2
Komunalni policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Glavnog grada
Injac nezakonito imenovala - v.d.načelnika komunalne policije!

       Komunalni policajci Podgorice podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Olivere Injac zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada, kao i postojanja drugog krivičnog djela.
U prijavi koju su uputili SDT i GST Vladimiru Novoviću ukazuju na nezakonito imenovanje vršioca dužnosti načelnika komunalne policije.

Olivera Injac je 13. septembra izvšila imenovanja Radenka Radenovića za VD načelnika komunalne policije Grada Podgorice. Zakonom o komunalnoj policiji pored opštih uslova predviđeni su i posebni, između ostalog položen ispit za vršenje poslova komunalnog policajca – načelnika komunalne policije“, navode Komunalni policajci Podgorice u prijavi.
Norma je, kako su kazali, imperativnog karaktera i svako kršenje predstavlja zloupotrebu službenog položaja, što je u prošlosti bio predmet rada SDT u odrđenim opštinama gdje postoje presude po tom osnovu.
- Radenović je polagao ispit za komunalnog policajca tek 2. oktobra 2023. godine, što se može provjeriti kod Komisije za polaganje koja je ga je vršila.
Samim tim, Injac je, kako su istakli u prijavi, zvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja na štetu budžeta Glavnog grada, jer je i pored činjenice da je znala da imenovani ne ispunjava uslove izvršila imenovanje i omogućila mu nezakonito sticanje imovinske koristi.
Kako saznaje Portal Analitika, u najavi je još jedna krivična prijava i to zbog nezakonitog imenovanja v.d. komandira Službe zaštite spašavanja Zdravka Blečića.



Portal Analitika

Posjeta : 56