Brze Cinjenice - Grad

1
Prijave za "Podgorički mundijal" na kultnom "Stadionu malih sportova" počinju večeras
Uplate ekipa - za "njihov osmijeh"!
Prijave za "Podgorički mundijal", kakav je popularni naziv za "Trofej Podgorice", u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, počinju večeras, a ove godine obezbjeđen je najbogatiji nagradni fond od 9 000 eura.
Kompletan iznos od kotizacija biće uplaćen u humanitarne svrhe organizaciji Njihov osmijeh vrijedi više (Nacionalni osmijeh Crne Gore) - ekipe uplaćuju 150 eura na donatorski žiro račun Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, broj 510-1727-97.
 
 
0
Rukovodstvo Glavnog grada sa predstavnicima projekta GIZ ORF-EE
Fokus na - održivu urbanu mobilnost!
       - Svjesni smo da su stvari zrele za unapređenje stanja, te da je potrebno da se neke što prije promijene tako da na najbolji način služe građanima Podgorice. Uz konsultacije sa stručnjacima, prateći procedure, djelovaćemo u pravcu koji je najprihvatljiviji za sve i raditi na poboljšanju saobraćajne kulture - ukazala je gradonačelnica Podgorice profesorica dr Olivera Injac poslije sastanka sa regionalnom projekt menadžerkom GIZ ORF-EE Jasnom Sekulović, konsultantom na projektu Stefanom Bulatovićem i predstavnicom Zajednice opština Crne Gore, Marijom Kljajić.
Fokus sastanka odnosio se na održivu urbanu mobilnost i izazove koji se tiču smanjenja saobraćajnih gužvi, podsticanje aktivnih vidova transporta i javnog prevoza i način na koji postojeća infrastruktura može biti unaprijeđena. 
 
3
U SC "Morača"
Od sjutra radi - olimpijski bazen!
Otvoreni olimpijski bazen u sklopu Sportskog centra „Morača“ počeće rad sjutra i usluge će pružati u skladu sa dnevnim rasporedom rada i kućnim redom na bazenima - najavljuje PG biro.
Kao i svake godine, gradsko preduzeće Sportski objekti je u susret ljetnjoj sezoni sprovelo potrebne aktivnosti kako bi na gradskim bazenima spremno dočekali sve rekreativce, ljubitelje vodenih sportova i inostrane goste. 
 
1
Na sportskom igralištu
Mladići tukli - djecu!
Osmogodišnji dječak i nekoliko njegovih vršnjaka povrijeđeni su u petak popodne, kada je na njih nasrnula grupa mladića i djevojaka na sportskom terenu u dijelu grada Preko Morače.
Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, mladići, od kojih su pojedini punoljetni, napali su djecu, uzrasta od osam do 11 godina, koja su se igrala na dijelu terena, udarajući ih pesnicama, šamarajući ih, a jednog od njih bacili su sa ograde kada je pokušavao da pobjegne sa terena. Sa njima su bile i dvije djevojke koje su učestvovale u ovom nasilju, a djeca su navela da, nakon što su ih tukli, napadači im nijesu dozvoljavali da napuste teren. 
 
1
Treći Podgorički Salon Vina sjutra na terasi hotela “Podgorica”
Predstavljaju se - 23 vinarije!
Treći Podgorički Salon Vina biće sjutra priređen na terasi hotela “Podgorica”.
Na trećem Podgoričkom Salonu Vina koji se organizuje pod sloganom “Biraj crnogorska vina” predstaviće se 23 vinarije sa teritorije Podgorice i 7 iz drugih regija. 
 
0
Povodom dana rođenja vojvode Marka Miljanova Popovića
Položen vijenac na spomenik - prvom gradonačelniku!
Povodom dana rođenja vojvode Marka Miljanova Popovića, jedne od najznačajnijih ličnosti našeg naroda i ujedno prvog gradonačelnika Podgorice, vijenac na njegov spomenik ispred zgrade Glavnog grada položili su predsjednica Gradskog parlamenta dr Jelena Borovinić Bojović i zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović.
Pored toga što je bio prvi gradonačelnik Podgorice, vojvoda Marko Miljanov je i osnivač prve čitaonice u našem gradu. 
 
