Brze Cinjenice - Grad

1
DPS reagovaova reagovao na izjavu načelnika Istražnog zatvora u Spuž
Teže povrijedo dužnost - nedostojan funkcije!
- Jučerašnja izjava Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora u Spužu, izrečena na televiziji A1 plus – u vlasništvu osobe kojoj je iz razloga bezbjednosti države zabranjen ulazak u Crnu Goru – što je zabrinjavajuća sa društvenog, političkog i građanskog aspekta, zahtijeva i odgovarajuću pravnutežu povredu dužnosti reakciju - reagovao e DPS Crne Gore: 
 
1
Presjek COVID-19 stanja 10. decembra
Zaraženih još 42!
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa tokom jučerašnjeg dana završile su analizu i IJZCG dostavile rezultate za 505 uzoraka na novi koronavirus.
Ukupno je dijagnostikovano 42 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Do 15 prijavljen je oporavak kod 28 pacijenta.  
 
1
Čađenović je uhapšen juče ujutro na radnom mjestu po nalogu SDT
Odbijena žalba - na rješenje o zadržavanju!
Sudija za istragu odbio je žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rješenje o njegovom zadržavanju, potvrdio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), specijalni tužilac Vukas Radonjić.
Čađenović je uhapšen juče ujutro na radnom mjestu po nalogu SDT, a nakon što ga je saslušao tužilac Miloš Šoškić, određeno mu je zadržavanje do 72 sata. 
 
0
Odigrane četiri utakmice 17. kola, duel "Mornara" i "Dečića" odložen
Na vrhu zimuje - šampion!
    Ubjedljiva pobjeda nad "Jedinstvom" dovela je "Sutjesku" na vrh tabele Meridianbet 1.CFL. Nikšićani su slavili u Bijel rezultatom 4:0 i zahvaljujući porazu "Budućnosti" od "Iskre" (3:0) preuzeli prvo mjesto, zahvaljujući boljoj gol razlici od rivala iz Podgorice - odigrane su četiri utakmice 17. kola, duel "Mornara" i "Dečića" odložen.
"Arsenal" – "Petrovac" 1:1; "Jedinstvo" - "Sutjeska" 0:4; "Jezero" – "Rudar" 0:0; "Iskra" – "Budućnost" 3:0.  
 
0
Za danas (ne)dogovorene konsultacije aktuelnog i potencijalnog gradonačelnika Podgorice (ne)obavljene preko "Al Jazeera"
Glavnom gradu (ne)moguće - uvesti prinudnu upravu!
       (Ne)moguće je da Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu nametne prinudnu upravu gradu epilog je ()dogovorenog razgovora sadašnjeg gradonačenika Podgorice dr Ivana Vukovića i potencijalnog,Jakova Milatovića, potpredsjednika Pokreta "Evropa sad" (ne)proglašenih konačnih rezultata lokalnih izbora u Glavnom gradu Crne Gore.
Dijalog protivkandidata "obavljen" je preko "Al Jazeera". Prethdno, Vuković je, "poštujući izbornu volju naših sugradjana, želim da dam dodatni doprinos kako bi se proces formiranja vlasti u Podgorici desio na civilizovan način i u skladu s Ustavom i zakonima Crne Gore". Uslijedio je negativan odgovor Milatovića, koji ne žei da priča sa "uzurpatorom volje građana" dok od većine odbornika ne bude izabran za gradonačelnika Podgorice.  
 
0
Dosadašnji gradonačelnik Gllavnog grada pozvao Jakova Milatovića na konsultacije u ponedjeljak
Daje doprinos - formiranju vlasti!
    - U svjetlu podignutih tenzija koje su poosljedica neodgovornog ponašanja i protivpravnog djelovanja jednog broja naših političkih konkurenata, kao prvi čovjek Glavni grad Podgorica, poštujući izbornu volju naših sugradjana, želim da dam dodatni doprinos kako bi se proces formiranja vlasti u Podgorici desio na civilizovan način i u skladu s Ustavom i zakonima Crne Gore.
Na taj način, čuvamo ugled Glavnog grada i izlazimo u susret očekivanju naših sugradjana - dosadašnji gradonačelnik Gllavnog grada pozvao je Jakova Milatovića na konsultacije u ponedjeljak. 
 
