Brze Cinjenice - Grad

0
Podgorička policija rasvijetlila razbojništvo i dvije teške krađe
Uhapšene dvije osobe!
    Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo koje se dogodilo 26. juna u jednom podgoričkom naselju.
Sumnja se da je K.R. (27) uz prijetnju nožem i špricem otuđila novac i garderobu od jedne osobe iz Podgorice.
Osumnjičena je lišena slobode i uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo razbojništvo privedena nadležnom državnom tužiocu u Podgorici. 
 
2
Policajac koji je učestvovao na litiji sporazumno potpisao prestanak radnog odnosa
Umjesto u policiji - na litiji!
- Svi oni koji misle da im nije mjesto u ovoj službi već negdje drugo ili da ne pripadaju sistemu, slobodni su da biraju i Uprava policije im to pravo neće osporavati. Svi oni koji misle da im nije mjesto u ovoj službi već negdje drugo ili da ne pripadaju sistemu, slobodni su da biraju - saopštila je Uprava policije Crne Gore, sa kojom je Vuk Vuković, učesnik litije, potpisao sporazumni prestanak radnog odnosa.  
 
1
Na osnovu Memoranduma o saradnji između Sekretarijata za kulturu i sport i Odbojkaškog saveza Crne Gore
U centru "Morača" - odbojka na otvorenom!
          Glavni grad Podgorica uskoro će biti bogatiji za odbojkaški teren na otvorenom. U sklopu kompleksa Sportskog centra ‘’Morača’’, ekipe Agencije za stanovanje doo i Putevi doo počele su sa renoviranjem igrališta koje će brzo biti dostupno svim ljubiteljima odbojke. 
 
1
Crnogorska kulturna mreža kritikuje administraciju Glavnog grada
Istaknute zastave - nijesu po zakonu!
      - Ovakav odnos administracije na čijem je čelu Ivan Vuković se jedino može okarakterisati kao neodgovoran odnos prema državnim simbolima, a samim tim i prema državi Crnoj Gori - ocjenjuje Crnogorska kulturna mreža crnogorske zastave koje je lokalna samouprava Podgorice istakla na ulicama grada u čast 21. maja izgledom nijesu po Zakonu o Državnim simbolima i Danu državnosti. 
 
0
Narednih dana počeće zgradnja vrtića u Blok VI
Inovacija za - 215 mališana!
Narednih dana počeće zgradnja vrtića u podgoričkom naselju Blok VI, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, precizirano je Ugovorom o građenju, koji je direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić danas potpisao sa konzorcijumom predvođenim danilovgradskom kompanijom “Eurozoks”.
Riječ je o investiciji u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, vrijednoj dva miliona eura, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama. 
 
3
U sklopu SC “Morača”
Bazen radi - od 1.!
          Otvoreni olimpijski bazen u sklopu SC “Morača” počinje da radi od 1. juna. Zainteresovani će moći da koriste bazen uz poštovanje mjera koje su propisane od Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Ministarstva sporta Crne Gore.
Bazen će raditi od osam do 12 i od 14 do 19. Cijene ulaznica ostale su nepromijenjene.  
 
2
Predsjednik Vlade CRne Gore Du[ko Markovi' na današnjem "Premijerskom satu"
Svi nasrtaji - uzaludni!
          - Svi pokušaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti i građanskog društva Crne Gore – uzaludni. Uzaludniji nego nasrtaji (Namjerno kažem nasrtaji, a ne pokušaji, jer su pokušaji blaga riječ za sve sa čime smo se suočavali) 1997/98, i oni 1999/2000, i oni 2006. i oni 2016. A reći ću Vam i zašto. Zato što je u tim godinama, posebno prošlog vijeka, Crna Gora bila najmanje razvijena zemlja bivše Jugoslavije. Zemlja nedostatne saobraćajne i ukupne infrastrukture, administrativno neizgrađena, sa centrima upravljanja koji su uvijek bili van naše teritorije. Zemlja ekonomski zapostavljena, sa stalnim nastojanjima njene kulturne i državne marginalizacije. Ali sa voljom i odlučnošću da svoju sudbinu uzme u svoje ruke, i ispravi istorijsku nepravdu na način što će povratiti svoju nezavisnost. Još davne 1997. godine, odlučili smo da naš put neće biti put sukoba, konfrontacije i borbe za tuđe ideale. Već put razvoja i prosperiteta za dobro svih naših građana. To opredjeljenje se u deceniji koja je uslijedila dograđivalo do one tačke koja je presudila da sudbonosno DA svojoj državi odjekne toliko snažno i odlučno, da ga je pozdravio cijeli demokratski i civilizovani svijet. I nije to bio prkos nikome, niti pobjeda bilo koga. U današnjim vremenima, u savremenoj Crnoj Gori – ne može i ne smije biti pobjednika i pobijeđenih - ukazao je predsjednik Vlade CRne Gore Du[ko Markovi´ na današnjem "Premijerskom satu" u Skupštini Crne Gore.
 