0
Glavni grad i udruženje "Roditelji.me"
Odavanje počasti - žrtvama u Beogradu!
- Odavanje počasti žrtvama tragedije u Beogradu danas od 18 na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizovaće Glavni grad i udruženje "Roditelji.me".
- Skup je planiran kao okupljanje građana, koji će odati počast žrtvama, bez govora i obraćanja prisutnima. Građani će moći da zapale svijeće oko fontane, koje će obezbijediti Glavni grad, a počast žrtvama mogu odati i polaganjem cvijeća, ostavljanjem poruka i slično - navodi se u saopštenju Udruženja. 
 
0
Predsjednica Skupštine Crne Gore razgovarala sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske
Turska podržava - učlanjenje Crne Gore u EU!
    - Republika Turska podržava proces učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju, kazao je predsjednik Šentop i naglasio da isti treba da bude ubrzan. Takođe, istakao je da mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu nemaju cijenu i da je njegova zemlja spremna da pruži doprinos njihovom osiguranju - istakao je predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafa Šentop u razgovoru sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đu rović.
On je iskazao zadovoljstvo zbog veoma dobrih odnosa između dvije zemlje i na političkom i na međuparlamentarnom nivou. Zahvalio je predsjednici Đurović na podršci koju je Crna Gora pružila Turskoj nakon razornih zemljotresa u februaru.  
 
0
Jutros u u 3,41 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine
"Zaljuljalo" kod Tološa!
Jutros u u 3,41 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 4 kilometra sjeverno od Tološa.
   Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 2.8 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III-IV stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 19 kiilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.
    
 
2
Derbi 32. kola MeridianBet 1.CFL „Sutjeska“ – „Budućnost“ 2:2 (2:0)
Derbi bez pobjednika - vrh bez promjene!
       Iako je poslije prvih 45 minuta domaćin vodio 2:0, golovima Conrada u 11. i 37. minutu, derbi 32. MerdianBet 1, CFL završen je bez pobjedniks 2:2, poravnali su Siić u 68. i Sekulić u 82. minutu, pa je i vrh tabele ostao nepromijenjen - “Budućnost“ je zadržala tri boda prednosti.
„Arsenal“ – „Iskra“ 2:3; „Jedinstvo“ – „Mornar“ 3:1; „Rudar“ – „Dečić“ 0:0; OFK „Petrovac“ – „Jezero“ 1:0; „Sutjeska“ – „udućnost“ 2:2.
 
 
2
Ljubiša Tumbaković je pred meč Crna Gora - Srbija izjavio da ih gleda kao jednu državu
Došao kao gospodin - pobjegao kao kukavica!
    Ljubiša Tumbaković je pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Srbije izjavio kako današnje rivale na terenu doživljava kao jednu državu, te da ga na to navodi porodično ubjeđenje. 
 
2
Ogromno interesovanje za večerašnju fudbalsu utakmicu Crna Gora - Srbija
"Vaskrsli" tapkaroši - preko društveih mreža!
Ogromno interesovanje za večerašnju fudbalsu utakmicu Crna Gora - Srbija "vaskrslo" je već zaboravljen "tapkarope" i to modernije, preko društvenih mr                           mrež, poput Facebooka"
Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje na procesuiranju osoba koje su tokom vikenda na društvenim mrežama objavljivale oglase o prodaji ulaznica za fudbalsku utakmicu Crna Gora – Srbija, protiv jedne podnijeli prekršajnu prijavu.
Podgorička policija je nakon objave o prodaji dvije ulaznice utvrdila da je lice koje je napravilo objavu iz Bijelog Polja, te su u saradnji sa kolegama iz Bijelog Polja prikupljena obavještenja od S.A.  
 
2
Zbog fudbalske utakmice Crna Gora – Srbija
Zatvaraju pola grada - policija snima iz vazduha!
Zbog fudbalske utakmice Crna Gora – Srbija danas od 15 sati pa do završetka meča biće zatvoren za saobraćaj Bulevar Ivana Crnojevića od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova do raskrsnice sa Bulevarom Stanka Dragojevića.
Zabrana saobraćaja važiće i u Ulici 19. decembra, od Ulice Vaka Đurovića, kao i za skretanje od Hitne medicinske pomoći u pravcu Gradskog stadiona, saopšteno je iz Uprave policije. 
 
