1
Uoèi zasijedanja Skupštine Crne Gore zakazanog za 18. februar
Interpelacija uz - kriviène prijave!

    Zasijedanje SkupÅ¡tine Crne Gore zakazano za 18. februar prva je prilika da se rijeÅ¡i crnogorska druÅ¡tveno-politièka, zdravstveno-ekonomska, socijalna, (ne)demokratska raÅ¡omonijada koja polako, ali sigurno vodi u sve dublju svekoliku krizu, haos, sukobe, anarhiju...Interpelacija je legalno i demokratsko sredstvo da se okonèa tmurna politièka jesen koja je poèela 30. avgusta i da se najavi crnogorsko proljeæe, èiji æe prvi vjesnik biti lokalni izbori u NikÅ¡iæu. Interpelaciju treba obrazložiti kriviènim prijavama protiv pojedinih ministara ponaosob ili protiv kompletnog kabineta rukoljubnog profesora Zdravka Krivokapiæa!


Prošlo je sto i kusur dana, sasvim dovoljno da se preispita uèinak i odgovornost "istorijske, prve demokratski izabrane Vlade Crne Gore"! Istina, tražili su apostoli 200 dana, ali njihova (ne)sposobnost, {ne)odgovornost i (ne)posveæenost Crnoj Gori tolika je da im iole ozbiljniji domaæin ne bi dozvolio da mu vode domaæinstvo ni dana više.
Razloga za interpelaciju više je nego dovoljno. Od tajnog, ali organizovanog zaduživanja zemlje, neustavnog usvajanja zakona, do katastrofalne epidemiološke situacije i otvorene kohabitacije sa SPC, zvaniènicima Srbije i Republike Srpske da Crnu Gore prikljuèe srpskom svetu!
Jedino u èemu je ova jednovjerna vlada bila efikasna jeste potiranje svega crnogorskog. Ukinula je nacionalnu avio kompaniju, udarila je na vojni vrh, univerzitet, zdravstvo, smijenila bi sve ambasadore...više je nego oèigledno da ova vlada ne samo da nije ispunila oèekivanja onih èijom je veæinskom voljom nastala,a kamo li referendumske veæine za evropsku, graðansku, multinacionalnu i multivjersku državu posveæenu integracijama i prosperitetu.
Nije dovoljno govoriti da "nije ovo 1918.!", "nije ovo naša vlada!". Vakat je za konkretne poteze, za spašavanje Crne Gore! Ni dana više ne treba dozvoliti samozvanim ekspertima da se iživljavaju nad Crnom Gorom i njenim graðanima svih vjera i nacija. Nijesmo 21. maja 2006. vratili Crnu Goru da bismo je proæerdali. Preci bi nam se u grobovima prevrtali, a potomci stiðeli! Zato, interpellacja i kriviène prijave, okonèajmo ovu agoniju! Nastavimo evropskim putem, a kome je na srcu srpski svet sreæno mu bilo,neka "tamo daleko" dokazuje ekspertsko znanje! Da je vjeèna Crna Gora!






Borislav Èukiæ

Posjeta : 602