Brze Cinjenice - Grad

1
Policija privela S.H. (29) osumnjičenog za tešku krađu u produženom trajanju
Ukrao 21 biciklo i trotinet?!
    Sprovodeći planske aktivnosti u dužem vremenskom periodu u cilju rasvjetljavanja više krađa bicikala koje su se dogodile na teritoriji Podgorice, policija je identifikovala i locirala izvršioca ovog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju - S.H. (29), koji je, kako se sumnja, u 22 navrata vršio otuđenja bicikala i električnog trotineta na različitim lokacijama u Podgorici.
On je uz krivičnu prijavu u zakonskom roku priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost. 
 
0
Završeni radovi na izgradnji objekta osnovne škole u Tološima
Zdanje za znanje - postavlja nove standarde!
       - Nakon više decenija, Tološi su dočekali da dobiju objekat osnovne škole. Jedan, zbilja velelepni objekat koji će služiti na ponos, ne samo ovom dijelu grada i ne samo Podgorici, nego ja bih kazao Crnoj Gori. Jedna škola koja postavlja potpuno nove standarde. Međutim, treba reći da nijesmo dobili samo školu, nego smo dobili i jednu savremenu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, kapaciteta 500 mjesta. Sadržaj koji je prethodno nedostajao ovom dijelu grada - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je danas, sa saradnicima, članom porodice Ubović i velikim brojem građana, obišao završene radove na izgradnji objekta osnovne škole u Tološima.
Vuković je istakao da je ovaj projekat važan i kao izuzetan primjer društvene odgovornosti, te još jednom zahvalio porodici Ubović i kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji i dodao da se nada da će ovo biti putokaz za gradnju sličnih objekata u narednom periodu.  
 
0
Gradonačelnik Podgorice upriličio prijem za novoimenovanog ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori
Ukrajinski centar otvoren - u Hercegovačkoj!
Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković upriličio je prijem za novoimenovanog ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Nj. E. Oleha Herasimenka.
Oni su otvorili Ukrajinski centar u Hercegovačkoj ulici. Riječ je o prostoru u kojem će se nalaziti krizni štab za pomoć građanima Ukrajine, ali i koji će kasnije biti namijenjen organizaciji obrazovno-kulturnih programa, te aktivnostima koje će imati za cilj razvijanje kulturnih i ekonomskih veza Ukrajine sa Crnom Gorom. Uspostavljanje centra je zajednička ideja Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori i ukrajinske organizacije "Dobro djelo", čije će sjedište takođe biti u Ukrajinskom centru.  
 
1
Gradonačelnik Podgorice šokiran rušenjem fasade kuće Vujovića u Bokeškoj
Vuković najavio - krivične prijave!
- Šokiran sam viješću da je investitor poslovnog objekta u Bokeškoj srušio čuvenu fasadu kuće Vujovića. Idejnim rješenjem koje je odobrio Državni arhitekta Glavni grad nema veze s projektom), investitor je bio dužan da sačuva fasadu. Sjutra podnosim kr. prijave protiv njega i nadzora! - najavio je ne Twiteru gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i podsjetio "nasuprot ovom vandalskom činu, tokom višemjesečne (veoma zahtjevne) rekonstrukcije Bokeške ulice, Glavni Grad sačuvao je fasadu. 
 
1
Glavni grad oživio tradiciju na Stadionu malih sportova
Počeo "Trofej Podgorice"!
    Skokom padobranaca Miloša i Saše Dragojevića iz Aero kluba "Špiro Mugoša", koji su simbolično donijeli zastavu Glavnog grada i fudbalsku loptu na čuveni poligon, utakmicom dječaka iz fudbalskih klubova Stari aerodrom i Podgorica, sinoć na Stadionu malih sportova počeo je turnir u maom fudbalu "Trofej Podgorice", koji je okupio 37 ekipa. One će se takmičiti do 13. avgusta, a utakmice će počinjati od 20.
Takmičenje je zvanično otvorio početnim udarcem Željko Petrović, legendarni crnogorski fudbaler, nekadašnji as "Budućnosti", "Dinama", "Sevilje", PSV", te reprezentativac Jugoslavije, a u prvom meču turnira ekipa "Centra" savladala je "Valte" 1:0.
 
 
1
Građani Podgorice dobili su još jednu zelene oazu za odmor i uživanje u užem centru grada
Nepristupačan prostor - pretvoren u oazu!
- U pitanju je prostor koji je posljednjih petnaestak godina bio ograđen, nedostupan našim sugrađanima, nekako skriven od očiju javnosti. Prepoznajući njegov potencijal i značaj, imajući u vidu na kojoj lokaciji se nalazi, mi smo odlučili da ga transformišemo u jednu lijepo uređenu zelenu površinu. I evo nekoliko mjeseci kasnije možemo da zaključimo da su naša privredna društva, kao i uvijek odradila fantastičan posao. Posebno mi je drago što ovaj park predajemo na upotrebu upravo danas, 14. jula, na dan pada Bastilje, nacionalnog dana Francuske - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj.E. Kristijanom Timonijem, obišao novu parkovsku površinu koja se prostire na 8 700 m˛, a nalazi se u blizini Kliničkog centra Crne Gore. 
 
