3
Ministar unutrašnjih poslova uručio u Nikšiću ključeve za 105 stanova pripadnicima službi bezbjednosti
Obezbijeđen pripadnik - najbolje obezbijeđuje!

    - Zadovoljstvo mi je što se i u Nikšiću rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoćno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna. Jednako tako, u kontinuitetu radimo na unapređenju uslova rada, boljoj tehničkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta i time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odlučnost i požrtvovanost - naglasio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručujući danas u Nikšiću pripadnicima službi bezbjednosti ključeve za 105 stanova.

Ministar je podsjetio da je, na osnovu sporazuma sa Sindikatom bezbjednosnih institucija, a uz značajnu podršku lokalnih samouprava i Vlade Crne Gore koja je za tri godine opredijelila 1.200.000,00 eura, više od 500 porodica riješilo jedno od najvažnijih životnih pitanja.
Najavio je da se, nakon Podgorice i Nikšića, već idućeg mjeseca na Žabljaku planira uručenje ključeve stanova pripadnicima Policije. „Ne zaustavljamo se na ovome. U narednom periodu, radićemo na ispunjavanju uslova da se i u Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Cetinju, Mojkovcu, Pljevljima i Beranama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba naših zaposlenih. Takođe, nećemo zanemariti ni mogućnost da kolegama koji se školuju za pripadnike bezbjednosnih službi, a to su mladi ljudi koji tek treba da stvaraju porodice, obezbijedimo bolji životni standard i veću sigurnost u budućnosti“ – istakao je Nuhodžić.
Ministar je iskazao posebnu zahvalnost svima onima koji rade jedan od najtežih poslova i koji su spremni da rizikuju svoje živote u službi građana i države Crne Gore.




Posjeta : 571