2
Od jagoda do rotkvica
Zdrava hrana sa- samo 10 kalorija!

    Zdrave namirnice imaju niskokaloričnu vrijednost što ih čini idealnim izborom za sve koji su na dijeti, a prednost im je što ih možete kombinovati sa raznim salatama.

Jagode
Omiljena letnja poslastica, jagode, blagotvorno deluju na organizam. One štite od srčanih bolesti, demencije i oštećenja od sunčevih zraka, a povećavaju i udeo dobrog holesterola. Upravo zbog toga preporučljivo je da se jedu svakodnevno, a vrednost od samo četiri kalorije čini ih idealnom namirnicom za sve koji paze na telesnu težinu.
Spanać
I Popaj je znao da je spanać dobar za zdravlje, a dobro ga je uključiti u ishranu zato što ima antikancerogena svojstva, snižava krvni pritisak i štiti zdravlje očiju. Spanać ima samo sedam kalorija, a u kombinaciji s pavlakom čini zdravi i ukusan obrok.
Paprike
Paprika jača imunitet, poboljšava vid, deluje povoljno na probavni trakt, a niskokalorična vrednost čini je savršenim izborom za sve one koji su na dijeti. Pet kriški sirove paprike imaju 10 kalorija.
Šargarepa
Šargarepa je odlična za detoksikaciju organizma, smanjuje rizik od srčanih bolesti, štiti kožu od sunca i čuva zdravlje očiju. Možete je jesti svežu ili kuvanu, a ima samo tri kalorije što je čini odličnom letnjom grickalicom.
Špargla
Špargle su bogate vitaminima i mineralima tako da povoljno deluju na probavu. Osim toga čiste kožu i izvrstan su izbor za detoksikaciju organizma, a njihova prednost je i u tome što sadrže samo sedam kalorija.
Grašak
Grašak obiluje ugljenim hidratima, proteinima i folnom kiselinom, a prava je namirnica u prevenciji osteoporoze, zatvora i raka želuca. Ima 10 kalorija, a najbolje ga je pripremiti u supi ili kombinovati sa salatama.
Rotkvice
Rotkivce su bogate vlaknima, vitaminom C, kalijumom i folnom kiselinom koji jačaju imunitet, a jedna rotkvica ima svega jednu kaloriju. Tako da ovo povrće ljutkastog ukusa možete dodati u bilo koju salatu ili jednostavno jesti sveže ubranu.





Posjeta : 1654