0
Hipotekarna banka, umjesto osmomartovskih poklona za zaposlene
Pet hiljada za - spomenik princezi Kseniji!

    Umjesto individualnih osmomartovskih poklona za zaposlene, Hipotekarna banka odlučila je da donira 5.000 eura za postavljanje spomenika princezi Kseniji na Cetinju.

Donacija predstavlja zajednički doprinos Hipotekarne banke i žena zaposlenih u njoj, obilježavanju lika i dijela princeze Ksenije, velike humanitarke, žene čvrstog karaktera i duhovnog bogatstva, lijepe, obrazovane, inteligentne i darovite, vrlo osobene, prve žene na Balkanu koja je vozila automobil i prve princeze koja se bavila fotografijom.
- Vjerujemo da je zaslužila spomenik u svom rodnom Cetinju, koji će simbolisati pravu žensku snagu i podsjećati na vrijednosti koje, vjerujemo, svaka od nas cijeni i u sebi nosi, na sebi svojstven način: čvrst karakter, posebnost, hrabrost, obrazovanje, empatiju, darovitost, kreativnost... A žene zaposlene u Hipotekarnoj banci to svakako jesu - poručuju iz Hipotekarne banke.
Inicijativni odbor za izradu skulpture princeze Ksenije, koju je kreirao naš poznati umjetnik Dimitrije Popović, se zahvalio na donaciji ističući da ovaj gest dama iz Hipotekarne banke cijeni kao izraz njihove visoke društvene svijesti da pomognu jedan poduhvat koji će trajno simbolisati emancipaciju crnogorske žene.
Posjeta : 286