Brze Cinjenice - Grad

0
Institutu za javno zdravlje prijavljena tri smrtna ishoda od novog ccorona virusa
Otkriveno 69 pozitivnih!
             Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 432 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 69 novopozitivnih slučajeva infekcije.
Institutu su prijavljena tri smrtna ishod kod pacijenata iz Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja. Preminuli pacijenti su bili 1957, 1961 i 1931 godište. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 51 a od početka godine: 60.
Prijavljen je oporavak 161 pacijenta.  
 
2
Završena prva faza rekonstrukcije Bulevara Sv. Petra Cetinjskog
Između dva mosta - saobraćajnica "novog llica"!
                   - Uspješno smo priveli kraju prvu fazu rekonstrukcije te saobraćajnice, dužine preko 600 metara, na potezu između dva mosta, mosta na Ribnici i mosta Blaža Jovanovića. Investicija vrijedna preko 160.000 eura. Samo prva faza je završena, pošto nam je namjera da u potpunosti rekonstruišemo ovaj Bulevar - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i najavio:
- Nastavljamo dalje prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, sve do Bulevara Džordža Vašingtona. Mislim da će naši sugrađani koji u ogromnom broju koriste ovu saobraćajnicu biti veoma zadovoljni.  
 
2
Nadležne službe Glavnog grada
Određene lokacije za - proddaju drva!
    Drva za ogrijev biće prodavana na postojećoj lokaciji kod "Našeg diskonta", lokaciji pored sportskog poligona u Gornjoj Gorici, na platou u Ulici Franca Rozmana u Maslinama, na prostoru između Eko petrol pumpe i pasarele na Zlatici (ulaz u grad iz pravca Kolašina) - nadležne službe Glavnog grada odredile su lokacije za ove potrebe.  
 
2
Od danas u javnom gradskom prevozu u upotrebi je elektronska karta
Vozna karta omogućava - povezivanje usluga!
       Elektronska karta u javnom gradskom prevozu od danas je puštena u upotrebu i dostupna je građanima Podgorice.
Karte se mogu kupiti u zgradi Skupštine Glavnog grada na Trgu nezavisnosti, na šalteru “Elektronski šalter” u periodu od 8 do 15.  
 
2
Košarkaški savez Crne Gore saopštio rezultate testiranja na KOVID 19
Troje pozitivnih - predsjednik ozdravio!
       - Tri učesnika kampa u Tivtu bila su pozitivna na novi koronavirus. Inficirani košarkaši nijesu bili u kontaktu sa predsjednikom Košarkaškog saveza Crne Gore kako je to implicirano u tekstovima pojedinih medija, stoga to nije mogao biti izvor infekcije.
   Košarkaši su dobrog zdravstvenog stanja, kao i predsjednik KSCG koji je u međuvremenu bio negativan na kontrolnom testu na koronavirus čime je potvrđeno da je ozdravio.
Ostali testirani mladi i seniorski reprezentativci koji su trenirali u Tivtu, kao i seniorske reprezentativke sa kampa u Bijelom Polju, te članovi stručnih štabova negativni su na Kovid-19 - saopštio je Košarkaški savez Crne Gore rezultate testiranja na KOVID 19 košarkaša, košarkašica, članova stručnih štabova sa kampova u Tivtu i Bijelom Polju.  
 
1
Otvorena prva faza "Podgoričkog parka"
U "srcu grada" - autentična zelena oaza!
    - Podgorica je dobila najljepši park zbog toga što su u njemu mjesto našle autohtone sorte koje rastu na ovom području poput murve, iglica, džanje, šipka...Dakle, sve ono što nas asocira na Glavni grad i za što smo emotivni vezani. Svi oni kooji su znali kako je izgledao ovaj prostor neće ga moći prepoznati, zahvaljujući radnicima "Zelenila" koji su mjesec dana vrijedno radili u otežanim uslovima i podarili Podgorici ubjedljivo najljepši park - ukazao je gradonačelnik Glavno grada dr Ivan Vuković, otvarajući sinoć prvu fazu "Podgoričkog parka". 
 
1
Granična policija u Podgorici
Pronašli 54 kilograma marihuane!
          Granična policija u Podgorici je u ranim jutarnjim satima pronašla 54 kilograma marihuane u paketima koje je neko ostavio u selu Taboin. Potraga za osobama koje su odbacile drogu je u toku. 
 
