Brze Cinjenice - Grad

1
Na Trgu nezavisnosti
Počeo Pazar!
- Počeo je Pazar! Zoe Aleksić, naša sugradjanka stara 3 mjeseca, upalila je svjetla na Trgu nezavisnosti. Večeras je sve bilo u znaku radosti, ljubavi, dobre energije… nadam se da ćemo, uz poštovanje epidemioloških mjera, skupa uživati sve do 15.01. - napisao je na FB gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković o otvaranju tradicionalne manifestacije na Trgu nezavisnosti.
Prošle godine Pazara nije bilo zbog epidemiološke situacije, a sada je otvoren uz poštovanje mjera Instituta za javno zdravlje Crne Gore. 
 
1
Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada organizuje bespllatne radionice za djecu
Zajedno maštaju - i stvaraju!
- Cilj radionice je stvaranje pozitivnih asocijacija na novogodišnje praznike. To je, istovremeno, i podsticaj da djeca na kreativan način izraze maštu, požele i prisjete se svega lijepog što im se desilo u protekloj godini - ističe Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada i poziva djecu od 8 do 12 godina da zajedno maštaju i stvaraju od 11 do 12,30 u Biblioteci "Radosav Ljumović".
U stvaranju umjetničkih radova i predmeta, inspirisanih novogodišnjim praznicima, pomagaće im mentorke Danijela Nela Darmanović Mahmutović, akademska slikarka i profesorica, i Dragana Koprivica, grafička dizajnerka.  
 
1
Povodom obilježavanja 30 godina od rađanja ideje o stvaranju "Republike Zabjelo"
Za svaku godinu - zasađena po sadnica!
       - Povodom 30 godina, zasadili smo 30 različitih sadnica odraslog drveća, između ostalog i sadnice murve koje neće praviti plodove, odnosno neće na taj način ugrožavati kvalitet i komfor lokalne sredine. Ono što valja naglasiti da je u mandatu ove gradske uprave rekonstruisan niz saobraćajnica, zasadili smo nove drvorede i nastojali da u cjelosti poboljšamo uslove života”, istakao je Vuksanović, dodajući da je za narednu godinu na prostoru gdje su danas zasađene sadnice planirano dodatno uređenje prostora i formiranje novih sadržaja za djecu - glavni administrator Vuksan Vuksanović iskazao je zadovoljstvo zbog današnjeg okupljanja povodom 30 godina neformalne inicijative, odnosno grupe Zabjelo Republika i podsjetio da je gradska uprava u proteklom periodu posvećeno radila na unapređenju kvaliteta života u ovom dijelu grada. 
 
1
Rekli su - predsjednik Vlade Crne Gore profesor dr Zdravko Krivokapić
Raste mi - broj antitijela!
- Ne znam zašto je takav fenomen kod mene, ali kod mene raste broj antitijela. Na osnovu svega što znam, čitajući literaturu, to bi se faktički svelo na marketinški potez. Nikad se nisam bavio marketingom, ni političkim ni ličnim, ni bilo kojim drugim. Onoga trenutka kad taj broj antitijela spane bar ispod stotinu, sigurno ću preduzeti odgovarajuće koreorake - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore profesor dr Zdravko Krivokapić. 
 
0
Pošto ni poslije četiri mjeseca nema odgovora na zahtjev o kreditnom zaduženju
Grad kupuje - autobuse!
- Za te namjene opredijelili smo 2 miliona eura što je, prema našim procjenama, dovoljno za kupovinu izmedju 12 i 15 novih autobusa (klimatizovanih, ekološki prihvatljivih, prilagodjenih osobama s invaliditetom…). Na taj način, obezbijedićemo kvalitetnu uslugu našim sugradjanima koji koriste javni prevoz u širem gradskom jezgru - naglasio je na FB gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković. 
 
0
Gradska televizija obratila se javnosti povodom nastavka pritisaka vlasti na slobodu izražavanja
Atak na - slobodu misli i govora!
          Postupak Višeg državnog tužilaštva u Podgorici predstavlja nedopustiv atak na slobodu misli i govora, te prava na slobodan rad medija i novinara, koji su garantovani Ustavom Crne Gore, pozitivnim propisima i međunarodnim aktima čiji je potpisnik Crna Gora - povodom nastavka pritisaka vlasti na slobodu izražavanja, Gradska televizija obratila se javnosti saopštenjem koje prenosimo integralno:    
 
0
Turistička organizacija Podgorice, uz podršku CEDIS, nastavlja sa kreiranjem umjetnosti na ulicama glavnog grada
Ummjetnici ilustrovali - ormariće za struju!
    - Umjetničke intervencije obogaćuju prostor, čine ga jedinstvenim, daju mu život i ritam. Baš zato, odlučili smo da neophodne, a vizuelno neprivlačne ormariće za elektro instalacije u pješačkim zonama ucinimo atraktivnim i damo im neko novo i ljepše ruho - napominju iz Turističke organizacije Podgorice, koja uz podršku CEDIS, nastavlja sa kreiranjem umjetnosti na ulicama glavnog grada.
U ovoj akciji Turističke organizacije Podgorice, mladi umjetnici Hajdana Kostić i Stefan Bulatović, svojim ilustracijama sa simbolima Podgorice i podgoričkog života uljepšali su dio u Bokeškoj ulici i stazu kod pješačkog mosta “Gazela”.  
 
