Brze Cinjenice - Grad

1
Od danas, poklon građanima Podgorice
Stikeri dostupni - besplatno!
    Od danas je prvi paket Viber stikera Glavnog grada dostupan za besplatno preuzimanje. Paket predstavlja poklon građanima Podgorice, kao i svim drugim korisnicima Viber-a, povodom zvaničnog praznika Glavnog grada – „19. decembra”, koji će ove godine, usljed svjetske pandemije, biti skromno proslavljen.  
 
1
Regionalni direktor DFC Džon Jovanović
Podgorica privlačna - za američka ulaganja!
- Podgorica je veoma privlačna za ulaganja i da će u narednom periodu zajednički raditi na privlačenju američkih investicija i zainteresovanih kompanija koje bi potencijalno mogle da budu partneri u realizaciji projekata koji će omogućiti dalji razvoj Podgorice - istakao je, na osnovu predstavljenih investicionih potencijala glavnog grada Crne Gore, regionalni direktor DFC Džon Jovanović. 
 
1
Turistička organizacija Podgorice objavila konkurs za najkreativniju novogodišnju čestitku
Za najviše lajkova - 200 eura!
                - Nekada smo se svi beskrajno radovali novogodišnjim čestitkama i svakog časa provjeravali poštansko sanduče, ili bismo i sami trčali do centra da na uličnim stolovima odaberemo neke od tih prelijepih, čarobnih kartončića, kako bi svoju radost, sreću i praznično ushićenje prenijeli drugima - istiće direktorica TO Podgorice, Irena Rogošić, povodom objavljenog konkursa za TOP novogodišnju čestitku.
Tri najkreativnije čestitke biće objavljene na Facebook i Instagram stanici Turističke organizacije Podgorice – TOP, na dalje glasanje. Novčanu nagradu od 200 eura TOP dobiće čestitka sa najviše lajkova, dok će drugo i treće rješenje biti nagrađeno od sponzora – restorana „Astoria lux“ - svečani ručak za dvoje i „Voco“ hotela - Welness & Spa paket za dvoje. Najbolje rješenje biće ujedno i ovogodišnja zvanična čestitka Turističke organizacije Podgorice.  
 
1
Posthumno nagrađeni primarijus dr Paša Divanović i nastavnica matematike Novka Ubović
Godišnja nagrada - Cenu Tuzoviću!
          Novinar, istoričar, hroničar; veliki poznavalac Podgorice, Husein Ceno Tuzović dobitnik je Nagrade "19.decembar″ za 2020.
Posthumno, najviše priznanje grada dobili su primarijus dr Paša Divanović, specijalista pedijatrije, dugogodišnja načelnica pedijatrijske službe Doma zdravlja Podgorica, doajen crnogorske pedijatrije; za izuzetan doprinos u razvoju pedijatrije u Crnoj Gori i očuvanju i unaprjeđenju zdravlja generacija djece Glavnog grada Podgorice; i Novka Ubović, pedagoški radnik, nastavnica matematike; za zapažene rezultate u oblasti prosvjete, obrazovanja i vaspitanja generacija učenika Glavnog grada Podgorice.  
 
1
Podgorica dobila prvi informativni panel za mjerenje brzine vozila
Vozače upozoravaju - na gas!
Prvi informativni panel za mjerenje brzine vozila postavljen na samom ulazu u Podgoricu, iz pravca Cetinja, odnosno na lokaciji gdje se spajaju saobraćajnica M3,3 i Bulevar 21.Maj, danas je pokrenut zahvaljujući stručnoj podršci gradskog preduzeća Komunalne usluge i Sekretarijata za saobraćaj. 
 
1
Povodom Dana oslobođenja Podgorice, Glavni grad donirao sredstva zdravstvenim i ustanovama socijalnog staranja
Donacijom zahvalili - za borbu sa koronom!
- Danas smo imali zadovoljstvo da u Glavnom gradu ugostimo predstavnike menadžmenta Instituta za bolesti djece, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda Komanski most. Bila je to prilika da se tim ljudima i njihovim kolegama zahvalimo, najprije na svemu što rade za sve nas, pogotovo u novonastalim okolnostima tokom borbe sa koronavirusom. Iskoristili smo priliku da iskažemo punu podršku za ono što su njihova nastojanja da na nivou menadžmenta unaprijede uslove rada zapošljenih u tim ustanovama. Jedan dio sredstava koje nismo potrošili ove godine na ono što je planirano, preusmjerili smo upravo u te svrhe i obavezali se da ćemo u narednoj godini u još većoj mjeri pružiti podršku u cilju stvaranja optimalnih uslova za rad i zdrastvenih radnika, ali i ljudi koji pružaju socijalnu uslugu onima kojima je ta usluga najpotrebnija - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
On je dodao da je ponosan na njihov trud i posvećenost, te da će u gradskoj upravi uvijek imati partnere i prijatelje, vođeni istom idejom društvenog interesa. 
 
