Brze Cinjenice - Grad

1
Gradonačelnik Podgorice sa predstavnicima Udruženja ugostitelja
Nova podrška - 80 hiljada!
       - Glavni grad je još od marta u značajnoj mjeri pomagao ugostitelje i druge male i srednje preduzetnike u Podgorici u namjeri da sačuvamo svako radno mjesto, a imajući u vidu da kriza traje duže nego što smo mislili, u okviru finansijskih mogućnosti uskoro ćemo objaviti javni poziv za novi vid podrške ugostiteljima vrijedan 80 hiljada eura - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković u razgovoru sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Podgorice sa kojima je razgovarao o budućim zajedničkim aktivnostima koji vode u pravcu smanjenja epidemioloških rizika s ciljem nastavka rada ugostiteljskih objekata, uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih organa i tijela. 
 
1
Glavni grad nagradio deset najboljih biznis ideja
Preduzetnici oživljavaju - Staru varoš!
          - Glavni grad je opredijelio 50.000 eura i kao rezultat toga uskoro ćemo na ovom prostoru imati nove suvenirnice, galerije i razne sadržaje koji će sigurno upotpuniti sliku ovom istorijskom jezgru glavnog grada. Mi smo veoma posvećeni uneprjeđenju ukupnog stanja u Staroj Varoši cijeneći ono što je kulturno-istorijski, identitetski značaj ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini. U tom cilju u protekle dvije godine realizovali smo cijeli niz investicija, uključujući i temeljnu rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića i Ulicu Braće Zlatičanina. Trenutno je u završnoj fazi rekonstrukcija Ulice Keše Đurovića, Predgrad i dijela Ulice Gojka Radonjića - istakao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je danas potpisao ugovore sa preduzetnicima čije biznis ideje su na konkursu za razvoj preduzetništva u Staroj Varoš ocijenjene najboljim. 
 
1
Nova sportska manifestacija u Glavnom gradu
"Podgorica Millenium Run" - 20. novembra!
             - Centralno mjesto svih dešavanja je most Milenijum, simbol grada. Tu je start i cilj manifestacije. Brendiranje startne i ciljne zone, zone za takmičare, publiku, VIP zvanice, ali i novinare će biti organizovano na i oko mosta kako bi svi mogli doživjeti ovu manifestaciju na pravi način - ukazao je Igor Majer, direktor Podgorica Millenium Run, nove sportske manifestacije koja će - pod pokroviteljstvom Glavnog grada, u saradnji sa Multisport akademijom Majer. - biti održana od 20. do 22. novembra. U to vrijeme sve će biti u znaku sporta, trčanja, druženja i zdravih stilova života. 
 
1
Komunalna inspekcija pojačano kontroliše poštovanje epidemioloških mjera
U većini izrečene - preventivne mjere!
          - Komunalni inspektori, inspektori za turizam i ugostiteljstvo i inspektori za drumski saobraćaj Komunalne inspekcije Glavnog grada u periodu od 20.09. do 10.10.2020. godine, izvršili su 1481 inspekcijskih nadzora od čega: od fizičkih lica 1107, zbog nenošenja maski, kao i njihovog nepravilnog nošenja i nepoštovanja fizičke distance na otvorenom prostoru. U većini slučajeva izrečena je preventivna usmena opomena i ukazano je na obavezu pravilnog nošenja maski, što su lica i otklonila u toku nadzora.
Takođe, kontrolisano je 295 ugostiteljskih objekata, 79 taxi vozila i autobusa gradskog prevoza, izdato je 20 prekršajnih naloga i ostavljena saopštenje o njihovom izdavanju, a ukupan novčani iznos izrečenih kazni je 11.800 eura - saopštila je Komunalna inspekcija Glavnog grada. 
 
1
Na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića
Uređen kružni tok!
    Na nedavno izgrađenom kružnom toku na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića ekipe gradskog Zelenila završile su radove na pejzažnom uređenju ove javne površine. 
 
0
Pacijent iz Podgorice preminuo, 247 ih se oporavilo od COVID-19
Analiziran 701 - pozitivno 210!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore od posljednjeg presjeka završile su PCR analizu 701 uzorka na novi koronavirus. U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi koronavirus ukupno je registrovano 210 novopozitivnih slučajeva infekcije.
Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod kod COVID19 pozitivnog pacijenata iz Podgorice, rođenog 1935 godine a koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore.
U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 247 pacijenata.  
 