1
Gradonačelnik Podgorice i član Nacionalnog koordinacionog tijela dr Ivan Vuković apelovao na sugrađane
Poštovanjem mjera - zaustaviti pandemiju!
    - Na današnji dan imamo 553 aktivna slučaja zaraze koronavirusom u Podgorici. To je brojka koja je zastrašujuća, nad kojom svi moramo da se zamislimo i to je brojka koja mora predstavljati alarm. Ukoliko se ovakav trend nastavi, nije daleko dan kada ćemo morati da zatvorimo Podgoricu i da se vratimo na onaj režim od prije par mjeseci, a mislim da niko od nas to ne želi - upozorio je gradonačelnik Podgorice i član Nacionalnog koordinacionog tijela dr Ivan Vuković poslije Sjednica Operativnog tima za zaštitu i spašavanje Glavnog grada i video prukom apelovao na sugrađane da poštovanjem mjera suzbiju širenje koronavirusa i spriječile uvođenje restriktivnih mjera kao što su zatvaranje Podgorice, ograničenje kretanja i zaustavljanje privrednih aktivnosti.  
 
1
Imajući u vidu okolnosti izazvane koronavirusom (COVID 19) gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković podržava privrednike
Lokalne takse - smanjene i 90 odsto!
             - Uprava lokalnih javnih prihoda omogućiće umanjenje od 100 odsto iznosa lokalne komunalne takse za postavljanje ljetnje bašte, zatvorene bašte, ostalih privremenih objekata koji se mogu izmještati s jednog mjesta na drugo i za promotivne svrhe, za period od 1. marta do 31. maja 2020. Umanjenje od 50 odsto iznosa lokalne komunalne takse odnosi se na postavljanje ljetnje bašte, zatvorene bašte, ostalih privremenih objekata koji se mogu izmještati s jednog mjesta na drugo i za promotivne svrhe, za period od 1. juna do 30. septembra 2020. - dvije su iz novog seta mjera za podršku Glavnog grada privrednim aktivnostima, a na osnovu odluke gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića.  
 
0
Podgorica uplaćuje 10,000 eura Novom Pazaru
I u pandemiji - čvrsto uz prijatelje!
    - Suočeni s ovakvom situacijom, želimo da pošaljemo poruku da Podgorica stoji čvrsto uz prijateljski Novi Pazar u zajedničkoj borbi sa pandemijom koronavirusa - naglašavaju u Glavnom gradu, koji će, u skladu s odlukom gradonačelnika dr Ivana Vukovića, uplatiti Novom Pazaru 10,000 eura kao izraz solidarnosti i vid podrške njegovim stanovnicima u borbi s koronavirusom.  
 
0
Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade
Trinaestojulska - Institutu, Lazoviću i Andrijaševiću!
          Institut za javno zdravlje Crne Gore, profesor dr Ranko Lazović i profesor dr Živko Andrijašević dobiće Trinaestojulske nagrade za 2020.
To je odlučio Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade u sastavu: predsjednik Rajko Todorović Todor i članovi: dr Ranko Milović, dr Mimo Drašković, mr Jadranka Selhanović, prof. dr Goran Barović, dr Marko Camaj i književnik Bećir Vuković. 
 
0
Podgorička policija rasvijetlila razbojništvo i dvije teške krađe
Uhapšene dvije osobe!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo koje se dogodilo 26. juna u jednom podgoričkom naselju.
Sumnja se da je K.R. (27) uz prijetnju nožem i špricem otuđila novac i garderobu od jedne osobe iz Podgorice.
Osumnjičena je lišena slobode i uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo razbojništvo privedena nadležnom državnom tužiocu u Podgorici. 
 
2
Policajac koji je učestvovao na litiji sporazumno potpisao prestanak radnog odnosa
Umjesto u policiji - na litiji!
- Svi oni koji misle da im nije mjesto u ovoj službi već negdje drugo ili da ne pripadaju sistemu, slobodni su da biraju i Uprava policije im to pravo neće osporavati. Svi oni koji misle da im nije mjesto u ovoj službi već negdje drugo ili da ne pripadaju sistemu, slobodni su da biraju - saopštila je Uprava policije Crne Gore, sa kojom je Vuk Vuković, učesnik litije, potpisao sporazumni prestanak radnog odnosa.  
 
1
Na osnovu Memoranduma o saradnji između Sekretarijata za kulturu i sport i Odbojkaškog saveza Crne Gore
U centru "Morača" - odbojka na otvorenom!
          Glavni grad Podgorica uskoro će biti bogatiji za odbojkaški teren na otvorenom. U sklopu kompleksa Sportskog centra ‘’Morača’’, ekipe Agencije za stanovanje doo i Putevi doo počele su sa renoviranjem igrališta koje će brzo biti dostupno svim ljubiteljima odbojke. 
 
