1
Glavni grad kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionirao kupovinu preko 1.800 dvotočkaša, sa više od 200.000 eura
Deveti put dijele - 39.000 eura!

Glavni grad je kroz projekt “Podgorica na dva točka”, subvencionirao kupovinu preko 1.800 dvotočkaša, sa više od 200.000 eura, a Usljed velikog interesovanja građana, Glavni grad je raspisao Javni poziv za deveti ciklus dodjele subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta.
Za ovaj poziv iz Budžeta Glavnog grada je opredijeljeno 39.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina bicikla u visini od 50% cijene, a najviše u iznosu do 100 eura, dok je za kupovinu električnog bicikla ili električnog trotineta opredijeljena subvencija u visini od 50% cijene, a najviše do 200 eura.

Pravo na dodjelu subvencije kroz program “Podgorica na dva točka” imaju prvih 130 građana koji se prijave za bicikla i prvih 130 građana koji se prijave za električno biciklo ili električni trotinet, a koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.
Rok za podnošenje prijave je 10 dana od dana objave ovog Javnog poziva na web sajtu Glavnog grada www.podgorica.me i u jednom štampanom mediju, zaključno sa 27.3.2023 godine.
Obavezni dio prijave su: Obrazac-Zahtjev za dodjelu subvencije, kopija lične karte, ponuda iz prodavnice bicikala u vidu predračuna sa preciziranom specifikacijom, potvrda o prebivalištu i uvjerenje o kućnoj zajednici. Prijave se dostavljaju na arhivu Glavnog rada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti), a nepotpuna dokumentacija se neće razmatrati. Komisija za dodjelu subvencija građanima ocjenjivaće pristigle zahtjeve i utvrditi listu prvih građana/ki čija prijava je ispravna, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na zvaničnom sajtu Glavnog grada.
O svim dodatnim pitanjima u vezi sa Javnim pozivom građani se mogu informisati putem e-mail-a miroslav.boljevic@podgorica.me.




Posjeta : 165