1
Rasvijetljeno podmetanje požara na teretnom motornom vozilu u Andrijevici
Protiv dvoje - krivične prijave!

    Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su podmetanje požara na teretnom motornom vozilu koje je u januaru ove godine počinjeno u Andrijevici. Policijski službenici ovog CB su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenih lica, L.V. (18) i M.S. (21) iz Andrijevice.

Kriminalistička obrada, kao i izvršena vještačenja, ukazuju na sumnju da su L.V. i M.S. 28. januara 2019. godine tokom noći, oko 03,20 časova, teretno motorno vozilo FAP 1621, u vlasništvu V.P, polili benzinom i inicirali požar na ovom vozilu, koje je bilo parkirano u blizini porodične kuće oštećenog. U požaru je nastala totalna šteta na navedenom teretnom vozilu.
Službenici CB Berane su, odmah po prijavi događaja, izvršili uviđaj na licu mjesta i preduzeli druge policijske mjere i radnje koje su, zajedno sa izvršenim vještačenjima, dovele do identifikovanja osumnjičenih lica. Protiv njih dvojice, L.V. i M.S, je državnom tužiocu u ODT u Beranama podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatnog počinioca, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se u ovom slučaju, zbog visine nastale štete, goni po službenoj dužnosti.




Posjeta : 1022