Brze Cinjenice - Grad

0
Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada izdao saglasnost da se postavi panoramski točak
Posmatranje grada - iz ptičje perspektive!
Građani i posjetioci Podgorice biće uskoro u prilici da naš lijepi grad posmatraju sa 40 metara visokog panoramskog točka, koji je ujedno i najveći u ovom dijelu Evrope - u želji da Podgorica dobije sve sadržaje koje imaju veliki evropski i svjetski turistički centri, Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada, u skladu sa zakonskim procedurama izdao je saglasnost da se postavi panoramski točak, prvi put u istoriji našeg grada. 
 
2
Akcija pošumljavanja GP "Zelenilo", NVO “Green home” i NVO “Naša akcija”
Zlatica obogaćena - sa 500 sadnica!
    Gradsko preduzeće Zelenilo DOO - Podgorica danas je uspješno realizovalo akciju pošumljavanja park-šume Zlatica, pa je tako park- šuma od danas bogatija za 500 sadnica crnog bora, smrče, košćele, dudovca i jasena.
Akcija je realizovana uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera a učešće su uzeli i volonteri NVO “Green home” i NVO “Naša akcija”.  
 
2
Mutnoća se povukla
Voda sa Mareze - ispravna!
       Voda sa izvorišta Mareza je zdravstveno ispravna, odnosno svi parametri su u okviru dozvoljenih vrijednosti.
Prema posljednjim rezultatima analiza, mutnoća iz vode se povukla i imamo vrijednosti koje su ispod graničnih, tako da je voda sa česme
bezbjedna za piće. 
 
2
Konferencija za medije Ministarstva zdravlja o korigovanim epidemiološkim mjerama
Za dolaske sa Ostrva - obavezan PCR test!
    - Crnogorskim državljanima i strancima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva dozvoljava se ulazak u Crnu Goru samo uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Mjera važi do 10. februara. To je jedina mjera koja je nova u odnosu na prethodno donesene - istakao je državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Borko Bajić na konferenciji za medije na kojoj su predstavljene korigovane epidemiološke mjere.
On je ukazao da je situacija u bolnicama stabilna, ali da nema mjesta za opuštanje.
 
 
2
Predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost i poslanik "DF" najavio donošenje tri zakona
Ispitaće poslove - prve familije!
    - Sledećih dana "DF" iniciraće vanredne sjednice Skupštne Crne Gore sa posebnim tačkama dnevnog reda za donošenje zakona o predsjedniku države, zakona o paarlamentarnoj istrazi i zakona o odbrani. Donošenjem zakona o parlamentarnoj istrazi stvoriće se uslovi za formiranje anketnih odbora shodno zastupljenosti u Skupštini, a to znači da ćemo, između ostalih, formirati anketni odbor na osnovu dokaza i tvrdnji Duška Kneževića, a tiču se njegovih poslovnih aranžmana sa prvom familijom. Na čelu odbora biće predstavnik vlasti, a baviće se ispitivanjem kkako je sagrađena ničija kuća, ko ju je finansirao. Ispitaćemo kastodi račune Mila Đukanovića i kredit kod Pireus banke od 1,5 milion eura, koji su braća Ban preko Kneževića uplatili kao garanciju za kredit. Nažalost, SDT moglo je da otvori kastodi račune Đukanovića, a zašto zo nije uradilo time će se baviti anketni odbor i Milo Đukanović i Milivoje Katnić moraće da dođu pred anketni odbor - istakao je predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost i poslanik "DF" Milan Knežević. 
 
1
Šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u prvoj zvaničnoj posjeti Glavnom gradu
Intezivnije integracije - ključno za napredak!
       - Intenziviranje procesa evropskih integracija i jačanje društvenog dijaloga oko važnih pitanja ključni za dalji napredak na putu punopravnog članstva Crne Gore u EU, kao i da će u narednom periodu intenzivirati komunikaciju u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti - saglasili su se danas gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristina Popa, koja je bila u prvoj zvaničnoj posjeti Glavnom gradu.
Sagovornici su se saglasili da je veoma dobro što podrška procesu EU integracija u Crnoj Gori raste i da je veoma važno da građani Crne Gore ostanu na tom putu, bez obzira na dinamične društvene i političke procese u zemlji.  
 
1
Ekipe gradskog “Zelenila” počele radove na Bulevaru Crnogorskih serdara
Formiraju drvored - od 47 košćela!
Ekipe gradskog preduzeća “Zelenilo” danas su počele radove na formiranju novog drvoreda od 47 stabala košćela na Bulevaru Crnogorskih serdara.  
 
