Brze Cinjenice - Grad

1
Povodom 13. jula, na Spomenik partizanu-borcu na Gorici
Vijenac položila - delegacija Glavnog grada!
- Trinaesti jul najvažniji je datum u crnogorskoj istoriji kada je Crna Gora 1878. godine na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i kada je 1941. godine počeo narodni ustanak protiv fašizma - Gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, predsjednik Skupštine Glavnog grada, dr Đorđe Suhih, i predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice, Borivoje Banović, položili su danas vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici.
Glavni grad Podgorica nastavlja da baštini temeljne vrijednosti antifašizma i trasira evropski put Podgorice i Crne Gore. 
 
1
Iz intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za TVCG
Nepokolebljivo nastaviti - usvajanje evropskih vrijednosti!
       - Trinaesti jul nam je najvažnija tema, tema svih naših tema. Uvijek je lijepo i dobro kada želimo dobro svojoj kući, ali moramo znati kako se čini dobro svojoj kući. Da bi Crna Gora mogla da bude onakva kakvom je svi vidimo, ona mora ostati čvrsto utemeljjena na antifašizmu. To je posebno potrebno potencirati danas kada su fašističke aveti podigle glavu, ne toliko u Crnoj Gori koliko na nekim širim meridijanima, na nekim mnogo važnijim adresama. Crna Gora mora ostati istrajna u ostvarivabju koncepta građanskog društva. Prvi put kada Crna Gora zabasa ka nekoj alternativi, kada bi izgledala kao konfederacija nacionalnih zajednica Crne Gore, to bi bio njen kraj. Crna Gora jedino može opstati kao građansko društvo. Ako sebi želi dobro, Crna Gora nepokolebljivo nastaviti usvajanje evropskih vrijednosti - naglasio je predsjeddnikk Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za TV Crne Gore. 
 
1
Vlada Crne Gore čestita 13. jul
Datum ispisan - zlatnom tintom!
             - Zlatnom tintom ispisan datum u istoriji naše dostojanstvene i čelične Crne Gore - Vlada Crne Gore čestita 13 . jul - Dan državnosti! 
 
0
Martini Roćenović, prvoj ženi vatrogascu u Službi zaštite i spašavanja, gradonačellnik poželio sreću
Poruka ohrabrenja - ruši stereotipe!
       - Ovo je poruka ohrabrenja i lijep primjer koji pomaže da srušimo stereotipe o podjeli na „muške“ i „ženske“ poslove. Podatak da gradska uprava na rukovodećim pozicijama ima jednak broj žena i muškaraca nas čini izuzetno ponosnima, dok ovaj primjer može značiti postavljanje standarda i nešto što će privući i druge žene da se prijave na ovakve i slične pozicije - gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković danas je poželio sreću prvoj ženi vatrogascu u Službi zaštite i spašavanja Podgorice Martini Roćenović. 
 
0
Skupština Glavnog grada za gradonačelnika Podgorice ponovo izabrala dr Ivana Vukovića
Do kraja decenije - Podgorica najbolja za život!
    - Uz zahvalnost ljudima iz mog tima koji su omogućili da vam danas predstavim ovakve rezultate, uz zahvalnost svima vama koji ste dali značajan doprinos uspjesima grada, uz posebnu zahvalnost našim sugrađanima na podršci i povjerenju, želim da vam kažem da sam apsolutno uvjeren da bi, ukoliko se njen razvoj nastavi ovim tempom, a za šta postoje svi preduslovi, Podgorica do kraja decenije mogla postati ubjedljivo najbolji grad za život u ovom dijelu Evrope - zakjučio je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada ponovo izabran.
Vuković je kazao da legitimitet rada njegovog tima predstavljaju postignuti rezultati, te predan odnos prema poslu i odgovoran odnos prema građanima Podgorice. 
 
0
Glavni grad preuzeo muški rukometni kllub "Budućnost"
"Plavo-bijela" porodica bogatija - za rukometaše!
          - Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire - ukazao je na press konferenciji dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je danas sa osnivačima Muškog rukometnog kluba 'Budućnost Podgorica' Ugovor o preuzimanju. 
 
2
Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Vučić zvao Vulina - da ne malltretiraju!
- Najviše smo potencirai teme regionane saradnje. To otvara nove horizonte, naročito kada je u pitanju infrastruktura, ali i nadolazeća krizaa. Neka pitanja već smo zaokružili - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
- Na moj upit, predsjedniik Vučič uspio je da riješi još jedno pitanje. On je mazvao ministra unutrašnjih poslova Vulina i založio se da se praksa prema građanima i poslanicima iz Crne Gore ispraviti. Od 1. jula svi će moći da ulaze bez ikakvih restrikcija - ponizno je dodao Abazović. 
 
