Kapija Zadovoljstva - Savjeti

1
Mršavite i uživajte
Kilograme kontroliše - crno vino!
    Ako želite izgubiti kilograme, prestanite izbjegavati hranu i uhvatite vadičep. Naime, naučnici tvrde da crno vino sadrži sastojak koji pomaže u kontroli kilograma. 
 
0
Nova metoda emocionalne detoksikacije
Izliječite "slomljeno srce" - za dan!
    Neke od najtežih trenutaka u životu ljudi proživljavaju kada prekinu ljubavnu vezu. Kada ostanete sami, bez osobe koja je dotad stalno bila iz vas, osjećate cijelu paletu teških emocija. Od bijesa do razočarenja i tuge. Propalu ljubav neki prebole jako brzo, a nekima su potrebni mjeseci kako bi se doveli u prijašnje, normalno emocionalno stanje. No, čini se da se pojavilo rješenje za prebolijevanje veza. 
 
0
Lijep život
Savjeti za - muvanje!
    Sve vrijeme misliš o njoj/njemu? Ok, evo par savjeta kako i nešto da uradiš na tom planu! 
 
2
Voće koje doprinosi zdravom kardio-vaskularnom sistemu
Pritisak reguliše - grožđe!
    Osobe čiji je krvni pritisak malo iznad normale mogu da ga regulišu redovnim konzumiranjem grožđa, rezultati su jednog kliničkog ispitivanja koje je objavljeno na skupu kardiologa u Čikagu.  
 
2
Savremeni život
Podrška partnera - jedini lijek protiv stresa!
    Najbolje sredstvo za ublažavanje stresa koji ste nakupili za teškog dana na poslu jeste podrška brižnog partnera kod kuće, kaže nova studija. 
 
0
Naučo potvrđeno
Masaža uklanja bol - kao lijek!
    Ugodna masaža najbolje je što možete napraviti za sebe ako se osjećate iscprljeno ili se samo želite malo nagraditi. Naučnici su naime otkrili kao dobra masaža za organizam čini puno više od pukoh opuštanja mišića. 
 
0
I njegovu prodaju treba zabraniti mlađima od 18 godina
Šećer je otrov - poput cigara!
    Šećer je otrov i njegovu bi prodaju trebalo regulisati kao što je učinjeno sa zabranom prodaje cigareta mlađima od 18 godina – piše Daily Mail, pozivajući se na članak objavljen u časopisu “Nature”. 
 
0
Usamljeni, oprez!
Ne tražite društvo - na Facebooku!
    Usamljenici koji koriste Facebook da bi pronašli nove prijatelje na kraju će završiti još usamljeniji, piše u studiji kanadskih stručnjaka sa sveučilišta u Torontu. 
 
3
Mliječni proizvodi dobri su za organizam
Za bolje pamćenje - čaša mlijeka!
    Samo jedna čaša mlijeka dnevno može poboljšati moždane funkcije, barem tako tvrde naučnici sa Sveučilišta Maine u SAD. 
 
2
Dosta gladovanja
Smršajte - zdravo i jednostavno!
    Isprobale ste sve dijete na svijetu, svaki dan znojite se po teretanama i fitness centrima, a nekoliko kilograma viška muči vas i dalje? Riješite se kilograma u nekoliko sedmica, a da si pritom ne uskraćujete omiljena jela. "Kako!?", pitate se? Stiže odgovor na vaše pitanje. 
 
1
Zaštitite se od zimske agresije
Do ljepše kože - voćem i povrćem!
    Grupa naučnika iz Instituta za eksperimentalnu dermatologiju pri njemačkom Univerzitetu VH (Viten-H erdeke) konstatovala je da konzumiranje po pet porcija voća i povrća raspoređenih u toku dana ima pozitivan uticaj na čitav organizam, posebno na kožu. 
 
1
Dječja ishrana
Apetit povećava - jelo od šest boja!
    - Dječji apetit povećaće obrok na tanjiru u šest različitih boja - tvrdi nova studija. 
 
3
Trikovi za zaposlene cure
Izgledaj super - do sjutra veče!
    Sati provedeni u namakanju u kadi i uređivanju su prekrasni, no većina cura ipak nema vremena da između posla i svakodnevnih obveza otiđe frizeru, na manikuru i depilaciju te provedu nekoliko sati u izboru večernje toalete za doček Nove godine. Za sve cure koje su u trci, a žele izgledati lijepo na dočeku, donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će vas bez puno muke pretvoriti u "ljepoticu bala" 
 
2
"Sve u svoje vrijeme"
Kod doktora ujutro - sex oko ponoći!
    Uzreči da je riječ o dnevnim obavezama i načinu na koji funkcioniše ljudski metabolizam. Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je najbolje vrijeme za provjeru težine rano jutro. Vaganje je tada najtačnije jer tokom dana tjelesna masa može varirati. 
 
2
Novo istraživanje je pokazalo
Srce voli - čokoladu!
    Novo istraživanje je pokazalo da bi konzumiranje čokolade moglo da smanji rizik od pojave srčanih oboljenja za jednu trećinu. 
 
0
Čest ženski problem
Pet savjeta da - ojačate nokte!
    Krhki i lomljivi nokti čest su ženski problem, a najčešći krivci za to su stres i loša prehrana. Proces oporavka za nokte nije jednostavan i ne može uspjeti bez truda i predanosti ali se svakako isplati. 
 
3
Uymite stvari u svoje ruke
Pet savjeta koji - mijenjaju život!
    Najgora stvar na svijetu je osjećati se kao da se naš život odvija bez naše kontrole. Ako ste nesretni time kako vaš život sada izgleda, uzmite stvari u svoje ruke i postanite sretnija osoba. Evo pet savjeta koji će promijeniti vaš život. 
 
0
Ubrajaju se u jednu od najzdravijih vrsta voća
Višnje dobre - za srce!
Aromatični plodovi višnje mogu da se konzumiraju u neograničenim količinama, zato što su prava riznica vitamina i minerala.  
 
1
Zdrava ishrana - ključ za dugovječnost
Maslinovo ulje sprečava - moždani udar!
    Da je maslinovo ulje, kao osnova najzdravije, mediteranske prehrane, najbolji izbor za pripremanje jela stručnjaci ističu već godinama.  
 
0
Blagotvorna za čitav organizam
Masaža obnavlja energiju!
    Zbog blagotvornog efekta na čitav organizam, masaže bi trebalo da postanu dIo naše svakodnevice.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|