2
Komunalni policajci podnijeli krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Glavnog grada
Injac nezakonito imenovala - v.d.načelnika komunalne policije!

       Komunalni policajci Podgorice podnijeli su krivičnu prijavu protiv gradonačelnice Olivere Injac zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada, kao i postojanja drugog krivičnog djela.
U prijavi koju su uputili SDT i GST Vladimiru Novoviću ukazuju na nezakonito imenovanje vrÅ¡ioca dužnosti načelnika komunalne policije.

Olivera Injac je 13. septembra izvÅ¡ila imenovanja Radenka Radenovića za VD načelnika komunalne policije Grada Podgorice. Zakonom o komunalnoj policiji pored opÅ¡tih uslova predviđeni su i posebni, između ostalog položen ispit za vrÅ¡enje poslova komunalnog policajca – načelnika komunalne policije“, navode Komunalni policajci Podgorice u prijavi.
Norma je, kako su kazali, imperativnog karaktera i svako krÅ¡enje predstavlja zloupotrebu službenog položaja, Å¡to je u proÅ¡losti bio predmet rada SDT u odrđenim opÅ¡tinama gdje postoje presude po tom osnovu.
- Radenović je polagao ispit za komunalnog policajca tek 2. oktobra 2023. godine, Å¡to se može provjeriti kod Komisije za polaganje koja je ga je vrÅ¡ila.
Samim tim, Injac je, kako su istakli u prijavi, zvrÅ¡ila krivično djelo zloupotreba službenog položaja na Å¡tetu budžeta Glavnog grada, jer je i pored činjenice da je znala da imenovani ne ispunjava uslove izvrÅ¡ila imenovanje i omogućila mu nezakonito sticanje imovinske koristi.
Kako saznaje Portal Analitika, u najavi je joÅ¡ jedna krivična prijava i to zbog nezakonitog imenovanja v.d. komandira Službe zaÅ¡tite spaÅ¡avanja Zdravka Blečića.



Portal Analitika

Posjeta : 117