0
Nova metoda emocionalne detoksikacije
Izliječite "slomljeno srce" - za dan!

    Neke od najtežih trenutaka u životu ljudi proživljavaju kada prekinu ljubavnu vezu. Kada ostanete sami, bez osobe koja je dotad stalno bila iz vas, osjećate cijelu paletu teških emocija. Od bijesa do razočarenja i tuge. Propalu ljubav neki prebole jako brzo, a nekima su potrebni mjeseci kako bi se doveli u prijašnje, normalno emocionalno stanje. No, čini se da se pojavilo rješenje za prebolijevanje veza.

Naime, Denise Leicester vodi novu metodu emocionalne detoksikacije te u samo jedan dan pomaže ljudima da prebole stare ljubavi i loše emocije. Svoje iskustvo s Denise s britanskom javnosti podijelila je Lucy Cavendish u Daily Mailu.
- Bio je prekrasan dan kad sam stigla u hotel u ruralnom dijelu zemlje. U prelijepom vrtu narcisi su se polako ljuljali. Čista idila, a ja se nisam mogla osjećati gore. Moj brak je gotov. Jedanaest godina sam problema s jednim čovjekom u mikrokosmosu koji smo zajedno stvoriti. Četvoro djece, porodična kuća, dva psa i Land Rover, a sada je sve gotovo. Nisam to mogla prihvatiti, stalno sam željela plakati i sakriti negdje daleko od svijeta. Tuga, frustracija i bijes smjenjivali su se jedno za drugim. Nisam htjela biti poludjela žena koja se boji budućnosti. Stoga sam došla do Denise, žene koja vodi novu metodu emocionalne detoksikacije u samo jednom danu. U hotelu su sa mnom bile i četiri druge žene, koje su izgledale uništeno, kao i ja", priznala je Lucy.
Rastavljena žena priznala je Denise da je nervozna i da jedino želi plakati, a terapeutkinja joj kaže kako je to sasvim u redu. Odmah potom dala joj je savjet da ne ponavlja iste stvari i ne prevrće iste misli, već pokuša krenuti dalje. Lucy je priznala da je provela godine pitajući se zašto upada u emocionalne klopke koje su je dovele do nedostatka samopoštovanja. Denise je odredila i terapiju za povrijeđenu Lucy, masažu, jogu i nordijsko hodanje. Uz to, predviđena joj je i seansa tehnike emocionalnog oslobađanja sa poznatom trenericom Ranjanom Appoo, čija je specijalnost pomoći ljudima da započnu proces ozdravljenja.
Lucy je liječenje započela sa čišćenjem čakri uz toplo ulje. Istočnjačke kulture vjeruju da osoba ima sedam čakri koja su vrela energije.
- Osjetila sam kako mi misli lebde. Dok sam se lagano gubila, shvatila sam da je to prvi put u godinu dana da se osjećam opušteno. Osjećala sam se rajski - otkrila je Lucy.
Nakon terapije, Denise ju je naučila i samostalnoj tehnici emocionalnog oslobađanja, odnosno naučila je kako prstima lupati po određenim dijelovima tijela dok govori određenu vrstu izjava. Primjera radi, dok se lupate po tjemenu, ispod pazuha ili po prsnoj kosti, morate ponavljati izjave koje govore o vašim željama i nadanjima. Ta tehnika, tvrde Denise i Lucy, morala bi vas kroz jedan dan vratiti u mirno i spokojno stanje.




Posjeta : 1572