1
Drita Llolla, predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore
Nećemo dozvoliti - politički i nacionalni inženjering!

- Usljed činjenice da ne postoje osnovni preduslovi da se obezbijedi slobodno izjašnjenje na predstojećem popisu stanovništva, pozivamo Vladu Crne Gore, Ministarstvo financija i MONSTAT da navedeni proces odlože - ukazuje predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore i poručuje:
- nećemo mirno sjedjeti dok na osnovu perfidnih namjera centara moći van naše države njihove poluge i poslušnici žele da mijenjaju ono što je biće građanske Crne Gore. Kako smo za ove tri godine kao državotvorna partija i iz opozicije bili brana njihovom naumu, tako ni sad im nećemo dozvoliti da sprovode politički i nacionalni inženjering u Crnoj Gori.

Kao što smo više puta kazali, u Crnoj Gori danas nema pripremljenih uputstava za instruktore i popisivače, da je sama metodologija za pripremu organizacije i sprovođenje popisa zakašnjela, te da kao takav popis stanovništva ne ukazuje niti uliva povjerenje da može biti sproveden na kvalitetan i transparentan način.
Stoga nepokolebljivo ostajemo posvećeni stavu da je popis stanovništva potrebno održati ali samo uz valjanu garanciju kvalitetnog procesa, što u ovom trenutku nije slučaj, te smo jasnog stava da je isti neophodno odložiti.




Posjeta : 53