1
Glavni grad populariše tekbol i promoviše zdrave stilove života
Donirali stolove - za šest stadiona!

Stolove za šest stadiona u Podgorici, koje će koristiti članovi sedam klubova iz Druge lige i Srednje regije FSCG - donirao je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada. Na taj način nastavljena je popularizacija tekbola kao urbanog sporta, usko povezanog sa fudbalom i promocijom zdravih stilova života. i na taj način nastavlio je popularizacija tekbola kao urbanog sporta,

Glavni grad u prethodnom periodu na više lokacija u gradu postavio stolove za tekbol, nakon čega je raspisan i javni poziv za nabavku novih stolova vrijednosti 10.000 eura. Nakon uspješno sprovedene procedure, 6 novih stolova je donirano klubovima koji imaju svoj stadion, odnosno mogućnost da iste u svojim prostorijama skladište i čuvaju, dok će dva stola biti postavljena na lokacijama koje, shodno zahtjevima sugrađana, odredi Agencija za stanovanje Glavnog grada.
Fudbalski drugoligaši Podgorica, Mladost Donja Gorica i Kom, kao i trećeligaši Titograd, Zabjelo, Crvena Stijena i Drezga na svojim stadionima od danas imaju tekbol stolove, brendirane obilježjima klubova.
Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić, kazao je da je ideja nastala nakon interesovanja fudbalskih klubova za tekbol, te posvećenog rada lokalne uprave na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom.
- Ideja je bila zajednička sa klubovima, jer su sami izrazili želju da imaju tekbol stolove, s obzirom na to da smo na velikom broju lokacija u gradu postavili stolove i da je interesantan sport. Mnogi njihovi igrači igraju i samim tim smo došli na ideju da im doniramo stolove. Donirano je šest stolova za potrebe klubova iz nižih liga, koji imaju svoje stadione i terene i mogućnost da stolove sačuvaju i skladište. Uz to, izvršena je nabavka još dva stola za tekbol koja će biti postavljena na određenim lokacijama u dogovoru sa našom Agencijom za stanovanje. Ovo je lijepa priča, čini mi se, promocija i tekbola, interesantnog sporta koji može fudbalerima da posluži i za neku vrstu treninga, poboljšanje tehnike ili za zagrijavanja pred početak treninga ili utakmica“ kazao je Antić i podsjetio da je u proteklom periodu urađeno mnogo na planu unapređenja infrastrukture i uslova za sport. “Urađeno je zaista mnogo, a posebno za rekreativce- stoni tenis, šah, teretane na otvorenom, da ne govorimo o fudbalu, košarci, brojnim terenima koji su rekonstruisani ili izgrađeni potpuno novi. Ovo je jedna lijepa priča na popularizaciji sporta i svakako da radimo sve što je u našoj mogućnosti i pokušavamo da motivišemo sve generacije da se bave sportom”- kazao je Antić.
Ova donacija je samo nastavak društveno odgovornih akcija Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Napominjemo da je u prethodnom periodu svim fudbalskim, karate, rukometnim, kik boks i odbojkaškim klubovima sa područja Glavnog grada donirana oprema, podržan je posebno rad džudo klubova, a donirane su sprave za treniranje Institutu za bolesti djece KCCG, Zavodu Komanski most, Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje 1.jun.
Predsjednik FK Drezga, Vladimir Stojanović kazao je da je veoma zadovoljan zbog popularizacije tekbola u Podgorici. „Prelijepa ideja i odlična stvar, pogotovo za naš klub, jer naši igrači inače prije treninga ili nakon treninga ostaju da igraju kockice, koje smo svi igrali kada smo bili djeca, tako da će ovaj sto biti fenomenalna stvar za naš klub. Već vidim da će se reflektori raditi na poligonu na stadionu Drezge i da će red za tekbol biti dugačak. Zaista, prelijepa stvar i vjerujem da će tehnika naših fudbalera biti na zavidnom nivou poslije par mjeseci igre“.
Tekbol sam probao prvi put sada. Ranije sam igrao kockice, ali ovo je nešto sasvim novo i veoma zanimljivo. Zahtjevan je sport, potrebno je u početku pohvatati pravila, ali ukoliko ste dobri sa loptom možete dobro da se snađete. Vjerujem da tekbol može dobro poslužiti kao vid zagrijavanja uoči fudbalskog treninga, poboljšanje tehnike, tako da se nadam da će nam pomoći. Želim ovom prilikom da se zahvalim Glavnom gradu što nam je poklonio ove stolove i obezbijedio lokacije po gradu na kojima može da se igra tekbol“ zadovoljan je mladi fudbaler Podgorice, Filip Pavićević.
Sve više stolova širom Podgorice, ali i Crne Gore, ulivaju nadu da će biti sve više zainteresovanih za tekbol, koji je odličan sport za rekreaciju i druženje ali i takmičenje na ozbiljnom nivou. Upravo će Podgorica i Tekbol savez Crne Gore, od 28. do 31. marta , biti domaćini turnira European Teqball Toura-a, prestižnog takmičenja na kom će nastupiti preko 150 takmičara iz cijelog svijeta.




Posjeta : 158