Brze Cinjenice - Grad

0
Donacija Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Vojsci Crne Gore
Vojnicima maske - sa oznakama VCG!
          Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva poklonila je pripadnicima Vojske Crne Gore 2.100 kompleta maski sa oznakama VCG u znak zahvalnosti i podrške u borbi protiv koronavirusa. Svaki komplet podrazumijeva tri maske na kojima su izvezeni grb i natpis "Vojska Crne Gore". 
 
0
Ministarstvo unutrašnjih poslova počelo testiranje video nadzora u Glavnom gradu Podgorica
Podgorica "pokrivena" - kamerama!
       - Glavni razlog postavljanja video-nadzora javnih površina je povećanje bezbjednosti građana, smanjenje kriminala i veća bezbjednost učesnika u saobraćaju - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je počelo testiranje video nadzora u Glavnom gradu Podgorica.
Na 35 lokacija postavljeno je 234 obavještenja da Ministarstvo vrši video nazor javnih površina, shodno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti. 
 
0
Podgorička policija uhapsila S.S. koji je jutros pucao na B.R.
Napadač uhavaćen - u taxiju!
             Podgorička policija uhapsila je osobu koja je upotrijebila vatreno oružje jutros oko 10,20 u ulici Balšića na štetu B.R. (28).
Efikasnom akcijom podgorička policija je ubrzo nakon izvršenja djela došla do saznanja da se izvršilac S.S. (32) udaljio sa lica mjesta taksi vozilom. Izvršena je blokada grada, te je nakon kraće pretrage terena S.S. lociran i lišen slobode. 
 
2
Gradonačelnik Podgorice, povodom smrti gradonačelnika Zagreb
Napustio nas prijatelj!
             - Napustio nas je Milan Bandić, dugogodišnji gradonačelnik Zagreba i veliki prijatelj Podgorice i Crne Gore - napisao je na Twitteru gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković povodom smrti hrvatskog kolege. 
 
2
Glavni grad uvažio sugestije građanakako da se oduži velikom jugoslovenskom kantautoru
Umjesto murala - Balaševićev park!
         - Uvažavajući sugestije naših sugradjana koji su sjajno reagovali na vijest o tome da Glavni grad ima namjeru da se na primjeren način oprosti od Djordja Balaševića, odlučili smo da, umjesto murala, u čast velikog jugoslovenskog kantautora formiramo novu parkovsku površinu na Bulevaru Mihaila Lalića - najavio je na FB gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
 
 
2
Glavni grad će subvencionirati sterilizaciju vlasničkih pasa
Grad doplaćuje - polovinu cijene!
         - Iako, formalno-pravno, to nije obaveza lokalnih uprava, Glavni grad će subvencionirati sterilizaciju vlasničkih pasa u iznosu od 50 odsto (odnosno, do iznosa od 75 eura). Uslovi su da je vlasnik psa iz Podgorice, da je pas čipovan, vakcinisan i stariji od osam mjeseci. Za te namjene, opredijelili smo 10,000e.
Javni poziv će uskoro biti dostupan na zvaničnoj stranici Glavnog grada - najavljuje PG biro. 
 
2
Gradonačelnik Podgorice razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori
Intenzivirati saradnju - sa više gradova!
       Intenziviranje ekonomske saradnje Podgorice i rumunskih gradova, kao i zajedničko kreiranje novih modela i platformi za jačanje budućih odnosa dogovorili su danas gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i novoimenovani ambasador Rumunije u Crnoj Gori Mateij Viorel Ardeleanu.
Tokom sastanka u sjedištu gradske uprave razgovarano je o benefitima koncepta Smart City, a gradonačelnik je posebno predstavio poslovne potencijale koje nude biznis zone u Podgorici, kao projektovani snažan zamajac za dalji razvoj grada.  
 
2
Prijedlog gradonačelnika Podgorice
Balaševićev mural - na "srcu kulture grada"!
            - Kolegama iz Sekreterijata za kulturu i sport preddložio sam da se Đoletu odužimo jednim muralom koji bismo otkrili 11. maja, na njegov rodjendan. Pošto je njegov posljednji (nažalost, odloženi) koncert u Podgorici trebalo da bude na terasi KIC, možda bi upravo fasada tog objekta bila dobar izbor - preddložio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i pozvao sugrađane da razmisle ukoliko postoji bolji/ljepši način da sačuvamo uspomenu na ovog divnog čovjeka.  
 
