2
Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS, o odluci Ustavnog suda
Formalno potvrđena - uzurpacija bivše većine!

       - Ustavni sud je jednoglasnim ukidanjem izmjena Zakona o predsjedniku ogolio političke namjere bivše nepostojeće parlamentarne većine, da se po svaku cijenu zadrže u foteljama. Sad imamo i formalnu potvrdu da su uzurpatori vlasti na čelu sa smijenjenim premijerom Abazovićem koji je i danas u tehničkom mandatu, sa predumišljajem zaustavili napredak države, zarad lične koristi - napominje član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić.

- Može se reći i da je donošenje izmjena Zakona o predsjedniku predstavljalo kulminaciju antievropskih poteza bivše većine, čija su ignorisanja stavova Venecijanske komisije i upozorenja evropskih partnera, dovela do dobro poznatih briselskih ocjena o Crnoj Gori kao o “rak rani regiona.”
Zato domaća javnost s’ pravom očekuje da nosioci bivše parlamentarne većine koji stoje iza neustavnog Zakona o predsjedniku podnesu odgovornost zbog zloupotrebe sistema vlasti.
Smatramo da aktuelna politička i pravna anarhija u Crnoj Gori, koja je ogoljena najnovijom odlukom Ustavnog suda, zahtijeva aktivnu poziciju domaće stručne javnosti, ali i međunarodne zajednice, prije svih Evropske unije, te zajedničko djelovanje svih progresivnih snaga u našem društvu, kako bismo zaustavili dalje negativne tendencije i procese koji dugoročno ugrožavaju evropski put Crne Gore, a u konačnom, i njen suverenitet.
Želimo iskreno da vjerujemo da ćemo kao društvo izvući pouke iz ovih procesa, te da je vrijeme brutalnog unižavanja prava zarad politike, kao i suprostavljanja dobronamjernim preporukama međunarodnih institucija, iza Crne Gore i da se više nikad neće ponoviti.




Posjeta : 132