2
Beranska policija procesuirala dvije osobe zbog droge i oružja
Rasvijetljeno paljenje vozila - načelnika Komunalne!

    Policijski službenici na teritoriji Opštine Berane u sklopu pojačanih aktivnosti koje se sprovode u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga i pronalaženju oružja u ilegalnom posjedu, proceuirali su dvije osobe zbog dva krivična djela. Takođe, policija je u Beranama rasvijetlila i krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija.

Službenici Centra bezbjednosti Berane i Forenzičkog centra su u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom rasvijetlili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje je počinjeno na štetu načelnika Komunalne policije u Beranama i tom prilikom identifikovali počinioca. Krivično djelo je počinjeno 25. jula 2019. godine na način što je osumnjičeni, kako se sumnja, podmetnuo požar na vozilu u vlasništvu A.O. Gonjenje za navedeno krivično djelo u ovom slučaju se preduzima po privatnoj tužbi a oštećenom su ustupljeni podaci osumnjičenog lica.
Sprovodeći aktivnosti u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi M.M. (33) iz Kraljeva sa prebivalištem u Beranama i tom prilikom pronašli i oduzeli praškastu materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 70 grama, smješu za koju se sumnja da je namijenjena miješanju sa opojnom drogom radi dobijanja na količini, vagu za precizno mjerenje i sredstva komunikacije. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji je naložio da se M.M. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Osim toga, beranska policija je tokom racije u jednom ugostiteljskom objektu pronašla i izuzela pištolj marke „Walter“. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da pronađeno oružje pripada D.Š. (29) iz Berana. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv D.Š. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.




Posjeta : 910