1
Nakon kraće pauze zbog radova na redovnom održavanju
Natkriveni bazen - od danas otvoren!
Natkriveni bazen u sklopu Sportskog centra ’’Morača’’, nakon kraće pauze zbog radova na redovnom održavanju, od danas nastavlja da pruža usluge korisnicima u skladu sa dnevnim rasporedom rada i kućnim redom na bazenima. 
 
1
Nakon burnih reakcija na društvenim mrežama
Bankomat dobio - "prekomandu"!
- Nijesam siguran kako je neko uopšte došao na ideju da na ovom mjestu postavi bankomat. Još manje mi je jasno kako je naš nadležni sekretarijat izdao dozvolu za tako nešto. Bilo kako bilo, kao gradonačelnik, preuzimam odgovornost za propust gradskih službi.
Inače, nalog da se predmetni objekat ukloni izdao sam 16.12. Danas sam informisan da će se tome pristupiti tokom naredna dva dana - napisao je juče na FB prodilu gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vukovič, a danas, poslije burnih reakcija, bankomat Hipotekarne banke koji je bio postavljen blizu Sahat-kule uklonjen je.  
 
1
Kompletan sastav Službe zaštite i spašavanja u stanju pripravnosti
Voda upućena - u četiri sela!
- Pripadnici Službe zaštite i spašavanja zbog obilnih padavina danas obilaze područje Skadarskog jezera u cilju praćenja nivoa vode i preduzimanja preventivnih mjera . Shodno navedenom za sada nema većih problema na području Opštine u okviru Glavnog grada- Golubovci. Jedno vozilo sa pijaćom vodom upućeno je u sela Bistrica, Kurilo, Vranjina i Gostilj - saopšteno je iz Glavnog grada. 
 
0
Building online presence prekosjutra u "American corner"
O korišćenju društvenih mreža - u svrhe aplikacija!
Oni koji žele više da saznaju o korišćenju društvenih mreža u svrhe aplikacija za studije, posao, te i povezivanje s ljudima sličnih akademskih i poslovnih interesovanja prekosjutra od 18 treba da odu u "American corner". Building online presence događaj je sa kojeg će informacije podstaći razmišljanje oobnovi ili osnivanju metodakorišćenja društvenih mreža i potrebi za kreiranjem online portfolija. 
 
0
Na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog
Treća traka - za gradski i taksi prevoz!
             -Ovo je još jedan od načina da se motivišu sugrađani da što više koriste ove vidove transporta i u skladu je sa onim što su dobre prakse gradova u regionu i šire. Takozvane žute trake za autobuse, tramvaje i taksije su prisutne skoro u svim velikim gradovima, i najčešće se nalaze uz desni ivičnjak, kako bi obezbijedile direktan ulazak putnika sa trotoara u vozilo. Osim toga, ovo je još jedan korak bliže realizaciji svih ciljeva zacrtanih kroz najvažniji dokument iz oblasti saobraćaja u Glavnom gradu – Plana održive urbane mobilnosti - saopštio je Gavni grad povodom toga što je ekretarijat za saobraćaj Glavnog grada izradio projekat pretvaranja treće trake na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u namjensku traku za javni i taksi prevoz. Obilježavanje trake počeće tokom ovog mjeseca, a naknadno će biti ugrađeni i montažni ivičnjaci u istu svrhu.     
 
0
Predsjednik Crne Gore čestitao Božić građanima pravoslavne vjeroispovijesti
Blagdani da - budu podstrek!
          - Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučnije i odgovornije djelovanje na izgradnji otvorenog, demokratskog, multietničkog, bogatijeg društva, utemeljenog na ovim znanjima, na punoj slobodi, sposobnosti i inventivnosti ljudi, na poštovanju ljudskih prava, na solidarnosti i svim drugim moralnim i etičkim načelima, na dobrobit svih naših građana, i naše države Crne Gore - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu zajedno sa svojim porodicama, s komšijama i prijateljima, vodeći računa o sopstvenom i zdravlju drugih.  
 
0
U susret Božiću
Za izlaganje badnjaka - četiri lokacije!
         - Pozivamo sve koji izlažu badnjake, da u cilju jednostavnijeg i efikasnijeg održavanja komunalnog reda, poštuju odluku i to čine isključivo na predviđenim lokacijama - apelovao je Glavni gra, koji je odredio lokacije za izlaganje badnjaka: Bulevar Džordža Vašingtona – ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, iza gradskog stadiona – kod crkve Svetog Đorđa, preko puta TC Pobrežje, na ulazu u Podgoricu iz pravca Kolašina i kod Našeg diskonta – lokacija koja je određena i za prodaju drva.
 
