Gori svjedočimo nikad izraženijoj nesigurnosti novinarskih poslenika, dezinformacijama i javnom diskursu koji je zagađen lažnim vijestima i spinovima - saopštio je Media centar DPS povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija. 
 
0
Šef poslaničkog kluba DF Slaven Radunović
Dosta smo bili - široke ruke!
- Bili smo široke ruke i davali smo mandate drugim partijama. Kada smo otvarali široko vrata za svakog i ponekad pretjerivali u svemu tome, sad imamo više mogućnosti da se posvetimo malo unutrašnjim stvarima i da se malo više pozabavimo interesom naših partija i našim programskim ciljevima. Obezbijeđeno je u zadnje, dvije-tri godine, da DPS i Milo ne mogu da se vrate, ta opasnost više ne postoji - ukazao je šef poslaničkog kluba DF Slaven Radunović. 
 
3
Poslanik i portparol DPS reagovao na izjavu odlazećeg premijera Dritana Abazovića za "Večernji list"
Jedan je u zatvoru - Abazovića hvata panika!
    - Za sada jedinu zvaničnu sumnju da neko pripada duvanskoj mafiji imamo za visokog funkcionera URA, i zato je on već mjesecima u zatvoru.
Kako se bliži 11. jun Abazovića hvata panika da će praviti društvo svom drugu. I zato mu se nikako ne ide na izbore - reagovao je poslanik i portparol DPS Miloš Nikolić na izjavu odlazećeg premijera Dritana Abazovića za "Večernji list" tvrdi da iza ubistva Iva Pukanića i Duška Jovanovića stoji duvanska mafija, te da kako je naveo, "svi znaju ko joj je bio na čelu i ko je zaradio milijarde od duvanskog posla". 
 
3
Vršilac dužnosti predsjednika DPS Danijel Živković za agenciju MINA
Treba nam jak - građanski blok!
          - Razgovaramo o modelu nastupa, šta to može najbolje animirati građane Crne Gore koji poštuju vrijednosti za koje se zalažemo da izađu na izbore. Finalni sud o tome kakva će biti forma nastupa zavisi od stavova naših političkih subjekata, to jeste zajedničke procjene i stavova partijskih organa - istakao je vršilac dužnosti predsjednika DPS Danijel Živković u intervjuu za agenciju MINA.
Živković je kazao da su o formi nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima razgovarali unutar partije, ali i da razgovaraju sa tradicionalnim koalicionim partnerima, sa kojima su održali veoma dobre odnose i nakon promjene vlasti. 
 
2
DPS o godini Vlade Crne Gore na čelu sa dr Dritanom Abazovićem
Agonija će se prekinuti - 11. juna!
- Sve ukazuje da Crna Gora nije nikad imala goru Vladu. Na sreću, ova agonija će se prekinuti 11. juna, a građani će dobiti domaćina državne kuće, u vidu odgovorne i posvećene Vlade koja će krenuti u sanaciju šteta koje su prouzrokovale Abazovićeva i Krivokapićeva vlada - zaključuje DPS, sumirajući godinu Vlade Crne Gore na čelu sa dr Dritanom Abazovićem. 
 
1
Portparol i poslanik DPS očekujr da se povodom današnje odluke raspuštene Skupštine Crne Gore oglasi SDT
Skidanje imuniteta - neustavno!
- Današnje skidanje imuniteta našim poslanicima kao i poslanicima partija naših koalicionih partnera od strane nelegitimnog i nelegalnog, već raspuštenog saziva Skupštine, nastavak je revanšističkog obračuna sa političkim neistomišljenicima i pravog nasilja kojem se ne nazire kraj - saopštio je portparol i poslanik DPS u Skupštni Crne Gore Miloš Nikolić, koji očekuje od Specijalnog državnog tužilaštva da se prema ovoj i ovakvoj odluci na taj način i odnosi. 
 
2
Lider DNP Milan Knežević na Tviteru
Dritan u produžetku - dati go Srbiji!
Nakon što se pred večerašnju utakmicu Crne Gore sa Srbijom oglasio premijer Dritan Abazović, to je komentarisao lider DNP Milan Knežević.
´ Večeras neka pobijedi Crna Gora, a da se na kraju obje reprezentacije nađu na EURO2024, smatram to dobitnom kombinacijom", poručio je ranije danas Abazović. Pošto je prije neku noć asistirao Jokiću za pobjedu Denvera, Dritan će noćas igrati centarfora i dati Srbiji gol u produžetku.  
 
