Brze Cinjenice - Grad

0
Promocija EHF Euro 2022 u subotu, u polluvremenu utakmice "Budućnost Bemax" -"Mec"
Promovišu EHF Euro 2022 - nagrađuju navijače!
             - Dođite na utakmicu sa mnom - apel je Euro ambasadorke Marije Jovanović, bivša crnogorska reprezentativka i osvajačica titule prvaka Evrope i srebrne olimpijske medalje, koja će u subotu biti specijalni gost promocija EHF Euro 2022 koje će u novembru biti održano u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori biće održana u poluvremen utakmice 4. kola EHF Lige šampiona između "Budućnosti Bemax" i "Meca".
Navijače u „Bemax areni“ očekuju vrijedne nagrade - tri vaučera za dnevne ulaznice za utakmice grupe D EHF Euro u Podgorici, šest EHF Euro zvanične majica prvenstva i EHF Euro zvanična lopta prvenstva. 
 
0
Crnogorsko udruženje za srčanu slabost, pod pokroviteljstvom Glavnog grada, obilježava Svjetski dan srca
Mjerenja, pregledi, takmičenja - u Bemax parku!
Besplatno mjerenje krvnog pritiska, djeljenje vaučera za mjerenje kompletnog nalaza masnoće u krvi, djeljene programa ishrane od farmaceutckih kuća, mjerenje težine i visine, računanje Body mass indexa, razni suplementi, fitnes i plesni časovi, kao i sportska takmičenja, dio su programa ove manifestacije. Pored toga, članovi Bemax arena gym, Soko gym i plesna škola Sonrisa , kao i mališani JU vrtić “Pčelica” biće dio programa kojim - od 10 u Bemax parku - Crnogorsko udruženje za srčanu slabost, pod pokroviteljstvom Glavnog grada, obilježava Svjetski dan srca pod sloganom “Svim srcem za sva srca”. 
 
0
Povodom međunarodnog Dana starijih osoba, 1. oktobra
Pokloni za korisniike - njege i pomoći!
Povodom međunarodnog Dana starijih osoba, 1. oktobra, Glavni grad je korisnicima usluge "Pomoć i njega u kući" uručio prigodne poklone, a gradonačelnik dr Ivan Vuković posjetio je sugrađane Vojislava Stankovića i Sanku Bulić koji su se prisjetili stare Podgorice, te kazali da su izuzetno zadovoljni odnosom Glavnog grada prema starijim osobama, kao i dosadašnjim razvojem naše Podgorice. 
 
2
Drugi Podgorički salon vina sjutra u hotelu "Podgorica"
Takmiče se - 23 vinarije!
          - Posjetioci Drugog Podgoričkog Salona Vina - sjutra od 16 do ponoći u hotelu "Podgorica" - imaće priliku da se upoznaju sa 23 vinarije iz regiona Podgorice. U okviru Salona, sada već tradicionalno, biće održano i takmičenje za najbolje vino Salona, koje će ovog puta biti koncipirano drugačije od prethodnog – umjesto posjetilaca, vina će ocjenjivati međunarodni vinski eksperti.
Podgorički Salon Vina jedinstven je događaj posvećen promociji vinske kulture u glavnom gradu i održava se na istoj lokaciji već drugi put zaredom. Ovaj vinski događaj karakteriše jedinstven spoj kulture i ljubavi prema vinu. Drugi Podgorički Salon vina bogat je sadržajem i aktivnostima. 
 
2
Ppremijer u tehničkom mandatu pozdravio akciju SDT
Pretresi zbog - špijunaže!
- Dužan sam da pozdravim akciju SDT, riječ je o međunarodnoj akciji koja se realizuje sa našim partnerima s ciljem očuvanja nacionalnih interesa - istakao je na jutrošnjoj sjednici Vlade Crne Gore premijer u tehničkom mandatu dr Dritan Abazović.
Portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu, državni tužilac Vukas Radonjić saopštio je da za sada niko nije uhapšen, a da se pretresi vrše zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža. 
 
2
Glavni grad poklanja sugrađanima
Almirin sevdah - na Imanju Knjaz!
          - Pozivamo sve građane koji su ljubitelji muzike sarajevske dive sevdaha, da dođu da zajedno uživamo u notama sevdalinki. Ulaz besplatan - koncert Amire Medunjanin sjutra od 19 na Imanju Knjaz sugrađanima poklanja Glavni grad. 
 
2
Glavni grad pouzdan partner nevladinom sektoru
Za projekte NVO - 60.000 eura!
- Ponosan sam jer je ovo program koji realizujemo u kontinuitetu, dakle od 2018. godine. Uključujući ovih 60.000 eura, do sada smo za ove namjene obezbijedili 250.000 eura, što dovoljno govori o tome koliko se sa poštovanjem odnosimo prema onome što je uloga nevladinog sektora u našem društvu. Kao i koliko smo spremni da realizujemo projekte koje nevladine organizacije realizuju - ukaza je dr Ivan Vuković, gradnačelnik je grada koji je ove godine podržao NVO „Crnogorski savez za tehničku kulturu Politehnika“, „Ekvivalent“, „Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju-Podgorice“, „Udruženje mladih sa hendikepom“, „Prvo udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju“, „Centar za prava djeteta Crne Gore“ i „Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju Univerziteta Donja Gorica“. 
 
