0
Klub poslanika DPS - I od lošeg - može gore!
Za antievropsku vladu - prekršen svaki pravni akt!

          - Vjerujući da smo tokom mandata ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića i manjinske Vlade Dritana Abazovića vidjeli sve što se može vidjeti kada je u pitanju politički amaterizam, ali i potpuno odsustvo svijesti o upravljanju državnim poslovima, suočili smo se da i od lošeg može gore - ukazao je Klub poslanika DPS, koji je - uprkos činjenici da je tokom sjednice Skupštine na kojoj su se birali prvi čovjek zakonodavne vlasti i 44. vlada Crne Gore, prekršen svaki pravni akt kojeg je bilo moguće prekršiti - i u tako neregularnim uslovima za rad pokazao apsolutnu superiornost u razmjeni argumenata sa strankama parlamentarne većine.

Prvo je vojvoda Mandić bahato, sa ambicijom da pokaže ko je stvarni šef nove parlamentarne većine, zakazao sjednicu o izboru nove vlade u ponoć kršeći Zakon o Prijestonici u članu 10 koji jasno definiše da se prva sjednica jesenjeg zasijedanja održava na Cetinju. A onda je Milojko Spajić prekršio član 103 Ustava Crne Gore time što nije predstavio program Vlade, što je na nezapamćen način ponizio Skupštinu Crne Gore. Dakle, nova parlamentarna većina počela je jučerašnji dan ograničavanjem rasprave o izboru četničkog vojvode Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine, te bježanjem sa Cetinja, a kasnije i kršenjem Ustava, čime se još jednom potvrdilo da je Crna Gora dobila prosrpsku i prorusku vladu, koja ne haje za dobre demokratske prakse.
Imajući u vidu da smo jučerašnji radni dan završili jutros iza 7 h, te da uprkos očiglednoj namjeri nijesmo dozvolili poigravanje sa integritetom Parlamenta, još jednom smo pred licem crnogorske javnosti potvrdili da politika DPS-a ima čvrst imunitet i da se novi sastav našeg poslaničkog kluba dobro prilagodio novonastalim političkim okolnostima!Prinuđeni da o tako važnoj temi kao što je program i sastav nove vlade, raspravljamo u sitnim satima, testirali smo sopstvene granice psihofizičke mogućnosti, i uspjeli da izađemo u susret pravu javnosti da zna. Tako su tokom maratonske sjednice Skupštine Crne Gore, zbog neodgovornosti i bahatosti parlamentarne većine, neki od naših novih poslanika imali svoje vatreno krštenje u ranim jutarnjim časovima.
Pa ipak, to nas nije omelo u namjeri da razobličimo stvarne namjere nove parlamentarne većine, i da do rane zore, istrajno i uporno – našim diskusijama demaskiramo prevaru koja se servira crnogorskim građanima u vidu iznuđenog pranja biografije četničkog vojvode i njegove proruske koalicije. Na kraju, uvjereni smo da i ovu vladu trulih kompromisa, čeka ista sudbina kao i ona koja je zadesila vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.




Posjeta : 79