1
Povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara
Sjećanje na - Dragoljuba Đuričića!

    Program „Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“, povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara, biće danas od 18 priređen u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje - saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice.

Kako navode, film je realizovan u produkciji MOST, a program „Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“ sastoji se iz tri dijela: - Dokumentarni film „Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“ autora Bobana Jovanovića. - Gosti večeri koji će govoriti o čuvenom bubnjaru: Boban Jovanović, Kokan Dimoševski, Nikola Radunović. - Koncert Kokana Dimoševskog „Sjećanje na velikog čovjeka“.

Dragoljub Đuričič je rođen 10. februara 1953. na Cetinju.

Đuričić je tokom karijere nastupao sa nekim od najpoznatijih imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene. Svirao je na više od 6.000 koncerata i više od četiri decenije davao umjetnički doprinos crnogoroskoj i balkanskoj kulturnoj muzičkoj sceni.
Njegovi najpoznatiji angažmani su u bendovima 'Leb i sol', 'Kerber' i 'YU Grupa', piše u saopštenju.
U zaključku kažu da je „Cucka jeka“ bio specifičan festival, bubnjarski spektakl koji se održavao u cetinjskom selu „Kobilji do“, rodnom mjestu Đuričića, koji je bio organizator ovog događaja.
Posjeta : 10