1
Za Dan državnosti Glavni grad dobio najsavremeniju sportsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola
Sportistima sadržaji - na 20 000 kvadrata!
    - Na prostoru od 20.000 kvdrata, koji je potpuno ograđen, kreirani su novi sportski sadržaji, rekonstruisana je trim stazu, izgrađen teren košarku, a Podgorica je poslije dugo vremena dobila i dva terena za tenis. Osim toga, izgrađena su i dva dječja igrališta, postavljena najsavremenija teretana na otvorenom, onovljena rasvjeta i kreirani sadržaji za sve generacije. Važan dio projekta predstavlja i rekonstrukcija i proširenje postojećeg parkinga, što će biti realizovano u narednoj fazi projekta. Ukupna vrijednost ove investicije je 500.000 eura - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući portsko-rekreativnu zonu na Bulevaru Šarla de Gola.  
 
1
Povodom 13. jula, na Spomenik partizanu-borcu na Gorici
Vijenac položila - delegacija Glavnog grada!
- Trinaesti jul najvažniji je datum u crnogorskoj istoriji kada je Crna Gora 1878. godine na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i kada je 1941. godine počeo narodni ustanak protiv fašizma - Gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, predsjednik Skupštine Glavnog grada, dr Đorđe Suhih, i predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice, Borivoje Banović, položili su danas vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici.
Glavni grad Podgorica nastavlja da baštini temeljne vrijednosti antifašizma i trasira evropski put Podgorice i Crne Gore. 
 
1
Iz intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za TVCG
Nepokolebljivo nastaviti - usvajanje evropskih vrijednosti!
       - Trinaesti jul nam je najvažnija tema, tema svih naših tema. Uvijek je lijepo i dobro kada želimo dobro svojoj kući, ali moramo znati kako se čini dobro svojoj kući. Da bi Crna Gora mogla da bude onakva kakvom je svi vidimo, ona mora ostati čvrsto utemeljjena na antifašizmu. To je posebno potrebno potencirati danas kada su fašističke aveti podigle glavu, ne toliko u Crnoj Gori koliko na nekim širim meridijanima, na nekim mnogo važnijim adresama. Crna Gora mora ostati istrajna u ostvarivabju koncepta građanskog društva. Prvi put kada Crna Gora zabasa ka nekoj alternativi, kada bi izgledala kao konfederacija nacionalnih zajednica Crne Gore, to bi bio njen kraj. Crna Gora jedino može opstati kao građansko društvo. Ako sebi želi dobro, Crna Gora nepokolebljivo nastaviti usvajanje evropskih vrijednosti - naglasio je predsjeddnikk Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za TV Crne Gore. 
 
1
Vlada Crne Gore čestita 13. jul
Datum ispisan - zlatnom tintom!
             - Zlatnom tintom ispisan datum u istoriji naše dostojanstvene i čelične Crne Gore - Vlada Crne Gore čestita 13 . jul - Dan državnosti! 
 
0
Martini Roćenović, prvoj ženi vatrogascu u Službi zaštite i spašavanja, gradonačellnik poželio sreću
Poruka ohrabrenja - ruši stereotipe!
       - Ovo je poruka ohrabrenja i lijep primjer koji pomaže da srušimo stereotipe o podjeli na „muške“ i „ženske“ poslove. Podatak da gradska uprava na rukovodećim pozicijama ima jednak broj žena i muškaraca nas čini izuzetno ponosnima, dok ovaj primjer može značiti postavljanje standarda i nešto što će privući i druge žene da se prijave na ovakve i slične pozicije - gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković danas je poželio sreću prvoj ženi vatrogascu u Službi zaštite i spašavanja Podgorice Martini Roćenović. 
 
0
Skupština Glavnog grada za gradonačelnika Podgorice ponovo izabrala dr Ivana Vukovića
Do kraja decenije - Podgorica najbolja za život!
    - Uz zahvalnost ljudima iz mog tima koji su omogućili da vam danas predstavim ovakve rezultate, uz zahvalnost svima vama koji ste dali značajan doprinos uspjesima grada, uz posebnu zahvalnost našim sugrađanima na podršci i povjerenju, želim da vam kažem da sam apsolutno uvjeren da bi, ukoliko se njen razvoj nastavi ovim tempom, a za šta postoje svi preduslovi, Podgorica do kraja decenije mogla postati ubjedljivo najbolji grad za život u ovom dijelu Evrope - zakjučio je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada ponovo izabran.
Vuković je kazao da legitimitet rada njegovog tima predstavljaju postignuti rezultati, te predan odnos prema poslu i odgovoran odnos prema građanima Podgorice. 
 
