2
Klubovi odbornika DPS, SDP i SD podnijeće protiv vladajuće većine tužbu Upravnom sudu
Usvojili odluke - bez kvoruma!

    - Očigledno je da se katastrofalni politički odnosi među konstituentima koalicije više ne mogu sakriti. O to me svjedoči i činjenica da, za današnju sjednicu, nijedan odbornik/odbornica nije najavila/o odsustvo. Dakle, nije bilo “objektivnih” razloga za nemogućnost obezbjeđivanja kvoruma - ukazuju klubovi odbornika DPS, SDP i SD da vladajuća većina nije uspjela da obezbijedi potreban kvorum za rad današnje sjednice Skupštine Glavnog grada i najavljuju da će podnijeti tužbu Upravnom sudu zbog grubog kršenja Poslovnika o radu Skupštine Glavnog grada.

Budući da je vladajuća većina nastavila sa radom iako prethodno nije usvojen dnevni red (jer nije bilo potrebne većine glasova za to), odbornički klubovi DPS, SDP i SD podnijeće tužbu Upravnom sudu zbog grubog kršenja Poslovnika o radu Skupštine Glavnog grada.
Bez glasanja o dnevnom redu u cjelini, Skupština nije mogla započeti sa radom, samim tim ni donositi odluke.
Sve odluke, koje Skupština usvoji bez kvoruma i suprotno propisima su protivzakonite. Primjena protivzakonito usvojenih odluka će izazvati nesagledive pravne posljedice i moguće brojne tužbe, koje će se plaćati iz budžeta Glavnog grada. Nesposobnost nove uprave Glavnog grada da obezbijedi većinu odbornika će očito ponovo plaćati građani Podgorice.




Posjeta : 146