Brze Cinjenice - Grad

0
Glavni grad i udruženje "Roditelji.me"
Odavanje počasti - žrtvama u Beogradu!
- Odavanje počasti žrtvama tragedije u Beogradu danas od 18 na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizovaće Glavni grad i udruženje "Roditelji.me".
- Skup je planiran kao okupljanje građana, koji će odati počast žrtvama, bez govora i obraćanja prisutnima. Građani će moći da zapale svijeće oko fontane, koje će obezbijediti Glavni grad, a počast žrtvama mogu odati i polaganjem cvijeća, ostavljanjem poruka i slično - navodi se u saopštenju Udruženja. 
 
0
Predsjednica Skupštine Crne Gore razgovarala sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske
Turska podržava - uèlanjenje Crne Gore u EU!
    - Republika Turska podržava proces uèlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju, kazao je predsjednik Šentop i naglasio da isti treba da bude ubrzan. Takoðe, istakao je da mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu nemaju cijenu i da je njegova zemlja spremna da pruži doprinos njihovom osiguranju - istakao je predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop u razgovoru sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Ðu roviæ.
On je iskazao zadovoljstvo zbog veoma dobrih odnosa izmeðu dvije zemlje i na politièkom i na meðuparlamentarnom nivou. Zahvalio je predsjednici Ðuroviæ na podršci koju je Crna Gora pružila Turskoj nakon razornih zemljotresa u februaru.  
 
0
Jutros u u 3,41 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine
"Zaljuljalo" kod Tološa!
Jutros u u 3,41 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 4 kilometra sjeverno od Tološa.
   Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 2.8 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 19 kiilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.
    
 
2
Derbi 32. kola MeridianBet 1.CFL „Sutjeska“ – „Buduænost“ 2:2 (2:0)
Derbi bez pobjednika - vrh bez promjene!
       Iako je poslije prvih 45 minuta domaæin vodio 2:0, golovima Conrada u 11. i 37. minutu, derbi 32. MerdianBet 1, CFL završen je bez pobjedniks 2:2, poravnali su Siiæ u 68. i Sekuliæ u 82. minutu, pa je i vrh tabele ostao nepromijenjen - “Buduænost“ je zadržala tri boda prednosti.
„Arsenal“ – „Iskra“ 2:3; „Jedinstvo“ – „Mornar“ 3:1; „Rudar“ – „Deèiæ“ 0:0; OFK „Petrovac“ – „Jezero“ 1:0; „Sutjeska“ – „uduænost“ 2:2.
 
 
2
Ljubiša Tumbaković je pred meč Crna Gora - Srbija izjavio da ih gleda kao jednu državu
Došao kao gospodin - pobjegao kao kukavica!
    Ljubiša Tumbaković je pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Srbije izjavio kako današnje rivale na terenu doživljava kao jednu državu, te da ga na to navodi porodično ubjeđenje. 
 
2
Ogromno interesovanje za veèerašnju fudbalsu utakmicu Crna Gora - Srbija
"Vaskrsli" tapkaroši - preko društveih mreža!
Ogromno interesovanje za veèerašnju fudbalsu utakmicu Crna Gora - Srbija "vaskrslo" je veæ zaboravljen "tapkarope" i to modernije, preko društvenih mr                           mrež, poput Facebooka"
Službenici Uprave policije su preduzimajuæi mjere i radnje na procesuiranju osoba koje su tokom vikenda na društvenim mrežama objavljivale oglase o prodaji ulaznica za fudbalsku utakmicu Crna Gora – Srbija, protiv jedne podnijeli prekršajnu prijavu.
Podgorièka policija je nakon objave o prodaji dvije ulaznice utvrdila da je lice koje je napravilo objavu iz Bijelog Polja, te su u saradnji sa kolegama iz Bijelog Polja prikupljena obavještenja od S.A.  
 
2
Zbog fudbalske utakmice Crna Gora – Srbija
Zatvaraju pola grada - policija snima iz vazduha!
Zbog fudbalske utakmice Crna Gora – Srbija danas od 15 sati pa do završetka meča biće zatvoren za saobraćaj Bulevar Ivana Crnojevića od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova do raskrsnice sa Bulevarom Stanka Dragojevića.
Zabrana saobraćaja važiće i u Ulici 19. decembra, od Ulice Vaka Đurovića, kao i za skretanje od Hitne medicinske pomoći u pravcu Gradskog stadiona, saopšteno je iz Uprave policije. 
 