0
Glavni grad preuzeo muški rukometni kllub "Budućnost"
"Plavo-bijela" porodica bogatija - za rukometaše!
          - Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire - ukazao je na press konferenciji dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je danas sa osnivačima Muškog rukometnog kluba 'Budućnost Podgorica' Ugovor o preuzimanju. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Vučić zvao Vulina - da ne malltretiraju!
- Najviše smo potencirai teme regionane saradnje. To otvara nove horizonte, naročito kada je u pitanju infrastruktura, ali i nadolazeća krizaa. Neka pitanja već smo zaokružili - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
- Na moj upit, predsjedniik Vučič uspio je da riješi još jedno pitanje. On je mazvao ministra unutrašnjih poslova Vulina i založio se da se praksa prema građanima i poslanicima iz Crne Gore ispraviti. Od 1. jula svi će moći da ulaze bez ikakvih restrikcija - ponizno je dodao Abazović. 
 
2
Dječje odmaralište na Veruši otvorilo ljetnju sezonu
Prvi gosti - mališani Podgorice i Ukrajine!
- Ove godine su gosti ne samo naši najmlađi iz Podgorice, već i mališani iz Ukrajine koji se u Crnoj Gori nalaze iz vjerujem svima dobro poznatih razloga. U saradnji sa Ambasadom Ukrajine organizovali smo boravak za njih, u nekoliko grupa, sa ciljem da im koliko toliko olakšamo boravak u Crnoj Gori i vrlo smo zadovoljni zbog toga, a vidim da su i prve reakcije sjajne. Odmaralište je vrlo značajno za nas, ne samo u institucionalnom smislu, jer gotovo da nema nikoga ko je rođen i živi u Podgorici da nije barem jednom bio na Veruši i to je činjenica koja nas obavezuje - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i najavio ambiciozne planove za ulaganja u narednom periodu. 
 
2
Predsjednik Crne Gore gost na Kraljevskoj gala večeri koju je priredio kralj Felipe VI
NATO nastavlja da - odlučno odgovara izazovima!
            - Crna Gora večeras u Madridu, zajedno sa saveznicima u ključnom trenutku za našu bezbjednost i budućnost koju dijelimo.
Zadovoljstvo susretom sa kraljevskim parom kraljem Felipeom VI i kraljicom Leticijom.
Uvjeren sam da ćemo tokom naredna dva dana razgovora na najvišem nivou, potvrditi da odbrambeni savez NATO nastavlja da odlučno i jedinstveno odgovara na nikad opasnije izazove očuvanju mira, zaštiti naših građana i odbrani naših vrijednosti - naglasio je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom bio je gost na Kraljevskoj gala večeri koju je priredio kralj Felipe VI. 
 
2
Na SP za rukometašice do 20 godina Crna Gora - Norveška 26:32 (10:13)
"Crvene" ostale - bez četvrrtfinala!
Norveška je ipak, bila prejaka za naše juniorke – Skandinavke su slavile 32:26 (13:10) u duelu u kojem je našoj reprezentaciji bila potrebna pobjeda za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igračice do 20 godina u Sloveniji.
Našoj reprezentaciji koja je zauzela treće mjesto u glavnoj rundi, u nastavku šampionata slijedi borba za plasman od 9. do 12. mjesta. Osim Norveške, plasman u četvrtfinale, izborila je i Danska, koja je u posljednjem kolu igrala nariješeno sa Francuskom (19:19). 
 
2
Osim učešća na konferenciji Evropskog savjeta za vanjske poslove, gradonačelnik Podgorice iskoristio posjetu Berinu i za bilateralnu saradnju
Izazovi upućuju - na intezivniju saradnju!
- Tokom sastanka bilo je riječi o brojnim aktivnostima i projektima koji povezuju Podgoricu i Berlin, te izazovima koji upućuju na neophodnost intenziviranja saradnje glavnih gradova. U fokusu razgovora našle su se teme zelenih politika, razvoja IT industrije, uspostavljanja i unapređenja kreativnih habova, te smart city koncepta u Berlinu i Podgorici - saopštio je PG biro o posjeti gradonačelnika Podgoricee dr Ivana Vukovića, koji je osim učešća na konferenciji Evropskog savjeta za vanjske poslove, iskoristio i za susret sa zamjenicom gradonačelnice Berlina, Ana-Maria Trasneom. 
 
1
Glavni grad brine i o muškom rukometu
I rukometaši u - porodici "Budućnosti"!
       Sportska porodica Glavnog grada uskoro će biti bogatija za muški rukometni klub "Budućnost" - prijedlog Odluke o preuzimanju o ovom klubu, kojom bi rukometaši pojačali tim klubova čiji je Glavni grad osnivač - Fudbalskom klubu Budućnost, Košarkaškom klubu Budućnost, Odbojkaškom klubu Budućnost i Plivačko-vaterpolo klubu Budućnost - odbornici Skupštine Glavnog grada o tom prijedogu izjjasniće se na narednoj sjednici. 
 
1
Predsjednik Crne Gore sastao se u Briselu sa predsjednicom Evropskog parlamenta
Odlučno radimo za - evropsku budućnost!
- Sa izuzetnom zahvalnošću gledamo na ulogu EP i pažnju koju posvećujete regionu i njegovoj evropskoj perspektivi, odlučni da nastavimo da radimo na našoj evropskoj budućnosti uz kontinuirani dijalog s Evropskim Parlamentom - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je predsjednici Evropskog parlamenta Roberti Metsoli. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|