0
generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović reagovao na prijedlog premijera u tehničkom mandatu
Cirkusanti se još igraju - Vlade i politike!
    - Cirkusanti se i dalje igraju Vlade i politike - ocijenio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović, komentarišući posljednja dešavanja na političkoj sceni. On bi dalje da se igra premijera. Obraz đon. DF koji kaže da se ne može šminkati politički mrtvac je za ove cirkusante od 2,8 odsto podrške zbilja Sorbona. 
 
2
Gradonačellnik Podgorice na Kijevskom investicionom forumu koji je, zbog rata u Ukrajini, održan u Briselu
Ponosan sam - ugledom Podgorice!
         - Imao zadovoljstvo da predstavljam Glavni grad Podgorica na Kijevskom investicionom forumu koji je, zbog rata u Ukrajini, održan u Briselu. Sa gradonačelnicima Pariza, Rima, Brisela, Helsinkija, Sarajeva … potpisao sam Memorandum podrške oporavku i održivom razvoju Kijeva.
- Ponosan sam na ugled koji Podgorica uživa na medjunarodnom planu - objavio je na FB Gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković. . 
 
2
Viši saradnik Fondacije „Džejmstaun“ iz Vašingtona i stručnjak za Balkan Januš Bugajski
Anticrnogorci mašu - zastavama Srbije i Rusije!
- Crnogorci mašu crnogorskim, američkim i zastavama Evropske unije, te dodao da "anticrnogorci mašu zastavama Srbije i Rusije - prokomentarisao je protest ispred Skupštine Crne Gore viši saradnik Fondacije „Džejmstaun“ iz Vašingtona i stručnjak za Balkan Januš Bugajski  
 
2
CNP sa tugom i najdubljim poštovanjem, oprašta se od jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca i dramaturga
Preminuo Ljubomir Đurković!
Crnogorsko narodno pozorište, sa tugom i najdubljim poštovanjem, oprašta se od Ljuba Đurkovića, jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih pisaca i dramaturga, autentičnog intelektualca koji je u pozorišnom životu Crne Gore ostavio neizbrisiv trag.
Ljubomir Đurković, pisac i dramaturg, preminuo je u Podgorici u 70. godini. 
 
2
Hrvatski portal jutarnji.hr sa sinoćnjeg protesta "IMA NAS" 
Podgorica gori - hiljade građana pale baklje!
    Hiljade građana ponovo okupile ispred crnogorskog parlamenta zahtijevajući povlačenje, kako tvrde, neustavnog zakona o predsjedniku Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, te izbor sudaca Ustavnog suda - izvjestio je Hrvatski portal jutarnji.hr o sinoćnjeem protestu "Ima nas" ispred crnogorskog parlameenta. 
 
2
Forum slobodnih građana "Luča" sjutra od 17 organizuje okupljanje građana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Policija snima - do 22 i duže!
- Policija će snimati javno okupljanja na platou ispred Skupštine Crne Gore i javno okupljanje u pokretu. Snimanje će se vršiti od 16 do 22, a snimanje po potrebi može biti i produženo - zaključuje Uprava policije najavu da će, shodno čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima, službenici Uprave policije snimati javno okupljanje u organizaciji Foruma slobodnih građana "Luča" sjutra od 17 u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na platou ispred Skupštine Crne Gore. 
 
2
Utakmiicama "Budućnost" - "Jezero" i "Sutjeska" - "Petrovac" danas biće kompletirano 17. kolo Meridianbet 1.CFL.
Lider i šampion - jure tron!
       Utakmiicama "Budućnost" - "Jezero" i "Sutjeska" - "Petrovac", koje su i borba trenutnog lidera i aktuelnog šampiona za tron - počinju u 12 - biće kompletirano 17. kolo Meridianbet 1.CFL.
Juče: "Iskra" – "Mornar" 2:1; "Dečić" – "Jedinstvo" 0:1; "Rudar" – "Arsenal" 0:0. 
 
1
Peticiju za hitne vanredne parlementarne izbore potpisalo je preko 10.000 građanki i građana
U četvrtak glasnije - Crna Gora više ne ćuti!
- Peticiju za hitne vanredne parlementarne izbore potpisalo je preko 10.000 građanki i građana "što predstavlja dokaz o ispravnosti puta za borbu i očuvanje naše države Crne Gore - naglašavaju iz pokreta "Ima nas" i pozivaju:
- Crna Gora više ne ćuti! Pridružite nam se da svi zajedno izvojevamo odlučujuću pobjedu za modernu, građansku, emancipatorsku, evropsku Crnu Goru u borbi sa ovom pošasti u kojoj se nalazi i da u četvrtak u 17 sa platoa Skupštine Crne Gore pošaljemo gromoglasnu poruku. 
 