2
Dječje odmaralište na Veruši otvorilo ljetnju sezonu
Prvi gosti - mališani Podgorice i Ukrajine!
- Ove godine su gosti ne samo naši najmlađi iz Podgorice, već i mališani iz Ukrajine koji se u Crnoj Gori nalaze iz vjerujem svima dobro poznatih razloga. U saradnji sa Ambasadom Ukrajine organizovali smo boravak za njih, u nekoliko grupa, sa ciljem da im koliko toliko olakšamo boravak u Crnoj Gori i vrlo smo zadovoljni zbog toga, a vidim da su i prve reakcije sjajne. Odmaralište je vrlo značajno za nas, ne samo u institucionalnom smislu, jer gotovo da nema nikoga ko je rođen i živi u Podgorici da nije barem jednom bio na Veruši i to je činjenica koja nas obavezuje - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i najavio ambiciozne planove za ulaganja u narednom periodu. 
 
2
Predsjednik Crne Gore gost na Kraljevskoj gala večeri koju je priredio kralj Felipe VI
NATO nastavlja da - odlučno odgovara izazovima!
            - Crna Gora večeras u Madridu, zajedno sa saveznicima u ključnom trenutku za našu bezbjednost i budućnost koju dijelimo.
Zadovoljstvo susretom sa kraljevskim parom kraljem Felipeom VI i kraljicom Leticijom.
Uvjeren sam da ćemo tokom naredna dva dana razgovora na najvišem nivou, potvrditi da odbrambeni savez NATO nastavlja da odlučno i jedinstveno odgovara na nikad opasnije izazove očuvanju mira, zaštiti naših građana i odbrani naših vrijednosti - naglasio je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom bio je gost na Kraljevskoj gala večeri koju je priredio kralj Felipe VI. 
 
2
Na SP za rukometašice do 20 godina Crna Gora - Norveška 26:32 (10:13)
"Crvene" ostale - bez četvrrtfinala!
Norveška je ipak, bila prejaka za naše juniorke – Skandinavke su slavile 32:26 (13:10) u duelu u kojem je našoj reprezentaciji bila potrebna pobjeda za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za igračice do 20 godina u Sloveniji.
Našoj reprezentaciji koja je zauzela treće mjesto u glavnoj rundi, u nastavku šampionata slijedi borba za plasman od 9. do 12. mjesta. Osim Norveške, plasman u četvrtfinale, izborila je i Danska, koja je u posljednjem kolu igrala nariješeno sa Francuskom (19:19). 
 
2
Osim učešća na konferenciji Evropskog savjeta za vanjske poslove, gradonačelnik Podgorice iskoristio posjetu Berinu i za bilateralnu saradnju
Izazovi upućuju - na intezivniju saradnju!
- Tokom sastanka bilo je riječi o brojnim aktivnostima i projektima koji povezuju Podgoricu i Berlin, te izazovima koji upućuju na neophodnost intenziviranja saradnje glavnih gradova. U fokusu razgovora našle su se teme zelenih politika, razvoja IT industrije, uspostavljanja i unapređenja kreativnih habova, te smart city koncepta u Berlinu i Podgorici - saopštio je PG biro o posjeti gradonačelnika Podgoricee dr Ivana Vukovića, koji je osim učešća na konferenciji Evropskog savjeta za vanjske poslove, iskoristio i za susret sa zamjenicom gradonačelnice Berlina, Ana-Maria Trasneom. 
 
1
Glavni grad brine i o muškom rukometu
I rukometaši u - porodici "Budućnosti"!
       Sportska porodica Glavnog grada uskoro će biti bogatija za muški rukometni klub "Budućnost" - prijedlog Odluke o preuzimanju o ovom klubu, kojom bi rukometaši pojačali tim klubova čiji je Glavni grad osnivač - Fudbalskom klubu Budućnost, Košarkaškom klubu Budućnost, Odbojkaškom klubu Budućnost i Plivačko-vaterpolo klubu Budućnost - odbornici Skupštine Glavnog grada o tom prijedogu izjjasniće se na narednoj sjednici. 
 
1
Predsjednik Crne Gore sastao se u Briselu sa predsjednicom Evropskog parlamenta
Odlučno radimo za - evropsku budućnost!
- Sa izuzetnom zahvalnošću gledamo na ulogu EP i pažnju koju posvećujete regionu i njegovoj evropskoj perspektivi, odlučni da nastavimo da radimo na našoj evropskoj budućnosti uz kontinuirani dijalog s Evropskim Parlamentom - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je predsjednici Evropskog parlamenta Roberti Metsoli. 
 