2
Treći Sajam zapošljaavanja Glavni grad organizuje 29. i 30. u holu "Big Fashion šoping mola"
“Tražite posao? Posao Te traži!”!
Treći zapošljavanja “Tražite posao? Posao Te traži!” Glavni grad organizuje 29. i 30. marta od 12 do 20, u holu "Big Fashion šoping mola".
- Uvjereni smo da će ovogodišnji Sajam zapošljavanja biti odlična prilika da zainteresovana lica predstave svoja znanja i kvalifikacije koje ih čine konkurentnim na tržištu rada i da iskažu interesovanje za ponuđena radna mjesta, bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili stalnom zaposlenju -saopštio je Glavni grad.  
 
2
Piše: Dragan Bursaæ za "Antenu M"
Šešeljizirani Milatoviæ - predsjednik Crne Gore?
    Jakov Milatoviæ iz pokreta ”Evropa sad“ æe se naæi u drugom krugu crnogorskih predsjednièkih izbora i izaæi na megdan Milu Ðukanoviæu 2. aprila, kad æe se odluèivati o sudbini ove zemlje. Za svake izbore kažu da su sudbinski, ali ovi predsjednièki u Crnoj Gori zaista jesu i to prije svega na simbolièkoj ravni.
O Ðukanoviæu se zna gotovo sve, pa je vrijeme da osvijetlimo ideologiju i nakane njegovog takmaca Milatoviæa, taènije politike i interese koji stoje iza njega. 
 
2
Predsjednik Crne Gore donio Ukaz 16.
Raspustio Skupštinu - raspisao izbore!
- Predsjednik je donio Ukaz na osnovu èlana 92 taèka 3 Ustava Crne Gore. Ranije je isticao da ga dio pravnog tima savjetuje da ima zakonske uslove da raspusti parlament i raspiše izbore, ako do danas ne bude izabrana nova vlada - istièu iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore Mila Ðukanoviæa.
Prijevremene paarlamentarne izbore ao je zakazao je za 11.jun.
Iz Službenog lista javljaju da im sajt ne radi, ali da æe svi pretplatnici Službenog lista dobiti štampani primjerak.
 
 
2
U prvoj utakmici kvalifikacija za EURO 2024 - grupa "G" Bugarska - Crna Gora 0:1 (0:0)
Za start "tricom" - pogodio Krstoviæ!
Meè u Razgradu, na stadionu "Ludogoreca", u 1. kolu kvluaikvalifikacija za EURO 2024 - grupi "G" posebno æe pamtiti Nikola Krstoviæ, koji je prvjencem u dresu fudbal"A" reprezentacije Crne Gore - obezbijedio "hrabrim sokolima" da startuju "tricom"!   
Po jubilarnom nastupu, upamtiæe ga i i Vladimir Jovoviæ, koji je 50. put u karijeri obukao dres sa nacionalnim grbom. 
 
1
Glavni grad kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionirao kupovinu preko 1.800 dvotočkaša, sa više od 200.000 eura
Deveti put dijele - 39.000 eura!
Glavni grad je kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionirao kupovinu preko 1.800 dvotočkaša, sa više od 200.000 eura, a Usljed velikog interesovanja građana, Glavni grad je raspisao Javni poziv za deveti ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta.
Za ovaj poziv iz Budžeta Glavnog grada je opredijeljeno 39.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina bicikla u visini od 50% cijene, a najviše u iznosu do 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50% cijene, a najviše do 200 eura.  
 
1
Izborna komisija Glavnog grada
Rezultati izbora - potvrđeni jednoglasno!
            - Izborna komisija Glavnog grada kasno sinoć jednoglasno je proglasila konačne rezultate izbora u Podgorici. Ovu odluku donijeli su pošto je Ustavni sud odbio sve žalbe izjavljene nakon izbora 23. oktobra prošle godine - zvanično je potvrđena informacija Portalu RTCG.
Sada može početi formiranje nove vlasti u Glavnom gradu.  
 