1
Komunale usluge zgradile su savremene telekomunikacione infrastrukture koje omogućavaju centralizovano upravljanje semaforskim uređajima
"Skratili" vožnju - od bloka 5 do "starog"!
    Povezivanju svjetlosne signalizacije – semafora na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog sa nadzornim centrom Komunale usluge zgradile su savremene telekomunikacione infrastrukture koje omogućavaju centralizovano upravljanje semaforskim uređajima koje se odvija u realnom vremenu i uključuje osam raskrsnica duž cijelog Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. 
 
1
Ekipe gradskog preduzeća "Zelenilo" završile su prvu fazu radova na formiranju novog drvoreda na Bulevaru Šarla de Gola
Posadili 30 - sadnica platana!
U prvoj fazi posađeno 30 odraslih sadnica platana, dok će po završetku radova ovaj bulevar biti bogatiji za preko 100 odraslih sadnica platana - ekipe gradskog preduzeća "Zelenilo" završile su prvu fazu radova na formiranju novog drvoreda na Bulevaru Šarla de Gola. Sadnja drvoreda obavljaće se fazno 
 
1
Za kvalitetniji boravak u prirodi
Postavili - stolve za šah!
                   Agencija za stanovanje doo Podgorica
danas je na više lokacija u gradu postavila stolove za šah sa odgovarajućim klupama, kako bi našim sugrađanima omogućili dodatne uslove za kvalitetniji boravak u prirodi.
Dva stola postavljena na novoj parkovskoj površini na Starom aerodromu i po jedan u Ulici Meše Selimovića, Ulici Buda Tomovića, Tološkoj šumi, Podgoričkom parku , u MZ "Jedinstvo" i na parkovskoj površini kod SC "Morača".  
 
1
Gradonačelnik Podgorice posjetio azil za pse
Odnos prema ljubimcima - govori o nama!
    - Ovo pitanje mnogo je važnije od onoga kako se to ljudima čini, odnos prema kućnim ljubimcima umnogome reflektuje stanje društvene zajednice . Neko ko je u stanju da povrijedi kućnog ljubimca ili da ga ostavi na ulici ili psa lutalicu, sasvim sam siguran da bi to bio u stanju da učini i drugom ljudskom biću. To je reper humanosti, odnosno lakmus papir na osnovu čega možemo da cijenimo i stanje duha i nivo civilizacijskog razvoja jedne društvene zajednice, tako da što ovaj azil bude imao manje posla, to ćemo mi imati više razloga da budemo zadovoljni, a uz podršku NVO možemo već naredne godine učiniti krupne korake u tom pravcu - zaključio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković posjetu azil za pse, vrlo važnu organizacionu cjelinu privrednog društva „Čistoća“. 
 
1
Utvrđena lista kandidata za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2020.
Za najviše priznanje grada - 11 prijedloga!
             - Drago mi je što ćemo i ove godine, u sklopu obilježavanja praznika Glavnog grada, uručiti ovo najviše priznanje. Raduje me što su godine pristigli izuzetno kvalitetni prijedlozi, a posebno što je nastavljena praksa da se nagrada i ove godine dodijeli posthumno. Želim vam uspješan rad, zadovoljan jer i na ovaj način šaljemo poruku optimizma za kraj ove teške i izazovne godine, u nadi da će naredna biti bolja u svakom smislu - zaključio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sjednici Žirija za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ na kojoj je utvrđena lista od 11 kandidata za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2020.  
 
1
“Gradska senior kartica” novi socijjalni servis Glavnog grada namijenjen penzionerima i starijima od 65 godina
Korisnicima bogata ponuda - i popusti do 25 odsto!
“Gradska senior kartica” novi je socijalni servis koji je uz pomoć Sekretarijata za socijalno staranje pokrenuo Glavni grad, namijenjen je penzionerima i sugrađanima starijim od 65 godina. Kartica im omogućava brojne povoljnosti.
Budžetom Glavnog grada za 2020. godinu za ovu namjenu izdvojeno je 50.000 eura, a partner Grada u ovom projektu je Crnogorski telekom. Korisnici kartica će imati vrlo raznovrsnu ponudu proizvoda i usluga, počev od prehrane, bijele tehnike, garderobe, pa sve do privatnih bolnica, apoteka i poliklinika, a ugovoreni popusti za jednokratna plaćanja se kreću i do 25 odsto.  
 
1
Otkazana tradicionalna manifestacija, "Izbor sportiste godine" Glavnog grada
Prekid tradicije - zbog pandemije!
      - Većina zvaničnih sportskih takmičenja u Evropi i svijetu su otkazana zbog pandemije, samim tim našim sportistima nije bilo omogućeno da učestvuju na njima. Takođe, veliki broj domaćih takmičenja nije održan, pa bismo u neravnopravan položaj doveli većinu sportista i sportskih kolektiva. Zbog toga smo, nažalost, odlučili da manifestaciju, koja je ove godine trebalo da se održi 27. put, otkažemo i predviđeni novac za organizaciju ove manifestacije usmjerimo onima kojima je svakako potrebniji - istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada koji zbog pandemije virusa Covid 19 neće organizovati. 
 
