1
Poslije nepostignutog dogovora vlasnika stanova stambene zgrade na Zabjelu i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića
Policija blokirala - lamelu "C"!

             Tokom noći i ranih jutarnjih sati veliki broj policijskih sluzbenika lokirao je sve prilaze zgradi Lamela C u podgoričkom naselju Zabjelo!
Kako prenosi TVCG, pojedini vlasnici stanova spriječeni su da dođu do zgrade čije rušenje je bilo planirano za 20. decembar. U pitanju je jedna od tri zgrade u naselju Zabjelo, koje je gradila firma "PS Gradnja".
Ispred zgrade su oko pet sati stigla i dva kamiona dok se policijski sluzbenici mogu vidjeti i na samom ulazu u zgradu.
Oko 5.30 iz preventivnih razloga, stiglo je i jedno vozilo hitne pomoći.


Kako javlja reporter TVCG, u zgradi se nalazi i jedan broj vlasnika stanova sa svojim advokatom i kako su nam kazali, ne žele da napuste zgradu.
Juče nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića. Predstavnici stanova saopštili su za Portal RTCG da im je ponuđena pravna pomoć kako bi dobili obeštećenja, ali da su je oni odbili jer bi trebalo da čekaju četiri godine do rješenja tog problema.
Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine. Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, ali do toga nije došlo.
Građani su se tog dana okupili ispred zgrade kako bi spriječili rušenje zgrade. Predstavnik stanara Čedmir Radičević kazao je da je rušenje obustavljeno zbog toga što je iz Ministarstva stiglo obrazloženje da će se čekati odluka Upravnog suda, jer je u pitanju upravni spor.rtcg

Posjeta : 13