2
Ivan Vuković, potpredsjednik DPS o Bećiru Vukoviću
Poznat po mržnji prema Crnogorcima - podržao Milatovića!
- Bećir Vuković, poznat po mržnji prema Crnogorcima, podržao je Jakova Milatovića - napisao je na Tviteru potpredsjednik DPS i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.
- I dok to djeluje logično, zanimljivo je kako je Vuković prije samo godinu dana branio DF od Zdravka Krivokapića i njegove Vlade.
Danas, nekadašnje drugove iz Fronta ne pominje.
PS - javite Vučiću!", naveo je Ivan Vuković na Tviteru.  
 
2
DPS Crne Gore inicira
Hitno procesuirati - prijetnje dijaspori!
- Nacionalisti i šovinisti koji ovih dana uveliko čine sve kako bi podržali njihovog kandidata Jakova Milatovića moraju da znaju da ne smiju ni pomisliti da izazivaju bilo kakve incidente prije, tokom i nakon izbornog dana.
Odgovorne institucije moraju da znaju da su dužne da obezbijede ustavna prava svih državljana Crne Gore, a svaki dalji pokušaj da naša dijaspora bude zastrašena vidjećemo i kao njihovu odgovornost - DPS Crne Gore apeluje na direktora Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova i pravosuđe da hitno procesuiraju prijetnje upućene crnogorskoj dijaspori putem društvenih mreža, navedeno je u saopštenju te stranke. 
 
2
Građansk inicijativa "21. maj" upozorava
Spajić i Milatović kreirali - bankrot!
- Ovim programom uništen je zdravstveni fond, destimulisana je i poreski opterećena poslovna zajednica, podstaknuta je unutrašnja inflacija i istovremeno je pokrenuta spirala administrativnog i nerealnog uvećanja zarada i drugih javnih izdataka - uka zuje GI "21. maj" i napominje;
- Time su Spajić i Milatović kreirali ekonomsku politiku koja sa svakim narednim danom Crnu Goru gura u zaduživanjeajivanje privrede i bankrot. Istovremeno, njihovi nastavljači u liku uzurpatorskog Abazovićevog kabineta samo su dinamizirali ono što je već bilo naopako postavljeno”, kažu u saopštenju.  
 
2
Predsjednički kandidat DPS 2. aprila Milo Đukanović
Sa njima - najgore slijedi!
- Najgore je ono što slijedi, da ne možete da se zadužujete. Postoji banka koja če očajniku da daje kredit kada vidi da će očajnik da plati koju god kamatnu stopu. Taj koji prihvata koju god kamatnu stopu nema namjeru da taj kreddit vraća. Takvome biko neh daje novac. Mema novca, nema plata, nema penzija. Za ra zumne ljude zadnji je tren da se probudimo iz sna, da zaustavimo ovu agoniju. Ne pričam o bankrotu u 24, ni 25. Pričam o bankrotu u 23. Ne sijem iluzije, ne manipulišem ljudima. Sigurno idemo naprijed, ali iz realnih izvora. Stvaramo društvenu vrijednost, privlačimo, a ne rastjerujemo investitore, otvaramo radna mjesta i odatle plate i penzije idu gore - naglasio je, pričajući o radu protivkandidata, predsjednički kandidat DPS 2. aprila Milo Đukanović. 
 
2
DPS demantuje sramne navode televizije "Vijesti" da se glasačima iz inostranstva plaćaju glasovi
Šire laži - najnižim propagandnim djelovanjem!
    - Ovaj medij godinama vodi svoje političke ratove, zloupotrebljavajući časnu novinarsku profesiju. Ohrabruje nas da opcija iza koje oni stanu, po pravilu doživljava politički i moralni fijasko, što, razumljivo, čeka i njihovog favorita, 2. aprila", navode iz Demokratske partije socijalista - DPS demantuje sramne navode televizije Vijesti da se glasačima iz inostranstva plaćaju glasovi. Ovakvo izvještavanje Vijesti je izraz neprofesionalizma i političke ostrašćenosti koja je na ovim izborima premašila sve granice", saopšteno je iz te partije.  
 
2
Član Predsjedništva i poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević
Jedini izbor - Crna Gora!
- Tek je dobro znati da su polako počeli da se mire sa onim što je neminovnost. Svako ko Crnu Goru ne vidi drugačije do kao državu na evropskom putu, a van balkanskih stranputica, ko je vidi kao građansko društvo jednako za sve - dobro zna da je drugog aprila jedini izbor Milo Đukanović - ističe član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević, ukazujući:
- U suprotnom, glasajući za reprezente politika prošlosti, one koje je ovih dana podržala sva radikalna desnica iz države i susjedstva - glasaće isključivo protiv sebe. 
 