1
Crnogorska kulturna mreža kritikuje administraciju Glavnog grada
Istaknute zastave - nijesu po zakonu!
      - Ovakav odnos administracije na čijem je čelu Ivan Vuković se jedino može okarakterisati kao neodgovoran odnos prema državnim simbolima, a samim tim i prema državi Crnoj Gori - ocjenjuje Crnogorska kulturna mreža crnogorske zastave koje je lokalna samouprava Podgorice istakla na ulicama grada u čast 21. maja izgledom nijesu po Zakonu o Državnim simbolima i Danu državnosti. 
 
0
Narednih dana počeće zgradnja vrtića u Blok VI
Inovacija za - 215 mališana!
Narednih dana počeće zgradnja vrtića u podgoričkom naselju Blok VI, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, precizirano je Ugovorom o građenju, koji je direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić danas potpisao sa konzorcijumom predvođenim danilovgradskom kompanijom “Eurozoks”.
Riječ je o investiciji u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, vrijednoj dva miliona eura, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama. 
 
3
U sklopu SC “Morača”
Bazen radi - od 1.!
          Otvoreni olimpijski bazen u sklopu SC “Morača” počinje da radi od 1. juna. Zainteresovani će moći da koriste bazen uz poštovanje mjera koje su propisane od Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Ministarstva sporta Crne Gore.
Bazen će raditi od osam do 12 i od 14 do 19. Cijene ulaznica ostale su nepromijenjene.  
 
2
Predsjednik Vlade CRne Gore Du[ko Markovi' na današnjem "Premijerskom satu"
Svi nasrtaji - uzaludni!
          - Svi pokušaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti i građanskog društva Crne Gore – uzaludni. Uzaludniji nego nasrtaji (Namjerno kažem nasrtaji, a ne pokušaji, jer su pokušaji blaga riječ za sve sa čime smo se suočavali) 1997/98, i oni 1999/2000, i oni 2006. i oni 2016. A reći ću Vam i zašto. Zato što je u tim godinama, posebno prošlog vijeka, Crna Gora bila najmanje razvijena zemlja bivše Jugoslavije. Zemlja nedostatne saobraćajne i ukupne infrastrukture, administrativno neizgrađena, sa centrima upravljanja koji su uvijek bili van naše teritorije. Zemlja ekonomski zapostavljena, sa stalnim nastojanjima njene kulturne i državne marginalizacije. Ali sa voljom i odlučnošću da svoju sudbinu uzme u svoje ruke, i ispravi istorijsku nepravdu na način što će povratiti svoju nezavisnost. Još davne 1997. godine, odlučili smo da naš put neće biti put sukoba, konfrontacije i borbe za tuđe ideale. Već put razvoja i prosperiteta za dobro svih naših građana. To opredjeljenje se u deceniji koja je uslijedila dograđivalo do one tačke koja je presudila da sudbonosno DA svojoj državi odjekne toliko snažno i odlučno, da ga je pozdravio cijeli demokratski i civilizovani svijet. I nije to bio prkos nikome, niti pobjeda bilo koga. U današnjim vremenima, u savremenoj Crnoj Gori – ne može i ne smije biti pobjednika i pobijeđenih - ukazao je predsjednik Vlade CRne Gore Du[ko Markovi´ na današnjem "Premijerskom satu" u Skupštini Crne Gore.
 
 
2
Gradonačelnik Glavnog grada obišao oskrnavljeni spomenik organizatorima Trinaestojulskog ustanka
Crna Gora je Ravni laz - nije Ravna Gora!
          - To je ista pamet koja je prije nekoliko dana oskrnavila državnu zastavu u Bijelom Polju, ista ona pamet koja je prije desetak dana pjevala četničke pjesme u Pljevljima, ista ona pamet koja je prije neđelju dana atakovala na pripadnike islamske vjeroispovjesti u toku svetog mjeseca Ramazana. Dakle, to je ona ista pamet koja želi da moderna Crna Gora ne počiva na Ravnom lazu, nego na Ravnoj gori. Neće moći dok jedan od nas koji drži do ovih stvari poštuje tu tradiciju, živ i zdrav i spreman da se bori, Crna Gora će biti trinaestojulska, antifašistička građanska i Crna Gora će se boriti protiv ovakvih i sličnih fenomena - poručio je gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković, koji je danas sa predstavnicima SUBNOR i UBNOR i antifašista Podgorice, povodom skrnavljenja spomenika organizatorima Trinaestojulskog ustanka, obišao Ravni laz u Piperima i zatražio da nadležni organi urade sve što je u njihovoj moći da se otkriju počinioci ovog gnusnog čina.  
 
2
Dan nezavisnosti Crne Gore
Da je vječna Crna Gora!
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|