0
Media centar DPS povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija
Nikad izraženija - nesigurnost novinara!

          - Nažalost, danas u Crnoj Gori svjedočimo nikad izraženijoj nesigurnosti novinarskih poslenika, dezinformacijama i javnom diskursu koji je zagađen lažnim vijestima i spinovima - saopštio je Media centar DPS povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

- dan koji je Generalna skupština UN 1993. godine proglasila Svjetskim danom slobode medija podsjećanje je na slobodu javne riječi kao najviše univerzalne vrijednosti.
Sigurnost, sloboda izražavanja i izvještavanja, osim što spadaju u domen garantovanih ljudskih prava, osnovni su preduslovi koji moraju biti ispunjeni da bi jedno društvo bilo demokratsko.
Nažalost, danas u Crnoj Gori svjedočimo nikad izraženijoj nesigurnosti novinarskih poslenika, dezinformacijama i javnom diskursu koji je zagađen lažnim vijestima i spinovima.
Ako zaista želimo da naše društvo bude demokratsko, onda moramo obezbijediti medijskim djelatnicima da rade bez pritiska, odnosno da im država obezbijedi sve uslove da pravovremeno i tačno informišu javnost.
Napadi vršioca najviših državnih funkcija na novinare, crtanje meta onima čiji je zadatak da informišu javnost, nedopustivi su. Nadamo se da će novi izbori, donijeti i promjenu ove loše prakse kao i odnosa prema novinarskoj profesiji.




Posjeta : 141