Sedmica - Komentari

1
Znam zašto sam ovo napisao i ne može da škodi
Živković i Miljanov
    Položiti oružje - jedan je od mnogobrojnih sinonima za izražavanje saučešća i podjelu bola sa nekim ko je ostao bez izuzetno bliskog i dragog, a kada neko ni u tim trenucima ne umije "koplja u trnje", najbolje mu je da pročita "Primjere čojstva i junaštva"! 
 
0
Deset dana poslije ubistva Duška Jovanovića - sve je (ne)jasno!
Jedni istražuju - drugi presudjuju!
      Iako je za ovo doba godine u Podgorici temperatura izuzetno niska i meteorolozi tek najavljuju vrućine, proteklog vikenda u glavnom gradu Crne Gore postalo je "nemoguće vruće"!
      "Vruće scene Severine" (live) i ubistvo Duška Jovanovića, dva potpuno različita dogadjaja, raspalila su "niske strasti" pod Goricom.
      I dok je hrvatska estradna zvijezda, zahvaljujući jedanaestominutnom porniću u (njenoj) domaćoj produkciji i bukvalno "istražena" do kraja - što je ovdašnju javnost podijelilo na "zgraženu" i raspaljenu - o tragičnoj suidbini Duška Jovanovića - sve je (ne)jasno! 
 
2
Kako je lider Grupe za promjene postao najpopularniji u Crnoj Gori
Za dobitak - troznak!
    Sjedjeti na dvije stolice, zaokružiti na izbornom listiću dva kandidata ili igrati troznak na sportkoj prognozi - prvo nije (ne)moguće, a drugo i treće niti je moguće niti je dozvoljeno. Jednostavno, neregularno je i nevažeće. Izuzetak, koje potvrdjuje pravilo, je Nebojša Medojević, lider Grupe za promjene. 
 
0
Jezik i politika
Izmedju zagrada i redova!
    U vijesti koje su obilježile 4.april Televizija Srbije, u udarnom terminu - drugi dnevnik u 19,30 - izdvojila je i to da su "studenti nikšićkog Odsjeka za srpski jezik i književnost primorali ministra Backovića da odrednici maternji jezik doda i pridjev - srpski". I "kao šlag na tortu" vijest je začinjena izjavom jednog studenta da će oni radikalizovati proteste, ako Savjet za opšte obrazovanje u utorak tako i ne postupi! Sasvim dovoljno i onome ko nije baš pismen, a kamoli onome ko umije da čita izmedju redova "šta je pisac htio da kaže". Ova udarna (?!) vijest upravo je kockica koja je možda još nekome i nedostajala da protumači mozaik zbivanja na političkoj sceni Crne Gore. 
 
0
Srbija danas ili Srbija juče?
    Mladje generacije u Srbiji, koje ne pamte period vlasti Slobodana Miloševića mogu ovih dana da vide kako je to izgledalo devedesetih godina.
    Srbija 2004 je otprilke nešto blaža varijante Srbije iz 1989.godine. Iza svega krije se pokušaj odlaganja suočavanja sa sopstvenom prošlošću i Haškim tribunalom. Za novu srpsku vladu Haški sud je postao prevelik teret, jer njen opstanak direktno zavisi od podrške Socijalističke partije Srbije, čiji se šef Slobodan Milošević, već tri godine nalazi u haškom zatvoru u Seveningenu. Ukoliko pristane na saradnju, Koštuničina vlada će izgubiti podršku u parlamentu.  
 
2
Povodi: Kosovo,školska i ina zvona
(Ne)naučena lekcija!
    Postoji mnogo indikativnih elemenata koji izazivaju sumnju u suštinu protesta...Neki elementi protesta kao što su nacionalistički povici i crkveni i partijski folklor navode na pomisao da su učenici,možda,instrumentalizovani.Ako je to moguće postavlja se pitanje koji cilj može oprravdati sredstvo - zloupotrebu maloljetnih učenika?
   Uz ove riječi crnogorskog ministra prosvjete Slobodana Backovića i konstataciju specijalnog predstavnika generalnog sekretara SE Jorgena Gruneta "kosovski dogadjaji vratili su časovnike unazad" nije teško odgovoriti ko je i zašto "kosovsko zvono na uzbunu"(Karla del Ponte) pokušao da iskoristi i da zloupotrijebi omladinu - čak i maloljetne osnovce!- glavnog grada Crne Gore,u Evropi i u svijetu prepoznatoj po multietničkom i svakom drugom skladu. 
 

|1| |2| |3| |4|