2
Građanska inicijativa "21. maj" o prijedlogu mandatara za sastav vlade da popis bude odložen za mjesec
Spajićevo "odlaganje" - neozbiljan i jeftin politički trik!

- Predloženo odlaganje popisa mandatara buduće vlade, osim što je njim priznao da je bojkot ispravan odgovor na sumnjivi i zakulisni popis, neozbiljno je. Prvo, odgovoran političar, znajući zajavno argumentovane razloge neprihvatljivosti ovakvog popisa, ne donosi jednostranu odluku o novom roku za sprovođenje popisa - ističe Građanska inicijativa "21. maj" o Spajiićevom prijedlogu da popis bude odložen za mjesec.

- Popis u tolikoj mjeri delegitimisan da je krajnje neozbiljno razmišljati da se odlaganjem za mjesec dana može povratiti njegov legitimitet - podsjeća GI "21. maj":
- Drugo, suprostavljenost između pristalica i protivnika popisa je takva da samo kompromis oko datuma održavanja popisa ima smisla, što istovremeno isključuje bilo kakvu jednostranu i unaprijed oročenu odluku.
Zato Spajićevo licitiranje sa jednomjesečnim odlaganjem predstavlja jeftin politički trik.
- U tom smislu,ostaje da vidimo i da li će neko od političkih i nestranačkih protivnika potpisa odustati od svega što su govorili u javnosti, uključujući i spominjanje nekih drugih rokova. I dalje nije uvjerljivo da bojkot ima alternativu - zaključak je saopštenja GI "21. maj".





Posjeta : 51