2
U prvoj utakmici kvalifikacija za EURO 2024 - grupa "G" Bugarska - Crna Gora 0:1 (0:0)
Za start "tricom" - pogodio Krstović!

Meč u Razgradu, na stadionu "Ludogoreca", u 1. kolu kvluaikvalifikacija za EURO 2024 - grupi "G" posebno će pamtiti Nikola Krstović, koji je prvjencem u dresu fudbal"A" reprezentacije Crne Gore - obezbijedio "hrabrim sokolima" da startuju "tricom"!   
Po jubilarnom nastupu, upamtiće ga i i Vladimir Jovović, koji je 50. put u karijeri obukao dres sa nacionalnim grbom.

Naša selekcija prvo poluvrijeme odigrala je u nešto sporijem ritumu, dozvolila rivalu da preko Deleva ozbiljno zaprijeti nakon dvadesetk minuta igre… Ipak, u posljednjih desetak minuta prvog dijela „sokoli“ su imali više od igre i nekoliko veoma izglednih prilika pred golom protivnika.
Prvi je zaprijetio Hakšabanović, udarcem sa dvadeset metara ali je Hristov uspio da skrene loptu u korner i spasi kapitulaciju svog tima. Nakon kornera zaprijetio je i Savić – udarac glavom fenomenalnog defanzivca našeg tima krajnjim naporom zaustavio je Naumov. U sudijskoj nadoknadi Savićević je sjajno proigrao Marušića čiji je udarac Naumov odličnom intervencijom skrenuo u korner.
Nastavak susreta, ulazak Joetića i Jovovića, donijeli su našem timu novu energiju koja je rezultirala konkretnijim napadima na gol rivala. Prvu priliku u nastavku naš tim je pretvorio u pogodak – Jovović je presjekao napad protivnika, proslijedio loptu do Jovetića koji je krenuo naprijed i vratio pas saigraču u prazan prostor… Vezista našeg tima ušao je u kazneni prostor rivala, došao u priliku da uputi udarac ka golu ali je odabrao asistenciju za Krstovića…
Napadaču našeg tima, nakon sjajne asistencije, nije bilo teško da sa pet metara postigne prvijenac u dresu najdražih boja.
Nakon vodećeg pogotka zaprijetili smo dva puta preko Osmajića, da bi u posljednjih deset minuta susreta fokus igre našeg tima bio na odbrani sopstvenog gola. Bugari su bili na korak od izjednačenja ali kada su svi na stadionu vidjeli loptu u mreži pojavio se fantastični Stefan Savić u sa gol linije poslao loptu daleko u polje i sačuvao sva tri boda „sokolima“.
Meč u Razgradu, na stadionu Ludogoreca, posebno će pamtiti Nikola Krstović koji je postigao prvi gol u dresu seniorske reprezentacije, kao i Vladimir Jovović koji je 50 put u karijeri obukao dres sa nacionalnim grbom.

Bugarska - Crna Gora 0:1


,,Huvefarma arena“, Razgrad. Gledalaca: oko 9.000.
Sudija: Alijar Agajev (Azerbejdžan)
Strijelac
0:1 - Nikola Krstović 70´
Žuti karton
Savić - Crna Gora
Bugarska: Danijel Naumov, Joan Stojanov, Petko Hristov, Valentin Antov, Hristijan Petrov, Ivan Jordanov (od 85. Georgi Rusev), Ilija Gruev, Filip Krastev (od 77. Radoslav Kirilov), Ilijan Ilijev, Kiril Despodov, Spas Delev (od 85. Marin Petkov).
Selektor: Mladen Krstajić.
Crna Gora: Milan Mijatović, Marko Vešović, Stefan Savić, Igor Vujačić, Risto Radunović, Aleksandar Šćekić, Vukan Savićević, Marko Bakić, Adam Marušić (od 83. Stefan Mugoša), Sead Hakšabanović (od 46. Vladimir Jovović (od 79. Stefan Lončar)), Nikola Krstović (od 71. Milutin Osmajić).
Trener: Srđan Kljajević.


Kvalifikacije za EURO 2024 - grupa G
1. Srbija 1 +2 3
2. Crna Gora 1 +1 3
3. Mađarska 0 0 0
4. Bugarska 1 -1 0
5. Litvanija 1 -2 0
Povezane vijesti




Posjeta : 162