2
Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima 2. aprila Milo Đukanović pred 2. krug predsjedničkih izbora 2. aprila
Imaćemo saldo za - pobjedu Crne Gore!
       - Apsolutno sam siguran da ćemo 2. aprila imati saldo dovoljan za pobjedu. Ne samo za moju pobjedu na ovim izborima, već za pobjedu Crne Gore – kategoričan je aktuelni Predsjednik Crne Gore i kandidat DPS na predsjedničkim izborima 2. aprila Milo Đukanović.
- Ne smijemo dozvoliti da gubimo vrijeme sa političkim avanturistima. Mla ne koji će im je, razumnim vođenjem politike, i obezbijediti - dodao je Đukanović, kojem je u drugom krugu izbora predstavnik pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović.  
 
2
Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornik u SO Bijelo Polje
Dijaspora ne poznaje - cijenu rodoljublja!
- Dvije i po godine od političkog osvježenja crnogorski građani osvježili su sjećanja na nemile scene devedesetih. Sjećanja sežu u vremena kada su nas sa istih adresa svojim porukama, u osvježivačkom maniru, tjerali u građanski rat - ukazuje Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore i odbornik u SO Bijelo Polje, koji napominje:
- Dijaspora ne poznaje cijenu rodoljublja!
Dragi prijatelji, dobro došli svojoj kući! 
 
2
DPS zahvalio svim partijama koje su podržale Mila Đukanovića
Hvala za podršku - pobijedićemo i 2. aprila!
          - Naredne dvije nedjelje iskoristićemo da u direktnom kontaktu sa građanima ukažemo na prednosti našeg kandidata, i objasnimo šta je alternativa koju predstavlja njegov protivkandidat. Ova kampanja uvod je i u parlamentarne izbore, te je to dodatni motiv da mobilišemo Crnu Goru za pobjedu. Sa iskustvom jedne slične situacije iz naše prošlosti, kada su se građani Crne Gore opredjeljivali kakvu budućnost žele – da žive bolje i budu svoji na svome, ili da predstavljaju zastupnike tuđih, i tada, veoma pogubnih interesa – građani su prelomili pametno i izabrali Mila Đukanovića u drugom krugu. Uvjereni smo da će tako odlučiti i sada - napominje DPS, zahvaljujući svim partijama koje su podržale Mila Đukanovića, kao i mnogobrojnim značajnim ličnostima iz zemlje i inostranstva. Idemo naprijed, do pobjede 2. aprila. 
 
1
Predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović na Žabljaku
Nezavisna Crna Gora - životno djelo!
      - Nezavisna, građanska i multietnička Crna Gora životno djelo je svakog od nas. Životno djelo svakog čovjeka u Crnoj Gori koji misli kao mi. Sada je ta, najveća vrijednost, naše najveće životno djelo, još jednom na iskušenju. Ubijeđen sam da tokom svog predsjedničkog mandata mogu da uvedem u EU. Istovremeno, to je moj odgovor na ponude da budemo dijelovi OB i „srpskog sveta“ i ostalih trulih alternativa koje se nude našem statusu države članice EU. Nepokolebljivo vjerujem u taj put - poručio je sa Žabljaka predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović. 
 
1
Sa skupa u Bijelom Polju kandidatkinja SDP na predsjedničkim izborima, poručila
Ugrožen građanski koncept - najviše Crnogorke i Crnogorci!
- Građanska dužnost nam nalaže da uvijek branimo one koji su ugroženi. Tako je SDP stao uz Bošnjake, Albance i Hrvate kada su 90-tih bili ugroženi. Tada je naša dužnost i emocija bila da odbranimo naše sugrađane. I danas, nažalost, ponovo je na sceni slična politika koja naše brojčano manje narode više posmatra kao strano tijelo nego kao neodvojivi i vitalni dio Crne Gore. Ono što je, ipak, danas poseban fokus ove politike je negiranje Crnogorki i Crnogoraca, nacionalnih, vjerskih i kulturnih prava crnogorskog naroda", kazala je Draginja Vuksanović Stanković na Konvenciji „Draginja srcem“ održanoj u prepunoj Sali Centra za kulturu u Bijelom Polju. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|