1
Barani Z.B. (43) i Z.Ć. (58) lišenii slobode
Našli im - 500 šteka i dvije puške!

    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije, pronašli i oduzeli oko 500 šteka cigareta bez akciznih markica. Dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo krijumčarenje, dok je jedno od ova dva lica osumnjičeno i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Bar i Odsjeka su prekjuče, postupajući po operativnim podacima iz bescarinske zone Luke Bar zaustavili dva vozila i izvršili njihovu kontrolu. Pretresom vozila kojima su upravljali Z.B. (43) iz Bara i Z.Ć. (58) iz Bara policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 500 šteka raznih duvanskih proizvoda bez akciznih markica za koje se osnovano sumnja da su bile namijenjene za snabdijevanje sivog tržišta Crne Gore. Osim toga policija je prilikom pretresa vozila kojim je upravljao Z.B. pronašli i oduzeli lovačku pušku u ilegalnom posjedu.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se Z.B. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijmučarenje i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija dok je Z.Ć. lišen slobode zbog krivičnog djela krijumčarenje.




Posjeta : 987