0
Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje
Svim prvacima - besplatni udžbenici!
          Glavni grad i Sekretarijat za socijalno staranje opredijelili su i ove godine sredstva u iznosu od 115.000 eura za dodjelu besplatnih udžbenika podgoričkim prvacima. Na ovaj način nastavljamo dobru praksu, u saradnji sa resornim ministarstvima, da sva djeca koja polaze u prvi razred osnovne škole na teritoriji Podgorice dobiju besplatne udžbenike. 
 
2
Podrška Glavnog grada FK "Budućnosti" pred gostovanje u Sarajevu
"Milenijum" obasjan - plavo-bijelo!
       Tri večeeri, od sinoć, u znak podrške fudbalerima "Budućnosti" pred sjutrašnju utakmicu sa FK "Sarajevo" u Ligi Evrope, most "Milenijum", kao znak podrške biće osvijetljen plavim i bijelim svjetlom. 
 
2
Poslije uvođenja elektronske kate, još jedan korak u modernizaciji prevoza u Podgorici
Klik bus olakšava - gradski prevoz!
       Poslije uvođenja elektronske kate u sistem javnog prevoza, koji je kao pilot projekat dao izvanredne rezultate, Sekretarijat za saobraćaj i Centar za informacioni sistem Glavnog grada uradili su klik´bus aplikaciju koja je još jedan korak u modernizaciji prevoza u Podgorici.
Aplikacija Klik Bus, koja će građanima na jednostavan i brz način pružiti sve informacije u vezi sa javnim prevozom putnika donacija je Njemačke razvojne agencije GIZ. 
 
2
Radovi na adaptaciji Art galerije teku planiranom dinamikom
Kultura se vraća - u centar!
          Podgorica će uskoro dobiti adekvatne izlagačke uslove, čime će se obogatiti kulturna ponuda i dodatno oživjeti centar grada - radovi na adaptaciji Art galerije, knjižare i kafea u Vučedolskoj ulici na prostoru od 215 teku planiranom dinamikom. 
 
1
U Centru kompetencija izradiće zaštitnu opremu za nastavno osoblje osnovih i srednjih škola, kao i predškolskih obrazovnih ustanova
Viziri za - sve nastavnike!
       Glavni grad Podgorica, povodom početka školske godine, a u svjetlu trenutne epidemiološke situacije, odlučio je da se u Centru kompetencija izrade viziri kao dio lične zaštitne opreme za nastavno osoblje osnovih i srednjih škola, kao i predškolskih obrazovnih ustanova.  
 
0
Završeni radovi na platou na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Oplemenjuju prostor - u tri faze!
    - Ovaj prostor odavno zaslužuje pažnju i sanaciju. Uradili smo prelazno rješenje, sanirali smo ga pažljivom investicijom. Podijelili smmo ga u tri faze. Prva je plato na samom bulevaru, tu smo postavili zastore za hladovinu. Takođe, trenutno rješavamo odvod sa njega i ubrzo ćemo ga popločati. Centralna zona uređena je u finu zelenu površinu. To je dio koji je bio najviše zapušten, dizala se velika prašina - ukazao je glavni gradski arhitekta Filip Aleksić na platou na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.  
 
0
Završena rekonstrukcija košarkaškog igrališta u Njegoševom parku
Postavljena podloga - po najvišim standardima!
      - Ovo je jedna vrijedna investicija koja je premašila 60 000 eura, koja je obuhvatila temeljnu rekonstrukciju, promjenu kompletne infrastrukture, uključujući instaliranje nove podloge usklađene sa najvišim standardima u oblasti košarkaškog sporta, ugradnju nove rasvjete i prethodno adaptaciju malog objekta gdje se unazad nekoliko godina nalazilo sjedište KK "Budućnost" - ukazao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković prilikom obilaska rekonstruisanog terena u Njegoševom parku.  
 
3
Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica i predsjednik Udruženja penzionera potpisali Memorandum o saradnji na projektu Gradska senior kartica
Starijim sugrađaniima - kartica za popuste!
- Za ovaj novi socijalni servis, koji će omogućiti starijim sugrađanima da ostvare popuste na veliki broj proizvoda i usluga na teritoriji Podgorice, iz budžeta Glavnog grada za 2020. godinu, izdvojeno je 50.000 eura - saopštio je Sekretarijat za socijalno staranje povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji sekretara Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ivana Terzića i predsjednika Udruženja penzionera Podgorica Ilija Stanišića o sprovođenja projekta Gradska senior kartica.  
 