1
Kancelarija za mlade Glavnog grada u saradnji sa Omladinskim centrom Podgorica
Veče društvenih igara!
   - „Veče društvenih igara“, tokom koje će učesnici moći da se oprobaju u mnogim zanimljivim igrama kao što su: Dixit, Cortex, Bang, The mind, Codenames, Ne brigaj čoče, šah, uno... sjutra od 18 organizuje Kancelarija za mlade Glavnog grada u saradnji sa Omladinskim centrom Podgorica.
Pored brojnih zanimljivih igara u kojim se možete oprobati, ovo je lijepa prilika za nova poznanstva, druženje, kao i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme. 
 
1
Glavni grad populariše tekbol i promoviše zdrave stilove života
Donirali stolove - za šest stadiona!
Stolove za šest stadiona u Podgorici, koje æe koristiti èlanovi sedam klubova iz Druge lige i Srednje regije FSCG - donirao je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada. Na taj naèin nastavljena je popularizacija tekbola kao urbanog sporta, usko povezanog sa fudbalom i promocijom zdravih stilova života. i na taj naèin nastavlio je popularizacija tekbola kao urbanog sporta,  
 
1
Kandidatkinja za predsjednicu Draginja Vuksanović Stanković kojoj su upućene prijetnje putem Tviter naloga poručila
Prijetnje me - neće zaustaviti!
- Prijetnje me neće zaustaviti ' poručila je poslanički kandidat SDP za predsjedničke izbore 19. marta Draginja Vuksanović Stanković povodom prijetečih poruka koje je dobila sa Tweetera. 
 
0
Senad Hadžifejzoviæ, novinar FACE TV u emisiji "Knjiški ljudi" Gradske TV
Rat nije presta(ja)o - tri decenije!
- Suštin ski, ovo je rat, koji sam njavio 2. aprila 1992. i koji nisam odjavIo ni nakon Dejtona 95. Nažalost, sada svi znamo da nije prestajao tri decenije i ne znam kada æe prestati. Pravi je to rat, samo nije sreæa ugroženih. To je neko prokletstvo svih naših naroda - ukazao je Senad Hadžifejzoviæ, novinar FACE TV u emisiji "Knjiški ljudi" Gradske TV.  
 
0
Na startu Svjetskog kupa vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvarila pobjedu nad Gruzijom
Savladali Gruziju - danas na Španiju!
Na startu Svjetskog kupa, u prvom kolu grupe "B" vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvarila je pobjedu nad Gruzijom 13:12.Izabranici selektora Vladimira Gojkovića do pobjede došli su golom Đura Radovića osam sekundi prije kraja. On je sa četiri pogotka bio i najefikasniji u crnogorskoj selekciji, Konstantin Averka, Vasilije Radović i Dušan Matković postigli su po dva, a po jedan Danilo Radović, Miroslav Perković i Savo Ćetković.
Poslije startne pobjede izabranika selektora Vladimira Gojkovića, očekuje današnji meč dana sa Španijom. 
 
0
Reditelj Danilo Marunović u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV
Građani odlučuju - EU ili periferija!
Od presudne je važnosti da se očuva institucija Predsjednika. Ukoliko i ona ode pod kontrolu drugih država i centara moći, pitanje je kako će Crna Gora moći da se u punom kopacitetu vrati na one tekovine koje podrazumijevaju evroatlantske integracije. Pitanje je da li ćemo ući brzim vozom u Evropsku uniju, ili ćemo vječito ostati na njenoj periferiji - ocijenio je reditelj Danilo Marunović u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV. 
 
0
Turnir Divizije 1 grupe "B", novoformiranog takmièenja Svjetski kup od danas do 14. u zatvorenom bazenu SC "Moraèa"
Na startu - "ajkule" protiv Gruzije!
    Utakmicom Srbija - Australija u zatvorenom bazenu SC "Moraèa" od 15,30 poèeæe turnir Divizije 1 grupe "B", novoformiranog takmièenja Svjetskog kupa.
Prvog dana vaterpolo spektakla od 17,30 sastaæe se Grèka - Španija, a program æe od 19,30 zakljuèiti "ajkule" - vaterpolo reprezentacija Crne Gore startuje protiv Gruzije.
Do 14. u zatvorenom bazenu SC "Moraèa" biæe odigrano 15 utakmica. Ulaznice, po cijeni od 2 eura (dnevna karta), u prodaji su od 6., a od danas do 14. marta na prodajnom štandu VPSCG na zatvorenom bazenu SC "Moraèa", dva sata prije poèetka prve utakmie.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|