3
Završeni radovi na izgradnji sportsko-rekreativne zone na Staroj Zlatici
Grad ispunio - obećano u avgustu!
- Ono što je bila kruna naših napora odnosi se na ovaj projekat, čijom smo rezalizacijom na 12.500 m2 dobili prelijepi prostor, dominantno namijenjen mlađoj populaciji, ali i našim nešto starijim sugrađanima, sa brojnim sadržajima i dva sportska poligona - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa saradnicima, obišao završene radove na izgradnji nove sportsko-rekreativne zone na Staroj Zlatici.
Ukupna vrijednost projekta izgradnje sportsko-rekreativne zone je 218.000 eura, od čega je 60.000 eura donacija kompanije "Bemax".  
 
2
Od posljedica koronavirusa, u 101. godini
Preminuo Branko Mamula!
       Bivši vojno-politički rukovodilac bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslevije, admiral flote Jugoslovenske Ratne Mornarice u penziji Branko Mamula, preminuo je sinoć od posljedica koronavirusa, u 101. godini.
- Branko Mamula učesnik je Narodnooslobodilačkog rata od 1941. i nosilac Partizanske spomenice. Briljantnu karijeru započetu u Jugoslovenskoj ratnoj mornarici u kojoj je stekao čin admirala flote, zaokružio je obavljajući dužnost Načelnika Generalštaba JNA i ministra odbrane SFRJ. U Crnoj Gori, koja mu je postala druga domovina, živi nakon raspada bivše Jugoslavije, dajući nesebičan doprinos njenoj afirmaciji, razvoju i napretku. Ostao je dosljedan najboljim vrijednostima iz vremena antifašističke Narodnooslobodilačke borbe i socijalističke izgradnje Jugoslavije. Bezrezervno je integrisan u savremeno crnogorsko društvo, uz punu podršku ostvarenju strateških ciljeva savremene Crne Gore na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu - ukazao je nedavno predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručujući odlikovanja povodom 13. jula - Dana državnosti istaknutih ličnosti za značajan doprinos u Narodonooslobodilačkoj borbi, kao i izgradnji i razvoju Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti i afirmaciji u raznim periodima.  
 
3
U subotu nastavak manifestacije „Tradicija ukusa“
Na "Sastavcima" - starogradski zvuci!
          Koncert starogradske muzike, kao nastavak manifestacije „Tradicija ukusa“ i promocije pješačke kulturno-istorijske rute „Ljubavnom stazom do kulturnog identiteta Podgorice“, Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice u subotu od 18 organizuju na "Sastavcima".
Nastupiće : FA „Budo Tomović“, Branka Šćepanović, Zdravko Đuranović, Tanja Šeter, Edo Abdović, Klapa „Lanterna“, Esad Merulić, Milica Vojinović, Dejan Škuletić, Hamza Haverić, Amila Rastoder i Mićo Miranović. Sve izvođače će pratiti orkestar Janković, a program će voditi glumica Žaklina Oštir.  
 
2
Turistička organizacija Podgorice, povodom Svjetskog dana turizma, dijelia poklone u centru grada
Praznik obilježavaju - isticanjem ponude!
- Svjetska turistička organizacija UNWTO odlučila je da se ovogodišnji Svjetski dan turizma, 27. septembar, fokusira na Turizam za Inkluzivni rast. U susret ovogodišnjem Svjetskom danu turizma, Turistička organizacija Podgorice organizovala je niz aktivnosti sa ciljem isticanja bogate kulturno-istorijske i gastronomske ponude Glavnog grada, ali i podsjećanja na vrijednosti turizma i doprinos koji ovaj sektor daje održivom razvoju - saopštila je Turistička organizacija Podgorice, koja je danas dijelia poklone u centru grada. 
 
2
Turistička organizacija Podgorice
Kod Sat-kule - „Tradicija ukusa“!
- Sugrađani i posjetioci biće u prilici da degustiraju tradicionalne specijalitete, uživaju u predivnom ambijentu, te da ugođaj upotpune zvucima starogradskog melosa u izvođenju klape „Assa Voce“ - najavjuje Turistička organizacija Podgorice manifestaciju „Tradicija ukusa“, koju danas od 19 organizuje na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića, kod Sahat kule.
Manifestacija se organizuje sa ciljem promocije kulturno istorijskih lokaliteta i bogate gastro ponude Glavnog grada. 
 