2
Institut za javno zdravlje Crne Gore
Počela vakcinacija!
             - Ekipe Instituta i DZ Kotor dale su prvu dozu COVID19 vakcine u Crnoj Gori u Vladimiru Žderiću, štićeniku doma za stare "Grabovac" u Risnu a onda i ljekarima doma - dr Nikoli Popoviću i dr Damiru Adroviću. Najbitnija faza u borbi protiv pandemije kreće - objavio je Institut za javno zdravlje Crne Gore. 
 
1
Slika dana
Zabijeljela Podgorica!
 
 
1
Reagovanje Glavnog grada na izjavu člana podgoričkog Foruma mladih GP URA
Iznio neistine - bez utemeljenja!
       - Član podgoričkog Foruma mladih GP URA Stefan Vukmanović, u već dobro poznatom maniru partije kojoj pripada, iznio je niz neistina i optužbi na račun Glavnog grada i gradonačelnika Vukovića koje nemaju bilo kakvo utemeljenje u realnosti. Sasvim je jasno da se radi samo o još jednom politički motivisanom napadu na Glavni grad i njegove najodgovornije predstavnike - reagovao je Glavni grad na izjavu člana podgoričkog Foruma mladih GP URA Stefana Vukmanovića. 
 
0
Pisac Andrej Nikolaidis ocijenio
Vučić najveći luzer!
- Aleksandar Vučić je najveći luzer koji je ikada vodio projekat Velike Srbije, ocijenio je pisac Andrej Nikolaidis, komentarišući za "Antenu M" njegovu današnju izjavu da je u vrijeme vlasti stranke predsjednika Mila Đukanovića Srbima u Crnoj Gori bilo uskraćeno sve osim vazduha. 
 
0
Završena rekonstrukcija dijela Ulice "Bracana Bracanovića"
Dotjerali je - sa sto hiljada!
    - Kao što smo i najavili krajem prošle godine, već početkom 2021. nastavili smo realizaciju našeg ambiciozno definisanog investicionog ciklusa koji podrazumijeva sanaciju svih važnijih saobraćajnica u glavnom gradu. Počeli smo sa dijelom Ulice Bracana Bracanovića koji se dugo godina i decenija nalazi u izuzetno lošem stanju iako se radi o važnoj saobraćajnici, budući da je u blizini park i škola i Dom zdravlja. Danas smo u prilici da konstatujemo da su radovi izvedeni kvalitetno i u relativno kratkom roku s obzirom na vrlo nepovoljne vremenske uslove, tako da smo dobili 260 metara potpuno nove saobraćajnice. Vrijednost izvedenih radova je 100.000 eura - istakao je Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, koji je danas obišao završene radove na rekonstrukciji Ulice "Bracana Bracanovića", koja je godinama bila u izuzetno lošem stanju.  
 
0
Revija “Pozorište na filmu” od sjutra u KIC "Budo Tomović"
Na otvaranju - “San ljetnje noći”!
       Ekranizacijom poznate Šekspirove komedije “San ljetnje noći” (1999) koja govori o pogrešnim ljubavnim vezama, snovima i magiji. U filmu sve izgleda tako komplikovano, a opet kada magija umiješa svoje prste sve je apsolutno moguće, sjutra od 17 počinje revija “Pozorište na filmu” u KIC "Budo Tomović", kojom "srce kulture grada" predstavlja remek djela filmske industrije nastala na osnovu reprezentativnih pozorišnih komada.
Do10. na repertoaru biće film austrijskog filmskog glumca i režisera Bernarda Vikija „Posjeta“ (1964) sa Ingrid Bergman u glavnoj ulozi, kao i Adaptacija romana Dafne Di Morije “Moja rođaka Rejčel” (1952) o udovici bogataša koji je umro pod nerazjašnjenim okolnostima.  
 
