Kapija Zadovoljstva - Savjeti

1
Mršavite i uživajte
Kilograme kontroliše - crno vino!
    Ako želite izgubiti kilograme, prestanite izbjegavati hranu i uhvatite vadièep. Naime, nauènici tvrde da crno vino sadrži sastojak koji pomaže u kontroli kilograma. 
 
0
Nova metoda emocionalne detoksikacije
Izlijeèite "slomljeno srce" - za dan!
    Neke od najtežih trenutaka u životu ljudi proživljavaju kada prekinu ljubavnu vezu. Kada ostanete sami, bez osobe koja je dotad stalno bila iz vas, osjeæate cijelu paletu teških emocija. Od bijesa do razoèarenja i tuge. Propalu ljubav neki prebole jako brzo, a nekima su potrebni mjeseci kako bi se doveli u prijašnje, normalno emocionalno stanje. No, èini se da se pojavilo rješenje za prebolijevanje veza. 
 
0
Lijep život
Savjeti za - muvanje!
    Sve vrijeme misliš o njoj/njemu? Ok, evo par savjeta kako i nešto da uradiš na tom planu! 
 
2
Voæe koje doprinosi zdravom kardio-vaskularnom sistemu
Pritisak reguliše - grožðe!
    Osobe èiji je krvni pritisak malo iznad normale mogu da ga regulišu redovnim konzumiranjem grožða, rezultati su jednog klinièkog ispitivanja koje je objavljeno na skupu kardiologa u Èikagu.  
 
2
Savremeni život
Podrška partnera - jedini lijek protiv stresa!
    Najbolje sredstvo za ublažavanje stresa koji ste nakupili za teškog dana na poslu jeste podrška brižnog partnera kod kuæe, kaže nova studija. 
 
0
Nauèo potvrðeno
Masaža uklanja bol - kao lijek!
    Ugodna masaža najbolje je što možete napraviti za sebe ako se osjeæate iscprljeno ili se samo želite malo nagraditi. Nauènici su naime otkrili kao dobra masaža za organizam èini puno više od pukoh opuštanja mišiæa. 
 
0
I njegovu prodaju treba zabraniti mlaðima od 18 godina
Šeæer je otrov - poput cigara!
    Šeæer je otrov i njegovu bi prodaju trebalo regulisati kao što je uèinjeno sa zabranom prodaje cigareta mlaðima od 18 godina – piše Daily Mail, pozivajuæi se na èlanak objavljen u èasopisu “Nature”. 
 
0
Usamljeni, oprez!
Ne tražite društvo - na Facebooku!
    Usamljenici koji koriste Facebook da bi pronašli nove prijatelje na kraju æe završiti još usamljeniji, piše u studiji kanadskih struènjaka sa sveuèilišta u Torontu. 
 
3
Mlijeèni proizvodi dobri su za organizam
Za bolje pamæenje - èaša mlijeka!
    Samo jedna èaša mlijeka dnevno može poboljšati moždane funkcije, barem tako tvrde nauènici sa Sveuèilišta Maine u SAD. 
 
2
Dosta gladovanja
Smršajte - zdravo i jednostavno!
    Isprobale ste sve dijete na svijetu, svaki dan znojite se po teretanama i fitness centrima, a nekoliko kilograma viška muèi vas i dalje? Riješite se kilograma u nekoliko sedmica, a da si pritom ne uskraæujete omiljena jela. "Kako!?", pitate se? Stiže odgovor na vaše pitanje. 
 
1
Zaštitite se od zimske agresije
Do ljepše kože - voæem i povræem!
    Grupa nauènika iz Instituta za eksperimentalnu dermatologiju pri njemaèkom Univerzitetu VH (Viten-H erdeke) konstatovala je da konzumiranje po pet porcija voæa i povræa rasporeðenih u toku dana ima pozitivan uticaj na èitav organizam, posebno na kožu. 
 
1
Djeèja ishrana
Apetit poveæava - jelo od šest boja!
    - Djeèji apetit poveæaæe obrok na tanjiru u šest razlièitih boja - tvrdi nova studija. 
 
3
Trikovi za zaposlene cure
Izgledaj super - do sjutra veèe!
    Sati provedeni u namakanju u kadi i ureðivanju su prekrasni, no veæina cura ipak nema vremena da izmeðu posla i svakodnevnih obveza otiðe frizeru, na manikuru i depilaciju te provedu nekoliko sati u izboru veèernje toalete za doèek Nove godine. Za sve cure koje su u trci, a žele izgledati lijepo na doèeku, donosimo nekoliko korisnih savjeta koji æe vas bez puno muke pretvoriti u "ljepoticu bala" 
 
2
"Sve u svoje vrijeme"
Kod doktora ujutro - sex oko ponoæi!
    Uzreèi da je rijeè o dnevnim obavezama i naèinu na koji funkcioniše ljudski metabolizam. Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je najbolje vrijeme za provjeru težine rano jutro. Vaganje je tada najtaènije jer tokom dana tjelesna masa može varirati. 
 
2
Novo istraživanje je pokazalo
Srce voli - èokoladu!
    Novo istraživanje je pokazalo da bi konzumiranje èokolade moglo da smanji rizik od pojave srèanih oboljenja za jednu treæinu. 
 
0
Èest ženski problem
Pet savjeta da - ojaèate nokte!
    Krhki i lomljivi nokti èest su ženski problem, a najèešæi krivci za to su stres i loša prehrana. Proces oporavka za nokte nije jednostavan i ne može uspjeti bez truda i predanosti ali se svakako isplati. 
 
3
Uymite stvari u svoje ruke
Pet savjeta koji - mijenjaju život!
    Najgora stvar na svijetu je osjeæati se kao da se naš život odvija bez naše kontrole. Ako ste nesretni time kako vaš život sada izgleda, uzmite stvari u svoje ruke i postanite sretnija osoba. Evo pet savjeta koji æe promijeniti vaš život. 
 
0
Ubrajaju se u jednu od najzdravijih vrsta voæa
Višnje dobre - za srce!
Aromatièni plodovi višnje mogu da se konzumiraju u neogranièenim kolièinama, zato što su prava riznica vitamina i minerala.  
 
1
Zdrava ishrana - kljuè za dugovjeènost
Maslinovo ulje spreèava - moždani udar!
    Da je maslinovo ulje, kao osnova najzdravije, mediteranske prehrane, najbolji izbor za pripremanje jela struènjaci istièu veæ godinama.  
 
0
Blagotvorna za èitav organizam
Masaža obnavlja energiju!
    Zbog blagotvornog efekta na èitav organizam, masaže bi trebalo da postanu dIo naše svakodnevice.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|