0
Podstiče oslobađanje hormona sreće i doprinosi osjećanju bliskosti
Za dobar ten - dobar seks!

    Seks podstiče oslobađanje hormona sreće i doprinosi osjećanju bliskosti, a poslije gadnog dana na poslu ništa vam neće tako brzo popraviti raspoloženje.

Čudotvorno rešenje za problem sa borama ne krije se u nekoj skupocjenoj bočici, nego u - krevetu.
Seksolog dr Glorija Bramer kaže da nas seks podmlađuje, a ten čini blistavim.
Pošto je utvrđeno da seksualni odnosi dobro utiču na zdravlje, sledeći put kad vam partnerka kaže "umorna sam večeras", probajte da je podsetite na žensku parolu "sve za ljepotu".
Šalu na stranu, redovni seksualni odnosi učiniće da djelujete mlađe. Naučno je dokazano da kvalitetan seksualni život doprinosi blistavom tenu i sjajnoj kosi, jer se cirkulacija tokom seksa ubrzava. Samim tim, koža dobija više kiseonika i izgleda svježije. Takođe, ubrzana cirkulacija podstiče oslobađanje toksina i čini da usne djeluju punije.
Kao i redovno vježbanje, i redovan seks reguliše nivo hormona, kaže dr Bramer, a kao rezultat toga imate čistu kožu, bez bubuljica i akni, prenosi portal Yahoo Shine.
Još jedna prednost je i bolja hidratacija kože, takođe zahvaljujući ubrzanoj cirkulaciji.
Ako ste često "zauzeti" u spavaćoj sobi, duže ćete ostati mladoliki. Tokom seksa pojačava se proizvodnja kolagena, koji sprečava pojavu bora i pjega koži. Ako ste često izloženi stresu, eto super terapije - nema maske za lice koja će vam prijati više nego zabava u krevetu sa nekim koga volite.
Seks podstiče oslobađanje hormona sreće i doprinosi osjećanju bliskosti, a poslije gadnog dana na poslu ništa vam neće tako brzo popraviti raspoloženje.
- Orgazam je jedna od najzdravijih stvari koju sebi možete prirediti tokom dana - poručuje dr Bramer.




Posjeta : 1655