0
Kadrovska rješenja, sporni ugovori o djelu i situacija u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice glavne teme na sjednici Skupštine Glavnog grada, a opozicija zahtijevala
Zbog govora mržnje - razriješiti direktorku biblioteke!

          - Očekujem da Inspekcija rada u narednom periodu provjeri sve ugovore o djelu, njih 258, plus one druge koji su u lokalnim preduzećima i službi zamijenika gradonačelnika i grad onačelnice. Takođe, pozivam gradonačelnicu Podgorice i službe Glavnog grada da nam dostave javno izvještaje o izvršenim uslugama po ugovorima o djelu – zatražio je Andrija Klikovac, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada i dodao:
- Problematizujemo ugovore o djelu za poslove koji su sistematizovani u Glavnom gradu, a daju se paralelno drugima po ugovoru o djelu . Onda, potpuno nema smisla da neko ko ima radno mjesto, ugovor o radu na neodređeno, ne znamo što radi, a što radi taj po ugovori o djelu.
Odbornici DPS zatražili su i razriješenje Jadranke Ilinčić, direktorice biblioteke „Radosav Ljumović“ zbog govora mržnje prema poslanici Aleksandri Vukovič Kuč.


- I stanje u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice neodrživo je , a loš rad potvrđen je analizom poslovanja posljednjih pet godina – ukazao je v.d. direktora Agencije Dragan Senić:
- Utvrdili smo da je neplaćeno 3,5 miliona eura, koje se moraju platiti. Takođe, insistirao sam nekoliko puta od ministarke urbanizma i u septembru smo dobili podatke o 3,5 miliona neplaćenih komunalija. To je, za sada sedam miliona i to sve mora da se plati.
- U 2022. potrošeno je 1,1 milion eura za ugovore o djelu od prethodne vlasti. U periodu od januara 22. do 7. novembra potrošena je 921 000. istom periodu 2023. potrošeno je 770 000. Od 13. aprila, od kada smo imenovani do 7. 11. prošle godine utrošeno je 648 000, a za ovaj period 590 000 - odgovorila je gradonačelnica dr Olivera Injac odbornicima opozicije.
- Na čelo javne ustanove „Kakaricka gora“ dolazi Marko Čađenović, koji je profesor fizičkog vaspitanja, nedavno magistrirao, a koji je nezakonito imenovan za v.d. te JU zato što nije imao iskustva na rukovodećim pozicijama iistakao je odbornik LP Miloš Mašković.





Posjeta : 89