2
Građanska inicijativa "21. maj" ukazuje da je bojkot neotuđivo ljudsko i kolektivno pravo odavno utemeljeno u međunarodnom pravnom poretku
Uplašeni velikosrpski poslužitelji - "igraju" se prijetnjama!

    - Kada je riječ o postojećoj odredbi kojom je predviđena kazna za učesnike u popisu u slučaju davanja netačnih ili djelimičnih podataka, jasno je da se ovaj prekršaj ne odnosi na one koji su odbili da budu popisani. Pošto pomenuti državni i partijski funkcioneri vole da se “igraju” sa represivnim propisima koristimo priliku da ih podsjetimo na član398. stav 1. Krivičnog zakonika kojim je propisano da onaj ko putem medija pronosi lažne vijesti i tvrđenja sa namjerom da podstakne paniku i strah kod građana biće kažnjen zatvorom do tri godine - zaključuju u saopštenju Građanska inicijativa "21. maj", "Sva ova skupina uplašenih velikosrpskih poslužitelja na ovaj način samo potvrđuje da su uslovi održavanja popisa remetilački i neregularni".

- Pritom, ove otužne neznalice želimo da posjetimo da Zakon o popisu stanovništva niti poznaje prekršaj koji bi se odnosio na bojkot popisa, niti može postojati kazna za nepostojeći prekršaj. Bojkot je neotuđivo ljudsko i kolektivno pravo odavno utemeljeno u međunarodnom pravnom poretku i pravilima liberalnih demokratija, pa je samim tim i nadređeno unutrašnjem zakonodavstvu.




Posjeta : 50