2
Humanitarno predavanje “Gordost kao poremećaj ličnosti”
Dotacije za djecu - oboljelu od kancera!
       Humanitarno predavanje “Gordost kao poremećaj ličnosti” Dragoje Šarić održaće večeras od 19 u Multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
Sredstva prikupljena u okviru humanitarnog predavanja biće uplaćena organizaciji za finansiranje djece oboljele od kancera.  
 
2
Biciklo.me sa Ambasadom Kraljevine Holandije i Crnogorskom kinotekom organizuje "Orandžijadu"
Poslije vožnje - koktel i film!
             Vožnja "Critical Mass" počinje od 18 sa Trga nezavisnosti" - poziva Biciklo.me na "Orandžijadu", koju večeras organizuje sa Ambasadom Kraljevine Holandije i Crnogorskom kinotekom.
Po završetku 63. vožnje, a prije projekcije filma od 19,30 'Dirigentkinja' na otvorenom (u slučaju kiše u zgradi Crnogorske kinoteke) biće upriličen mini-koktel za učesnike vožnje i posjetioce Crnogorske kinoteke. 
 
2
"Vodovod i kanalizacija" d.o.o. upozoravaju
Voda sa Mareze - zamućena!
    - Jučerašnje obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. U skladu sa tim, današnji rezultati fizičko-hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju blago povećanu mutnoću.
Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, svim korisnicima koji se snabdijevaju sa vodoizvorišta Mareza, preporučujemo da za piće koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta...) - napominju iz "Vodovod i kanalizacija" d.o.o i podsjećaju da se sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.  
 
2
U 6. kolu grupe B3 UEFA Lige nacija Crna Gora - Finska 0:2 {0:0)
"Sokoli" "pokisli" - Finci slavili!
Porazom, drugim od Finaca, "hrabri sokoli" završili su sinoć na 3. mjestu takmičenje u "B3" grupi UEFA Lige nacija - Crna Gora - Finska 0:2 {0:0). Go su utakmicu riješili početkom drugog poluvremena, Antmana u 47. i Kalmana u 53. minutu.
Osim "provale oblaka, proltiv "sokola" bili su izostanci, povrede, kartoni koje im je olako dijelio frqncuski sudija Leteksjel. Ipak i sa igračem manje, Tomašević je u 17. minutu isključen zbog drugog žutog kartona - "požutjeli" su još i Vešović, Vujačić, Jovetić, Đurđević - izabranici takođe isključenog selektora Miodraga Radulovića pokazali su hrabrost, borbenost i upornost i časno završili takmičenje u kojem su do poraza u prošlom kolu od BiH bili kandidati i za prvo mjesto u grupi.
 
 
2
Glavni grad opredijelio 14.000 eura za podršku starim zanatima
Konkurs otvoren - od 5. oktobra!
- Konkursom su obuhvaćene poslovi odnosno djelatnosti kovača, krojača, bačvara, mlinara, obućara, ključara, pletilaca, staklorezaca, kožara, tašnara, vitražista, čipkara, izrađivača abažura za lampe, izrađivač maski i lutaka, zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer - Glavni grad je u cilju afirmacije i valoraizacije kulturnog potencijala i tradicije glavnog grada i očuvanja kulturne baštine raspisao Konkurs za podršku razvoju starih zanata. Opredijelio je sredstva u iznosu od 14.000 eura, a maksimalan iznos koji aplikant može dobiti je 1.400 eura.
Konkurs je otvoren od 5. oktobra, a prijave mogu da pošalju zanatlije sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji Glavnog grada, koji posluju najmanje pet godina.  
 
1
Podrška Marije Vuković listi "Svi za naš grad dr Ivan Vuković" izazvala neprijatnosti evropskoj vicešampionki u skoku u vis
Predlagao heroini da - "preskoči" listu!
    - Uz iskreno žaljenje zbog neprijatnosti kojima je bila izložena proteklih dana, koristim priliku da još jednom zahvalim našoj sportskoj heroini na tome što je odlučila, vođena najplemenijim pobudama, da bude uz mene u ovom trenutku - zaključio je objavu na Twitteru gradonačelnik Podgorice i nosilac liste "Svi za naš grad" dr Ivan Vuković povodom brojnih komentara izrečenih zbog podrške evropske vicešampionke u skoku u vis Marije Vuković njegovoj listi.  
 