2
Završena rakonstrukcija Bulevara Svetog Petra Cetinjskog
Poslije decenija - dobio moderan izgled!
               - Nakon tridesetak radnih dana temeljne rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, prve od kako je bulevar izgrađen, on je danas dobio moderan izgled na ponos glavnom gradu i na zadovoljstvo svih građana. Bulevar se dugo vremena nalazio u stanju koje nije bilo adekvatno, zato smo mi iskoristili ovu ljetnju pauzu, kada je manje vozila u saobraćaju, da radimo ono što je trebalo uraditi decenijma unazad. Sve od Ulice Marka Miljanova pa do Bulevara Džordža Vašingtona u dužini od 1,6 km dobili smo jednu novu saobraćajnicu, a vrijednost ove investicije je premašila 570.000 eura - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa saradnicima danas obišao završene radove treće i ujedno posljednje faze rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. 
 
2
Otvoren rekonstruisani Stadion malih sportova, u koji je Glavni grad uložio 520.000 eura
Preuređen u kompleks - za buduće asove!
       - U ovu investiciju Glavni grad je uložio 520.000 eura, zahvaljujući tome mi u samom srcu grada imamo jedan multifunkcionalni objekat koji ima teren za fudbal, teren za košarku, ugostiteljski objekat i tribine sa oko 2.5000 mjesta. Ovo je sportski kompleks na kojem bi mogli da pozavide i mnogo veći i bogatiji gradovi - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković otvarajući Stadion malih sportova, na kojem je i košarkaški teren koji nosi naziv po dugogodišnjem uspješnom igraču i treneru Budućnosti Goranu Poliju Bojaniću, kao i teren za fudbal i tribina sa 2.500 mjesta.  
 
1
Selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore saopštio spisak igrača na koje računa za prve mečeve u drugom izdanju UEFA Lige nacija
Prvi put - pozvan Islamović!
             - Raduje nas činjenica što je veliki broj naših reprezentativaca uspio da se sačuva tokom pandemije novog korona virusa i da su svi zdravi i spremni. Naravno, ne zaboravljamo Marka Vešovića, važnog člana naše grupe, koji zbog povrede koljena neće biti sa nama u narednom periodu. Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na ovom spisku biti zdravi i da će spremni doći na okupljanje reprezentacije koje, siguran sam, sa nestrpljenjem iščekuju već više od pola godine - istakao je selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić, saopštavajući spisak od 23 igrača na koje računa za prve mečeve u drugom izdanju UEFA Lige nacija koje će odigrati početkom septembra protiv Kipra i Luksemburga. 
 
1
Glavni grad Podgorica raspisao je danas Konkurs za podršku biznis idejama na području gradskog naselja Stara Varoš
Za realizaciju - 50 000 bespovratno!
          Bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 eura planirana su za realizaciju biznis ideja kojima se u Staroj Varoši podstiče ekonomski razvoj i proizvodnja; razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma; očuvanje životne sredine i održivi razvoj, kao i afirmacija i valorizacija kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti ovog dijela Podgorice - Glavni grad Podgorica raspisao je danas Konkurs za podršku biznis idejama na području gradskog naselja Stara Varoš. 
 
1
Završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog
Najvažniju završavaju - za desetak dana!
                  - U veoma kratkom roku temeljno smo rekonstruisali i drugi dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Ukupna dužina dionice koja je sanirana je 450 metara, a vrijednost ove investicije prevazilazi 160.000 eura. Dominantno su na ovom potezu bile angažovane naše kolege iz privrednog društva "Putevi" - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković koji je, sa saradnicima, obišao danas završene radove na drugoj fazi rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog - potez od mosta Blaža Jovanovića do raskrsnice ulica Svetozara Markovića i Ivana Vujoševića.  
 
0
Realizovana temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića
Dobila 58 parkinga - sadnice i mobilijar!
       - Realizovana je temeljna rekonstrukcija prvog dijela Ulice Vasa Raičkovića, po mnogima najljepše ulice u dijelu Preko Morače, koja dugo vremena nije izgledala onako kako zaslužuje. Zahvaljujući našim kolegama iz privrednog društva Putevi ona danas izgleda kao savremena saobraćajnica, kolovoz je temeljno rekonstruisan, dobili smo 58 parking mjesta, a znamo da je nedostatak parkinga problem u ovom dijelu grada. Sačuvali smo postojeći drvored i dobili i jedan mali drvored uz ogradu Mašinske škole, kao i urbani mobilijar, klupe i kante za otpatke. Treba napomenuti da su kolege iz preduzeća Čistoća ugradile podzemne kontejnere. Prrethodno su kolege iz Agencije za stanovanje su osvježile fasade okolnih zgrada - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je danas obišao jednu od najljepših ulica u ovom dijelu grada koji je dobio avremenu i bezbjednu saobraćajnicu sa 58 parking mjesta. Dodatno je ozelenjen novim sadnicama bilja, a pstavljen je i mobilijar - klupe i kante za otpatke. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|