0
Glavni grad i Kancelarija za mlade objavili foto- konkurs „Novogodišnja čarolija kod kuće" - Vi glasate!
Za magije fotografije - bicikla!
- Podgorički praznični pazar nažalost ove godine neće krasiti naš grad, ali zato vas pozivamo da spoljašnjost svojih domova - terase, dvorišta, prozore, vrata - ukrasite novogodišnjom magijom i tako zajedno učinimo da, uprkos epidemiološkoj situaciji, naš grad zasija i spremno dočeka novu godinu - apel je Glavnog grada, koji je sa Kancelarijom za mlade objavljuju foto- konkurs „Novogodišnja čarolija kod kuće" - Vi glasate!
Fotografije sa najvećim brojem lajkova dobiće nagradu - za prvo i drugo mjesto nagrada je biciklo za odrasle dok je nagrada za treće mjesto biciklo za djecu. 
 
0
Uprkos pandemiji novog corona virusa, Međunarodni klub žena od nedjelje u "Delta City" organizuje 12. Diplomatski Božićni bazar
Pomoć ide - za 250 porodica!
    - Kako zbog situacije sa Covidom 19 nećemo biti u mogućnosti da organizujemo tradicionalni bazar u Delta City-ju koji se svake godine održava kroz druženje (i koji je prodajni) i spoj različitih kultura na jednom mjestu, donijeli smo odluku da ne prekidamo tradiciju i da ovom prilikom prikupimo sredstva, u hrani i ostalim proizvodima, koju ćemo dostaviti porodicama kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije - saopštavaju iz Međunarodnog kluba žena, koji, uprkos pandemiji novog corona virusa, u shopping molu "Delta City" od nedjelje u 11 organizuje 12. Diplomatski Božićni bazar.
   Kao i svih godina do sada, sve ambasade u Crnoj Gori ambasade odazvale su se pozivu manifestacije čiji je cilj - pod sloganom „Humanost spaja svjetove” - prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe. Štandovi i donacije ambasada nalaze se u atrijumu šoping-mola, a pomoć će otići u 250 domova, koliko se do sada prijavilo za pomoć.  
 
2
Direktorn Doma zdravlja Podgorica zalaže se za uvođenje strožih mjera
Crni Petak donosi - Crni Decembar!
          - Nema sumnje da će nam jučerašnji Crni Petak epidemiološki donijeti Crni Decembar; 5038 COVID pozitivnih u Podgorici - objavio je na svom Facebook profilu direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić, koji je za uvođenje strožih mjera.
On je pozvao građane Podgorice da ne napuštaju svoje domove u narednih 14 dana, kako bi se spriječilo širenje infekcije.
 
 
2
Predstavljeni rezultati Međunarodnog konkursa za izbor idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga nezavisnosti
Centar za pješake - bicikliste i preduzetnike!
    - S ponosom možemo da konstatujemo da smo dobili značajan broj prijedloga i rješenja i da je žiri na bazi detaljne analize donio odluku o prva tri rangirana rješenja, dva otkupa i tri pohvale rada. Pobjedničko rješenje izvanrednan izbor, kojim je, između ostalog planirana podzemna garaža sa 737 parking mjesta, što je 200 parking mjesta više nego što trenuto imamo u centru grada, novo zelenilo i komercijalni sadržaji - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na predstavljanju rezultata Međunarodnog konkursa za izbor idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga nezavisnosti. 
 
2
Glavni grad odaje počast jednom od najboljih fudbalera svih vremena
"Argentina" svijetli - Maradoni u čast!
- Trg Argentina večeras je osvijetljen u slavu najvećeg argentinskog i za mnoge najboljeg fudbalera svih vremena. Odlazak velikana fudbala potresao je cijeli sportski svijet - najavljeno je na Facebook stranici Glavnog grada Podgorice.  
 
2
COVID-19 nije zaobišao ni Javnu ustanovu "Komanski most"
Pozitivan i -21 štićenik!
    - Koronavirus nije zaobišao ni JU "Komanski most". U prethodna dva dana testirane su 154 osobe, rezultati su gotovi za 149. Testirano je 113 korisnika, od kojih je 21 pozitivan, a od 41 zaposlenih sedam je pozitivno - istakla je načelnica Odjeljenja za epidemiologiju zaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje dr Sanja Medenica, gostujući u jutarnjem programu TV Crne Gore.
Ona je pozvala građane da poštuju mjere, napominjući da joj se svidio grafit "Disciplina je sada vakcina!". 
 
0
Glavni grad i ove godine pomaže razvoj malog i srednjeg biznisa
Pomoć dobili - svi prijavljeni!
          Glavni grad Podgorica i ove godine opredijelio je sredstva u iznosu od 30.000 eura za razvoj malog i srednjeg preduzetništva u Podgorici.
Komisija za realizaciju Konkursa za dodjelu kredita za podsticanje preduzetništva, na čelu sa gradskim menadžerom Marjanom Junčajem, je na osnovu internog uputstva i utvrđenih kriterijuma za obrazovanje rang liste prijavljenih kandidata donijela odluku da svi prijavljeni kandidati ostvare ovo pravo.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|