0
Uprava Glavnog grada nabaviće jedno električno vozilo za besplatan prevoz sugrađana "trećeg doba"
"Komšo" besplatno - prevozi starije!
- Ideja je da se nemoćnijim građanima omogući da se u širem centru Podgorice besplatno prebace do neke od institucija Glavnog grada, pošte, prodavnice, apoteke, doma zdravlja… Za početak biće dostupno 15 lokacija. Ukoliko se ispostavi da postoji interesovanje, servis bismo iduće godine proširili i na druge djelove grada - naveo je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svom Facebook profilu o odluci Uprave Glavnog grada da ove godine nabavi jedno električno vozilo za besplatan prevoz starijih sugrađana na više adresa. Servis će se zvati “Komšo”. 
 
0
Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada izdao saglasnost da se postavi panoramski točak
Posmatranje grada - iz ptičje perspektive!
Građani i posjetioci Podgorice biće uskoro u prilici da naš lijepi grad posmatraju sa 40 metara visokog panoramskog točka, koji je ujedno i najveći u ovom dijelu Evrope - u želji da Podgorica dobije sve sadržaje koje imaju veliki evropski i svjetski turistički centri, Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada, u skladu sa zakonskim procedurama izdao je saglasnost da se postavi panoramski točak, prvi put u istoriji našeg grada. 
 
2
Akcija pošumljavanja GP "Zelenilo", NVO “Green home” i NVO “Naša akcija”
Zlatica obogaćena - sa 500 sadnica!
    Gradsko preduzeće Zelenilo DOO - Podgorica danas je uspješno realizovalo akciju pošumljavanja park-šume Zlatica, pa je tako park- šuma od danas bogatija za 500 sadnica crnog bora, smrče, košćele, dudovca i jasena.
Akcija je realizovana uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera a učešće su uzeli i volonteri NVO “Green home” i NVO “Naša akcija”.  
 
2
Mutnoća se povukla
Voda sa Mareze - ispravna!
       Voda sa izvorišta Mareza je zdravstveno ispravna, odnosno svi parametri su u okviru dozvoljenih vrijednosti.
Prema posljednjim rezultatima analiza, mutnoća iz vode se povukla i imamo vrijednosti koje su ispod graničnih, tako da je voda sa česme
bezbjedna za piće. 
 
2
Konferencija za medije Ministarstva zdravlja o korigovanim epidemiološkim mjerama
Za dolaske sa Ostrva - obavezan PCR test!
    - Crnogorskim državljanima i strancima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva dozvoljava se ulazak u Crnu Goru samo uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Mjera važi do 10. februara. To je jedina mjera koja je nova u odnosu na prethodno donesene - istakao je državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Borko Bajić na konferenciji za medije na kojoj su predstavljene korigovane epidemiološke mjere.
On je ukazao da je situacija u bolnicama stabilna, ali da nema mjesta za opuštanje.
 
 
2
Predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost i poslanik "DF" najavio donošenje tri zakona
Ispitaće poslove - prve familije!
    - Sledećih dana "DF" iniciraće vanredne sjednice Skupštne Crne Gore sa posebnim tačkama dnevnog reda za donošenje zakona o predsjedniku države, zakona o paarlamentarnoj istrazi i zakona o odbrani. Donošenjem zakona o parlamentarnoj istrazi stvoriće se uslovi za formiranje anketnih odbora shodno zastupljenosti u Skupštini, a to znači da ćemo, između ostalih, formirati anketni odbor na osnovu dokaza i tvrdnji Duška Kneževića, a tiču se njegovih poslovnih aranžmana sa prvom familijom. Na čelu odbora biće predstavnik vlasti, a baviće se ispitivanjem kkako je sagrađena ničija kuća, ko ju je finansirao. Ispitaćemo kastodi račune Mila Đukanovića i kredit kod Pireus banke od 1,5 milion eura, koji su braća Ban preko Kneževića uplatili kao garanciju za kredit. Nažalost, SDT moglo je da otvori kastodi račune Đukanovića, a zašto zo nije uradilo time će se baviti anketni odbor i Milo Đukanović i Milivoje Katnić moraće da dođu pred anketni odbor - istakao je predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost i poslanik "DF" Milan Knežević. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|