 
2
Gradonačelnik Glavnog grada obišao oskrnavljeni spomenik organizatorima Trinaestojulskog ustanka
Crna Gora je Ravni laz - nije Ravna Gora!
          - To je ista pamet koja je prije nekoliko dana oskrnavila državnu zastavu u Bijelom Polju, ista ona pamet koja je prije desetak dana pjevala četničke pjesme u Pljevljima, ista ona pamet koja je prije neđelju dana atakovala na pripadnike islamske vjeroispovjesti u toku svetog mjeseca Ramazana. Dakle, to je ona ista pamet koja želi da moderna Crna Gora ne počiva na Ravnom lazu, nego na Ravnoj gori. Neće moći dok jedan od nas koji drži do ovih stvari poštuje tu tradiciju, živ i zdrav i spreman da se bori, Crna Gora će biti trinaestojulska, antifašistička građanska i Crna Gora će se boriti protiv ovakvih i sličnih fenomena - poručio je gradonačelnik Glavnog grada dr Ivan Vuković, koji je danas sa predstavnicima SUBNOR i UBNOR i antifašista Podgorice, povodom skrnavljenja spomenika organizatorima Trinaestojulskog ustanka, obišao Ravni laz u Piperima i zatražio da nadležni organi urade sve što je u njihovoj moći da se otkriju počinioci ovog gnusnog čina.  
 
2
Dan nezavisnosti Crne Gore
Da je vječna Crna Gora!
 
 
1
U Glavnom gradu zabilježeno 160 slučajeva infekcije
Od danas - Podgorica bez korone!
    - Od danas u Glavnom gradu, Podgorici i zvanično nema „aktivnih“ slučajeva infekcije COVID19 - saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.
U Podgorici je do sada bilo zabilježeno 160 slučajeva infekcije.  
 
0
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na zagrebačkom Samitu "EU-Zapadni Balkan"
Ne ostaviti Balkan - trećim stranama!
          - Ovih sedmica često čujemo da svijet poslije korone neće biti isti. Učinimo sve da on bude bolji. Da Evropa očuva vrijednosti zapadne demokratije, liberalno društvo, slobode i ljudska prava, tržišnu ekonomiju uz djelotvorne funkcije države. Naša poruka je: ne smijemo ostaviti Balkan trećim stranama, jer je on živo evropsko tkivo. To istovremeno podrazumijeva da mi, zemlje regiona, moramo jačati otpornost i prema ponudama koje potkopavaju evropske vrijednosti i jedinstvo.
Želimo da očuvamo ovakav vid dijaloga, i da Zapadni Balkan bude dio evropskog plana oporavka - zaključio je izlaganje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na zagrebačkom Samitu "EU-Zapadni Balkan". 
 
2
U ugostiteljskom objektu "Venom" nijesu postupili po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti
Uhapšen gazda - i petoro gostiju!
       Podgorička policija uhapsila je šestosoba koje su zatečene u ugostiteljskom objektu "Venom".
Uprkos zabrani, u ovom objektu su se danas vršile ugostiteljske usluge i protiv ovih osoba će biti podnijete krivične prijave.
Uhapšen je I.R. (44), vlasnik objekta, zatim M.G. (34), Ž.V. (52), B.R. (34), N.L. (34) i R.S. (43).
Oni su, kako se navodi, osumnjičeni da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. 
 