 
3
Gradonačelnik Podgorice primio rukovodstvo FK "Budućnost"
Sa "Savanom" u - deceniju razvoja!
    - Poslednji dan u godini koja je izuzetno uspješna za Glavni grad izuzetno odlučili smo da završimo svečani mprijemom za rukovodstvo FK ‘’Budućnost'', povodom potpisivanja novog ugovora o strateškom partnerstvu kompanije Savana i FK “Budućnost” narednih deset godina - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, dodajući da je odluku usvojio lokalni parlament, čime su se stvorile sve neophodne pretpostavke kako bi FK ‘’Budućnost’’ nastavilo da se razvija, i kako bi se, i u sportskom i svakom drugom smislu podigao na značajno viši nivo u toku naredne decenije.  
 
3
Predstavljeni rezultati rada gradske uprave
Godina na izmaku - najuspješnija u deceniji!
    - Budžet je na današnji dan realizovan u procentu od 103 odsto. To predstavlja kuriozitet i nešto na što smo vrlo ponosni - napomenuo je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na press konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati rada gradske uprave u godini na izmaku.
On se zahvalio zaposlenima u Sekretarijatu za finansije, Upravi lokalnih javnih prihoda, Direkciji za imovinu i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice – organizacionim cjelinama u sistemu Glavnog grada zahvaljujući kojima se puni budžet. 
 
3
Podgorica upućuje iskrene riječi podrške i prijateljstva građanima Hrvatske
Donirali Petrinji - 10.000 eura!
    Povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio naše susjede u Hrvatskoj, Glavni grad je kao izraz solidarnosti donirao 10.000 eura pomoći stanovnicima grada Petrinja u Sisačko- maslovačkoj županiji.
Podgorica upućuje iskrene riječi podrške i prijateljstva građanima Hrvatske u ovom teškom trenutku. 
 
3
Skupština Crne Gore, voljm većine, bez opozicije usvojila Prijedlog zakona sa izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i o pravnom položaju vjerskih zajednica
Sve "izjednačene" - na štetu Crne Gore!
          - Sada su sve vjerske zajednice, bez izuzetka, jednake pred zakonom. Ovo je pobjeda pravne države, ali i naroda koji je tu državu branio punih 12 mjeseci. Sada je država tog naroda odbranjena u Skupštini - ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore prfesor dr Zdravko Krivokapić kada je, rano jutros, poslanička većina, trijumfalno, uz osmjehe i aplauze, usvojila Prijedlog zakona sa izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i o pravnom položaju vjerskih zajednica.  
 
2
U 12. rundi ABA lige košarkaši "Budućnosti Voli" dočekuju "Krku"
Na atipičnog protivnika - koncentrisano i agresivno!
    - Čeka nas izuzetno atipičan protivnik koji je svoj kvalitet pokazao u nekoliko posljednjih kola, prevashodno protiv Partizana, kojeg su dobili ubjedljivo, 20 razlike. Moraćemo dda budemo na visini zadatka, da bi potvrdili prednost u kvalitetu. Jako mnogo šutiraju za tri poena, ekipa igra u različitim konstrukcijama. Često podižu pozicije, 3 na 4, 4 se nađe na 5, sa dosta preuzimanja i skakanja u fazi odbrane na pikenrolu, čvrsti su,, dobro zatvaraju reket, dobro kontrolišu defanzivni skok i sigurno da naš napad mora da bude na visokom nivou u preciznosti izvođenja nebi li uspjeli da otvorimo njihovu odbranu i da poentiramo što iz laganih situacija, što da naši procenti šuta za tri poena budu bolji nego u nekoliko prethodnih utakmica. U fazi odbrane ponavlja nam se da primamo puno poena u prvoj četvrtini . Konstatnost, koncentracija, nivo agresije mora da bude svih 40 miinuta i u takvim okolnostima potvrdićemo ulogu favorita - ističe Petar Mijović, trener košarkaša "Budućnosti Voli", koji u 12. rundi ABA lige večeras od 17 u "Morači" dočekuju "Krku". 
 
2
Ove godine, zbog epidemiološke situacije, pazar se nije vratio u grad
Djeda Mraz, ipak, stigao!
    Iako nijesmo u prilici da se družimo na Pazaru, naši najmlađi prolaznici doživjeli su poseban ugođaj. Više Djeda mrazova noseći novogodišnje paketiće spustili su se sa zgrade u centru Podgorice, kako bi oduševili one čiji su junaci. Na Trgu nezavisnosti, u skladu sa mjerama koje su na snazi, sinoć je podijeljeno 200 zaštitnih maski našim sugrađanima.
- Vjerujemo da se nijedan uspjeh ne može mjeriti sa osmjehom djeteta. Želimo im da u narednoj godini budu uvijek radosni i slobodni da uživaju u druženju i svim aktivnostima koje su im tokom godine na izmaku bile uskraćene. Srećni praznici - poručuje Glavni grad.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|