2
Član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore
Vlada koja zavisi od poslušnika - ne može biti proevropska!

       - Predstojeći izbor deklarisanog četničkog vojvode Andrije Mandića za predsjednika Skupštine Crne Gore označiće vrhunac civilizacijskog sunovrata Crne Gore, kazao je u intervjuu za TV NK, član Predsjedništva DPS i poslanik Andrija Nikolić.
   Nikolić je ukazao da najavljeni izbor Mandića za prvog čovjeka zakonodavne vlasti govori o tome da Crna Gora nije izvukla pouke iz događaja bliže i dalje prošlosti.

- Nemam ništa protiv Andrije Mandića na ličnoj ravni, ali to je čovjek koji se nikad nije odrekao ideologije kvislinškog četničkog pokreta koja je za sobom ostavila pustoš. To je čovjek koji ima državljanstvo druge države, i prvostepeno je osuđen za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. To je čovjek koji je za Crnu Goru govorio da ja majmunolika tvorevina, a za Cetinje da nije dostojno da bude crnogorska prijestonica. Govorimo o čovjeku koji Putina zove svojim predsjednikom, a Aleksandra Vučića predsjednikom crnogorskih Srba, iako im je Crna Gora matična država. Govorimo o čovjeku koji ne priznaje odluke međunarodnih sudova o tome da se u Srebrenici dogodio genocid?!”
Prema Nikolićevim riječima, naivno je očekivati da buduća vlada može biti evropska, ukoliko njena podrška zavisi od instaliranih poslušnika Srbije i Rusije.
- Ovo je parlamentarna većina trulih kompromisa - ocijenio je Nikolić.
Govoreći o najavi mandatara Spajića da će odgoditi popis na mjesec dana, Nikolić je kazao da treba pozdraviti odluku o odgađanju, ali da DPS želi punu kontrolu popisa, te da će bojkot biti aktivna pozicija sve dok se ne sprovedu svi mehanizmi kontrole.
- Vidjećemo vrlo brzo da li je Spajićeva najava o odgađanju popisa nastala kao posljedica nespremnosti aktuelne vlasti da sprovede popis 1. novembra, ili je riječ o spremnosti budućeg premijera da otvori širi društveno – politički dijalog koji će voditi jednom kredibilnom procesu u kojeg će svi imati povjerenje - zaključio je Nikolić.




Posjeta : 150