2
Treći Sajam zapošljaavanja Glavni grad organizuje 29. i 30. u holu "Big Fashion šoping mola"
“Tražite posao? Posao Te traži!”!
Treći zapošljavanja “Tražite posao? Posao Te traži!” Glavni grad organizuje 29. i 30. marta od 12 do 20, u holu "Big Fashion šoping mola".
- Uvjereni smo da će ovogodišnji Sajam zapošljavanja biti odlična prilika da zainteresovana lica predstave svoja znanja i kvalifikacije koje ih čine konkurentnim na tržištu rada i da iskažu interesovanje za ponuđena radna mjesta, bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili stalnom zaposlenju -saopštio je Glavni grad.  
 
2
Piše: Dragan Bursać za "Antenu M"
Šešeljizirani Milatović - predsjednik Crne Gore?
    Jakov Milatović iz pokreta ”Evropa sad“ će se naći u drugom krugu crnogorskih predsjedničkih izbora i izaći na megdan Milu Đukanoviću 2. aprila, kad će se odlučivati o sudbini ove zemlje. Za svake izbore kažu da su sudbinski, ali ovi predsjednički u Crnoj Gori zaista jesu i to prije svega na simboličkoj ravni.
O Đukanoviću se zna gotovo sve, pa je vrijeme da osvijetlimo ideologiju i nakane njegovog takmaca Milatovića, tačnije politike i interese koji stoje iza njega. 
 
2
Predsjednik Crne Gore donio Ukaz 16.
Raspustio Skupštinu - raspisao izbore!
- Predsjednik je donio Ukaz na osnovu člana 92 tačka 3 Ustava Crne Gore. Ranije je isticao da ga dio pravnog tima savjetuje da ima zakonske uslove da raspusti parlament i raspiše izbore, ako do danas ne bude izabrana nova vlada - ističu iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.
Prijevremene paarlamentarne izbore ao je zakazao je za 11.jun.
Iz Službenog lista javljaju da im sajt ne radi, ali da će svi pretplatnici Službenog lista dobiti štampani primjerak.
 
 
2
U prvoj utakmici kvalifikacija za EURO 2024 - grupa "G" Bugarska - Crna Gora 0:1 (0:0)
Za start "tricom" - pogodio Krstović!
Meč u Razgradu, na stadionu "Ludogoreca", u 1. kolu kvluaikvalifikacija za EURO 2024 - grupi "G" posebno će pamtiti Nikola Krstović, koji je prvjencem u dresu fudbal"A" reprezentacije Crne Gore - obezbijedio "hrabrim sokolima" da startuju "tricom"!   
Po jubilarnom nastupu, upamtiće ga i i Vladimir Jovović, koji je 50. put u karijeri obukao dres sa nacionalnim grbom. 
 
1
Glavni grad kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionirao kupovinu preko 1.800 dvotočkaša, sa više od 200.000 eura
Deveti put dijele - 39.000 eura!
Glavni grad je kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionirao kupovinu preko 1.800 dvotočkaša, sa više od 200.000 eura, a Usljed velikog interesovanja građana, Glavni grad je raspisao Javni poziv za deveti ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta.
Za ovaj poziv iz Budžeta Glavnog grada je opredijeljeno 39.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina bicikla u visini od 50% cijene, a najviše u iznosu do 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50% cijene, a najviše do 200 eura.  
 
1
Izborna komisija Glavnog grada
Rezultati izbora - potvrđeni jednoglasno!
            - Izborna komisija Glavnog grada kasno sinoć jednoglasno je proglasila konačne rezultate izbora u Podgorici. Ovu odluku donijeli su pošto je Ustavni sud odbio sve žalbe izjavljene nakon izbora 23. oktobra prošle godine - zvanično je potvrđena informacija Portalu RTCG.
Sada može početi formiranje nove vlasti u Glavnom gradu.  
 
1
Kancelarija za mlade Glavnog grada u saradnji sa Omladinskim centrom Podgorica
Veče društvenih igara!
   - „Veče društvenih igara“, tokom koje će učesnici moći da se oprobaju u mnogim zanimljivim igrama kao što su: Dixit, Cortex, Bang, The mind, Codenames, Ne brigaj čoče, šah, uno... sjutra od 18 organizuje Kancelarija za mlade Glavnog grada u saradnji sa Omladinskim centrom Podgorica.
Pored brojnih zanimljivih igara u kojim se možete oprobati, ovo je lijepa prilika za nova poznanstva, druženje, kao i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|