1
Deveti Međunarodni festival lutkarstva počinje sjutra u KIC "Budo Tomović"
Za tri dana - pet predstava!
       Predstava "Palćica" Teatra za djecu i mladince Skoplje prva je na devetom Međunarodnom festivalu lutkarstva, koji će svečano biti otvoren od 20 u velikoj sali KIC "Budo Tomović".
U subotu od 10 i 12 na programu je "Robot" Davida Zuazola iz Sevilje, od 18 i 20 je "Princeza na zrnu graška" iz Srbije, a od 21 u Multimedijalnoj sali biće promovisana knjiga "Čarobni kamen i druge bajke" Davora Dragojevića.
U nedjelju od 10 i 12 u sai DDEST je "Kupanje u bojama" "Thalia teatra Budco" iz Slovačke, od 18 i 20 je "Maca papučarka" Gradskog pozorišta iz Podgorice, a od 20 je uručivanje nagrada i zatvaranje festivala. 
 
1
U 68. godini
Preminuo Miodrag Miško Vuković
          Dugogodišnji poslanik i funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Miško Vuković preminuo je u 68. godini u Podgorici. Sahrana će biti obavljena sjutra na gradskom groblju Čepurci.  
 
1
Glavni grad Podgorica poklanja građanima
Uživanje uz - Sergejove hitove!
          - Pozivamo vas da nam se pridružite da zajedno uživamo u predivnom ambijentu i dobroj muzici - Glavni grad Podgorica svojim građanima poklanja koncert Sergeja Ćetkovića, koji će sjutra od 20 pjevati na Trgu Svetog Petra Cetinjskog.  
 
1
"Pokret Svi za naš GRAD - dr Ivan Vuković" nastupiće na lokalnim izborima 23.oktobra
Pokret u - najboljem interesu grada!
    - Ovo nije politički savez, nije pokret ni suverenistički, ni procrnogorski, ovo je pokret koji je u osnovi građanski, koji je evropski i koji je ponudio ljudima koji politički različito misle, a dijele sistem vrijednosti da se okupe na platformi i da u narednom periodu skupa rade u najboljem interesu našeg grada - naglasio je dr Ivan Vuković, gradnačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS, koji je i nosilac liste koju čine DPS, SDP, SD, Bošnjačka stranka, LP, GI "21. maj", pokret "Nova ljevica", DUA i Demokratska romska partija. 
 
1
Lista "Pokret Svi za naš GRAD - dr Ivan Vuković" za izbore 23. oktobra predstavila vizuelni identitet
Do pobjede, svi - predvodi Vuković!
            - "Do pobjede, svi" - poručio je gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković, predstavljajući vizuelni identitet zajedničke liste "Pokret Svi za naš GRAD - dr Ivan Vuković" za izbore 23. oktobra.
- Pokret Svi za nas GRAD. Do pobjede! SVI! - dajući pdršku zajedničkoj listi, reagovali su na objavu Raško Konjević iz SDP i Boris Mugoša iz SD. 
 
0
Poznata izraelska kompanija Big CEE grupacija novi je vlasnik šoping mola "Delta city"
Investicija omogućava - 300 radnih mjesta!
      - U Podgoricu je stigao jedan veliki međunarodni brend. Kompanija Big je u proteklih šest mjeseci u kupovinu nekretnina investirala preko 150 miliona eura, što dovoljno govori o tome koliko vjeruju u Podgoricu i Crnu Goru, kao i o njihovoj viziji razvoja našeg grada i njihove kompanije. Posebno mi je drago zbog toga što će njihova investicija omogućiti otvaranje 300 radnih mjesta u dogledno vrijeme, zato smatram da je ovo veliki dan za sve nas, neki će dobiti nove brendove uskoro na ovom mjestu, neki će dobiti šansu da rade, a svi mi skupa i kao grad i kao država dobivamo puno. Ja ovo smatram još jednim vrijednim doprinosom unaprijeđenju jednih sjajnih odnosa između Izraela i Crne Gore i mi ćemo kao gradska uprava biti dobri domaćini našim prijateljima iz Izraela. Želim da kažem i to da će ove godine Crnu Goru posjetiti preko 50 000 turista iz ove države, što dovoljno govori o tome da se oni lijepo i bezbjedno osjećaju kod nas - ukazao je na otvaranju "BIG fashion" gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i zahvalio počasnom konzulu Nimrodu Rinotu na podršci prilikom realizacije ovog projekta.  
 
0
Povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, posvećenog osteoartritisu
Savjetovanje i vježbe - u Tološkoj šumi!
Manifestacija posvećena temi osteoartritisa, koju je ove godine odabrala Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju, biće - povodom Svjetskog dana fizioterapije - od 17 do 21 priređena u sportsko-rekreativnoj zoni Tološka šuma (Bemax park).
Komora fizioterapeuta, uz podršku Glavnog grada, pripremila je program posvećen svim sugrađanima, a posebno onima koji se suočavaju sa problemima bola, otoka i otežane pokretljivosti zglobova, kao i onima koji imaju druge probleme sa mišićno-skeletnim sistemom, kao posljedica infekcije izazvane koronavirusom. Građanima je obezbijeđeno besplatno savjetovanje i vježbe sa licenciramim fizioterapeutima.
Međunarodni dan fizioterapeuta obilježava se širom svijeta od 1952. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|