1
Projekat „ButtMade“ u Podgorici
Anketne pepeljare postavljene - na tri lokacije!
- Osim našeg sekretarijata današnju akciju su podržale i kolege iz gradskih preduzeća Čistoća i Komunalne usluge, a kako bismo privukli sugrađane da odlažu opuške i sakupili što veću količinu ove vrste otpada na pepeljarama imamo zanimljiva pitanja i zato pozivam sve sugrađane da obratimo pažnju na ove pepeljare i da ih korstimo jer na taj način zaista doprinosimo zaštiti sredine u kokoj živimo - poručila je pomoćnica sekretara Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Branka Knežević, povodom anketnih pepeljara koje su postavljene na tri lokacije u Podgorici, čime Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada i gradsko preduzeće Čistoća, u saradnji sa drugoplasiranim timom na takmičenju Climathon Podgorica 2020, realizuje projekat „ButtMade“.  
 
1
Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na Tviteru najavio veliki koncert za 20. maj
Spektakl za - Dan nezavisnosti!
Pod motom "Ko te voli nikad izdat neće, Crna Goro mirše proljeće!", 20. maja na Trgu nezavisnosti, povodom 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, biće održan spektakularni koncert na kojem će učestvovati najpopilarniji crnogorski interpretatori Šukrija Žuti Serhatlić, Slobo Kovačević, Jadranka Barjaktarović, Knez, Danijel Alibabić, Andrea Demitović, Slaven Knezović, Bojan Jovović, Milan Sjeklloća...Rezervišite datum! - spektakl povodom državnog praynika na Twitteru najavio gradonačelnik Glavnog grada Podgorice dr Ivan Vuković.  
 
2
Podgorica centar sportskih dešavanja
U neđelju - prvi Coins No Limits Triathlon!
- Podgorica dobija još jednu sportsku manifestaciju, koja će biti na najvišem nivou i doprinijeti da naš grad bude vidljiviji u regionu i šire. Zahvalan sam ljudima iz Triatlon saveza Crne Gore, koji su bili posvećeni realizaciji ovog plana, a drago mi je da je ovaj događaj podržan i od određenog broja kompanija, koje su pokazale interesovanje i društvenu odgovornost, na čelu sa partnerima iz kompanije Coinis - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vukovć na današnjoj press konferenciji povodom prvog triatlona u poludugoj distanci u Podgorici.  
 
2
Rekli su - portparol SDP Nikola Zirojević
Nijesmo za - Frankenštajn Vladu SNP!
- Što se nas tiče, Vlada u kojoj je takav SNP dominantan faktor ne može biti evropska, već Frankenštajn Vlada čiji je cilj grabljenje za funkcije ' istakao je portparol SDP Nikola Zirojević, ukazujući
- Nijesmo obarali Vladu Zdravka Krivokapića da bi dobili Vladu Vladimira Jokovića, plus parlament koji bi SNP vodio, a koji je po sopstvenom priznanju ostao vjeran politici Momira Bulatovića, odnosno ratnoj politici devedesetih godina.  
 
2
Glavni gradrealizovao projekat vrijedan dva miliona eura
Podgorica dobija - savremen prevoz!
    - U Podgoricu su konačno stigli novi autobusi i za koju sedmicu biće na ulicama našeg grada. Poslije dugih godina, decenija, stanovnici Podgorice konačno će dočekati da se voze onako kako to čine ljudi u razvijenim evropskim državama. Realizovali smo projekat vrijedan dva miliona eura, nabavili nove autobuse i, čini mi se, na taj način dali pečat svim našim naporima da Podgoricu istinski učinimo modernim i evopskim glavnim gradom - istakao je gradonačelnik Gllavnog grada dr Ivan Vuković i najavio promo vožnju sa građanima koji, sigurni smo, dijele osjećaj zadovoljstva. 
 
2
U sklopu Crnogorske nedelje mode u "Delta City"
Na pisti - nosivi komadi!
Revijom na kojoj će se predstaviti modni dizajneri, kao i srednjoškolci i studenti modnog dizajna, koji će prezentovati reciklazne komade odjeće - redizajnirane i pretvorene u nove moderne nosive komade, večeras od 20 u shopping mallu "Delta City" - u sklopu Crnogorske nedelje mode - uspješno završen projekat održive mode "Samo da podrži".  
 
1
Centar za romske inicijative i KIC „Budo Tomović“ u srijedu organizuju humanitarno donatorsko veče “ Produži moje djetinjstvo i doniraj”
Donacije produžavaju - djetinjstvo!
Prvu nacionalnu kampanju, humanitarno donatorsko veče “ Produži moje djetinjstvo i doniraj”, za prikupljanje sredstava za izgradnju prvog nacionalnog specijalizovanog servisa za žrtve dječjeg ugovorenog braka u Crnoj Gori organizuju u srijedu od 18 u velikoj salli "srca ure grada" Centar za romske inicijative i KIC „Budo Tomović“.
Učestvuju: regionalna pop zvijezda gdin Bojan Marović – zaštitno lice kampanje, Ismail Delija – pobjednik "Pinkovih zvjezda" 2017, KIC pop hor, Folklorni ansambl KIC “Budo Tomović” i volonteri/ke Centra za romske inicijative sa Forum teatrom na temu dječji ugovoreni brakovi.
    
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|