1
Mojkovac revoltiran provokacijama na nacionalnoj osnovi
Nadležni da sankcionišu - povredu državnih simbola!

    - Mojkovac je revoltiran ovakvim postupanjem onih koji za cilj imaju samo provokacije na nacionalnoj osnovi, a nikako humanost na djelu. Podsjećamo ih da je ovo država Crna Gora čija će obilježja morati da poštuju, a nadležne institucije pozivamo da pod hitno sankcionišu organizatore za povredu državnih simbola - apeluje Opštinski odbor DPS Mojkovac.

Da pomahnitali srpski nacionalizam ne bira mjesto, vrijeme, publiku, a ponajmanje povod potvrđeno je nažalost juče u Mojkovcu. Tako je prvobitno planirani humanitarni turnir pretvoren u dijametralno suprotan skup na kojem je demonstrirana tzv. sloboda koju su najavljivali iz DF-a, Demokrata, URE, UCG i Ne damo Mojkovac.
O kakvom je oslobođenju riječ građani Mojkovca su se brzo uvjerili jer su društvene mreže i medije preplavili sadržaji sa pomenutog turnira na kom su sramno zamotane oko sajli državna - crnogorska zastava, ali i opštinska zastava. Za razliku od toga iskazan je kolorit zastava druge susjedne države koje su dominirale na ovom događaju. Ovakav čin je za svaku osudu i samo potvrđuje nepoštovanje nacionalnih i opštinskih obilježja od strane onih koji su prije samo nedjelju dana hvalisavo najavljivali velike promjene.
Ako su za njih "velike promjene" klicanje Ratku Mladiću, Kosovu i mahanje trobojkama, za građane Mojkovca nijesu i nikada neće biti. Njihov nacionalističko-fašistički kurs može samo štetiti dobrom duhu i istoriji našeg grada i unijeti podjele među građanima.
Posjeta : 309