0
Glavni grad i udruženje "Roditelji.me"
Odavanje počasti - žrtvama u Beogradu!

- Odavanje počasti žrtvama tragedije u Beogradu danas od 18 na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizovaće Glavni grad i udruženje "Roditelji.me".
- Skup je planiran kao okupljanje građana, koji će odati počast žrtvama, bez govora i obraćanja prisutnima. Građani će moći da zapale svijeće oko fontane, koje će obezbijediti Glavni grad, a počast žrtvama mogu odati i polaganjem cvijeća, ostavljanjem poruka i slično - navodi se u saopštenju Udruženja.

U srijedu, 3. maja, u jutarnjim časovima trinaestogodišnji učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" došao je naoružan u školu i ubio osmoro đaka i radnika obezbjeđenja, a sedmoro je ranjeno.

Dječak K. K. je priveden, a oružije kojim je pucao, kao i jedno koje mu je pronađeno u rancu sa četiri Molotovljeva koktela, je zaplijenjeno.
Zbog tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" do nedjelje u Srbiji su proglašeni za dane žalosti.
Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično-pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K. K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu dječaka V. K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - teška djela protiv opšte sigurnosti.




Posjeta : 145