2
Podrška Vojsci Crne Gore od kolega iz Velike Britanije
Donirali im - odjela za dekoontaminaciju!
VojskaCrneGore dobila je od kolega iz Velike Britanije zaštitna odijela koja će timu za dekontaminaciju, koji je stalno na terenu, biti od izuzetne koristi.
Donacija, kojom je nastavljena saradnja saveznica NATO u borbi protiv COVID-19, ostvarena je preko British Embassy Podgorica i ambasadorke Alison Kemp.
    
 
1
Prekršili zabranu prisustva i zadržavanja na svim javnim površinama
Uhapšene tri osobe!
Policija je danas u Podgorici uhapsila tri osobe zbog kršenja mjere zabrane prisustva i zadržavanja na svim javnim površinama više od jednog lica.
Od početka primjene ove mjere podgorička #policija je procesuirala ukupno 33 osobe, 
 
1
Stanovnicima izolovanih zgrada u naselju Vrela ribnička
Dostavljene preporuke - na romskom!
                   - Danas smo uz podršku UNICEFmne
sa PolicijaCG porodicama iz naselja na Vrelima ribničkim, dostavili informativne materijale na romskom jeziku koji sadrže preporuke o prevenciji, značaju i poštovanju uvedenih mjera, a sve sa ciljem suzbijanja epidemije i očuvanja zdravlja. Ovo je samo nastavak brojnih aktivnosti čiji je cilj bolje informisanje romske populacije o značaju očuvanja zdravlja. Zahvalnost dugujemo i nevladinim organizacijama, kao i romskim medijima koji su nam pružili nesebičnu podršku - saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore. 
 
1
Podgorička policija krivično procesuirala bezbjednosno interesantnih osoba
Kršili mjere zabrane!
                Podgorička policija krivično je procesuirala bezbjednosno interesantnih osoba.
Oni su uhapšeni u toku jučerašnjeg dana zbog kršenja mjere zabrane prisustva i zadržavanja na javnim površinama više od jednog lica i mjere zabrane napuštanja objekta stanovanja od 19 do 5. 
 
0
Podgorička policija podnijela krivične prijave protiv tri osobe iz naselja Vrela Ribnička
Pokušali da - napuste karantin!
          Podgorička policija je protiv tri osobe podnijela krivične prijave zbog pokušaja napuštanja privremenog karantina koji je uspostavljen u Vrelima Ribnički, a gdje policija obezbjeđuje 23 zgrade u ovom naselju u cilju sprječavanja širenja korona virusa.
Krivične prijave podnijete su protiv S.Đ, E.S. i S.B. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.  
 
0
Vlada Crne Gore najoštrije osuđuje objavljivanje imena oboljelih od COVID19
Prozivanje narušava - osnovna ljudska prava!
          - Najoštrije osuđujemo objavljivanje imena lica oboljelih od COVID19. Time se narušavaju osnovna ljudska prava - ocijenila je Vlada Crne Gore i pozvala nadležne državne institucije da hitno ispitaju gdje je izvor ovog spiska i identifikuju one koji distribuiraju ove informacije. 
 
0
Dom zdravlja Podgorica
U svim objektima - od 7 do 21!
Raspored rada zdravstvenih objekata Doma zdravlja Podgorica: 
 
3
Ministar unutrašnjih poslova obišao policajce koji kontrolišu poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela
Neće biti - pošteđenih, ni privilegovanih!
- Neće biti tolerancije, neće biti pošteđenih, neće biti privilegovanih. Svi koji ne budu poštovali mjere biće procesuirani bez izuzetka - poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, koji je prošle noći obišao policajce koji kontrolišu poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.
On je ukazao da su mjere donijete sinoć neophodne za zaštitu građana u predstojećem kritičnom periodu, da vjeruje da će građani poštovati mjere, i da su nadležne institucije odlučne da sve mjere sprovedu bez izuzetka.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|