1
Odbor DPS Glavnog grada snažno osuđuje napad na gradonačelmika u Zeti
"DF" pokazao nemoć - pred rezultatima!
- Aktivisti i funkcioneri DF su još jednom pokazali svu nemoć pred rezultatima i odnosom koji gradonačelnik i Glavni grad imaju prema Zeti od početka mandata - konstatovao je Odbor DPS Glavnog grada, koji "snažno osuđuje današnji sraman i kukavički napad, zetskoj i široj javnosti, poznatog šoviniste i nasilnika, Momčila Kukuličića na gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića". 
 
0
Počeo da radi novi servis Glavnog grada
"Komšo" vozi - od danas!
"Komšo", električno vozilo koje će besplatno prevoziti sugrađane starije od 65 godina, penzionere i osobe sa invaliditetom, novi je servis Glavnog grada i danas je startovao.  
 
3
Jugozapadna obilaznica od ponoći u potpunosti funkcionalna
"Zasijala" nova "Luča"!
- Na dan kada je Crna Gora, prije godinu dana, počela da tone u mrak, zasijaće nova ‘Luča’ i podsjetiti sve da se naša PODGORICA NE DA! - najavio je sinoć gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković otvoranje za saobraćaj jugozapadna obilaznica je od ponoći u potpunosti funkcionalna.
Najznačajniji projekat putne infrastrukture realizovan na teritoriji Podgorice u proteklih desetak godina, vrijedan je preko 15 miliona eura.  
 
3
Konferencija za medije povodom policijske akcije "187", u kojoj je zaplijenjeno 1400 kilograma kokaina
Umjesto šampanjca - "zapjenili" zaplijenom!
- Danas je dvostruki istorijski dogadjaj. Prvo, što se desila promjena vlasti, a drugo, što je prije nekoliko dana urađena važna akcija. Sinhronizovanim djelovanjem Uprave policije, Uprave carinna i Poreske uprave, u saradnji sa međunarodnom zajednicom napravljena je najveća akcija. Vlada je danas predložila da nagradi te učesnike - tri rukovodioca dvostrukomplatom, sedam policijskih i dvojicu carinskih službenika jednom patom. Možda to izgleda simbolično, ali jeste jedan znak kojim pokazujemo da će u budućem vremenskom periodu naša strategija biti vezana za pobošljanje materijalnih uslova u kojima radi posebno Uprava policije. Na ovoj veikoj akciji čestitke stižu sa svih strana, mnogo ih je iz međunarodnne zajednice, ali nije čestitao niko iz prethodne vasti. Jedna od naših kjučnih aktivnosti jeste borba protiv organizovanog kriminaa i korupcije. Ovo je prvi veliki iskorak, pored brojnih koji će da uslijede - naglasio je predsjednik Vade Crne Gore Zdravko Krivokapić na ionferenciji za medije povodom policijske akcije "187", u kojoj je zaplijenjeno 1400 kilograma kokaina. 
 
0
Podgoričkaa policija do sada je uhapsila dvojicu pirmana
Požar prijeti kućama - na Maloom brdu!
- Dok naše kolege danonoćno čuvaju Goricu i Ljubović, neko je ‘iskoristio priliku’ i podmetnuo požar na Malom brdu.
Služba zaštite je već na terenu. Nadam se efikasnoj reakciji - objavio je na Tweeteru gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
Podgoričkaa policija do sada je uhapsila dvojicu pirmana.           
 
3
Dok, već dva dana, traje borba s vatrenom stihijom na Gorici
Osujećen pokušaj paljenja - na Ljuboviću!
    - Dok, već dva dana, traje borba s vatrenom stihijom na Gorici, naše kolege iz Službe zaštite su večeras morale intervenisati i na Ljuboviću dje je neko pokušao podmetnuti požar. Slučaj je prijavljen Upravi policije - napisao je na Twitteru gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković.
- Ako je uopšte bilo dileme, sada je jasno da se radi o organizovanoj akciji koja ima za cilj da se, podmetanjem požara na više lokacija, efikasan odgovor naših službi učini nemogućim - sapštila je Služba zaštite i spašavanja. 
 
3
Služba zaštite i spašavanja lokalizovala požar na Gorici
Traže od MUP - i drugi avion!
Služba zaštite i spašavanja juče je u više navrata uspjela da požar širokih razmjera na brdu Gorica stavi pod kontrolu. Iako se danas, nažalost, požar ponovo aktivirao, uspješnim djelovanjem i koordinacijom Službe zaštite i spašavanja i ostalih gradskih službi i preduzeća, on je ponovo lokalizovan.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|