2
U Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila
Maslina sjećanja na - žrtve korone!

    -Svim porodicama, njihovim najmilijima, želim na ovaj način da iskažem saučešće, kao čovjek, kao premijer, a i u ime svih građana Crne Gore - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, koji je - sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratkom Mitrovićem i predsjednikom opštine Tivat, Željkom Komnenovićem danas su - u spomen na žrtve koronavirusa - u Krtolima u Tivtu, ispred manastira Svetog Arhangel Mihaila, posadili prvu od 40 sadnica masline

On je kazao da je Crna Gora zbog ovog virusa, koji je nepoznat i naučnicima, ostala za 1200 stanovnika siromašnija, što je premnogo, kako je rekao, i za mnogoljudnije države.
- Gubitak svakog čovjeka je nenadoknadiv, ne samo za njegovu porodicu, nego za zajednicu i društvo u cjelini. Na ovaj način danas, okupljeni na ovom mjestu, želimo da pošljemo još jednu poruku. Sađenjem ovih 40 maslina, upravo na ovom prostoru, u blizini manastira, želimo da poručimo da je maslina simbol života i vječnosti. Isto tako, ako pogledate ovo mjesto, ono je simbol svih nas, i Lovćen, i Orjen, i Vrmac, i more, i okruženje u kome sve to bitiše, garantuje da će CG znati da čuva sve vrijednosti. Najveća vrijednost je život i čovjek. To je ono čime se CG ponosila i ponosiće se. Nadam se da će broj žrtava biti sve manji i manji, da će vakcinacija i naš drugačiji odnos prema poštovanju mjera doprinijeti da svi čuvamo jedni druge, a da nam zdravlje bude primarno - poručio je premijer Krivokapić.
Posjeta : 99