1
IMA NAS: U ponedjeljak "dan D", protest će trajati čitavog dana
Kolonama automobila - "preplaviće" Podgoricu!

- Protest će trajati čitavog dana, sve dok ne vidimo ishod glasanja Zakona o predsjedniku nakon čega ćemo javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremamo - navode iz Pokreta “IMA NAS“.
U ponedjeljak od 11 kolonama automobila u svim djelovima grada u potpunosti "preplaviće" Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema.

Kako dodaju, jučerašnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije kao i stav Evropske komisije, dali su potvrdu da se Pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri te da je ovo borba za odbranu ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore.
- Upravo okupljanja i protest Pokreta “IMA NAS“ pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja.
- Stoga, još jednom pozivamo sve političke partije i svakog poslanika na odgovornost koji ovaj trenutak sa sobom nosi te da donesu odluke koje su od interesa za građansku i evropsku Crnu Goru. Pokret “IMA NAS“, kao i destine hiljada građana koji stoje uz nas neće odustati od ove borbe!
- Pozivamo sve da u ponedjeljak budu pripravni i čekaju jasna uputstva. Odustajanja nema sve do ispunjenja zahtjeva - navode iz Pokreta.



Antena M

Posjeta : 192