0
Pije u svako doba godine
Devet problema rješava - èaj!

    Èaj se pije u svako doba godine za relaksaciju ili razne tegobe, ali možete ga koristiti i za zgodne kuæne tretmane poput farbanja kose ili umirenje kože od uboda i opekotina.

Vraæanje sjaja kosi
Èaj je dobar za kosu koja je izgubila sjaj. Isperite kosu zelenim ili crnim èajem. Nakon što ste èaj ostavili da odstoji 15 minuta u vruæoj vodi, prije upotrebe neka prièeka još nekoliko sati ili èak preko noæi. Prelijte ga preko tek oprane kose i ostavite da djeluje desetak minuta. Nakon toga još jednom operite kosu šamponom.
Umiruje opekotine od sunca
Ako ste sluèajno zaradili opekotine od sunca, iskorišæene vreæice od èaja mogu da ublaže bol i crvenilo. Nekoliko vreæica èaja stavite u laganu tkaninu i prislonite na ošteæenu kožu.
Ublažava ubode komaraca
Ubodi komaraca ponekad toliko svrbe da nenamerno napravimo ranice zbog èeškanja. Protiv toga mogu da pomognu ohlaðene iskorišæene vreæice èaja od kamilice koje jednostavno treba staviti direktno na ubodeno mjesto.
Podoènjaci i nateèene oèi
Brzinsko rješenje za nateèene oèi i tamne podoènjake krije se takoðe u iskorišæenim vreæicama èaja. Uzmite organski crni fermentisani èaj i prislonite na oèi. Tein, stimulant iz èaja, pomoæi æe pri sužavanju krvnih sudova ispod kože i eliminisati nateèenost.
Pomaže kod neugodnih mirisa na nogama
Ako imate ovaj problem, umoèite noge u ohlaðeni èaju jer tanini koji se nalaze u njemu deluju protiv bakterija i gljivica.
Hidratizuje suvu kožu
Na suvu kožu dobro æe djelovati zeleni èaj. Nakon što ga ohladite, stavite èaj u boèicu s raspršivaèem ili na vatu pa aplicirajte na lice dva puta dnevno. Tako æete suziti pore, otkloniti neèistoæe i koža æe dobiti sjaj.
Umiruje kožu nakon depilacije
Crvenilo, sitne posekotine i svrab vrlo su èesta pojava nakon brijanja nogu ili pazuha, a i tu može da pomogne èaj. Na povrijeðene dijelove kože prislonite iskorišæene i ohlaðene vreæice crnog èaja koji æe delovati poput obloga.
Farbanje kose
Da, i tu èaj može da pomogne ako želite prirodan naèin farbanja kose i imate svijetlu kosu. Èaj æe malo potamniti plavu kosu jer u sebi ima prirodne sastojke koji izazivaju tamnjenje. Treba vam tri do pet vreæica èaja koji treba skuvati u manje vode nego kada ga kuvate za piæe. Kosa treba biti natopljena èajem barem sat vremena da bi boja djelovala.
Potamnjivanje kože
Kao što možete ofarbati svetlu kosu, èajem možete i potamniti ten. U kupku ubacite nekoliko vreæica crnog èaa i uživajte dvadesetak minuta, piše Hafington Post. Osjeæaj èe možda biti malo lepljiv i neobièan, ali æete dobiti malo boje na bezopasan i prirodan naèin.




Posjeta : 1715