Kapija Zadovoljstva - Savjeti

2
Nova istraživanja stručnjaka
Za manji holesterol - devet obroka dnevno!
    Stručnjaci su često upozorovali da moramo jesti pet obroka na dan da očuvamo zdravlje, ali prema novijim istraživanjima trebali bismo jesti čak devet obroka na dan. Takav način konzumacije hrane trebao bi pomoći u snižavanju krvnog pritiska i holesterola, piše TOI. 
 
2
Efikasna "trica"
Za hladne dane - topli napitci!
    Tri vrlo jednostavna ali ukusna topla napitka ugrijaće vas tokom hladnih zimskih dana i vratiti vam energiju. 
 
1
Umjesto skupih kozmetičkih preparata
Ljepotu čuvaju - peršun i limun!
    Znate li da sa pjegicama i flekama na licu možete da se izborite i sami uz pomoć običnog peršuna? Ove pojave na koži se pojavljaju na najisturenijim djelovima tijela zbog različitih spoljašnih faktora, ali i zbog starenja, kada nepravilna pigmentacija kože postaje sve vidljivija.  
 
1
Neočekivane stvari koje možete da uradite sa njom
Do ljepote - bananom!
    Kada jedete bananu ostavite malo sa strane i za uljepšavanje. Stručnjaci navode da su banane odlično sredstvo za vašu njegu. 
 
0
Nutritivno bogata namirnica
Bundeva - idealna za vitkost i zdravlje očiju!
    Bundeva je nekad bila bitan izvor hrane Indijancima, a danas se nalazi u mnogim vrhunskim jelima jer je ukusna i nutritivno bogata namirnica. 
 
0
Pije u svako doba godine
Devet problema rješava - čaj!
    Čaj se pije u svako doba godine za relaksaciju ili razne tegobe, ali možete ga koristiti i za zgodne kućne tretmane poput farbanja kose ili umirenje kože od uboda i opekotina. 
 
0
Ishrana djece
Put do vitkosti - pet obroka dnevno!
    Istraživanja pokazuju da će djeca koja imaju pet uravnoteženih obroka dnevno imati normalnu kilažu koju će održavati bez problema. 
 
0
Naučnici preporučuju njihovu konzumaciju dva do tri puta sedmično
Brokoli - eliksir života!
    Redovna konzumacija brokolija čini ljude otpornijima na bolesti koje su vezane za starenje. 
 
2
Šta jesti i piti na tropskim temperaturama
Najbolje je - jesti salate!
    U ljetnjim mjesecima, kada temperature često prelaze 35 stepeni, vrlo je važno voditi računa o ishrani i piću, upozoravaju lekari.
Hrana treba da bude lagana, ne previše bogata kalorijama i lako svarljiva.Preporučuje se hrana bogata proteinima i ugljenim hidratima, bez previše masnoća. 
 
2
Od jagoda do rotkvica
Zdrava hrana sa- samo 10 kalorija!
    Zdrave namirnice imaju niskokaloričnu vrijednost što ih čini idealnim izborom za sve koji su na dijeti, a prednost im je što ih možete kombinovati sa raznim salatama. 
 
0
Podstiče oslobađanje hormona sreće i doprinosi osjećanju bliskosti
Za dobar ten - dobar seks!
    Seks podstiče oslobađanje hormona sreće i doprinosi osjećanju bliskosti, a poslije gadnog dana na poslu ništa vam neće tako brzo popraviti raspoloženje. 
 
1
Hit dijeta s limunom
Dnevno smanjujete - unos 1.000 kalorija!
    Ovom dijetom dnevno smanjujete unos 1.000 kalorija, a pri tom organizmu ne uskraćujete proteine. Liminska kiselina ubrzava metabolizam i djeluje kao blagi diuretik, pa pomaže izlučivanju uvišne tečnosti iz organizma.
 
 
0
Čak i manji problemi u spavaćoj sobi mogu poslužiti kao signal za srčane bolest
Erekcija - signal za srčane bolesti!
    Čak i manji problemi u spavaćoj sobi mogu poslužiti kao signal za srčane bolesti, zaključila je nova australijska studija provedena na čak 95 000 ljudi. Osim signalizacije za loš rad srca, erektilna disfunkcija takođe može ukazati na povećani rizik od umiranja. 
 
0
Tri sitna koraka do zdravije veze
Počnite "misliti" - srcem!
    Durenje, povlačenje u sebe ili osvetoljubivost najgori su neprijatelji za vezu, a mnogi ljudi će upravo tako reagovati nakon neugodne svađe za koju "krive" - partnera. 
 
0
Istraživanje naučnika s Harvard Medical School u Bostonu
Duži san - niži pritisak!
    Nedavno je urađeno istraživanje u kome su učestvovale osobe koje su spavale sedam sati ili manje i došle na granicu povišenog pritiska.  
 
2
Naučnici upozoravaju
Mozak truli - od cigareta!
    Prema posljednjim rezultatima naučnih ispitivanja na Kraljevskom koledžu u Londonu, konzumacija duvana izaziva "truljenje" mozga, oštećuje memoriju, sposobnost učenja i rasuđivanja. 
 
1
Stručnjaci preporučuju
Zadrijemaj poslije ručka - zdravo je!
    Voliš da dremneš poslije ručka, na primjer? Slobodno nastavi sa tom praksom - stručnjaci kažu da je zdravo.
 
 
0
Novo japansko istraživanje pokazalo
Za zdrave zubiće - jogurt!
    Novo japansko istraživanje pokazalo je da djeca koja najmanje četiri puta nedjeljno piju jogurt imaju 22 odsto manju vjerovatnoću da razviju karijes.  
 
0
Iskoristite je najbolje
Jesen pozitivna - za raspoloženje!
    Jesen je zvanično počela, a ima mnogo prednosti za zdravlje čoveka. Iskoristite najbolje. Na primjer, krenite u berbu jabuka i bundeva ili u skupljanje opalog lišća da biste sagorjeli koju kaloriju više. Pola sata sakupljanja lišća sagori oko 50 kalorija, a sat ipo branja jabuka sagori više od 300.  
 
0
Ako nisi jedna od onih kojima se spava
Poslije seksa najbolje - ponoviti!
    Što raditi nakon seksa, osim maziti se ili spavati? Ako si jedna od onih kojima se ne da svaki put maziti, a na spavanje ne želiš ići jer ti se uživa još malo u tom postorgazmičkom raspoloženju, donosimo ti par ideja koje bi ti se mogle svidjeti: 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|