2
Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV
Pred nama izazovi - za Crnu Goru!

    - Ne vidim da će tu biti neke harmonije politika koje će raditi na poboljšanju ekonomskog položaja građana, nego će se više ići ka tome čija će ideologija preovladavati, naročito poslije konstelacije nove vlade nakon godinu dana, kakav je i dogovor. Sagledavajući sve to, nijesam optimista da su pred nama lijepi dani - ukazao je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV.
On je istakao da su ambicije mandatara Milojka Spajića velike u odnosu na realno stanje ekonomije u državi i dodao da političke odluke određenih albanskih partija ne predstavljaju stav svih Albanaca u Crnoj Gori.

Oni ulaze u aranžman koji ništa dobro ne sluti, izuzev što su albanski narod u Crnoj Gori postavili u nezavidan položaj. Stiče se utisak kao da su Albanci ti koji su izdali evropsku i evroatlantsku Crnu Goru, svoje partnere i one koji su bili uz njih u najtežim vremenima”, ocjenjuje Zenka.
O kakvim namjerama je riječ, kaže, svjedoči i to što u novoj Vladi neće biti Crnogoraca.
- Imamo otvorenu anticrnogorsku i antidržavotvornu politiku. Njima je cilj da odvoje manjine od politike koja je dovela do nezavisnosti države. Nažalost, uspjeli su u jednom dijelu - navodi Zenka i dodaje da, ipak, građani ne treba da formiraju mišljenje o Albancima u Crnoj Gori na osnovu odluka dvije partije.
Gotovo 95 odsto Albanaca, kako zaključuje, podržava nezavisnost Crne Gore.




Posjeta : 49