1
Državni praznik
Njegošev dan – crnogorski dan kulture!
Građanima Crne Gore čestitamo Njegošev dan – crnogorski dan kulture!
 
 
1
Najbolje crnogorske rukometašice ve;eras u Skoplju igraju protiv Francuske, prvi od tri meča u drugoj fazi EP
"Lavice" će "izginuti" - neće dati na sebe!
       Francuska je iizuzetno jaka, uvijek je u samom vrhu svakog prvenstva, alli to će morati da dokažu na parketu. Imamo sjajnu energiju, dobru pripremu da im se suprotstavimo na maksimalan način. Najviše volim da igram takve utakmice jer ffrancuska ekipa, koliko god su nezgodne i brze i fizički jake, Crna Gora i na posljednjem prvenstvu, đe nijesu bile Milena i Đina, igrale smo sa njima do 50. minuta i smatram da možemo da se borimo sa njima svih 60 minuta. Kreće ono pravo , a bez obzira na tri pobjede, nijesmo pokkazale pravu igru. Postoji još puno prostora. Nas su navijači nosili, ali kad smo sve anaizirale, možemo bolje i u odbrani i u napadu. Svaka ekipa ima slabe tačke, a nijesu ni one vanzemaljci. Trče, fizički su jake, ali dosta zavisi od nas. Vjerujjem da će svaka biti na nivou, imamo vrhunsku atmosferu u ekipi, imamo energiju i 60 minuta borićemo se jedna za drugu i na kraju ćemo vidjeti za šta je to bilo dovoljno. Izginućemo, nećemo dati na sebe - naglasila je Jovanka Radičević pred večerašnji duel sa Francuskom, prvom od tri u drugoj fazi EP za rukometašice u Skoplju. 
 
1
Portparol DPS Miloš Nikolić
Ekonomski balon puca - izbori sad!
             - Izbori sad! Hitno treba ozbiljna, stabilna i kompetentna Vlada kako bi se izborila sa haosom na svim nivoima - upozorava portparol DPS Miloš Nikolić i ukazuje:
- Ekonomski balon približava se pucanju. Zaduženje od 700 miliona gotovo u cjelini će ići na potrošnju. Približavamo se danu kad neće biti moguća redovna isplata plata, penzija i ostalih davanja. Upozoravali smo na pogubne posljedice ekonomskog populizma.  
 
1
NVO "Gramofonske ploče Crna Gora"
Sjutra berza ploča!
Berzu gramofonskih ploča sjutra od 15 do 19 u CKZ Ribnica organizuje NVO "Gramofonske ploče Crna Gora".
Ljubitelji zaboravlljenih nosača zvuka popularnih osamdeesetih proošlog vijeka LP i vinila, kao i audiofilisti čiji su hobi gramofoni, pojačala, tjuneri...biće u prilici da pronađu stari omiljeni hit, evergreen...  
 
1
Rekli su - gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković
Sugrađanke i sugrađani - neka vam je Bog upomoć!
- Drage moje sugradjanke i sugradjani, što vam ja zlo ‘oću, neka vam je Bog upomoć - napisao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković uz fotografijju gostiju - Jakov Milatović (Pokret Evropa sad), Jelena Borovinić Bojović (“Za budućnost Podgorice”), Luka Rakčević (“Može Podgorica – ovo je naš grad”) i Danilo Šaranović (“Idemo ljudi”) - sinoćnje emisije "Argumenti" TV Crne Gore. 
 
0
Saopštenje Uprave policije da na Cetinju nije bilo upotrebe suzavca i gumenih metaka "dodalo je so na rane" aktera cetinjskih događaja
Sram vas bilo - za sve laži i izdajstva!
- Ponavljamo da upotrebe gumenih metaka na Cetinju nije bilo, pogotovo nije bilo pucanja na okupljene građane, a sve mjere i radnje preduzete od strane policije su bile nužne i opravdane, a spovedene su u skladu sa zakonom u funkciji opšte bezbjednosti, uključujući i izvještavanje o upotrebi sredstava prinude.
Ovo reagovanje Uprave policije Crne Gore "dodalo je so na rane" aktera cetinjskih događaja 5. septembbra prošle godine, prilikom prisilnog intronisanja Joanikija, kada se Prijestonica gušila u suzavcu i kada su gumenim mecima i šok bombama zasuti mirno okupljeni građani, čak i slučajni prolaznici iz susjednih ulica! Njihova reagovanja prenosimo integralno: 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|